Beste lezers,

In de zomer gaan mijn vriend en ik 3,5 week naar Thailand. We willen heel graag de eilanden Krabi, Koh Phi Phi en Phuket zien en daarnaast hebben we een accommodatie geboekt op Koh Phangan om bij de Fullmoon party te kunnen zijn.

Mijn vraag is hoe ik het snelst van de westkust naar de oostkust kan komen en hoe lang ik er dan ongeveer over doe?

Groetjes,

Denise


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik het snelst van de westkust naar de oostkust in Thailand?”

 1. joy zegt op

  Hoi Denise,

  Beste is om (bij een reisbureau) een minibus ( van ) te huren of zoiets dergelijks, reistijd afhankelijk van vele factoren, maar reken op een uurtje of 4, misschien kan je bij het reisbureau tevens de overtocht regelen met de ferry naar Samui, van daaruit reis je verder naar Ko Phangan.

  Groet Joy.

 2. Jack zegt op

  Hi Denise,

  Ik heb het pas geleden nog gedaan. Van Krabi (Ao nang) naar Samui.
  Pick up was om 06.15 op ao nang met minibus, naar Krabi town, 07.00 overstap in grotere bus van Lomprayah naar de pier in de buurt van Don Sak en vandaar naar Samui. 11.00 op Samui maar aangezien jij naar Ko Pha Ngan moet plak er dan nog maar een uur aan vast (wachten en varen). Ik betaalde voor dit ticket rond de 450 baht, bus en boot. Naar Pha Ngan rond de 500 baht p.p. denk ik. Dit vond ik zelf behoorlijk rap gaan allemaal, weinig wachten en dus in no time aan de andere kant. Mijn ervaring is weleens heel anders geweest in Thailand, veel stoppen, wachten en nog eens wachten…….Lomprayah weet wat de deal is!

 3. lung addie zegt op

  Beste Denise,
  ik woon hier in het zuiden van Thailand en reis hier nogal wat over en weer. Ik zou stellen dat je planning, in de volgorde welke je beschrijft, niet al te best is. Ook wil ik je er attent op maken dat, voor zover ik weet “Krabi” geen eiland ( Koh ) is maar op het vaste land gelegen is aan de kust van de Andaman Zee.

  Het beste ware, om met de het minste tijdsverlies het volgende te doen:

  Bij aankomst in BKK vlieg je onmiddellijk door naar Phuket, je kan doorboeken vanaf je vertrek. Vanuit Phuket vele mogelijkheden om naar Koh Phi Phi verder te gaan en terug te keren naar de luchthaven van Phuket. Van hieruit kan je naar Koh Samui vliegen maar dan mis je Krabi natuurlijk..

  Vanaf Phuket kan je ook per boot naar Krabi , als je ook daar wenst te verblijven. In Krabi is een luchthaven vanwaar je naar Koh Samui per vliegtuig kan…. je blijft een paar dagen, naar eigen keuze, op Koh Samui, wat trouwens de moeite waard is. Vandaar geen enkel probleem en verschillende mogelijkheden om naar Kog Phangang te varen ( ongeveer 1uur varen ). Je moet wel goed plannen om met “full moon” op Koh Phangang te zijn daar je de “full moonparty” wil zien.

  Van Koh Phangang kan je dan, achteraf, ofwel terugkeren naar Koh Samui om daar het vliegtuig naar BKK te nemen en terug huiswaarts te gaan. Je kan trouwens ook, per Lomprayah van Koh Phangang naar Chumphon. Je kan van Chumphon ( aankomst in Pak Nam ) per minibus naar de luchthaven van Chumphon, gelegen in Pathiu. Hou er wel rekening mee dat van Chumphon Airport enkel naar Don Muang airport gevlogen wordt waar wel pendelbussen naar BKK voorhanden zijn. Dus eenvoudiger van Samui Airport naar BKK te vliegen, zowat elk uur een vlucht en duurtijd ongeveer 1 uur.

  Veel reisplezier,
  Lung addie

 4. loe zegt op

  Je vraag is snel en niet zo goedkoop mogelijk.
  Ik zou dan vliegen van Phuket naar Samui.
  50 minuten of zoiets. dan hoej je allen nog maar de ferry naar
  Phangan te nemen en die is vlak bij het vliegveld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website