Beste lezers,

Enkele dagen geleden ging ik weer eens met mijn NL pinpas naar de Kasikorn bank om geld te pinnen, maar ik kon maar max 10.000 Bath opnemen + 180 baht kosten.

Dit heb ik gecanceld en ben naar een andere bank gegaan waar ik gewoon het maximum kon opnemen (op dat moment 19000 baht).

De volgende dag nog eens geprobeerd bij Kasikorn bank en hetzelfde verhaal. Toen even contact opgenomen met betreffende General manager (in Pattaya) deze vertelde dat ik wel met mijn Visa of Mastercard 20.000 Baht kon opnemen, maar voor het gebruik hiervan vallen de kosten veel hoger uit.

Hebben nog meer personen dit probleem onder vonden?

Groeten van

Math


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

41 reacties op “Lezersvraag: Problemen met pinnen bij Kasikorn bank in Thailand”

 1. folkert zegt op

  Met credicard geld op nemen kost altijd meer is in Nederland niet anders daar is een transactie € 5, nooit doen zou zo ik zeggen.

 2. Loe zegt op

  Ja ook ik heb ditzelfde meegemaakt te gek voor woorden een verhoging van de opname kosten van 150 tot 360 bath per 19000/20000 opname.
  Na een onderzoek op een andere site zijn we tot de conclusie gekomen dat je het beste geld kunt opnemen bij een AEON bank hier betaal je geen opname kosten en de koers is normaal.
  Bij banken waar de koers op het display verschijnd is de koers meestal lager dan bij banken die de koers niet tonen.

  • sake bouma zegt op

   AEON is een goede optie maar……….
   Raar maar waar ik kan met mijn RABO pas bij ale automaten pinnen behalve…
   je raad het al
   Bij AEON krijg ik er geen ene bath uit
   Als Joost weet hoe dat kan, zeg het mij

   • Don Weerts zegt op

    Ik pin al jaren met een Rabopas bij Aeon.

    Nooit problemen misschien ligt het wel aan je Rabopas.
    of dat gebeurt ook wel dat je de engelse taal niet machtig bent.

    Groetjes en veel succes

   • KhunRudolf zegt op

    Aan menigeen,

    Nederlandse Banken hebben onlangs afgekondigd Nederlandse pinpassen vwb het gebruik buiten Europa te blokkeren om skimming en andere toestanden te voorkomen. De bank deblokkeert de pas en maakt die geschikt voor oa Thailand nadat je contact hebt gehad met de bank. Zie op hun betr website. Het is toch vreemd dat menigeen al wekenlang moppert over een tekort aan opnamegeld, terwijl ruimschoots bekend is gemaakt waarom pinpassen zijn beperkt. Zie op de betr. website van je bank hoe te handelen. Een mailtje kan al voldoende zijn. Heb je voldoende saldo en voldoende maandelijkse aanwas, dan kan ook de hoeveelheid geld per dag opgehoogd.

    Sukses, Ruud

 3. sjaak zegt op

  Moderator: graag de vraag beantwoorden of niet reageren.

 4. Theo zegt op

  Bij veel ATM’s is de opnamelimiet verlaagd. U kunt wel meerdere keren geld opnemen, tot aan de daglimiet. Maar per opname betaald u een vast bedrag aan kosten.
  Het is lucratiever voor de exploitant van de ATM om de opnamelimiet te verlagen.

 5. LOUISE zegt op

  De laatste maal dat ik baht met mijn I.N.G. pas uit de muur heb gehaald was vorige jaar.(geloof ik)
  Men kan op een gegeven moment zelf een bedrag intoetsen, met een maximum van 30.000.– baht wat ik gedaan heb.
  Dus eenmalig 150,– baht kosten hier en dan ook uiteraard de bank in Nederland.
  Dit was de Krung Thai bank. (gele kast).
  Maar de koers is altijd. verschrikkelijk lag als je via een bank in Nederland doet..
  Haal geld zelf in Nederland en wissel het hier.

  Groetjes,

  Louise

 6. monte zegt op

  Er zijn 2 banken die geen kosten rekenen. en dat zijn de aeonbank en hscb bank en de hoogte van pinnen hangt af van de wisselkoers
  je kunt per dag maar 500 euro pinnen. dus als de wisselkooers onder de 40 zakt krijg je dus minder bathjes verkrijgen.

 7. Freddy zegt op

  Heb hetzelfde meegemaakt met een ING Maestrocard. De vermelding die ze gaven was dat met een Masterdcard slechts 10000 Bht kan opgevraagd worden per keer. Nochtans
  staat er geen Masterdcard op mijn card vermeld, maar Maestro. Ik denk dat er hier een verwarring onstaan is.

 8. R.Vorster zegt op

  Pin in diverse landen waaronder Indonesia, Australie, Brazilie en nergens rekent
  HSBC kosten !

 9. Monte zegt op

  ik heb vandaag 20000 bath …was 483 euro gepint en daarna met mijn creditcard hetzelfde gepint bij de aeon bank in de mall in koratt
  all mijn Engelse ‘amerikaanse en australische vrienden doen hetzelfde ..pinnen ook in big c
  geen enkel probleem.

 10. Leo Th. zegt op

  Kasikorn Bank heeft ergens in de afgelopen maand mei de maximale geldopname voor kaarten met het “Maestro logo” gesteld op 10.000 Bath en tegelijkertijd de kosten per opname verhoogd naar 180 Bath. Bij Krungsi Bank kan ik met mijn ING-Maestro-pas wel het door de ING toegestane maximum bedrag van € 500,= pinnen, dus nu ongeveer 19.000 Bath. Door maar maximum 10.000 Bath te laten pinnen en daarvoor 180 Bath kosten te berekenen, verdient Kasikorn Bank nog meer aan deze pin transacties. Ik pin niet meer bij Kasikorn, zouden we allemaal moeten doen en ook klagen bij deze bank over deze slechte service! Heb er weinig vertrouwen in maar heel misschien wordt het management wakker en verruimen ze de opname-limiet. Jammer dat er, voor zover ik weet, geen soort NMA in Thailand bestaat. Maar ja, wie in Thailand maakt zich druk als de immers zo “rijke” farang een oor aangenaaid wordt.

 11. Leon zegt op

  Ben net paar dagen terug, en ook bij mij weer dezelfde ellend. Ten eerste wat iemand al zij, zijn de kosten van 150 naar 180 Bath gegaan. Ik heb ABN en het maximale is 10,000 bath per dag. Heb hier weer over geklaagd bij de ABN, maar die zeggen wederom niets eraaan te kunnen doen. Met mijn Amex card is het totaal geen probleem. Ik heb die dus maar gebruikt, hiermee kon ik gewoon 30,000 bath pinnen. Als ik dan 3x 180 bath reken en de kosten van amex zie dan zal het wel meevallen. Maar het is gewoon kl…te dat als er genoeg geld op je bank staat, dat je dit soort kunstgrepen uit moet halen.
  Ik kom nu al bijna 10 jaar hier, en vanaf november neem ik gewoon genoeg cash mee. Dan krijg je ook de beste wisselkoersen. Want ik heb het idee dat de pinautomaten ook niet meteen aangepast worden aan de realtime koersen.

 12. Japio zegt op

  Gewoon proberen om zo min mogelijk of helemaal niet te pinnen.
  Ik neem altijd contant geld mee, minimaal in briefjes van 100 wat ik dan ga wisselen bij die speciale bedrijfjes.
  Vervolgens naar de bank en op een Thaise rekening storten, dit is echt de goedkoopste manier.
  En verder maak ik van uit Nederland altijd een bedrag over op de Thaise rekening van mijn vrouw.
  Dan heb je geen kosten bij pinnen.

  Groeten,

 13. Loen Johnny zegt op

  Ja de kosten rijzen de pan uit!
  Maar kan men dan niet beter je geld laten storten op een Thaise bank?
  Zou je dan geen kosten meer betalen of ben ik misschien verkeerd. Afhalen in een kantoor lijkt me de goedkoopste oplossing.

  • herman lobbes zegt op

   Ik heb een thaise bankrek.,maak geld over via internet {kosten op dit moment 6 euro} en doe dit met kosten voor de ontvanger. Heb altijd een goede wisselkoers gehad, wat de kosten daar zijn weet ik niet, maar als ik geld overmaak weet ik ongv. hoe hoog de bath staat en zie dan dat het bedrag redelijk klopt. Ik probeer eenmaal in de 3mnd. geld over te maken. Dus 6 euro, zou ik pinnen moet ik 3×2,25=6.75+3x180bath=540 :40=13,50 is te zamen 20,25 euro. En mijn bank hier geeft nog rente ook. Verders houdt ik mijn ing kaart in mijn zak voor noodgevallen. Pinnen is met mijn kaart in de province bij de meeste banken gratis, er buiten 100 bath. Aanzienlijk goedkoper dus.
   Groetjes herman

 14. Jaap zegt op

  Ik heb de laatste tijd bij een paar verschillende banken gepind en het is mij opgevallen dat alle banken tegenwoordig 180 bht opname kosten in rekening brengen. Daarnaast betaal ik aan mijn ABN Amro ook nog eens 2,25 euro per opname. Ik kan met mijn pas maximaal 10.000 bht opnemen terwijl mijn partner met de ING pas 20.000 kan opnemen. Bij navraag bij de ABN kreeg ik als antwoord dat het aan de lokale bank is om te bepalen wat het maximum is. Aangezien de ING echter meer toestaat, kan ik niet anders dan concluderen dat ABN toch invloed heeft op het maximum. Iedere transactie is per slot van rekening wel 2,25 in de pocket van de ABN.. Hoeven ze heel weinig voor te doen..

  • Leon zegt op

   Hoi Jaap hier hetzelfde probleem, zie mijn bericht eerder.
   Wat betreft die 2,25 is helemaal schandalig. Doordat je minder kunt pinnen verdienen ze er elke keer ook nog een leuk bedrag aan. Ik ben nu aan het bellen met de ABN en wil van hun uitleg. Ik vindt dit ook belachelijk. Je hebt gewoon geld op je rekening staan en je mag er eigenlijk maar een door hun afgesproken bedrag afhalen.
   De uitslag was als volgt, de dame van de ABN vond het heel lullig maar de achterliggende reden is scimming. En voor ING klanten zou het binnenkort ook niet meer mogelijk zijn om meer dan 10,000 bath op te nemen. De maximale tegenwaarde die banken afspreken is ongeveer 270,00 euro per dag. Dev laatste keer dat ik heb gepind was 10,000 bath 262,00 euro. Maar om een lang verhaal kort te maken zou zij een klacht indienen omtrent dit gebeuren. Ook heb ik aangehaald de kosten Abn 2,25 per transactie. Ik heb verteld als je dan niet meer kan pinnen, mag ook dit opnamebedrag verminderen. Dit vond zij een goede redenatie, en zou het bij de klacht vermelden.
   Nu weten we een ding, ik heb mijn gal kunnen spauwen, maar of het wat uithaald ????
   Vul dit zelf maar in.

 15. chris zegt op

  Er is maar 1 goedkope oplossing en dat is internetbankieren. Een bankrekening in Thailand bij een bank die je toestaat om geld naar Nederland over te maken of omgekeerd (bij niet alle banken doen ze dit nog) en een bankrekening in Nederland. Een keer per maand of minder geld online overboeken en vervolgens met je bankpas geld pinnen in Thailand (kosten: 3 baht). Inkomsten in Nederland binnen laten komen op 1 bankrekening en in 1 keer geld overmaken naar je thaise rekening. Vanachter je computer, op elke gewenste tijd van de dag. Het kan niet simpeler, het kan niet goedkoper.
  chris

 16. pierre zegt op

  Ik heb gewoon een rekening bij k bank geopend maak het geld van nederland over en pin met een k card geen opname kosten betaal wel 23.50 overboekings kosten per transaktie aan abnamro ik neem zowiezo en lading cash mee krijg je een betere koers op.

 17. Daniel zegt op

  Ik heb een rekening bij Bangkok Bank en bij de opening heeft men mij een visakaart aangesmeerd daarvoor houd men mij elk jaar 200 baht af. Deze kaart gebruik ik om eens of twee keer per maand leefgeld af te halen bij ATM zonder kosten.
  Ik gebruik mijn Belgische rekening enkel om een hoog bedrag in een keer over te schrijven naar mijn Thais account. Ik doe dit gewoonlijk voor de laatste 3 maand bij verlenging van visum. De kosten van de overschrijving neem ik voor mijn rekening. Wat het mij kost in Belgie, kom ik nooit te weten. ING verwijst steeds naar tarievenlijst maar geeft nooit de werkelijke kosten. Na een bezoek aan Belgie neem ik steeds het toegelaten max bedrag van 19990 € mee in 100€ biljeten. Deze kan ik in Thailand wisselen aan de beste koers van de dag volgens behoefte. Dan blijft het geld op bangkok bank account onangeroerd. Zo word vandaag de waarde weer iets meer dan een maand geleden. Ik geef dit geld aan bij vertrek uit Belgie en krijg een oficiel dokument. Ook bij aankomst in Bangkok aangeven en weer dokument van invoer als bewijs voor immigration dat geleefd word met geld uit het buitenland.

  • Mee Farang zegt op

   Daniel
   Dan loop jij wel in Thailand gedurende lange tijd met veel geld rond. en/of verstop je dat in je huis? Of plaats je de euro’s op je Thaise bankrekening? Waar vind ik de procedures om geld mee te nemen naar Thailand vanuit België?
   Groeten

   • Daniel zegt op

    Dit zijn geen belgische regels maar europese.
    Je mag vanuit eender welk land naar en ander max 20.000 € uitvoeren niet meer Indien meer kont er een kontrole om te zien waar dit geld vandaan komt. Daarom dat ik 10 euro minder meeneem. Op Zaventem vraag ik de rijkswachter die de passen naziet om de douane inspektie te verwittigen. Die komen U dan ophalen en brengen U naar het bureel. Na enkele vragen antwoord ik dat dit geld eerlijk verdiend is en laat hen een afschrift zien van afgehaald geld. Om dat afschrift te krijgen kan je als het geld dat je meeneemt ander geld is, het zogezegd afgehaald geld terug op de rekening zetten. U heeft dan toch een afschrift. De douane moet u dan een bewijs geven dat het geld op legale wijze uitgevoerd is. Bij aankomst in Bangkok zelfde. zeggen dat je iets aan te even hebt. Daar weer een papier vragen voor legale invoer.
    Het gaat hier wel om veel geld. Opassen op vliegtuig en verder bij verder reizen.
    Eens terplaatse weet iedereen wel wat te doen. Als je verondersteld dat de wisselkoers behoorlijk is kan je naar de bank gaan en voor dit bedrag nog een hogere koers krijgen.
    Je weet natuurlijk nooit of de koers nadien hoger og lager zal zijn.
    De papieren houden en indien nodig ooit eens tonen bij immigration. Geld komt uit buitenland en is niet illigaa verdiend in Thailand.l

 18. Erwin Fleur zegt op

  Gewoon een bankrekening openen in thailand.
  Hier in Nederland het geld overschrijven naar je thaise rekening en het vinkje kosten voor begunstigde aan vinken.
  Thase banken brengen minder kosten inrekening dan de nederlandse.
  Ik doe dit al jaren en heb zelf ing.
  Grt, Erwin

  • Leon zegt op

   Hoi Erwin
   Kun je me even vertellen wat je nodig hebt, om een rekening te openen bij een thaise bank papieren ed? Ik kom nu al lang in Thailand, maar ben het nu ook zat elke keer die problemen met pinnen en extra kosten.

   • KhunRudolf zegt op

    Dag Leon,

    Voor het openen van een rekening bij een bank gelieve je uiteraard je paspoort mee te nemen. Als je een geel tabienbaanboekje hebt, kun je die ook meenemen, maar hoeft niet. Wel je Thaise vrouw/partner. Die checkt of je bv niet ongevraagd een visa-kaart o.d. aangeleverd krijgt. Open direct een internetrekening, is mijn advies.
    De kosten zijn een paar honderd baht per jaar. KTB geeft geen rente, UOB en BkB wel. Van overige banken weet ik het niet. Mijn vrouw vindt BkB gemakkelijk omdat die overal ATM’s heeft staan, en bijna overal een filiaal.
    Ik heb in Nederland sinds jaar en dag een ING rekening, (incluis een creditcard). In Thailand een BkB. Ik doe mijn bankzaken enkel via internetbankieren. Via ING een bedrag overmaken, is morgen bij BkB op de rekening. Als begunstigde gelieve je BEN aan te vinken. ING rekent dan geen kosten. BkB rekent 25 baht per 1000 euro. Tot nu toe heb ik bij de overschrijvingen geen afwijkingen van de op het moment van overmaken geldende koers kunnen ontdekken.
    Geld opnemen uit een willekeurige ATM doe ik met de BkB pinpas. Geen extra kosten. Geen irritaties betr hoge opnamekosten.
    Ik betaal met dezelfde bankpas (Be First) ook in winkels en restaurants. Idem geen extra kosten.
    Overige Thaise betalingen gaat idem per internetbankieren. Je krijgt per transactie een code per sms. Transacties kosten 12 baht, spoed kost 25 baht.

    Sukses, Ruud

    • Leon zegt op

     Hoi Ruud
     Hartelijk dank voor je informatie, hier kan ik wat mee.
     Dank je.

   • Erwin Fleur zegt op

    Goede middag. Eigelijk heb je een adres nodig, dat is ook het enige.
    Ik neem aan dat je een thaise vriendin hebt of vrouw.
    Heb je geen huis zeg je gewoon dat je bij je vrouw of vriendin woont, ze vragen aleen het adres, laat je vrouw of vriendin mee komen om het adres te bevestigen.
    in mij geval liet ik mijn vrouw alles doen tot de bankmedewerker mij mee naar buiten volgde en dit verhaal aan mij vertelde.
    Goed,zo gedaan geen enkel probleem het gaat tenslotte om geld en doen ze echt niet moeilijk.
    Ik zelf heb de kasikornbank.
    Veel geluk. mensen denken dat er te veel regels zijn niet dus.
    Grt,Erwin

  • Herman Lobbes zegt op

   Hallo erwin
   Ik doe exact hetzelfde maar ook ing brengt kosten mee. Voor overboeking word minimaal 6 euro gerekend tot de eerste 6000 euro en daarna 1 %. Staat wel apart vermeld op je afschrift. groetjes herman

 19. taillay zegt op

  ik heb dezelfde ervaringen met ING. Wat mij vooral verbaasd heeft is dat de ING geen enkel bericht gegeven heeft van deze verandering. Ook Kasikorn niet dat ze de opname kosten hebben verhaagd. Banken gaan gewoon hun eigen gang en je hebt geen keus, dat weten ze en dat is hun machtspositie. Nog niet zo heel lang geleden was Ing de tweede grootste bank ter wereld, mede door het opkopen van banken in de VS,de toenmalige CEO werd gekozen tot manager van het jaar. Een jaar later bleek dat hij banken had opgekocht met veel inbare hypotheken. En ING stond op instorten en werd ´opgekocht´ door Woutertje Bos, die daarna meer tijd voor zijn gezin wilde. De CEO kreeg een aardige bonus voor de groei en later een leuke oprotpremie. En wij moeten dat nu opbrengen.
  Ik heb ook een vfraag. Waar kan ik in Pattatya e.o. een ATM vinden van AEON of HSCB.
  Ik woon zelf net buiten Pattaya.

  m.vr.gr.

  • Erwin Fleur zegt op

   Kijk even op google.
   In Pattatya wordt je bijna dood gegooit met pinautomaten.
   Grt, Erwin

 20. Harrie zegt op

  Mijn ervaring met de ING is geld over boeken naar Thailland bank betaal ik elkeer 30 euro over boeking kosten Gr. Harrie

  • Erwin Fleur zegt op

   Je moet ing ook geen kosten inrekening laten brengen.
   En wel natuurlijk de bank van de ontvanger de kosten laten betaalen.
   Goed opletten met bankieren.
   Grt, Erwin

  • KhunRudolf zegt op

   Dag Harrie,

   ING heeft standaard bij een opdracht buitenlandbetaling bij begunstiging de optie OUR aanstaan. Dat betekent dat jij de kosten voor je rekening neemt. Nou, je hebt het gemerkt! Zie goed toe dat je de optie BEN benut. Dat dient elke keer opnieuw te gebeuren.
   Mij kost een overboeking van ING naar BkB 25 baht per 1000 euro.

   Sukses, Ruud

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Harry je zal toch goed moeten opletten met internet bankieren.
   Je hebt namelijk drie opties 1ing brengt de kosten in rekening 2 samen delen en 3 voor de begunstigde.
   In jou geval denk ik dat je automatisch kiest voor samen delen.
   Heb nog even voor de zekerheid gekeken maar bij mij wordt niks in rekening gebracht.
   Grt, Erwin

   • Harrie zegt op

    Hoi erwin als ik deel met de kosten kost het me toch 30 euro want het geld dat ik over maak naar familie is toch afkomstig van mij groetjes harrie

   • Daniel zegt op

    Of er bij mij kosten afgehouden zijn weet ik niet ING laat nooit iets weten. Ik gebruik steeds BEN. Ik ben betaler en ook begunstigde.
    ING antwoord steeds “zie tarievenlijst” nooit een bedrag.

 21. chris zegt op

  Ik maak maandelijks geld over ONLINE van de Bangkok Bank naar de ING.
  Totale kosten 18 Euro: 3 euro voor de ING, 3 euro voor de Bangkok banken 12 euro communicatiekosten van een interbankier. Er komt een mogelijkheid aan (online, zonder de reguliere banken) die slechts 3 euro kost, voor elek transactie !!!

 22. Martin zegt op

  Dat eewige gezeur met die Thaise Pin-Automaten was ook de reden, dat ik naar een andere oplossing gezocht heb. Die is heel eenvoudig. Als Europeaan mag je een bank rekening hebben bv. in het Europeese Duitsland. Daar heb je de DKB (Duitse Krediet Bank=van de Duitse Staat). Daar open je een rekening (via I-Net) en handelt alles af per Post. In tijd van niks heb je een VISA Card en Bankpasje thuis. Nu moet je wel eerst je VISA rekening opladen. Dan kun je in Thailand via je VISA kaart Geld opnemen. Die 150-180 Baht die je ATM vraagd, zeg je gewoonj JA op. De DKB betaald je dit terug ( even melden via E-Mail a d bank). Werkt al jaren pefekt bij mi. De DKB betaals je 1.3% rente op je tegoed in je VISA rekening. Doet jouw bank dat ook ? Max limit / 24 uur = 10.000 Baht. Groeten van Martin

 23. martin zegt op

  De goedkoopste manier is van je Nederlandse rekening geld over maken op jouw Duitse DKB Bank rekening, en wel op je VISA account. Dan kun je world-wide, dus in Thailand per 24 uur max. 10.000 Baht opnemen. Dat kun je doen zo lang je VISA account positief staat. De kosten van de ATM automaat in Thailand (150-180Baht) betaald de DKB Bank je terug, wel pas op aanvraag. Simpel een E-Mail sturen naar de DKB en binnen 2 dagen is je ATM geld (150-180 Baht) door de bank terug betaald op je rekening. Voor je te goed op je VISA DKB account krijg je buitendien 1.3% rente. Ik doe dit al 3 jaar-werkt perfekt-geen schijntje probleem gehad. Dus ATM kosten zijn mij uiteindelijk onbekend. Groetjes Martin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website