Thailand vraag: Wat doen anderen tegen verveling?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 september 2021

Beste lezers,

Ik woon nu 3,5 jaar in Thailand, in de buurt van Sattahip, maar waar ik tegen aanloop is verveling. Zeker nu tijdens het Covid gedoe. In Nederland had ik wel een aantal hobby’s die ik in Thailand niet kon voortzetten. Om eerlijk te zijn verveel ik mij kapot hier. Tuurlijk onderneem ik wel wat, wandelen, boodschappen doen, lezen, op internet, Tv-kijken, maar daar kan ik de dag niet mee vullen.

Hoe lossen anderen dat op?

Groet,

Andre

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

38 reacties op “Thailand vraag: Wat doen anderen tegen verveling?”

 1. Pim Warin zegt op

  Zal ik je vertellen dat ik bij BigC naast de alledaagse zwarte latex crox nu een paar in geel heb aangeschaft die ik op Zondag draag om me eraan te herinneren dat het Zondag is?
  Niet omdat ik vergeetachtig ben maar omdat de tijd hier omvliegt en ik vaak niet eens weet wat voor dag het is.
  Eén van de dingen waarvoor ik bang was dat die me zou overkomen nadat ik me hier permanent zou vestigen was dat ik last zou hebben van heimwee of verveling.
  Nou, na een jaar of 7 kan ik je melden geen last van wat dan ook te hebben.

  Gelukkig ben ik gezond zonder gebreken en heb een grote tuin van ruim 5000 m2 en daar kom ik tijd in tekort (je mag me best komen helpen hoor) om alles op tijd te snoeien, gras te maaien, sproei installatie aan te leggen en te onderhouden, grasmaaier te onderhouden, schoonmaken, composthoop verzorgen enz.

  Ik heb een eigen huis dat moet worden onderhouden, er is altijd wel wat; zowat alle kranen zijn al wel een keer gaan lekken en die prutkwaliteit kranen zijn allemaal al een keer vervangen door nieuwe prutkwaliteit kranen en zo blijf ik lekker bezig.

  Mijn vrouw heeft 6 honden (we hadden er al twee en per ongeluk heb ik in een zwak moment 4 verwaarloosde puppy’s van de verdrinkingsnood gered) en die moeten ook aandacht hebben en één daarvan moet apart worden gehouden van de rest (anders gaan ze vechten) en daar maak ik elke ochtend een wandelingetje mee. Honden houden van routine dus moet ik mee in die molen….

  En dan nog die vreselijke boodschappen bij de supermarkt of Globalhouse of HomePro…..,heb ik toch helemaal geen tijd voor?
  Mijn vrouw kan geen autorijden (heeft wel een rijbewijs jaja) dus ik mag taxi rijden en gaat boodschappen doen en die neemt er de tijd voor…..

  Heel veel schoonhouden, auto, carport, schuur, gereedschappen en noem maar op.
  Man, man, man, ik heb het drukker dan in mijn werkzame leven in Nederland en vervelen, heel soms verlang ik wel eens naar het gevoel wat je kunt hebben als je je verveelt…..

  ‘S avonds TV kijken, de Nederlandse Eva Jineks en OP1’s heb ik wel gezien, ik lees de volgende dag wel of het de moeite waard was en als het wat was is dan kijk ik de volgende avond wel, tegenwoordig vind ik het wel leuk om een leuke serie op Netflix te volgen, die ik wel moet onderbreken want dan moeten die hondjes pissen en dan pas mag ik naar bed.

  Man, ik ben ‘savonds bekaf…..

  • janbeute zegt op

   Dit prachtige verhaal komt mij heel bekend voor, voormij zelf mis ik nog het sleutelen aan oa motorbikes en rondtouren , als daar tenminste nog tijd voor te vinden is.
   En het gras en onkruid kan hier heel snel weer groeien, je ziet het al achter de maaier weer opkomen.

   Jan Beute.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Ik verblijft in Changmai.
  Begint met koffie, ga achter de computer, leest bijna alle media,de hoofstukken, die voor mij belangrijk zijn.
  Dan ga ik douchen en eten, daarna 1/2 uurtje liggen. op mijn luierstoel buiten.
  Soms reageerd ik er op, of plaatst een stukje,onder anderen in de Nederlandse talige Thaise media
  Als ik die dag niet weggaat, ben daar mee, dan bijna,een hele dag bezig, (geestelijke armoede).
  Soms doe ik wat met fotoshop, ontwerp ik iets, omhet later op mijn kleding een printje erop laten plaatsen, of een eigen kaartje ontwerpen, en later die versturen als iemand jarig is.
  Probeer wel om1 of 2 x in de week te gaan toeren, of ergens te gaan zitten, maar ben meestal binnen 2 uren weer thuis, puur uit nood geval, anders ga ik mij vereensamen, ondanks ik een vriendin heb, ook deels eigen schuld, ben de Thaise taal niet machtig, krijgt dan een oppervlakkig gesprek, zonder inhoud,
  Dan maar weer de computer aan, en een beetje de media door bladeren, je moet toch wat.
  Ben nu even in wachtpositie, omdat ik voorlopig niets kan plannen, weet wel wat ik wil, maar zolang alles nog onzeker is.
  Leeft doelloos., op dit moment.
  Maar er komen betere tijden
  Ben 79 jaar en het lichaam wil niet meer zoals ik wil..
  Hans van Mourik

  • Ewoud Van leeuwen zegt op

   Halo Hans , jammer dat ik niet bij je in de buurt woon dan konden we ons samen vervelen , ik herken mij zelf in je verhaal , ik ben ook 79 jaar en verveel mij ook , ik zou graag enkele maanden naar nederland terug gaan om dan terug te komen naar thailand, maar het is allemaal zo moeilijk geworden om heen en weer te reizen. Maar ik hou me hier veel bezig met het maken van legpuzzels van 2000 of 3000 stukjes , deze puzzels laat ik steeds opsturen , groetjes uit buriram

 3. Roel zegt op

  Beste Andre,

  Ik weet niet wat je hobbys waren in NL en waarom je dat hier niet zou kunnen doen.

  Zelf ben ik hier volgende maand 17 jaar en heb mij nog niet 1 dag verveeld en zo zijn er velen.
  De hele covid periode ben ik al bezig aan en met mijn huis, verbeteringen, renoveren. Geen tijd voor een bezoekje aan vrienden, is iedere keer wel weer wat anders wat even moet gebeuren.

  Is vast wel iets waar je goed in bent en je tijd daar in kan stoppen. Of gewoon gaan toeren indien mogelijk met brommer of auto, of pak een fiets, ook dat deed ik eerder veel, zo 3 uur op de fiets.

 4. Yak zegt op

  Andre ik vertelde aan mijn partner wat jij schreef, zij dacht dat ik het had geschreven, ook ik woon nu ruim 3 1/2 jaar in Thailand en was voor ik hier kwam eeuwig en altijd met van alles bezig. Was het niet muziek maken dan wel verbouwen of antiek restaureren. Vier dagen in de week naar de Gym, powerlifting, maar hier niets van dat alles. Sinds Covid is alles gesloten en mijn bezigheden in Thailand zijn hetzelfde als die van jou, eigenlijk weinig of niets.
  Reizen is ook geen oplossing want ieder land heeft zijn vaccinatie/ quarantaine regels, m.a.w. afwachten wanneer er zich weer mogelijkheden aanbieden om de verveling te verdrijven.

 5. Piet, omkoi zegt op

  Verveling daar heb ik gelukkig geen last van. Mijn dag indeling is gewoonlijk om 07.30 het bed uit en soms om 06.30 dat doe ik dan als we gasten hebben in ons resort. En vele gasten gaan op tijd weg om te gaan werken op iets anders. Dus hebben we gasten die dan weg zijn gegaan dan is het de bugalow schoon maken en gereed maken voor de volgende gast. Dat is ongeveer 1,5 uur werk. Dan is het koffie tijd, en ga ik na de minimarkt om melk en yogurt te kopen. Tussen de middag vaak uit eten hier in omkoi, daarna kijken of ik alweer gras kan maaien dat doe 1 keer in de 10 dagen. Of er moet weer iets gemaakt worden. Er is n.l altijd wel iets wat een beetje aandacht vraagt. Is het niet hier dan wel bij de vader van mijn vrouw, of in het restaurant van de vriendin van mijn vrouw. De dagen vliegen om en s,avonds tussen 20.00 en 20.30 gaan we naar bed want dat is hier in omkoi waar ik nu 21jaar ben redelijk normaal. T.V. kijk ik eigenlijk nooit en een computer heb ik niet. Gelukkig kan ik me zelf goed vermaken met van alles en nog wat. Dus ik denk kijk wat je kan en wat je leuk vind dan komt het goed hoop ik voor je.succes in ieder geval

 6. Lung addie zegt op

  Verveling…. wat is dat voor iets? Woon reeds jaren in Thailand en heb daar nog nooit kennis mee gemaakt. Zorg voor een goede hobby en dan ken je dat woord verveling niet.

 7. Gerard Dogge zegt op

  Ga golfen

 8. haki zegt op

  Probeer wat contacten te maken in jouw regio, bijv, via een melding hier op TB. Ik zelf probeer ook mijn kennissenkring (zowel in NL als in Thailand/regio Bangok) uit te breiden. Helaas tot nu toe hebben de paar contacten, die het opleverde, nog weinig opgeleverd, mede door de Covid maatregelen. Maar nooit geschoten altijd mis. Je kunt mij in elk geval mailtje sturen: prive.nummer@zoho.eu

 9. Rene Martin zegt op

  Misschien is het volgen van een cursus iets voor jou ?Voor een abonnement van 12,50 euro per maand kan je onbeperkt cursussen volgen op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, natuurwetenschappen en filosofie. Meer informatie op de volgende website : http://www.home-academy.nl . Of andere cursussen zoals bijvoorbeeld fotografie etc. Waarom kijk je niet om je heen naar vrijwilligerswerk of probeer je contact te krijgen met lotgenoten ? Je hebt de eerste stap al gezet en in ieder geval succes met de volgende….

 10. Eddy zegt op

  Hallo Andre,

  In NL met een drukke en stressvolle baan sloeg de verveling van tijd tot tijd toe. Hier in Thailand met alle tijd van de wereld heb ik er geen last van.

  Ik probeer dingen te doen met een bepaald doel voor ogen en ook belangrijk – met focus, je maakt het af nadat het goed is en niet omdat het af moet. Al is het iets simpel zoals vandaag mijn gympen lijmen – doel was hergebruik, zo weinig mogelijk weggooien en geld besparen.

  En zorg dat je om je heen iets hebt die continu onderhoud nodig heeft – vrienden/kennissen, een eigen huis/appartement, een [moes-]tuin, huisdieren, een oude auto of motorfiets.

  Ik wist bijvoorbeeld niets van auto’s repareren of zonnepanelen. Mijn eerste auto hier in Thailand was een hele oude met meer dan 400.000km op de teller. Als er iets was met de auto, dan probeer ik eerst via internet achter te komen wat de oplossing moest zijn.

  Na 3 jaar in Thailand, heb een eigen huis met moestuin en 2 honden – dus genoeg omhanden. Ik heb na 2 maanden zelfstudie op internet zelf onderdelen besteld en een zonnepaneelsysteem samengesteld en in elkaar gezet. Alleen een klusjesman kwam er aan te pas om kabels te trekken en de panelen op het dak te monteren. Ik ben bijv. nu bezig met de volgende “projecten” – terug naar NL en via Phuket terug, elekrische auto importeren, thuislaadpaal zelf samenstellen en installeren.

 11. Johnny BG zegt op

  Het lijkt mij verschrikkelijk om het gevoel te hebben dat je je verveelt terwijl je (waarschijnlijk) in een fase van het leven zit dat niets meer moet en misschien zit in dat niet moeten wel het antwoord.
  Je moet eten dus misschien is het leuk om koken als hobby te hebben. Koop een oven en probeer brood te bakken of maak gerechten van onderdelen van een dier anders dan vlees zoals varkenspoten e.d., lees over andere wereldkeukens en probeer die recepten te maken met wat er hier aan ingrediënten te vinden is.
  In het kader dat ik geen zin had om Thaise familieleden financieel te ondersteunen omdat er ook nog een eigen huishouden is heb ik iets op poten gezet zodat zij zelf een normaal inkomen kunnen genereren. Mogelijk is dat ook voor de vraagsteller van toepassing. Kijk of je rivierkreeften, cavia’s of ander eetbaars kan gaan (laten) kweken en ga aan de slag om het verhaal rond te krijgen. De uitvoering kan door anderen gedaan worden maar het is een bezigheid die je wel van de straat houdt als je het goed wilt doen.

 12. khun Moo zegt op

  Zelf volkoren brood bakken en ter afwisseling van de thaise kost je favouriet westers eten maken zoals kroketten, koude schotel . daarnaast tegen de schemering een kort fiets tochtje maken. Online schaken tegen de pc vult ook enige tijd in de avond.

 13. Hans zegt op

  Mijn situatie is zo een beetje als Pim Warin. Woon op 25 km van centrum Khon Kaen in een huis met tuintje en overdekte parking in een dorpje omgeven met rijstvelden.Tijd te kort en kijk zelfs geen t.v. ‘S avonds wel eens internet, liefst livestream judo, voetbal of wielrennen of olympics. De dag begint rond 7 u met ontbijt. Dan met 1 van de 4 hondjes wandelen en tegen 17 u met alle 4 apart. Dan op zoek naar plantjes en bloemetjes voor mijn parkietjes. Begon met 6 maar nu is het al een 20-voud in 5 kooien die regelmatig moeten gereinigd worden. Dan in de voormiddag nog altijd minimum 1 a 2 u Thai aanleren. In de namiddag een siësta, dat wel. En ik lees heel graag een boek, genre thriller of een roman gesitueerd in Azië. Verder 2/3 x in de week een uurtje lopen, wat klussen aan huis, eens naar de Tesco/Makro-Home Hub/Home Pro en bij gebrek aan tijd zelden eens een uitstap naar de Central Plaza of één restaurantje. Gelukkig leef ik middenin de natuur en zie in feite geen onderscheid tussen de periode van voor de COVID en nu, met uitzondering van het dragen van een masker als we gaan winkelen. Ben 66 jaar en hoop dat mijn lichaam, ogen en hersenen het nog een tijdje uithouden want anders vrees ik dat de verveling kan toeslaan. Mens sana in corpore sano.

 14. Stefan zegt op

  Vervelen. Heb ik in Vlaanderen weinig last van. Ben een keer 6 weken in Thailand verbleven met een vriendin. Was aangenaam, maar toen toch beseft dat permanent wonen niet aan mij besteed is.
  Bejaarde mensen die zich niet vervelen zorgen voor een vast dagschema. Routine dus. Kan saai lijken, maar het houdt je bezig.
  Ik vond het leuk in Thailand om dagelijks een ritje met de bromfiets te maken. Brengt tevens verfrissing.

 15. Ronald zegt op

  Beste Andre,
  Ik woon ook in de buurt van Sattahip, vlakbij de nieuwe makro en big c.
  Als je wilt dan kunnen wij kennismaken.
  Ben nederlander, 57 jaar en woon al 7 jaar in Thailand.
  Kontakt mij maar vía mijn email adres rijntjes.ronald@gmail.com.

 16. Jan zegt op

  Beste Andre,

  Misschien vind je het leuk om te gaan bridgen of het kaartspel te gaan leren. Wij hebben een Nederlandse en een Engelse bridgeclub in Pattaya. Bridgen is voor mij inspanning en tevens ontspanning. Een leuk uitje als je een middag wat te doen wilt hebben. Wij zijn weer bezig om een bridgecursus te organiseren. Dat lukt alleen als er genoeg liefhebbers komen. ( minimaal 4 personen dan kunnen we starten )

 17. Fred zegt op

  Ga eens golfen of ga eens naar de oefenbaan, de drivingrange. Doen wij ook en zijn er twee halve dagen per week mee bezig, de Maandag en de Donderdag. Breekt de week. De zondag doen we niets, lekker niets. De andere dagen: Een beetje handelen op de beurs vanaf 14:00 uur en wat gitaar oefenen, voor je het weet is de dag om.
  Niks vervelen.

  Mvg Fred en Denny

  Ps. Nog nooit gegolfd ? Neem een lesje, twee keer in de week ( geeft je een mooi doel en kost niet de wereld)

  • Frank zegt op

   Dat is een goede tip. Over 2 jaar gaan wij ook permanent wonen in de provincie Udon Thani. Hier in Nederland golf ik ook. Ben niet goed maar vind het een fijne tijdsbesteding, Je bent lekker buiten en in beweging.
   Ben alleen benieuwd waar je in de regio Udon Thani – Nonghan leuk kan golfen.

 18. Sjaak zegt op

  Ik woon 5 jaar in Thailand en heb een grote tuin en 2 honden. Altijd erg veel te doen en ‘s avonds denk ik dat ik nog niet genoeg heb gedaan. Dus de hele dag bezig, maar dit is verandert sinds april door corona. Het is minder veilig naar de stad of grote dorpen te gaan. Als we weggaan dan moeten we eerst prten of het veilig genoeg is vanwege corona. Maar op de tuin heb ik genoeg te doen en zal mij niet vervelen. Behalve als het regent, dan kan je een aantal uren niet op de grond werken.
  Maar ik ben nog steeds blij in Thailand en wil terug naar Nederland, want ook daar is corona en het is daar veel kouder. Als je een reis naar Nederland maakt moet je eerst 2x in quarantaine en kan je daar 2 weken vervelen achter gesloten deuren.
  Dus ik hoop nog lang in Thailand te kunnen wonen en mijn tuin onderhouden en niet vervelen.

 19. Hans vanMourik zegt op

  André vraagt niet hoe hij dit moet oplossen.
  Hij wil weten, hoe wij hier, in deze corona tijd, onze dag besteding er uit ziet.
  Of leest ik het verkeerd.
  Misschien kan hij er iets van opsteken.
  Hans van Mourik

 20. Sjaak S zegt op

  Soms vraag ik mij ‘s morgens af wat ik nou de hele dag moet doen, maar eigenlijk is er altijd wat. Ik heb een Oculus Quest 2, een Virtuele Reality headset. Daarmee kan ik thuis nogal wat sporten. Op het ogenblik zijn dat twee keer per week een soort van schaduwsporten. Tamelijk intensief. Twee jaar geleden leverde een kwartier mij drie dagen spierpijn en nu speel ik minimaal een uur. Dan ga ik als het kan twee keer per week Beatsaber spelen. Met sabels hak je kubussen en dat moet op een bepaalde manier. Beide sporten speel je op het ritme van muziek. Twee andere dagen ga ik fietsen met een vriend en in Pak Nam Pran een lekker bakje koffie drinken, gezellig praten over van alles en nog wat en ben dan van 7 uur ‘s ochtends tot rond de middag bezig.
  Op zondag gaan mijn vrouw en ik soms een uitstapje maken.
  Verder is er het regelmatig terugkeren van tuinwerkzaamheden en heb ik nog een vijver waaraan ik twee keer per week zo’n twee uur mee bezig ben.
  Tijdens de lockdown speelde ik op mijn laptop een prachtig spel, genaamd Red Dead Redemption…een interactieve film zo te zeggen. En omdat ik nauwelijks ergens heenging zette ik ook voor andere spellen mijn headset op.
  Dan bak ik af en toe een bananencake, waarbij ik nu een kruidenmengsel heb, zodat ie naar ontbijtkoek smaakt.
  Ook bak ik mijn eigen brood, maak af en toe gehaktballetjes en ‘s avonds kijk ik op ons terras in mijn thuisbioscoop een film of deel van een serie..

  Nu de lockdown voorbij is, ga ik ook vaker met mijn vrouw ergens overdag eten…
  Het is geen opwindend leven, maar vervelen doe ik me helemaal niet.
  En….wij gaan meestal tussen 9 en 10 naar bed en omdat ik niet langer dan zes uur slaap, ben ik om vier weer op en drink een lekkere bak koffie.
  Mijn vrouw staat de laatste tijd rond zes uur op en gaat dan joggen en vaak buiten huis ontbijten. Dat is dan ook de tijd dat ik mijn sport begin…
  Ik verheug me ook telkens weer op het fietstochtje..dat is gewoon een genot om langs de kust te fietsen.

 21. Rembrand zegt op

  Beste Andre,
  Ik ben drie jaar geleden begonnen met piano spelen en speel elke dag 1,5 uur. Ik houd van klassieke muziek en elke keer hoor ik weer piano muziek waarvan ik zeg “dat wil ik ook spelen”. Ik heb een aantal verschillende pianoleer apps gebruikt, maar Playgroundsessions is verreweg de beste. Daarnaast speel ik ook blokfluit.
  Verder interesseert web ontwikkeling mij erg en heb m’n eigen website gebouwd (rembrand.info), maar ik wil toch meer van de finesse van webontwikkeling weten en volg daarom een aantal cursussen van Udemy. Hun cursussen zijn van hoge kwaliteit en goedkoop. Normaal 2600 Baht, maar regelmatig hebben ze promotie en dan kost het circa 400 Baht per cursus. Ik doe nu html/css en dat is 60 uur video-instructie en Javascript ga ik daarna doen (kosten 329 Baht per cursus). Maar Udemy heeft behalve zakelijke ook allerlei hobby cursussen. Dus kijkt u daar maar eens om ideeën voor een leuke hobby op te doen.
  Rembrand

 22. John Chiang Rai zegt op

  Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die in Thailand wonen, die zich werkelijk geen dag,uur of een minuut vervelen.
  Mensen zijn nu eenmaal erg verschillend in datgene wat ze nodig hebben om een gelukkig en interessant leven te leiden.
  Terwijl je ook mensen hebt, die het net zoals Andre gaat en zich dood vervelen,en het toch niet willen toegeven.
  Alles happy,iedere dag prachtig weer,en vooral geen minuut spijt van de eens genomen stap,zodat diegenen die voor deze stap gewaarschuwd hebben,nooit gelijk zullen krijgen.
  Het zal zeker aan de persoonlijke interessen en aan de omgeving liggen waar iemand zich precies gaat vestigen,maar als ik aan mijn overwintering denk in het dorp waar mijn vrouw haar huis heeft,dan hangt het mij ook na twee maanden de strot uit.
  Ik verlaat uit liefde voor mijn vrouw het mooie Beieren,omdat ik ook haar familie weer terug zien wil,en neem hiervoor in vergelijk een vaak erg slechte lucht,of extreme temperaturen inkoop.
  Een luchtvervuiling die Febr. Maart vaak zo extreem is,dat de zon dagenlang achter een dikke smog verdwijnt.
  Hoewel ik zelfs mijn best gedaan heb,om een Thaise conversatie te plegen en te volgen,merk je ook daar dat de interessen bij de meeste dorpbewoners een totaal andere is.
  Niet dat ik mij meer voel als deze meeste dorpbewoners,maar iemand die ervaring met het leven op een dorp heeft,weet meestal precies wat ik bedoel.
  Een biertje of een wiskhy met een goed gesprek,is bij velen op het dorp ongekend,en mocht het toch sporadisch plaatsvinden,hebbe ze vaak geheel andere interessen.
  Meestal openbaren zich dergelijk bijeenkomsten in wild gezuip en geschreeuw,en kunnen de meesten van hun helemaal niet begrijpen,dat de gemiddelde Farang dit eigelijk helemaal niet zo Sanoek vind.
  Het enigste wat mij met een iets andere smaak dan blijft,is dergelijke orgie’s niet te bezoeken of voor het eerste gejoel en geschreeuw te verlaten.
  Het alternatief is dan een boek of krant lezen,gaan fietsen of wandelen,en deze bezigheden kan ik in mijn thuisland, waar ik ook nog een vriend bezoeken kan met die ik de zelfde interessen deel,voor mijn gevoel een stuk beter.
  Voor mij is het geen levens kwaliteit waar ik mijn hele leven hard voor gewerkt heb,maar ben mij bewust dat smaken verschillend zijn.

 23. Kris vanheste zegt op

  Beste
  Zoek contact met Nederlanders of Belgen en organiseer kaartdagen zoals manillen …
  Ook spreekbeurten over interessante plekken en vooral documentaires zijn zeer interessant om de tv films over geweld enz te doorbreken
  Ziek films met Oscars of 4 sterrenfills
  Ook films gebaseerd op bestsellers zijn goed
  Overdag best stripverhalen lezen of graphic novels zijn beter dan dikke boeken en tot slot muziek uit de tijd dat je nog jong was best toppers en hits
  Vermijd series zoals livid dead . Na drie seizoenen heb je alles al gezien !!
  Succes.
  Probeer ook nog wat te knutselen schilderen … zoals een kleuter dat geeft terug zin aan je leven en vermijd depressies
  Breng zoveel mogelijk tijd door met jongeren ze houden je jong !!

  • Erik zegt op

   Ik heb me in 16 jaar wonen in TH geen dag verveeld. Nu lees en schrijf ik veel, nog steeds, en dat doodt de tijd. Boeken kun je overal in TH bestellen en kopen in de Engelse en Duitse taal.

   Maar kaarten? Daar kijkt men in TH naar als verdacht goedje. Ben daar maar voorzichtig mee.

 24. quillaume zegt op

  Beste Andre,
  Enigszins verbaasd vernomen dat je je kapot verveelt in Sattahip .
  Misschien kun je als vrijwilliger iets betekenen in Pattaya ( snel, makkelijk en goedkoop )
  te bereiken om bij 1 van de posten te helpen om voedsel helpen uitdelen aan de behoeftigen
  aldaar.
  Ze zullen je dankbaar zijn.

  Groet,
  Quillaume

 25. Louis zegt op

  Heel interessant al die verschillende reakties. Ook heel leerzaam wat sommigen doen en uitdagend. Ik speel dagelijks na het ontbijt en de lunch sudoku. Het kan niet moeilijk genoeg zijn en geeft mij de voldoening, dat ik nog steeds scherp in mijn kop ben. Voor de coronacrisis ging ik ook vaak naar de fitness, maar sinds die gesloten zijn werden de mogelijkheden om thuis in conditie te blijven beperkt. Dus heb ik een home gym gekocht op Lazada en daar ben ik vrijwel dagelijks mee bezig. Tezamen met de crosstrainer, die ik al had, heb ik genoeg mogelijkheden om op een gezonde wijze bezig te zijn. Verder een beetje klussen in en rond het huis. En ik neem er tijd voor om dagelijks voor mijzelf te koken. Mijn Thaische vriendin waardeert mijn Europeesche eten steeds meer. Voor vis ben ik allergisch. Genoeg sport op de tv. Ik zou wel graag even naar Nederland willen om mijn twee kleinzoontjes te ontmoeten. Maar zo lang het vrijwel onmogelijk is om weer op een normale manier terug te komen, zet ik dat maar even uit mijn hoofd. Ik ben bijna 79 en ik ben bewust bezig met een kwalitatief goede dagvulling en dat geeft ook voldoening.

 26. Peter zegt op

  Koop een metaaldetector, en ga elke een uurtje of 2 naar het strand.
  Lekker ontspannen?
  Je woont toch in de buurt van Sattahip.
  Ik zelf woon in de buurt van Nakhon Sawan en ga elke morgen rond 8.00 naar
  de rivier ping,staat nu laag en vind elke dag wat(bierdoppen).
  Rond 10.00 naar huis,,met de kleine wat doen,en om 12.00 uur als mijn vrouw de winkel sluit helpen met schoonmaken.
  De rest van de dag bezig met ons kind.

 27. Joost.M zegt op

  Heerlijk , altijd druk. Ik heb te veel te doen. Liefhebber van vissen. Voor de deur een vijver van bijna 2 Rai. Heb daar nu 200 Koi in zwemmen . Visbun gemaakt om meerval in te kweken en daarna te Roken. Verder veel soorten vis in uitgezet. Reparaties nemen altijd veel tijd in beslag . Ga een uur voor het donker wordt in de Sala aan het water zitten om onder het genot van een biertje naar al mijn koi te kijken met een lekker muziekje welke ik zelf on de computer in MP3 op een USB stick heb gezet. Ook eigen groenten kweken.
  Met of zonder covid …ik verveel mij geen minuut.

 28. fred zegt op

  We wonen er nog niet, maar die tijd gaat zeker komen.
  Ik heb dat vaker gehoord, maar mag ik alvast wat verveling van je overnemen?
  de 1ste 5 jaar zal ik al bezig zijn met een huis te bouwen. ( lekker relaxed natuurlijk ).
  gelukkig is het zwembad al bijna klaar, op de installatie na.
  daarbij hebben we nog 15 rai voor ons “kleine” groentetuintje…
  mijn hobby zal instrumentbouwer zijn en ik speel muziek.
  nu ben ik onderhoudstechnicus dus ze zullen daar wel lucht van krijgen in ons dorpje.
  ik ben bang dat ik tijd te kort ga komen.

  • Roger zegt op

   Fred, ik vrees dat je de regels, wetten en gewoontes van Thailand amper kent.

   Als je denkt dat je je 5 jaar zult kunnen bezig houden met de bouw van je huis, daar zou ik toch goed mee oppassen hoor. Een buitenlander mag absoluut niet werken in Thailand – bouwwerkzaamheden (zelfs aan je eigen huis) zijn strikt genomen verboden. Een boze of jaloerse buur kan je aardig in de problemen brengen.

   En je opmerking “ik ben onderhoudstechnicus” – ik daar vrees ik dat je ook daar weinig kunt mee aanvangen, dit om dezelfde reden. En zeker in kleine dorpjes, daar zijn velen op zoek naar werk … en als een farang hun werk komt inpikken …

   Een goede raad, leer Thailand misschien wat beter kennen, een buitenlander heeft hier weinig rechten, alleen maar plichten!

   • Bart zegt op

    Juist Roger, ik heb dit persoonlijk mogen ondervinden.

    Mijn vrouw ligt al een aantal jaren overhoop met iemand verder in de straat (een Thai). Een 2-tal jaren terug heb ik een uitbreiding laten bouwen aan mijn woning en ik heb de afwerking ervan zelf willen doen. Opeens stond de politie aan de deur en er werd naar mijn werkvergunning gevraagd. Ik kon kiezen, een pak (zwart) geld op de tafel of het risico om mijn visa te verliezen. We verdenken nog altijd dat onze verre buur hier voor iets tussen zit.

   • fred zegt op

    wees niet bang… ik ken de regels maar al te goed. ik was niet van plan om te werken. ik kijk wel uit. dat heb ik mn hele leven al gedaan. en mn huis bouwen ga ik echt zelf niet doen. ik hou t alleen maar in de gaten of ze het goed doen…

 29. Hans zegt op

  Leer bridgen .Kun je met partners wereldwijd via internet doen .Dag en nacht .Houd in ieder geval je geest scherp

 30. Johan55 zegt op

  Zoals hierboven al gevraagd zou ik ook graag vernemen van Andre wat zijn hobby’s waren in Nederland die hij nu niet meer kan uitvoeren. Zo kennen we zijn interesses en kunnen we hem verder helpen.

  Misschien kan Andre ons laten weten waar en hoe we hem kunnen bereiken, ik ben altijd bereid om nieuwe vrienden te leren kennen en kunnen we hem uit zijn isolement halen.

 31. Jan Bang Saray zegt op

  Dag Andre, echt vervelen doe ik me hier geen dag, sinds mijn verblijf in Thailand, nu 16 jaar.
  Dat komt vooral vanwege mijn zeilboot, waarmee ik dagtrips maak en ook bv. naar Ko Samet , Sattahip e.d. Zolang je redelijk gezond bent kun je er vele jaren me doorgaan. Zelf ben ik 78.
  Eerst zeil- cursus(sen) gedaan, toen boot gekocht en inmiddels veel van de Golf van Thailand gezien. Naast het eigenlijke zeilen, is er altijd wat aan de boot te doen, dus geen tijd voor verveling ! Thuis lees ik graag ( bv. Maritieme geschiedenis ) , kijk BVN tv via de App , speel een beetje gitaar, houd van schaken, en soms, geniet ik van bewust ” niets-doen ” , heerlijk wat een weelde , wat voorheen ondenkbaar was. Mocht je interesse hebben in zeilen , dan wil ik je graag van dienst zijn .
  Met beste groeten, Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website