Beste lezers,

Weet iemand van de lezers via welk kanaal in Thailand het WK voetbal wordt uitgezonden?

Bedankt en groeten,

Hans

37 reacties op “Lezersvraag: Via welk kanaal in Thailand wordt het WK voetbal uitgezonden?”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Goede vraag, wil het zelf ook wel weten. Geef me niet BBC door, want dan heb ik geen garantie dat de wedstrijden van Nederland worden uitgezonden, ook al zijn het er maar drie. Denk persoonlijk niet dat we de voorronden overleven, maar dan toch ……. Ook Fibertv is geen oplossing, heb ongeveer 25 euro betaald doch zonder resultaat.

 2. Hans Mondeel zegt op

  Vier jaar geleden werden alle wedstrijden via de publieke zenders uitgezonden. Elke wedstrijd werd uitgezonden door de zender die “aan de beurt” was: ch3, ch5, ch7, ch9 en ch11.
  Hoe het schema er voor dit jaar uitziet heb ik nog niet kunnen vinden, maar het goeie nieuws is, dat het WK tot de grote evenementen behoort, die ongecodeerd uitgezonden moeten worden (in tegenstelling tot b.v. het EK van 2 jaar geleden, waarbij Truevisions op zwart moest).

  Hans Mondeel

 3. Soi zegt op

  Als je in TH woont en een schotel op je dak hebt staan, zijn her en der bij allerlei aanbieders sportpakketten te koop, uiteraard op dit moment met de WK als lokkertje van de maand. Elke grotere shoppingmall verleent onderdak aan verkopers van dit soort pakketten. Thai TV als CH3 t/m enz. zal zeker ook wel wedstrijden uitzenden, maar of het gehele voetbalprogramma wordt uitgezonden, is mij onbekend. Uiteraard is met een Thai commentator.

  Wat je ook kunt doen is een (bv maand-)abonnement nemen op NTV Channel, die in TH 8 Nederlandse zenders via internet aanbiedt. Helaas valt er over kwaliteit en service wel wat te zeggen. Zie voor verdere verwijzingen: https://www.thailandblog.nl/?s=NTV+Channel&x=0&y=0

 4. Mat zegt op

  Voor zover ik weet worden er geen wedstrjden via de publieke omroep uitgezonden, de commerciela aanbieder heeft een rechtszaak aangespannen en gewonnen, aangezien hij een groot bedrag voor de exclusieve rechten had betaald.Astro zend ze uit, maar er zijn veel Astro kanalen, dus welke dit uitzend is me nog niet duidelijk.
  Op internet kun je de wedstrijden zeker zien, maar ik heb in Pattaya maar 12 MB, dus dat is niet voldoende om een wedstrijd te kijken zonder “laden, laden laden“.
  Dus als iemand het zeker weet, graag!!!!!

 5. bob zegt op

  Schotel plus settopbox van CTH plus abt ca. Bht 1000 en klaar is kees. Weet toch iedereen in Thailand
  zie internet. Cth.co.th/eng.

 6. leclercq jcl zegt op

  via internet Wizivig.com/live sports streaming,gratis
  LJC

 7. Cees Bakker zegt op

  Volgens mij is ieder land verplicht de WK voetbal uit te zenden op de vrij publieke zenders.
  dus ook in Thailand.Het enige probleem is dat ,dat alleen via de antenne gaat.want via de satteliet moeten ze het scrambelen. net zo als je via het internet ook de nos sport niet kan zien in Thailand.Omdat je het dan ook kan zien in landen waar ze de rechten van uitzenden niet bezitten/

 8. kees.koppenol zegt op

  bij de publieke zenders,en true vision

  DOE JE BEST

 9. Chander zegt op

  Op 4 mei had ik een berichtje geplaatst over een het uitzenden van WK voetbal op Thaise TV.
  Dit geldt nog steeds!!
  Alleen hebben ze het kanaal verplaatst van kanaal 222 naar kanaal 333.

  Zie deze link:
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/voetballiefhebbers-thailand/

  Vandaag rond 15:30 uur heb ik PSI weer gebeld daarover en de dame bij PSI heeft mij opnieuw gegarandeerd dat het volkomen gratis is. Dus….

  Heel veel voetbal plezier.

  Chander

 10. kees borrell zegt op

  1* https://www.thaiexpat.tv/ live all games also 7 day,s look back (by internet) perfect picture
  2* http://www.rssunbox.com/real/ live all games (ku band dish&tuner) perfect picture

 11. klaasje123 zegt op

  Of download de wedstrijden van internet bijvoorbeeld via binsearch. Vermijd de uitslag te kennen en kijk de volgende dag de wedstrijd op de tijd die jou uitkomt op je tv via je computer. Je hebt hier wel een paar ingrepen op je computer voor nodig (spotnet, grabit) en een payserver. Als je een TOT goedkoop abo hebt (600 baht per maand) slurp je zo’n wedstrijd in 2 uur binnen. Maar daar heb je het hele jaar wat aan. (match of the day, giro, tour de france, flikken,etc en nederlandstalig als je dat wilt)

 12. Johan Combé zegt op

  via SUNBOX 1590 bht je hebt wel een parabol nodig en het is ook vertaald in het engels

  • Cees zegt op

   Weet je misschien ook via welke satelliet deze sunbox te ontvangen is

 13. Mitch zegt op

  Astro sport zend alles uit. in het engels. en meeste rechtstreeks.En waarschijnlijk op astro sport heeft meerdere kanalen dus daar kun je de andere wedstrijd zien. En ze herhalen veel. Astro sport zit bij vele op de kabel.

 14. bob zegt op

  sorry het website adres van CTH = http://www.itcare.co.th en zijhebben het alleenrecht. Echt er komt niets op de openbare kanalen tenzij het leger ingrijpt.

  En zeker NIET op TRUE sport (net zoals het engelse voetbal op CTH te zin is)

 15. Cees Bakker zegt op

  Thai expat tv is de beste oplossing.Je kunt een software pakket downloaden en dan betaal je 1 keer 300 baht en dan 600 baht per maand.Dan kun je alle wedstrijden die normaal door de BBC of ITV worden uitgezonden zien met Engels commentaar.En het mooiste is je kunt ze op elk moment bekijken.Dus als je om 0.800 uit bed komt kun je kiezen welke wedstrijd je wilt zien.Na het wk zeg je het gewoon weer op als het je niet bevalt.Je kunt eerst 7 dagen proberen plus 1 maand kun je mooi het hele WK zien.Plus je hebt nog andere zenders al met zl een koopje
  .

 16. Daniël Drenth zegt op

  Weet iemand waar CTH dealer zit in Pattaya?

  Voor alle andere mensen die denken het wk via internet te streamen op welke manier dan ook, verwacht er niet teveel van het internationale verkeer gaat helemaal dicht lopen. Als ik moet schatten ongeveer 5% kans dat het misschien gaat werken met een betaalde streaming provider zeker niet met illegale sites…

 17. Cees zegt op

  Het is niet op CTH.

 18. Cees zegt op

  Als je Expat tv of 365 neemt heb je totaal geen problemen.Als maar minstens 3 mb speed hebt.
  Ik heb 365 geprobeerd met het engelse voetbal en het werkt echt heel snel.Ik had binnen een paar minuten 35 min. “” gebufferd”” en geen enkele keer stokte het

 19. Cees zegt op

  En voor PSI heb je de nieuwe digitale box nodig die kost 1590 baht

 20. bob zegt op

  Cees zegt op 29 mei 2014 om 16:13
  Het is niet op CTH.

  Het is wel op de CTH satelliet. Die hangt boven vietnam. Ze hebben een grijze schotel. GMM grammy is de rechthebbende en die zendt uit via CTH

  In pattaya te vinden op Pattaya Thai om de hoek bij big C richting south pattaya. Klein winkeltje met heel slechte service. Ik bestelde, betaalde en maakte afspraak maar niemand kwam opdagen en ook geen bericht. Opnieuw afspraak. Uren te laat eindelijk contact e toe zei men dat ze eerst gingen lunchen. Alles gecancelled maar nog steeds niet al mijn geld terug. Schotel = Bht. 2700 incl installatie abt. = ca. Bht 1100 + één maand deposit + 150 Bht borg?
  De website van cth geeft een antwoord mogelijkheid werkt echter niet (goed)

  • Cees zegt op

   Het is absoluut niet op de CTH. CTH is geen satelliet maar een pakket kanalen net als bv True die via een sateliet uitzenden.Maar ze hebben niet de W#K rechten(Het is trouwens een waardeloos pakket wat CTH uitzend.)
   Ik heb zelf het duurste pakket 899 baht per maand maar krijg alleen maar herhalingen van de EPL te zien
   Echt de oplossing is 1 de SUN box (maar ik weet niet via welke satelliet die uitzend.
   Of Expat tv of 365 via het internet(600 bath per maand) 3 mb snelheid heb je nodig om dit goed te ontvangendit is wat ik ga nemen.

   • Hans Bos zegt op

    Als CTH geen sateliet is, moet je me toch eens uitleggen hoe ik CTH via een parabool en een box in HB digitaal kan ontvangen. De herhalingen van voetbalwedstrijden vloeien voort uit het feit dat de Premier League in de zomer is gestopt.

    • Cees zegt op

     Hallo Hans CTH is gewoon een Kabel tv maatschappij die nu ook via de satelliet uitzend .Dat doen zij door ruimte te huren op de Vinasat 2 satelliet. Net als dat True dat doet op de Thaicom 5 KU (KU staat voor zenders die achter een decoder zitten.Daar moet je dus een receiver voor hebben waar je voor moet betalen

 21. E.Epke zegt op

  Hi Cees geldt het ook voor Udonthani?
  is thai expat daar ook de beste oplossing?

  • Cees zegt op

   Ik neem aan van wel.Als je gewoon goed internet hebt bv 3bb of tot moet dat goed gaan.ga naar hun site/ http://www.thaiexpat.tv en vraag dat proef pakket aan.Dan kun je zelf beoordelen hoe het werk

 22. kees zegt op

  sunbox op 78 east thaicom ku band

 23. Hans Mondeel zegt op

  Ik moet mijn eerdere reactie corrigeren (ik begon na een aantal andere reacties toch te twijfelen en ben wat op onderzoek gegaan).
  RS pc, die het alleenrecht heeft, had eerder een rechtzaak verloren tegen de bepaling dat alle “grote” evenementen niet gecodeerd mogen worden. Ze hebben daarna een andere rechtzaak aangespannen, maar verklaarden later (half maart dit jaar) dat ze die rechtzaak niet door zouden zetten: ze hadden al zoveel aan reclamegelden binnen dat ze toch al voldoende winst zouden maken. Ik ging toen met een gerust hart slapen, want alle wedstrijden zouden bekeken kunnen worden…
  Maar..het blijkt dat ze die zaak toch doorgezet hebben en ook hebben gewonnen. De reden was, dat, hoewel die bepaling over de “grote” evenementen wel rechtskracht heeft, in dit geval niet toegepast kan worden, omdat in 2005, toen RS de rechten kocht, die bepaling nog niet bestond…Kan ik mij op zich (als jurist) wel in vinden.
  Wat nu? Wel RS is behalve muziekuitgever, enz. ook eigenaar van de Sunbox. Wie een Sunbox heeft kan dus alle wedstrijden zien. Wie geen Sunbox heeft (en ook niet wil hebben) kan een WK-boxje kopen voor alle wedstrijden bij alle 7/11´s, prijs 299 baht. Je moet dan natuurlijk wel een schoteltje hebben, maar het maakt niet uit welke.
  Behalve Sunbox zullen er ook andere aanbieders zijn, waarbij alle wedstrijden te zien zijn; dat hangt er vanaf welke aanbieders een dealtje gesloten hebben met RS. Volgens mij heeft PSI al enige tijd een “samenlevingscontract” met RS, maar over andere dealtjes weet ik niets.
  Tenslotte, omdat McDonalds ook officieel WK-sponsor is kun je bij die zaken die 24uur per dag open zijn ook alle wedstrijden bekijken…maar om nou om 02.00 of 05.00 uur naar McDonalds te gaan,tja.
  Afgezien van de curfew zit ik toch liever thuis: voetballen kijken daar hoort bier bij en een schaaltje chips – nou ja, als de wekker mij om 05.00 uur wakker maakt zal dat toch eerder koffie en een schaaltje Corn Flakes worden…

  Hans Mondeel

 24. Willem zegt op

  Ik kiijk via NTV Channel http://www.ntvchannel.com
  Prima ontvangst en nu kijk ik het WK hockey en Roland Garros

 25. Soi zegt op

  Als je Engelstalig bent aangelegd dan is TV kijken, dus ook het WK 2014, fantastisch te doen via https://www.thaiexpat.tv/index.php Het voordeel is dat je kunt kijken wanneer je wilt. Live kun je kijken met een vertraging van enkele minuten. Maar je kunt dus ook een wedstrijd van gister vandaag kijken op elk moment van de dag dat je wilt. Alle programma van de BBC en ITV zijn tot op een week terug op te roepen. Dus ook de voetbalwedstrijden. Een ander voordeel is dat je de programma’s, dus ook de wedstrijden, kunt opnemen op je PC of Laptop. Van daaruit kun je de opname overzetten op een externe hard schijf of USB om te bewaren. Al die voordelen heeft NTV Channel niet. Je kijkt of live met wat vertraging, bv midden in de nacht; of je kijkt de volgende dag. Daarna is het weg! Je kunt het niet meer terugkijken. ExpatTV zendt alle wedstrijden uit via de BBC en ITV.
  Zie volgend schema: http://www.live-footballontv.com/live-world-cup-football-on-tv.html

  Ben je Duitstalig aangelegd, dan gelden de zelfde opties voor https://www.globaltv.to/ Dus kijken wanneer je wilt. GlobalTV werkt met 45 zenders uit het hele duitse taalgebied. ARD en ZDF zenden de wedstrijden uit. Zie volgend schema: http://www.wm2014-infos.de/tv-sendeplan-wm-2014-im-fernsehen/

  Echter: er is nog een voordeel aan ExpatTV. Dat is dat je behalve op je laptop en PC (aansluiten met een HDMI kabel op je TV uiteraard) ook op je Tablet en je Smartphone alle 15 Engelse zenders kunt bekijken, dus ook de voetbalwedstrijden, dus idem ‘savonds met een koel pilsje op je eigen terras een van de vorige wedstrijden tot ruim een week terug.

  Veel kijkplezier!

 26. Como Resort Samui zegt op

  Het WK bekijken wij gewoon op het strand in het Nederlands 😉

  http://www.kohsamuibeachresort.com/wk2014/

  Je kan het ook bij je thuis doen door je in te schrijven bij bhaalu.com, Er is een gratis proef voor hun mobiele versie. Wij gebruiken hun box die meer bandbreedte nodig heeft en hebben hierdoor amper problemen met een gewone True aansluiting.

 27. Aart zegt op

  Een nieuwe provider is http://www.nl-tv.asia

  • Gerrie Q8 zegt op

   @Aart, ik heb dit geprobeerd, maar mijn virusscanner McAfee, waarschuwt me dat deze software de harde schijf kan beschadigen, spyware bevat en andere virussen. Denkt U dat deze software toch probleemloos gedownload kan worden?

  • Soi zegt op

   Beste Aart, dank voor de tip. Ik heb zojuist de proefversie gedownload. Als die het vandaag goed doet, zal ik vanavond een verslagje doen naar Thailandblog, zodat meerdere mensen kunnen profiteren.
   @Gerrie Q: Ik had geen problemen tijdens de download. Het kan zijn dat jouw PC-antvirusinstellingen op “zeer voorzichtig” zijn ingesteld. Ik zou zeggen: gewoon doen!

  • Cees zegt op

   Ik heb dit programma gedownload en het werkt fantastisch.Het stopt geen moment en ik nam “studio voetbal” op (en dat is een programma dat duurt (met reclame ) 67 min.ongeveer 15 min.
   Ze weten nog niet wat een maand abonnement gaat kosten.maar je kunt het vrij uit proberen.
   zeker proberen Als je internet snelheid maar minstens 3 MB is.

   • Gringo zegt op

    Helemaal eens, Cees, ik heb het ook net gedownload, prima beeld. Als dat zo blijft heb ik daar wel een paar Bahtjes voor over!

 28. Hans Mondeel zegt op

  Op dinsdag komt de uitspraak in hoger beroep of RS het WK achter de decoder mag stoppen of niet. Als RS verliest (en dus de vorige uitspraak vervalt), zullen alle wedstrijden via de publieke zenders worden uitgezonden. Als de vorige uitspraak wordt bevestigd zullen waarschijnlijk alle wedstrijden ook via Truevisions worden uitgezonden. Volgens de Bangkok Post hebben Truevisions en RS al een overeenkomst, maar die zal pas officieel ondertekend worden na de uitspraak (tja, als alle wedstrijden toch publiek moeten worden uigezonden heeft zo´n sublicentie ook weinig zin).
  Hoe die uitspraak zal luiden is een beetje koffiedik kijken, maar er is toch een beetje reden voor (een beetje) hoop: de afweging zal moeten worden gemaakt tussen het belang van RS en het belang van het publiek – en de omstandigheden zijn niet meer hetzelfde als tijdens de vorige uitspraak; de gevolgen van de avondklok zouden best wel eens de balans naar de andere kant kunnen laten doorslaan.
  In ieder geval wacht ik nog een paar dagen voordat ik een WK-kastje koop. Maar ja, het zou ook best kunnen dat er op woensdag lange rijen bij 7-Eleven staan om nog gauw zo´n ding te kunnen kopen.

  Hans Mondeel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website