Beste lezers,

Ik ben getrouwd en mijn Thaise echtgenote had reeds 2 kinderen. De kinderen zijn in België ingeschreven maar verblijven in Thailand. Nu zou ik deze willen gaan ophalen in Thailand en naar België reizen. Mag ik dat? Of zou ik problemen kunnen krijgen bij de immigratie op de luchthaven, daar ik niet hun vader ben?

Zou ik daar speciale documenten moeten voorleggen ?

Hartelijk dank voor jullie informatie.

Groet,

Tony


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Mogen mijn Thaise kinderen met mij naar België reizen?”

 1. Stan zegt op

  Beste Tony,
  Indien uw Thaïse echtgenote ondertussen de Belgische nationaliteit heeft en de kinderen zijn nog geen 12 jaar hebben zij zo goed als automatisch ook recht op de Belgische nationaliteit, waar ze ook verblijven. Belangrijke documenten o.a.: de Thaïse vader dient een schriftelijke officiële verkaring te ondertekenen dat hij afstand doet van zijn rechten als vader, uw echtgenote dient ook een schriftelijke goedkeuring te ondertekenen dat haar kinderen met u mogen reizen (haar handtekening op de gemeente later registreren) Ook een document dat uw echtgenote de moeder is, een bewijs van haar Belgische nationaliteit e.d.

  U dient sowieso een voorlopige Belgische reispas aan te vragen op de Belgische ambassade in Bangkok voor de kinderen. Ik heb deze procedure gevolgd met succes, alhoewel men op de ambassade in eerste instantie niet bekend was met voornoemd recht.

  Wellicht kan u weinig Thai spreken en de kinderen wellicht geen Engels? Bij de douane kan dit enige problemen opleveren, temeer daar men volgens de reispas opmerkt dat de “Belgische” kinderen nooit Thailand zijn binnengekomen… In eerste instantie wou de luchtvaartmaatschappij (Ethiad) mijn Thaïs zoontje zelfs niet inchecken ! Ik heb toen aangedrongen daar het ticket én de reispas geldig waren.

  Bij de douane problemen welke uiteindelijk dan toch de stempel in de reispas aanbrachten en me de reispas overhandigden “tegen hun zin”… dit wil zeggen me totaal negerend…

  Let wél: deze werkwijze kan enkel indien uw echtgenote de Belgische nationaliteit heeft verworven en de kinderen minder dan 12 jaar zijn!!

 2. Stan zegt op

  Beste Tony,

  Nog even opmerken dat u op de Belgische Ambassade in Bangkok ook volledige kopie van het blauwe boekje moet voorleggen van de woonst waar de kinderen momenteel verblijven plus de schriftelijke instemming van de bewoners (schoonfamilie?) welke instaan voor de opvang aldaar.

  Wat ik niet zo goed begrijp: “De kinderen zijn in België ingeschreven…” Hoedat? Er is geen akkoord tussen België-Thailand wat betreft kindergeld e.d. Wat bedoel je met deze bemerking?

  Je mag mijn email-adres opvragen bij de redactie indien je vrouw ondertussen Belg is én de kinderen -12 jaar. Zoniet kan ik je niet de nodige nuttige info bezorgen.

  Groetjes vanuit Gent

 3. Tony zegt op

  Beste,

  Kan je mij het e-mailadres bezorgen van Stan ?

  Met vriendelijke groet,

  Tony.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website