Lezersvraag: Ziektekostenverzekering voor een Thai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 mei 2015

Beste lezers,

In de naam van mijn vriendin zijn wij op zoek voor een ziekteverzekering voor haar Thaise vader (62 jaar) in Thailand , voor het geval hij moet opgenomen worden in een hospitaal (hij is onlangs al eens op onderzoek geweest voor zijn hart).

Mijn vriendin heeft al eens geïnformeerd en krijgt ze bedragen te horen die je doen duizelen zoals € 1500 en meer per jaar. Mogelijk probeert men haar nog een levensverzekering te verkopen of is het de reële kost?

Jullie info is van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Frans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Ziektekostenverzekering voor een Thai”

 1. Oen Eng zegt op

  http://aseanhealthcare.com/

  Doe daar een zoek op 62 jaar….tja…2580 $….Dus misschien is het de reële kost….
  Stuur ze een mail, zou ik zeggen. Dat is een broker, dus geen verzekeraar en dus hun business om de beste (lage prijs) verzekering te vinden.

 2. Oen Eng zegt op

  Oh..Site is ook in het Nederlands…http://verzekereninazie.nl/

  En je hebt ook nog http://www.verzekereninthailand.nl/

  Succes!

 3. Pieks zegt op

  De goedkoopste privé ziekteverzekering in Thailand is Bupa, kijk maar op hun website. Het scheelt een stuk met de internationale verzekeraars.
  Hij kan ook gewoon de 30 baht verzekering nemen dat is dan niet voor private health insurance

 4. Pieks zegt op

  Kijk op de BUPA website, dit is de goedkoopste private health insurance, scheelt een stuk met de internationale verzekeraars. Ofwel kan hij de 30 baht verzekering doen voor Thaise mensen, maar dit is geen verzekering voor de prive ziekenhuizen

 5. han zegt op

  Meestal worden bestaande kwalen bij thaise verzekeraars uitgesloten dus de vraag is of je er wel iets mee opschiet voor deze hart kwaal.

 6. santo zegt op

  Bopa en alle andere gooien je bij 70 jaar eruit.ga naar pacificprime die heeft dat niet

  • Joop zegt op

   Dit klopt niet Santo, ik ben 71 en nog steeds bij Bupa verzekert.
   Bupa dus en niet Bopa.

   • Santo zegt op

    Nou er was hier een persoon die al 10 jaar bij Bupa was verzekerd en toen hij 70 werd , werd hij eruitgegooit, heb ik dus niet van mezelf.Kennis van mij heeft geprobeerd om bij aia en bupa te komen toen hij hier voorgoed kwam. Bij beiden werd hij geweigerd. Reden : u bent te oud.Gelukkig dat u er in kan blijven

    grt

  • Sir Charles zegt op

   Wanneer je vóór je 70ste al bij hun verzekerd ben dan kunnen ze je er niet zomaar uitgooien, lijkt me. Ná je 70ste willen ze je niet meer hebben, dat is wat anders en bij sommige zelfs al na je 60ste levensjaar.

   Logisch de meeste hebben op die leeftijd enige gebreken, een brandend huis wil toch niemand verzekeren.

 7. John Chiang rai zegt op

  Voor veel verzekeringen ben je boven de 60jaar te oud,en wordt je als verzekeringsnemer niet meer geaccepteerd.
  Bij verzekeringen die boven 60jarigen accepteren,is de premie vanwege het toenemende risico zo aangepast,dat ze een veel hogere premie hebben,bovendien willen ze bij aanvraag alle voorgaande ziektes en kwaaltjes weten,zodat de verzekering zo min mogelijk risico heeft,en de verzekerde persoon haast geen zekerheid blijft.

  • Santo zegt op

   Daar heeft pacific prime geen last van.. Beiden van mijn vrienden en ik ook zitten nu bij pacific prime.. Maar ok je betaalt iets meer dan in nederland.. Maar het gevoel is goed.. Wij drieen hebben nog nooit iets gemankeerd.. We sporten alle drie heel veel

   grt

 8. Matthieu Hua Hin zegt op

  Bij alle bovengenoemde sites kom je bij ons (www.verzekereninthailand.nl) terecht hoor.
  Bupa is geen goede optie, op 62 jarige leeftijd instappen betekent dat de verzekering stopt op 70 jarige leeftijd. En dat is al binnen een paar jaar.

  Wat is er (zo goed als) gratis voor mensen met de Thaise nationaliteit?

  De gezondheidszorg voor de Thai is onderverdeeld in 3 systemen:
  1. Civil Service medical Benefits Scheme:
  Dit is de verzekering voor Thaise ambtenaren. Echtgenoten, ouders en de eerste 3 kinderen kunnen hier echter in meeverzekerd worden. Dus bent u als Nederlander wettig getrouwd met een ambtenaar, dan kunt u hier ook gebruik van maken.
  2. Social Security Fund:
  Dit is de verzekering voor werknemers in de particuliere sector en geldt alleen voor die werknemers die zijn ingeschreven bij de Social Security Office.
  3. Universal Healthcare Coverage Scheme:
  Voor iedereen die niet onder categorie 1 of 2 valt, oftewel het leeuwendeel van de Thaise bevolking. Deze regeling wordt in de volksmond nog vaak de 30 baht verzekering genoemd omdat in de beginperiode door patienten voor iedere behandeling 30 baht betaald moest worden. Inmiddels is de 30 baht betaling afgeschaft omdat de administratieve lasten hoger waren dan de opbrengsten.

  Daarnaast zijn er op de verzekeringsmarkt nog tal van plannen beschikbaar. De instapleeftijd (62 jaar) betekent echter ook dat de premies hoger zijn (premies stijgen bij het ouder worden). Het beste plan dat voor iemand met de Thaise nationaliteit beschikbaar is, kost voor het inpatient plan 95,407 baht.
  Het goedkoopste plan dat ik kan vinden kost op 62 jarige leeftijd kost 10,850 baht per jaar, maar daar zijn de limieten uiteraard laag.

  Ik lees dat de vader al voor een hartonderzoek in het ziekenhuis is geweest. Als daarbij iets gevonden is, kan dat resulteren in een uitsluiting. Houd daar rekening mee.

 9. Bacchus zegt op

  Kijk eens op onderstaande site.

  http://www.thaihealth.co.th/2012/index_eng.php

  Thai Life verzekert tot 80 jaar en je kunt je zonder problemen verzekeren tot 66 jaar Premies vallen enorm mee, zeker in vergelijking met internationale maatschappijen. Je hebt verschillende polissen; van simpel tot maxi, zoals ze het zelf noemen. Neem je bijvoorbeeld de middelste polis, genaamd wealthy healthy, dan betaal je voor de goedkoopste polis bij 62 jaar een kleine 16.000 baht per jaar en je bent dan verzekerd tot 300.000 baht per disability (weet even niet het juiste woord in Nederlands; claim) per jaar. Laat je niet misleiden door betweters die dan zeggen dat je “slechts verzekerd bent voor 300.000 baht per jaar, want je krijgt tot maximaal 300.000 baht per claim. Je kunt dus in een jaar verschillende keren tot maximaal 300.000 baht claimen, voor bijvoorbeeld een gebroken been, een gebroken arm. Zelfs 2 gebroken benen zijn 2 verschillende disabilities! Je kunt je bij deze polis verzekeren tot maximaal 2,4 miljoen baht. Sommigen noemen dit een bijverzekering, maar ik kan je verzekeren (toepasselijk) dat je dan meer dan voldoende verzekerd bent in Thailand. Hieronder de link naar de wealthy polis.

  http://www.thaihealth.co.th/product_wealthy.php

  Ik lees iets over de 30 baht verzekering, maar die geldt voor iedere Thai. Je kunt alleen bij staatsziekenhuizen terecht en je zult begrijpen dat men met deze verzekering geen dure behandelingen uitvoert. Je krijgt bijvoorbeeld geen knieprothese, maar je knie wordt gewoon vastgezet. Je hebt dan een stijf poot.

  Succes!

 10. Jose zegt op

  goede ervaring met Bupa, heb van horen zeggen dat thailife ook goed is en anders idd het 30 baht plan.

 11. Oean Eng zegt op

  http://www.verzekereninthailand.nl

  Zei ik al…zeg ik nogmaals….verdere meldingen zijn….mijns inziens…overbodig!

  🙂

 12. Soi zegt op

  Voor hen die een l e v e n s l a n g e dekking zoeken, de volgende tip: als je vóór je zestigste een ziektekostenverzekering bij Bupa afsluit, blijf je verzekerd tot aan je overlijden, maw je verdere leven lang. Woon je vóór je zestigste in NL, maar ben je van plan ná je zestigste naar TH te verhuizen, dan kun je de eerste jaren een minimale dekking aan houden tegen minimale dekking. Vervolgens bepaal je een definitievere dekking als je eenmaal in TH bent gevestigd. Je verlengt per jaar de verzekering, dus kun je per jaar bekijken hoe je dekking wordt. Groot voordeel: via brochures en via de website kun je zien hoeveel premie je betaalt bij welke dekking op welke leeftijd. Het is dus niet zo dat Bupa opeens premies ophoogt, zoals wel eens wordt beweerd, allemaal tevoren in te calculeren.

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   @Soi: Het mag natuurlijk niet op chatten gaan lijken, maar hier dient wel een kanttekening bij geplaatst te worden. Als iemand een goedkoop plan van Bupa neemt en deze later wil upgraden naar een beter dekkend plan, dan zal er altijd weer een medische vragenlijst ingevuld moeten worden en bestaat de kans dat Bupa bepaalde zaken uit gaat sluiten als er iets veranderd is in de gezondheidssituatie, of dat ze upgraden zelfs helemaal weigeren. Het wordt nooit klakkeloos omgezet naar een hoger plan.
   Daarnaast is het m.i. niet nodig om nog niet in Thailand wonend toch maar vast een verzekering af te sluiten vanwege de 60 jaar grens bij Bupa. Er zijn genoeg (betere) maatschappijen die veel hogere uiterste instapleeftijden hebben.

   • Bacchus zegt op

    Toch wat kritiek! Ook, of juist omdat Frans om een normale verzekering vraagt.

    Helaas vragen die zogenaamd betere maatschappijen altijd absurd hoge premies van 350 tot 450 euro per maand en kennen ook uitsluitingen en soms zelfs ook leeftijdsgrenzen, net zoals Bupa, AXA en Thai Life. Bij die zogenaamd betere maatschappijen ben je dan wel gedekt tot 1 of 2 miljoen US Dollar; dat is 33 tot 66 miljoen Thb! Daarvoor kun je jezelf in Thailand 20 tot 40 keer laten ombouwen van man naar vrouw en weer terug! Ook de zogenaamd betere maatschappijen betalen niet klakkeloos uit en willen vaak eerst een kostenoverzicht dat door hun medisch specialisten wordt beoordeeld!

    Ok, je kunt ook verblijven in kamers met gouden kranen, alleen heb je daar niet zoveel aan als je aan een ziekenhuisbed bent gekluisterd.
    Ok, je bent tegen alles verzekerd, maar hoe groot is de kans dat je gelijktijdig en kanker, en een dwarslaesie, en een hersenbloeding krijgt en daarnaast een orgaantransplantatie nodig hebt?

    Overigens gelden de uitsluitingen bij bijvoorbeeld AXA (en volgens mij ook Bupa) voor slechts twee jaar en worden daarna wel vergoed.

    Kortom, er is meer tussen hemel en aarde dan alleen betere (internationale) en minder goede (lokale) verzekeringsmaatschappijen, al zou men ons graag doen geloven van niet. Het is logisch dat je voor veel meer premie een betere dekking krijgt. De vraag is alleen of die dekking ook qua kostenaspect realistisch en qua risico noodzakelijk is. Helaas vragen weinig mensen zich dit af en daar spinnen verzekeraars garen bij!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website