Welk Aziatisch bier koopt u in Nederland? En waar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
8 september 2023

Beste (drinkende) lezers,

Tijdens de vlucht van of naar Thailand drink ik bij voorkeur een biertje dat zeker niet bij elke plaatselijke supermarkt in Nederland te vinden is. Helaas gooit men je al snel zo’n beetje dood met het massaproduct Heineken en die sla ik liever, als het even kan, af.

Met een beetje geluk valt op de vlucht van EVA Air nog een Taiwan Beer, Buckskin of dergelijke te krijgen, maar dan moet je er al rap bij wezen. In Nederland zelf vallen bij de Aziatische supermarkten zoals Amazing Oriental nog wel de bekendere Aziatische bieren te vinden: Chang, Singha, Tsingtao, Saigon, Sapporo, Asahi enzovoorts. De Lidl wil af en toe ook nog weleens de bekende merken uit het oosten voeren, maar daarna houdt het helaas snel op…

Dat is dus een probleem voor wie liever eens wat anders drinkt. Nu lust ik zelf als het even kan een verkoelende Beer Lao, maar die ben ik in Nederland helaas nog nergens tegengekomen. In Frankrijk dan weer wel, de mazzelaars. Elke keer een koffer vol drank terug naar Nederland slepen is ook weer niet alles. Rest dus de vraag, waar slaat u in de Lage Landen het gouden vocht uit Azië in, als het eens wat anders mag zijn dan het oh zo bekende Chang of Singha?

Groet,

Rob V.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Welk Aziatisch bier koopt u in Nederland? En waar?”

 1. Jacobus zegt op

  Als ik in Thailand ben drink ik altijd een lokaal biertje. Ik heb totaal geen behoefte aan Carlsberg of Heineken. Ook in Nederland niet. Maar om nu in Nederland Aziatisch bier te willen drinken gaat wel erg ver. Bovendien zijn er in Europa (vooral België) tientallen bieren te koop die ik lekkerder vind dan Aziatisch bier of Heineken en Carlsberg.

 2. Pat zegt op

  Over smaak valt niet te twisten. Rob vindt aziatisch bier lekker en vraagt waar je die in Nederland kan kopen. Jacobus reageert met: ik vind europees bier lekkerder. Maar dat heeft Rob niet gevraagd. Goed lezen is ook een kunst.
  Bij genoemde winkels kan je aziatisch bier krijgen en vaak heeft Xenos ook aanbiedingen van Aziatisch bier. Simpele vraag, simpele antwoord.

  • Rob V. zegt op

   Klopt Pat, bij deze Xenos en soms de Gall en Gall enzo weleens internationale bierpaketten gezien. Ook een keer een Aziatisch pakket maar dat met een Chang, Tsingtao en 2 biertjes uit India en nog een ander biertje ook weer niet echt bijzonder.

   Pat en Chipper hoeven zich geen zorgen te maken,er zijn genoeg lekkere Duitse, Nederlandse en Belgische biertjes (wit, blond en gewoon een of andere pils heeft mijn voorkeur) te koop. Maar daar staan supermarkten en slijters vol mee, en een brouwerij of kroeg is ook niet ver weg op de fiets. Maar af en toe lust ik gewoon eens een biertje uit ZO Azië en dan juist niet het bier wat tankwagens vol hier en ginder te verkrijgen is. Ik zal toch niet de enige zijn die af en toe een Beer Lao of dergelijke lust? Vandaar de vraag.

 3. chipper zegt op

  In België gaat de voorkeur naar Stella of Jupiler. Zeker geen Thais bier, dat drink ik enkel in Thailand. In Thailand zal ik ook geen Belgisch bier drinken.

 4. william-Korat zegt op

  Per doos online zo te zien, voor een bier momentje.

  https://ap.lc/kk8To

 5. Jos M zegt op

  In vrijwel ieder grote stad zit een winkel van Amazing Oriental … in Rotterdam bij de euromast, op een boot.
  In Utrecht aan die lange doorgaande weg aan de achterkant van het station..
  Delft op het industrie gebied bij Ypenburg.
  Toen wij nog in NL woonden moest ik 2 keer per maand vanuit Dordrecht naar de euromast, veel verse groenten en heel veel Aziatisch bier.
  Op Rotterdam zuid zit op Katendrecht een kleine winkel van dit concern

 6. Rob V. zegt op

  Beste Jos en William, bedankt voor het meedenken. Die winkels bieden inderdaad wel wat keus maar helaas niet zo ruim als ik zou willen. Een ‘ander’ biertje uit Laos, Vietnam (naast Saigon) o.i.d. is gewoon niet te vinden lijkt het.

 7. Robert zegt op

  Al eens gekeken bij Burg Bieren in Putten? http://www.burgbieren.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website