Lezersvraag: Visa run vanaf Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 november 2016

Beste lezers,

Begin januari moet ik een visa rum maken vanaf Hua Hin, dus ik ben me hier, ruim op tijd, alvast voor aan het oriënteren. Via Google is wel wat informatie beschikbaar maar niet erg actueel.

Tegenover het station van Hua Hin zit een kantoortje die volgens de informatie aan de buitenzijde visa runs organiseert, maar binnen wist niemand mij door over te informeren.

Bij een ander travel agency (lomprayah) vertelde ze dat ze er mee gestopt waren. Ze vertelden daar dat er ook veel onduidelijkheid was over welke grensposten open waren voor een borderrun.

Zijn er mensen die recentelijk ervaring hebben met een visa run vanuit Hua Hin? En weet iemand welke grensposten er voor dat doeleind open zijn?

Alle informatie is welkom.

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


12 reacties op “Lezersvraag: Visa run vanaf Hua Hin”

 1. RobHH zegt op

  Onder het ‘Condochain’-condominium (dat gele gebouw tegenover Bangkok Hospital, ook wel bekend als ‘De Vrekkenflat’) zit een kantooortje dat trips organiseert naar Kanchanaburi.
  (de prijs is afhankelijk van het aantal reizigers dat meegaat. In mijn geval bleek het intressanter om zelf met de auto te gaan)

  Let wel: dit kan alleen als je reeds in het bezit bent van een geldig visum om weer terug Thailand in te komen. Een ‘Multiple Entry-visa’ dus.

  Een andere optie is de ‘Yellow Bus’ naar Mukdahan. En dan met de Internationale bus naar Savannakhet, Laos. Het Thaise consulaat aldaar werkt efficient en pijnloos. Als je daar ‘s-ochtends je visum-aanvraag doet kun je de volgende middag je paspoort voorzien van een nieuw visum weer ophalen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Jan Niamthong zegt op

   Beste RobHH,
   Ik had begrepen dat Kanchanaburi niet meer kon en dat je daar alleen met eem visum voor Myanmar de grens over kon. Wel mogelijk met nonimmigrant O multiple entry?
   Groeten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • RobHH zegt op

    Voor mij is het afgelopen juli geweest dat ik daar was. En aan onderstaande reacties te zien kan het nog steeds.

    Volgens mij komen de berichten van ‘dat het niet meer zou kunnen’ uit de hoek van mensen die geen geldig visum hebben om weer terug te keren naar Thailand.
    Er wordt namelijk geen nieuw inreisvisum verstrekt. OOK niet voor slechts 15 dagen.

    Je dient dus in het bezit te zijn van en geldig inreisvisum. ‘Multiple Entry’ dus.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Jan Niamthong zegt op

     Bedankt. Op eigen gelegenheid, met auto, ook goed te doen qua geregel?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Peter,

  Ter hoogte van het Bangkok Hospitaal in Hua Hin (niet zo ver van de Market Village), is het Condochain Hua Hin. Het is een groot, geel gebouw aan de overzijde van de straat.
  Onderaan in het gebouw is een reisbureautje gevestigd, maar die organiseren ook “Borderruns”.
  Ze gaan o.a. naar Phu Nam Ron checkpoint (Kanchanaburi). Deze grenspost is terug open voor “Borderrruns”, maar enkel indien je een “Multiple entry” visum hebt m.a.w. geen “Borderun” met “Visa Exemption” dus.
  De juiste naam van het reisbureautje weet ik niet meer. Het telefoonnummer had ik nog wel ergens opgeslagen. Het nummer is 0918214826.
  Vraag daar eens informatie.
  Ze zijn niet echt goedkoop, maar hun service is goed. Chauffeur rijdt rustig en drinkt niet. Hij zorgt ook voor alles aan de grens.
  Doe het niet op het laatste moment want ze rijden niet op vaste dagen, maar enkel als er voldoende klanten zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 3. John de Boer zegt op

  Hi Peter,
  Op Phetkasem net voor de U turn bij het Bangkok ziekenhuis zit een bedrijf, met wie je een visarun kunt doen. Heb dit al 2x met hen gedaan. Goede service en komen perfect hun afspraken na.
  Woensdag a.s. Ga ik voor de 3e keer.
  Hoe de plaats heet, waar we e grens over gaan, weet ik niet meer. Maar is ten westen van Kanchanaburi
  En heet ook Kanchanaburi Immigration.
  Hoop, dat je hier iets aan hebt.
  John

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is de grenspost Phu Nam Ron en hangt af van het hoofdkantoor dat gevestigd is in Kanchanaburi

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Braadijs zegt op

  Ander idee: per bus via Chumphon naar Ranong. In Ranong met een bootje even heen en weer naar Myanmar. Eenvoudig en goedkoop.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. lung addie zegt op

  Er was een tijd dat ik ook een borderrun moest maken. Ik heb de mensen nooit goed begrepen waarom ze er er een echte “run” wilden van maken. Ik plande dat steeds in in de vakantie en deed dat dan rustig, gecombineerd met een bezoek aan één de buurlanden. Ging bv naar Ranong, een tof stadje trouwens, combineerde dat met een bezoek aan Patho met een rafting, of een weekje Cambodja bijvoorbeeld. Zag werkelijk de reden niet in om dezelfde dag al rijdend als een gek en lopend als een losgeslagen…. die “grenshup” te moeten doen. Vraag me af: wat is zo onmisbaar in Thailand dat er men er geen rustige twee-driie daagse buiten kan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. Bo zegt op

  Precies waarom niet een mooi rustig reisje van een paar dagen , in Ranong is het goed toeven !
  Kan ook eerst naar Prachuab K K city vandaar is er een rectstreekse verbinding naar Ranong , gaat verschillende keren per dag .
  Vanuit Ranong met het bootje alles goed georganiseerd kan je daar regelen !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Peter zegt op

  Bedankt voor alle tips mensen. Ga de route via Ranong uitproberen, maken er meteen leuk uitje van zoals gesuggereerd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • lung addie zegt op

   Yep, soms krijg ik ook eens gelijk …. haast en spoed zij zelden goed …. Ga naar Ranong en geniet van de uitstap ipv als een gek de grens over te steken om je stempel te bekomen, daar heb je tenslotte NIETS aan …. En als ‘ Thie Rakje” je geen dagje kan missen of jij haar niet, neem ze dan mee ….. gedeelde pret, dubbele pret.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website