Lezersvraag: Vervoer van Krabi naar Koh Lanta

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 juli 2017

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik gaan in November naar Koh Lanta. We vliegen van Bangkok naar Krabi en moeten dan wel verder geraken tot aan ons Hotel op Koh Lanta. Het hotel kan voor een “pick-up” zorgen aan de luchthaven van Krabi maar is schrikbarend duur. Heeft er iemand goede tips en/of ervaringen om vanaf de luchthaven van Krabi tot op Koh Lanta te geraken aan een “normale” prijs?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groeten,

Erwin


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Vervoer van Krabi naar Koh Lanta”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Tsja, wat is ‘schrikbarend duur’? De ‘normale prijs’ voor een taxi is bij mijn weten rond de 2500 Baht.
  Als de aankomsttijd gunstig is, kun je ook een ferryboot nemen, ongeveer 400 Baht p.p., maar dan moet je toch nog een taxi hebben van airport naar haven en van gaven naar hotel. Dan ben je al gauw zes uur onderweg om 500 Baht p.p. te besparen, met bagage bij je.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Bolero zegt op

   Hoi Frans,
   Neem even engelstalig e-mail contact op met MCNETTOUR@Gmail.com. Dit is een keurig bedrijf in AoNang dat met je meedenkt. Zij kunnen vervoer voor je regelen taxi of minibus. Goedkoper ga je niet vinden. Overigens verkijk je niet op de afstand Krabi airport – Koh Lanta daarbij is de plek waar je zit op Lanta niet onbelangrijk.
   Wens je een fijn verblijf daar. Zonodig kan je me bereiken per mail.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Erwin zegt op

   Beste Frans,

   dankjewel voor de info. Prijs hotel lijkt me redelijk normaal dan . Ben andere prijzen gewend in Thailand, vandaar mijn vraag
   fijne dag nog

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. boy zegt op

  Hallo Erwin, Afhankelijk hoe jij wil reizen.
  Zoals Fransamsterdam aangaf en zijn prijzen goed geschat. ook is er een mogelijkheid om met een minibus van af het vliegveld naar Koh Lanta te gaan. Je kan je ticket kopen in de aankomst hal.
  Hou alleen rekening met je bagage hoeveel koffers en het kan best krap zijn in het busje.
  Wat ook mogelijk is, als je al je hotel geboekt heb om te vragen of ze ook mensen ophalen van de vliegveld
  .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Wim zegt op

  Dag Erwin,

  ik heb het diverse malen al gedaan, een eigen minibusje vanaf de vlieghaven Krabi naar het hotel en ik betaalde 2500 bath. Een flinke afstand plus een Ferry. Niet vergeten het busje komt van Ko Lanta heeft de afstand reed afgelegd en moet dus de zelfde afstand ook weer terug. Denk dat met de luxe van eigen vervoer 2500 bath niet te veel is gevraagd.

  Er is ook een boot dienst maar vorig jaar juli was die er niet vanwege storm gevaar en neem aan dat het dit jaar ook zo is.

  Mogelijk om in de aankomsthal van het Krabi vliegveld een joint minibusje te nemen maar gezien de rijstijl van de vaak jonge chauffeurs en het aantal passagiers wat word meegenomen verkies ik, we zijn op vakantie toch een minibusje voor 2500 bath die je bij het hotel af zet.

  Prettige vakantie. Woon in Chiang Mai maar vier mijn jaarlijkse weekje zuid Thailand vakantie al jaren op Ko Lanta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Erwin zegt op

   Beste Wim,
   dankjewel voor de fijne toelichting. Het hotel kan idd een mini-van regelen dat men ons oppikt aan de luchthaven…2900 THB, one-way. Leek me duur maar ik wist niet dat het een redelijk grote afstand is dus dan is deze prijs redelijk normaal, als ik hier zo lees. I
   k ben idd andere prijzen gewoon in Thailand en de laatste jaren huren we meestal zelf een auto maar Ko Lanta was wat ver :0) (we gingen meestal naar Koh Chang en dat is best te doen vanuit BKK met eigen wagen). Jonge mini-van bestuurders hebben we reeds een aantal akelige ervaringen mee gehad dus daar bedanken we voor. We gaan de transfer dan gewoon boeken bij ons Hotel.
   Nogmaals bedankt en fijne zondag
   Mvg
   Erwin

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. lung addie zegt op

  Als ik het goed begrijp dan is de manier waarop jullie naar Koh Lanta willen wel een gemakkelijke maar zeer nadelige manier. Indien ze jullie van het hotel in Koh Lanta komen ophalen aan de luchthaven dan moeten ze iemand zenden om dit te doen. Dus die moet reeds een overtocht voor zichzelf en voor de pickup betalen. Als het een beetje slecht uitkomt betreffende aankomsturen, dan moet de man de dag ervoor reeds gaan en overnachten in Krabi en je kan moeilijk verlangen dat die in de laadbak van zijn pickup slaapt. Dan moet hij met jullie terug en dus drie personen plus zijn pickup in rekening brengen voor de overtocht. De brandstof, want zo een pickup rijdt bij mijn weten niet op water betalen en zijn dagloon. Ja als dit allemaal samentelt zit je wel aan “verschrikkelijk dure” oplossing.
  Er zijn op dit blog reeds eenvoudiger en goedkopere manieren beschreven.
  Vraag me wel af welk degelijk hotel nog een pickup stuurt om gasten op te halen? Meestal gebeurt dat wel met een minibusje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Fransamsterdam zegt op

   Wel leuke plaatjes voor thuis, samen met je koffers in de ‘pick-up’. lol
   De (door de vraagsteller nog niet beantwoorde) hamvraag blijft voorlopig: Wat is/vindt hij ‘schrikbarend duur’?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • jasper van Der Burgh zegt op

    Ik werd met 3 personen opgehaald met een Toyota Highlux King cab pick-up, DWZ 5 volwassen zitplaatsen, en de bagage achterin de bak. Vorstelijke zit, superveilig gevoel. Niks mis mee dus!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Je hebt helemaal gelijk Lung Addie. Veel webwinkels leveren in Nederland niet eens op de Waddeneilanden. En een taxi naar Vlieland is ook duurder dan naar Pieterburen. Maar in Thailand moet het allemaal voor een dubbeltje kunnen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • lung addie zegt op

    Een “normale prijs” volgens sommige mensen:
    400THB/n voor een bungalow aan het strand. In de bungalow MOET er gratis WIFI beschikbaar zijn, een koelkast met gratis twee flessen water. Er moet natuurlijk airco en een Flatscreen TV met satelietontvanger zijn. Er moet tevens ook gratis koffie en een waterverwarmer zijn. Ook moet er douche met warmwater zijn natuurlijk, inbegrepen twee farang ontbijten. Het resort moet dan ook liefst nog beschikken over gratis strandzetels met handdoeken en parasols. Een restaurant waar ze een “volwaardige lekkere maaltijd” voor max 50THB kunnen genieten mag zeker niet ontbreken.
    Als het even kan, want anders wordt je een “poot uitgedraaid”, gratis pendeldienst naar het vaste land, heen en terug natuurlijk.
    Durven ze het aan meer te vragen voor dit alles dan ben je gegarandeerd gerold want in Thailand is volgens de “kenners” alles spotgoedkoop en MOET je minstens nog eens 1/3 van de die 400THB afdingen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • jasper van Der Burgh zegt op

   Herlas het verhaal nog eens, en er staat: het hotel kan een “pick-up”doen. Ophalen dus, maar niet per se in een Pick-up truck!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. rene23 zegt op

  Als je vroeg in Krabi airport arriveert kan je daar aan een loket een ticket voor een shared busje naar Lanta kopen.(75 km, anderhalf uur, 600THB p.p. een prive taxi kost 2400THB)
  Of, VEEL LEUKER! naar Laem Kruat ( 1/2 uur, 600THB prive taxi) en daar de boot naar Koh Jum ( elk uur, 100 THB pp, mooie tocht)
  Je komt aan op de pier en neemt een motor met zijspan! door de jungle naar Joy Bungalow (100-200THB) aan het strand.
  Blijf een nachtje slapen (ik blijf er liever een maand of 2) en neem de volgende dag rond 12.00uur de ferry naar Lanta.
  Ze brengen je naar de ferry met een longtail, op zee overstappen.
  Als je wat later op de dag aankomt, blijf dan een nachtje slapen in Krabi (taxi vanaf airport 600THB) leuke stad, en neem de volgende ochtend (10.30) de ferry. Is een mooie tocht, je kan binnen zitten en buiten. De boot stopt na 1.1/2 uur bij Koh Jum, pikt daar mensen op en dan is het nog een half uurtje naar Lanta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. martin stalenhoef zegt op

  Gewoon prive transfer Krabi-Koh lanta tussen 2000 en 2500 Bath een fery en dan de nieuwe brug
  lijkt me niet duur woon daar al 10 jaar en de prijs is hetzelfde
  En als je toch op Koh Lanta bent kom langs bij mijn restaurant Black Coral op de Klong Dao Beach

  Martin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website