Ik  woon al vanaf 2006 in Thailand, samen met mijn Filipijnse vriendin. In die tijd (toen ook een Shinawatra aan de macht was) had ik ook al problemen met het verkrijgen van een visa.

Ik kreeg retirementvisa maar mijn vriendin niet om dat wij niet waren getrouwd. Ik namelijk nog getrouwd met een andere Filipijnse die weigert te scheiden. Mijn huidige vriendin mocht er in die tijd op en af drie maanden in Thailand verblijven. Ik had in die periode huis in Ko Kong Camb en een kamer in Trat. We voelden ons net zwervers, bleven op neer rijden met pickup met huis raad en de kosten waren hoog

De reden dat we drie maanden wel en drie maanden niet in Thialand mochten verblijven was omdat er een kind was vermoord. De vermoedelijke dader was een Amerikaanse leraar Engels. Toenmalig premier Thaksin en de bevolking was woedend en voerde de drie maanden op en af visa in. De FBI heeft de zaak onderzocht en kwam tot de conclusie dat de Amerikaanse leraar het kind niet had vermoord. Ik hoopte dat dit de zaak zou doen keren, maar dat gebeurde niet, want dat zou gezichtsverlies voor de toenmalige regering betekenen.

Wat ik graag van de lezers van Thailandblog wil weten: Hoe kom ik aan een toeristen visa voor mijn Filipijnse vriendin. Kan ik dat via Laos doen? Ik heb het al bij de Thaise ambassade in Manilla geprobeerd, maar dat is veel te duur. De Filipijnen die daar werken willen namelijk een extraatje voor de geleverde diensten.

Wie kan mij helpen?

Theo Lanyehot

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Een Thais visum voor mijn Filipijnse vriendin”

 1. peter zegt op

  Ik ken plenty Filipino’s die in Thailand wonen. Indien niet getrouwd dan gaan ze elke 3 mnd. het land uit om een nieuw tourist visa te regelen of om een stempel te halen voor hun multi entry visa. Sommigen verblijven op een Student Visa omdat ze voor een of andere cursus zijn ingeschreven.
  Wat betreft de Thaise ambassade in Manila; ik heb daar non immigrant visa geregeld voor kind en vriendin (Filipijnse), een fluitje van een cent. Niks geen extra kosten! Kan mij dat ook niet voorstellen.
  Vanuit Bangkok is er een Filipino met Thaise vrouw die alles prima regelt via Cambodja. Uiteraard kan je het via Laos or wherever regelen.

  Peter.

 2. tinco f s lycklama a nyeholt zegt op

  In manilla is het ons niet gelukt ,peter had vast meer geluk ,en de juiste persoon.
  die ons hielp wilde geld zien .
  in d e pillipynen normaal.wat cambodia betreft ,we hebben en hele poos daar toerist visa gehaalt ,in kokong ,waren lui die dit regelen gaat meestal in hotel of taxdryver regelde dit.vaak was de visa daar ook grastis ,we betaalden wel de mensen die dat regelen .en hele poos goed gegaan.nu andere lui ,heb ik vernomen,nieuwe regering
  myn vriendin moet etm cart tonen rekeningen van huis stroom garantie van my
  dat allemaal voor toerist visa ,en dat moet elke 2 maanden.my werd niks gevraagt gegevens
  bekent in trat sso sociaal systeem.waar ik myn aow moest regelen
  dus inkomen belangryk ,en partner die je onderhoud speelt geen rol.
  tinco

 3. Ik heb een Filipijnse om wat inside informatie gevraagd en haar mening gevraagd.
  -Het is heel moeilijk te scheiden op de Filipijnen omdat de Katholieke levensovertuiging daar zeer sterk is verankerd in de wetgeving.
  -President Aquino heft recent een wetsvoorstel verworpen om dit makkelijker te maken,
  -Het is mogelijk om te scheiden als de andere partij weigert mee te werken maar dan dient wel de buidel getrokken te worden en je moet aantonen dat je al een X aantal jaren gescheiden van tafel en bed leeft. Scheiden is voor de armen op de Filipijnen dus niet weggelegd.
  -Lukt dit allemaal niet, dan is een Education visa wellicht een makkelijker mogelijkheid. 3 jaar om Thais te studeren, 2 jaar om Engels te studeren. Kosten (meen ik) rond de 28,000 baht per jaar. Mogelijk makkelijker/goedkoper dan continu heen en weer reizen.

 4. tinco f s lycklama a nyeholt zegt op

  Scheiden is huilen op Filipijnen 50000 p voorschot zegt advocaat: ik beloof 1 jaar en je bent gescheiden. Als het jaar om is het sorry, het spijt me. Business. Daar ik heb er 12
  jaar gewoond ,weer naar manilla vliegen dat nooit weer voor visa. Te veel onkosten
  ik begrijp Thaise regering niet op deze manier geef je je aow uit in andere landen? Ze beloven betere economie, de nieuwe regering. Ik zie dat zo niet zitten, 2006 hetzelfde. ik zat in pataya by zilversee max de baas guesthhouse; half volen thai klaagt nooit mocht niet denk ik. Kom je thai tegen in kokong camb. Dan durft hij alles te zeggen. Gast uis half vol allemaal op reis voor visa. Nu 14 dagen steeds naar de grens .ik woon 13 km van grens .ik had vooruit ziende blik. Toch een onprettig gevoel. Je word ziek of vergeet het visa dan ga je de bak in. ik ga november met joan naar laos dubbel entrance proberen te regelen laatste x ben 65 te oud voor deze immigratie regels

 5. jan steenbeek zegt op

  Moderator: een korte zin met vrij veel schrijffouten. Kijk er nog eens naar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website