PVC-vloer lijmen en isoleren van condo in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 juli 2018

Beste lezers,

Ik heb een appartement aangeschaft in Bangkok. Ik heb de vloer laten verwijderen en een nieuwe PVC-vloer laten leggen, het probleem is dat zij de PVC-vloer los op het beton hebben gelegd en ik hoor nu de generator beneden, een soort van zoemend geluid. Ik kan de vloer er weer uit laten halen en er iets onder leggen.

Onder de vloer voorheen zat zeer veel lijm, de vloer was er bijna niet uit te krijgen. Nu is mijn vraag wat is het beste isolatiemateriaal of lijm om onder de vloer te leggen on het geluid van beneden niet te horen. Kan niet te dik zijn anders komt de vloer te hoog te liggen. Welk product en heeft misschien iemand een adres/ handyman in Bangkok die hierbij zou kunnen helpen.

Ik heb al gekeken op www.doublefloor.co.th.

Groet,

Jan

10 reacties op “PVC-vloer lijmen en isoleren van condo in Bangkok”

 1. Lydia zegt op

  Beste Jan,

  Zou eerst kijken of de vloer helemaal glad is alvorens het te verlijmen. Mocht dat niet zo zijn dan moet de vloer geëgaliseerd worden, anders erger je je rot van de oneffenheden van het pvc.
  Denk dat isolatiemateriaal niet onder een pvc vloer gelegd kan worden, wel in de kelder tegen het plafond.
  Succes.

 2. ruud zegt op

  Ik weet niet, of een PVC nu zo’n gelukkige keus is voor een vloer, in verband met brandgevaar.
  Daar komen giftige dampen uit bij brand.
  Ik had zelf overigens nog nooit van PVC vloeren gehoord.

 3. GuusW zegt op

  Beste Jan, mijn Thaise schoonzoon uit Bangkok, die toevallig vandaag bij ons op bezoek is in Chaam, heeft een bedrijf dat in vloeren doet (pvc, kurk etc). Volgens hem is een dunne ondervloer van kurk het meest geluiddempend. Hij kan dat leveren en eventueel ook (laten) leggen. Als je geïnteresseerd bent kun je hem mailen. Het liefst in Thai, maar Engels of Nederlands mag ook. Mijn vrouw, die goed Nederlands spreekt, kan het vice versa vertalen. Zijn email is:usompob7779@gmail.com Succes, GuusW

  • Roland zegt op

   Kurk is inderdaad een zéér goede geluidsdemper. Is het proberen waard, maar zal toch wel een zekere dikte moeten hebben, 5-10 mm denk ik. Ook er je van vergewissen of de ondervloer niet eerst dient geegaliseerd te worden. Verder is het ook mogelijk dat geluiden zich gaan verspreiden tot in je leefruimte via de massieve muren (waar uiteraard geen isolatie onder zit).

 4. Roland zegt op

  Dat is een niet zo eenvoudig probleem. Met een dun laagje “isolatie onder die PVC vloer zal je die geluidshinder niet wegnemen. Beter zou zijn de ruimte eronder waar de generatoren staat, van die ruimte met geluidsisolatie te bekleden. Maar dan echte accoustische isolatie. Anders zie ik je het probleem niet op te lossen, te ware de generatoren te verplaatsen, wat ook niet evident is. Ik veronderstel dat de geluidshinder er ook reeds was vooraleer je die vloer hebt verbouwd? Of misschien heb je een appartement (condo) gekocht waar dat probleem zich reeds voordien voordeed maar hebt je er dat moment geen aandacht aan geschonken of … werkte de generatar niet op dat .moment.

 5. Ton zegt op

  Wellicht fungeerde de dikke lijmlaag toch als een soort geluidsisolator.
  Hierbij een link voor meer info:
  https://www.gamma.nl/klusadvies/vloeren/stappenplan/ondervloer-kiezen
  Ik neem aan dat een goede bouwmarkt ondervloeren levert, die genoeg geluidsreductie opleveren (voor demping van contactgeluid in flatgebouw geldt tegenwoordig vaak de norm van 20 dB).

  Wellicht kan dat het “normale” geluid dempen. Er bestaat echter ook zo iets als resoneren: contactgeluid als er bijvoorbeeld op de vloer geen rubber dempers onder zware generatoren staan; dan wordt het verhaal iets anders, want dat resoneren kan dwars door een gebouw heengaan.

  Succes.

 6. Arboda zegt op

  Misschien een idee om de ruimte van de generator te isoleren.

 7. P.C.Brouwer zegt op

  Het geluid van de generator verdwijnt indien de motor verend opgehangen wordt.Na 20 jaar herrie nu eindelijk rust in de condo.Moest helaas steeds negatieve reacties van beterweters horen

 8. peter zegt op

  IK denk dat wat PC Brouwer noemt, de beste oplossing is.
  Immers zetten vibraties zich door via de fundering, muren.
  Het geheel op rubberen blokken plaatsen of verend ophangen zal heel effectief zijn.
  Wellicht wel te checken waar het geluid vandaan komt, kelder ? boost pomp op hogere etages, je zit immers
  in een flat ? slechte airco installatie (je eigen) ergens ?
  Ik heb het mee mogen maken in een hotel in BK, kost je je nachtrust.
  Na kenbaar te hebben gemaakt, ging de bewuste noisemaker ‘s avonds uit. Men wist er dus van.
  Wellicht jammer dat ze er niet een permanente oplossing voor zochten, neem aan dat het Thai way is.

 9. Joop zegt op

  wat voor een geluid is het? alles heeft zijn eigen frequentie, ook als je dempers onder de generator doet, dan krijg je weer een nieuwe frequentie, geluid van beneden moet je ook beneden aanpakken, omgekeerd evenredig als je buren last hebben van jouw lopen op je pvc dan moet jouw vloer geluid dempend worden gemaakt, dus voor de generator moet je het geluid in de kelder aanpakken, te beginnen met dempers, dan eventuele open kanalen die met boven in verbinding staan (lucht roosters, doorvoer gaten voor leidingen etc.) dichtmaken, verlaagt plafond met isolatie, eventueel gipsplaat , het plafond moet vrij van de muren zijn want dan krijg je weer een andere frequentie, geluid is een naar ding wat jij niet hoort, hoort een ander wel, dus kort gezegd als je jezelf groen en geel ergert kost het wat, en anders gewoon dempers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website