Beste lezers,

Mijn watermeter draait op de meest rare momenten. Vraag ik geen water dan draait hij toch. Draai ik de kraan achter de meter dicht dan draait hij langzamer maar stop niet. De man die meterstand opneemt haalt zijn schouders op, och het is toch maar water.

Ik woon in Pattaya en wil de watercompagnie raadplegen maar waar moet ik zijn?

Groet,

Twan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Watermeter van mijn huis in Pattaya draait als ik geen water gebruik”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Indien je watermeter draait, dan is er afname en is dat op jouw kosten.
  Alle aansluitingen vanaf de meter zijn jouw probleem.
  De watermaatschappij is hier niet verantwoordelijk voor.
  Ik denk dat dit overal ter wereld zo is.

  Leiding en aansluitingen (laten) nakijken, ook de watertank op lekken controleren indien je die hebt.
  Eventueel vervangen waar nodig..
  Er moet al zeker verlies zitten tussen de watermeter en de kraan die je dichtdraait.

  Het gebeurt bij ons ook dat de watermeter draait zonder dat iemand water afneemt.
  De watertank is zich dan aan het bijvullen.
  Kan gebeuren dat we tijdelijk zonder water zaten zonder dat we het opmerkten, en de tank niet onmiddellijk werd opgevuld.
  Wanneer er dan nadien terug leidingwater is wordt de tank natuurlijk weer opgevuld.
  De meter draait dan uiteraard niettegenstaande niemand water verbruikt op dat moment.

  • Marcus zegt op

   Is het maandelijkse verbruik hetzelfde? Ik heb een verbruik van ongeveer 200b / maand, de buren die geen pool hebbe 3000 maar hebben geen bron geboort en heb ook een pool. Pool en tuin well water huis pa pa water

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ja mijn maandelijks verbruik is hetzelfde maar ik heb dan ook geen probleem.
    Ik begrijp dan ook je vraag niet.

    • marcus zegt op

     Ok. als je verbruik vrij constant is, elke maand ongeveer hetzelfde met wat meer in de droge periode als je en tuin hebt, dan is het niet een plotseling opgetreden lek. Snap je het nu?

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik probeer het je een laatste maal duidelijk te maken.
      Ik heb geen lek of welk ander probleem ook met mijn waterleiding.
      Ik weet dus niet waarom je op mij reageert en nog minder waarover je het hebt.
      Reageer op de vraagsteller.
      Ik heb niets gevraagd.
      Is dit duidelijk of moet ik er nog een tekening bij maken.

 2. Ruud zegt op

  Beste Twan,

  Ik had hetzelfde probleem. Bij werkte de vlotter in de ton niet goed en druppelde het water langs een opening naar buiten.
  Nieuw vlottersysteem gekocht (300 baht) er in gezet en probleem is over.

  Succes
  Ruud

  • Marcus zegt op

   Een waarschuwing is op zijn plaats. Ik had dit problem een paar keer, zo om de twee jaar. Vlotter bal los and water bleef er maar inspuiten. Dus nieuwe gekocht en na twee jaar weer. Het bleek dat de splitpen van de vlotter waar die om draait van staal was en omdat de valve van brons is door electrochenmische corrosive de pen oploste. Weer een vlotterkraan gekocht maar toevallig bij een andere shop , en de splitpen was van ,… brons. Die vlotter zit nu al 10 jaar op zijn plaats. Nu zeggen locale Thai dat shops dit doen om je op gezette tijden terug te laten komen voor een nieuwe. Wat de lekkage over het rubbertje betreft, en dat kan ook, je kan het er uit pullelken en omdraaien en dan gaat het weer een paar jaar mee. Beter neem er een paar in voorraad.

 3. eduard zegt op

  Wees wel op je hoede,die meter draait als er water passeert,dus volgens mij is het gewoon afname.Zal er toch maar eens druk op laten zetten,want voor het zelfde geld spoelt het zand ondergronds bij de funderingen weg.Je zult niet de eerste zijn met dit probleem.

 4. Marcus zegt op

  1. je hebt een lek, mogelijk onder de grond
  2. Je water tank float control is niet goed and je overflow (naar riool?)
  3. Vlotters van WC’s

 5. e zegt op

  nwe meter plaatsen ( met lood zegeltje ) , stop kraan vernieuwen ,leidingen controleren .
  Ook de leiding naar je meter toe checken. Ik had het zelfde , maar er bleek een waterleiding onder het huis te lekken. Die blauwe pijpen , lijmen zij hier met ‘ chement ‘ een soort nep pvc lijm .
  Je kan tegenwoordig ook de zwarte tyleen slangen kopen . ( zijn flexibeler dan die blauwe reut )
  Een maatje van mij kwam tot de ontdekking dat zijn Thai buren een aftakking op zijn waterleiding hadden gemaakt onder de kruipruimte, hij betaalde dus voor twee gezinnen hahaha amazing Thailand .

 6. Jan zegt op

  Draai de kraan in de waterleiding die naar de stortbak van het toilet eens dicht daar zit vaak het euvel. Kalkstrepen in de toiletpot geven dan aan dat er kleine beetjes water ten onrechte uit de stortbak komen.

  Gr. Jan.

 7. geert barbier zegt op

  Heb ik iook voorgehad. Enige oplossing: alle ondergrondse leidingen vervangen. Dan hield het op.

  • Frans Nico zegt op

   Ook een manier. Hoef je niet naar een lek te zoeken.

 8. Jasper zegt op

  Hebben wij onlangs ook gehad. PLUS een 10 x hogere rekening. Er bleken 2 oorzaken te zijn: de connectie NA de meter lekte, net voor de “2e”kraan (de kraan NA de watermeter), en de watermeter zelf gaf veel te veel aan. Het werkt met een wieltje, oid. In ieder geval: de meter werd gedemonteerd, en bij het waterbedrijf 1 uur getest. Hieruit bleek dat hij VEEL te veel aangaf. De volgende dag kregen we een nieuwe watermeter, en een flink bedrag in mindering op de rekening.

  Ga, dus, naar het waterbedrijf!

 9. MACB zegt op

  Als je de kraan achter de meter dichtdraait (= ik neem aan: je schakelt de toevoer uit voordat het water door de meter gaat) en de meter blijft toch nog lopen, dan is die kraan defect. Heb je geen kraan vOOr de meter, want die zou ik installeren als ik jou was. Mochten we praten over net het omgekeerde, dan weet je ook wat te doen.

  Verder kan er natuurlijk waterafname zijn als je voorraadtank zich vult. Erger is wanneer dat niet het geval is, want dan heb je ergens ofwel een lekkende kraan of toilet in huis, of (erger) een lekkage in een buis. Dat laatste komt regelmatig voor, vooral bij buizen die in de grond liggen. In het regenseizoen ‘verzakt’ de grond; is er eenmaal een lek in zo’n buis, dan wordt dat lek alleen maar erger door verdere verzakking. Nakijken, dus.

  Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat iemand anders jouw water gebruikt. Vooral bij nieuwbouw worden ‘tijdelijke’ verbindingen gemaakt, want het duurt de nodige tijd voordat je een officiele aansluiting krijgt (goedkeuring bouwplan = huisnummer = de aanvraag is dan pas mogelijk, en ook dan duurt het nog even voordat je een aansluiting krijgt).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website