Beste lezers,

Mijn vraag betreft eigenlijk een mede bewoner van de compound waar wij overwinteren in Krabi. Hij is verlamd aan de onderste ledematen en zit en verplaatst zich in een rolstoel. Zoals andere toeristen, want hij overwinterd hier ook op een “Tourist” visum, dient hij na twee maand een zogenaamde “border-run” te doen. Even over de grens en terug binnen, om een nieuwe stempel te krijgen.

Normaal gebeurt dit vanuit Krabi via een wegrit naar Satun, een rit van zo een vier – vijf uur en daarna nog eens terug. Voor hem een marteling, omdat hij deze lange tijd niet zittend kan overbruggen. Ter overweging van alternatieven was er nu het idee om eventueel via een boat-trip vanuit Krabi tot in Maleisië te varen (Langkawi?) en terug (eventueel na overnachting ter plaatse).

Weet er iemand of dit mogelijk is, hoe lang zo een overtocht zou duren en wat de kostprijs (ongeveer) zou zijn.

Alvast bedankt uit zijn naam.

Met vriendelijke groet,

Nonkelwin


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Lezersvraag: Is het mogelijk om voor een visa run van Krabi tot in Maleisië te varen (Langkawi?)”

 1. Alain zegt op

  Ik ken die route. Neem vanuit Krabi vliegtuig naar Kuala Lumpur. 1 uur + 1 uur taxi , bezoekje aan de stad, volgende dag terug. Of neem enkele dagen . Ander boot Krabi- lanta- koh lipe – satun – lankawi, maar gehandicapt in rolstoel ? Op water zijn er golven en die kunnen botsen
  Alain

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Lex K. zegt op

  Beste,
  Ik heb de timetable en route en prijzen er even bijgehaald voor jullie, als 4 tot 5 uur autorit al een marteling is wat moet dit dan wel niet worden, de reis duurt al zo’n 8 uur , met de nodige overstappen,
  Al de informatie waar je om vroeg staat erin; prijs, reisduur en route, ik zou toch de auto aan raden en een boot tochtje is niet per definitie comfortabeler is dan een auto rit, met een beetje ruwe zee ben als gezond mens al gebroken, ik zou het lekker laten zoals het was.

  The Krabi Town to Langkawi ferry is a minivan and ferry combination ticket. A minivan takes passengers from Krabi Town to Trang to board the ferry to Langkawi. View timetables and buy tickets online.
  Krabi Town to Langkawi Ferry Timetable and Costs:
  •Depart from Krabi Town Hotel at 10:00 – Arrive at Langkawi at 18:00 local time
  •Adults – 2400 Baht per Adult ( guests over 11 are classed as adults)
  •Child 2- 11 years – 1680 Baht per child
  •Child under 2 – 1000 Baht per child
  •Be picked up by the minivan from your Krabi Town Hotel at 10:00
  •Travel by minivan to Hat Yao Pier in Trang and board the High Speed ferry which departs at 13:00
  •You will depart at Koh Lipe for Immigration
  •From Koh Lipe to Langkawi you will continue the journey by ferry
  •The ferry journey to Langkawi is 4 hours, so you will arrive at Langkawi at 18:00 local time

  The ferry only operates from 8 November 2014 until 18 April 2015. The ferry does not operate from May to November due to the monsoon season causing rough seas.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website