Lezersvraag: Kan ik met een scootmobiel op vakantie in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 augustus 2017

Beste lezers,

Is het mogelijk om in Thailand met een scootmobiel op vakantie te gaan? Ik kan kleine stukjes lopen, ik mag geen trappen lopen maar een paar treden is geen probleem. Waar kan ik dan het beste naar toe gaan?

Groet,

Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een scootmobiel op vakantie in Thailand?”

 1. M van 't Hof zegt op

  Je kunt een scootemobile huren bij Dicky en Gulio op JOmtien.Ze hebben veel verschillende modellen, heel ruime keuze.Hun telefoonnummer 08-094-6017.
  Van harte aanbevolen.

 2. Bob zegt op

  U kunt logeren in appartement view talay en met lift naar uw studio gaan. Foto’s bob116@outlook.com pm. 20 000 baht++.

 3. Johan zegt op

  Ik ben best op een hoop toeristische en niet toeristische plekken/plaatsen geweest, maar vrees dat dit een lastig verhaal wordt als ik zo lees wat u wel niet kunt. De stoepen zijn over het algemeen hoger vérgeleken met bij ons in het Westen, zal wel met de overvloedige neerslag in het regenseizoen te maken hebben. Zij hebben soms wel een schuin aflopende hoek bij een zijstraat of kruispunt, maar deze zijn vaak steil, krap en/of beschadigd, dit geldt over het algemeen voor de bestrating. Tevens is het rijden op de rijbaan ook geen veilige optie gezien de plek die het land inneemt op de mondiale lijst wat betreft verkeersveiligheid. Ik zou dan eerder voor de rollator kiezen dit aangevuld met taxivervoer wat in het algemeen goed betaalbaar is. Hoop dat andere u van meer advies kunnen voorzien.

 4. Christiaan H zegt op

  Johan,

  Je gaf een juist advies. Met een scootmobiel kan je in Thailand bijna nergens rijden tenzij op de gevaarlijke rijbaan.

 5. C.Schoonhoven zegt op

  Ik heb dezelfde problemen. Ik heb vorig jaar een opvouwbare scooter aangeschaft. (Mango)
  Ik heb er ontzettend veel plezier en bekijks van gehad. Volgens mij hadden ze dat in Thailand nog nooit gezien. Ik kom al jaren in hetzelfde hotel op patong beach phuket. Daar kan ik overal met de scooter momen.
  En het leukste is dat de scooter gratis door de luchtvaartmaatschappijen word vervoerd.

 6. jasper van Der Burgh zegt op

  Beste Wim,

  Je beschrijft niet en detail hoever je handicap je beperkt. Ikzelf ben ook gehandicapped met een heel slecht been, kan maximaal 50 meter lopen voor ik zitten moet, maar kan toch in Thailand redelijk uit de voeten met mijn scooter en, indien nodig, mijn krukken als ik af en toe eens iets verder lopen moet. Een scootmobiel lijkt mij moeilijk, de straten zijn daarvoor te gevaarlijk, en de stoepen te onbegaanbaar. Wellicht biedt in jouw geval een (opvouwbare) rollator een uitweg?

  Een ding heb ik wel geleerd, en dat is om toch, hoe moeilijk ook, je eigen beperking te accepteren. Ook als je heel slecht ter been bent blijft er nog genoeg over om van te genieten in Thailand!

 7. Jan Ponsteen zegt op

  Alles is mogelijk in Thailand , wees flexibel en onderhandel, kijk wat je wil en plan goed. Mobilities is hier in alle vormen aanwezig als je betaald en 10 meter kan lopen. En het zal niet duur zijn. Vergeet je Nederlandse dingen en gewoontes. En ga er voor bij deze lieve geweldige mensen die er een eer in zien om jou te helpen. Meem een paar goede wandelstokken mee.of krukken is hier heel gewoon en dat zal hulpvaardigheid en respect afdwingen. Je kan ook naar N York gaan daar hebben ze alles voor je met een SM. Prettige vakantie.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Wellicht iemand die weet of je voor zo’n scootmobiel in Thailand een rijbewijs nodig hebt? En vallen ongelukken ermee onder de dekking van een reisverzekering?

  • Khun Peter zegt op

   Ik probeer het nog 1 keer. Schade aan voertuigen is altijd uitgesloten op iedere reisverzekering.

   • Fransamsterdam zegt op

    Ach ja, da’s waar ook. Nou, als je kleine stukjes kunt lopen en een paar treden kunt nemen, dan kun je in Pattaya ook achterop een motorbiketaxi gaan zitten. Is niet het absolute summum van veiligheid, maar niet gevaarlijker dan zelf op een scootmobiel rondrijden.
    Voor de kleine boodschapjes en dergelijke heb je natuurlijk je loopjongens of -meisjes.
    De dame die in de bar je biertje serveert is over het algemeen best bereid om even naar de 7-eleven te lopen. Dat vraag je natuurlijk als je haar een ladydrink aangeboden hebt, en je geeft haar nog 20 of 40 Baht voor de moeite.
    Neem een beetje ordentelijk hotel met twee liften, voor als er een stuk gaat. Guest houses hebben vaak geen lift en vreselijke trappen.
    En de locatie: Tsja, waar je alles wat je maar kunt verzinnen vlak bij elkaar hebt, dus ik zou zeggen Pattaya tussen Beach Road en Second Road.

 9. Stefaan zegt op

  Inderdaad, voetpaden zijn zelden perfect, met hoge trede. En vaak met hindernissen : elektriciteitspalen, kraampjes, borden, enz.

  Maar laat je niet ontmoedigen. Jomtien lijkt me te doen, mét de hindernissen.

  Zou handig zijn als je een (Thaise) dame (of heer) je tijdens je “wandelingen” kan begeleiden. Dan heb je meteen wat gezelschap en hoeft niet duur te zijn. Minder mobiele mensen worden meestal snel bijgestaan door het Thaise volk.

 10. Christina zegt op

  Het Woodlands resort Pattaya heeft kamers die special voor minder validen zijn ook de douche is aangepast.
  Misschien niet het voordeligste resort maar wel klasse. Misschien kan je wat regelen als je langer verblijft.

 11. Bob Bekaert zegt op

  Denk eens aan het Methavalai hotel in Cha am. Heel prettig hotel zeer behulpzaam personeel.
  Alles in het hotel is goed bereikbaar. De omgeving aan het strand is vlak. Door de week weinig verkeer.
  In het weekend en op feestdagen wel druk. Wij zien regelmatig mensen met een bewegingsbeperking
  in dit hotel en dat gaat altijd goed.

 12. Jan zegt op

  Waarom zou je dat aangaan als je zo slecht ter been bent?
  Kies een reele bestemming die bij je fysieke mogelijkheden past.
  Veel verstandiger.

 13. Wilmus zegt op

  Jammer dat door de vele reacties alleen maar weer Pattaya wordt aanbevolen terwijl er in andere steden veel makkelijker met een scootmobiel is te rijden maar ja als je zelf daar woont en niet meer verder Thailand bekijkt/bezoekt weet je niet beter.

 14. lung addie zegt op

  Hoe wil deze man zijn vakantie invullen? In Thailand is zowat alles mogelijk. In Pattaya, wat hier bijna de enige sugesties zijn, is het wel druk, heel druk. Op de stoep rijden met een scootmobiel: vergeet het, je zal al met veel moeite en op de meeste plaatsen, zonder hulp, zelfs niet op de stoep geraken met een scootmobiel. Je zal je steeds op de openbare weg moeten verplaatsen en dat is uiteraard geen aanrader.
  Indien je wil genieten van de zee, dan zou ik eerder wat rustiger oorden aanraden: Cha Am, Paknam Pran; Thung Wualaen, Bo Mao. Hier zijn heel lange beachroads, zonder stoepen en, tijdens de week heel rustig. Op zo een locaties, waar er voldoende verblijfsmogelijkheden zijn, is het ten minste ook mogelijk voor mensen met een beperking, zich met weinig problemen te verplaatsen zonder voortdurend te moeten slalommen en het risico te lopen overhoop gereden te worden.
  De keuze is totaal afhankelijk van wat de man wil zien en doen tijdens zijn vakantie.

 15. Harm zegt op

  Zoals eerder gemeld waarom altijd weer Pattaya alsof heel Thailand uit Pattaya bestaat.
  Ik woon 16 km buiten Khorat en ben afhankelijk van mijn scootmobiel, alles is hier heel goed te doen met de scootmobiel.
  Ik ga er zelfs mee naar de markt terwijl die niet is geplaveid, dus gewoon aangestampte rode aarde
  Zoals eerder gemeld de vliegmij neemt je scootmobiel gratis mee (wel van te voren melden)
  Ik heb voor mijn eigen veiligheid wel een aantal extra flikkerende rode lampen op de rugleuning van de scootmobiel bevestigd en ik heb uit NL een lange “”stok”” van glasfiber met rode puntvlag meegenomen
  die zie je al van verre voordat je mijn scootmobiel hebt gezien. Bovenop de stok zit ook nog eens een rode knipperlamp
  Tot nu toe geen problemen gehad met de scootmobiel in het verkeer dat kan ik niet zeggen van mijn gebruik van de motor/brommer hier
  Kom je meer in het stadse dan kun je geen gebruik maken van de trottoirs die zijn gewoon te hoog en niet ingericht op minder valide mensen.
  En zoals met alles rustig aan je gaat tenslotte ook niet met je scootmobiel de A1 op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website