Lezersvraag: Kan ik een kleine (platte) TV meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2014

Beste lezers,

Ik wil een kleine (platte) TV meenemen naar Thailand. Waar moet ik opletten? Of, hebben ze daar ander systeem?

Met vriendelijke groet,

Khun Hans

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een kleine (platte) TV meenemen naar Thailand?”

 1. william zegt op

  Ik zou zo op mijn beurt zeggen., niet aan beginnen. De “platte” tv is hier in thailand ook erg voordelig.,
  laatst nog gezien in de makro voor om en nabij de 70 euro. met de stekker van thailand ook niet onbelangrijk. Afhankelijk van de grootte wat je zoekt kun je hier zeker aan je trekken komen., succes.

 2. erik zegt op

  De douanevoorschriften zie je hier….

  http://www.customs.go.th/wps/wcm/connect/custen/travellers/arriving+in+thailand/arrivinginthailand

  Tot 10.000 baht is invoer door een reiziger vrij; is het meer waard dan betaal je invoerrecht en BTW. Je kunt op die site ook zien of een TV verboden waar is.

  Ik denk dat jouw TV in Thailand minder kost dan in NL en dan heb je ook dat gesleep niet en het risico van breuk. Bovendien heb je als je hier koopt garantie, op jouw meegebracht ding niet.

  Over het TV systeem kan ik je niet helpen.

 3. erik zegt op

  Over systeem gesproken, ik vind dit voor je….

  http://www.videofilmer.nl/verhalen/techniek/tvsystemen.php

  (Redactie, kunnen we deze 2 koppelen svp ?)

 4. Dick C.M. zegt op

  Hallo Hans Ik heb een halfjaar geleden een kleine platten Samsung smart TV mee genomen uit Nederland en in Nederland de Apps er op gezet ,geen problemen met Douane en in Thailand zijn ze soms duurder.
  Ik heb In Thailand een grote Samsung Smart TV gekocht maar bij het Service centrum konden zij geen Apps uit Nederland er op zetten.o.a.NPO Succes Dick C.M.

 5. Johan zegt op

  Ik heb 2jaar terug een tv mee genomen, een die precies in een koffer paste.Op het beeldscherm een plaatje plexiglas glas voor breuk tegen te gaan en op gevuld met kleding als bescherming.Het was wel een oude gebruikte tv.Ik vloog op Chiangmai van af Schiphol.En mijn koffer heb ik doorlaten labellen.In Chiangmai ging hij wel door de scanner maar kon zo doorlopen.De Tv doet het nog steeds.(Merk TV is OKY) En de afstand bediening is wel stuk gegaan door kindergebruik maar in NL een nieuwe universeel afstand bedinging gekocht 5 EU en hij doet het weer.

 6. eduard zegt op

  Hallo, je moet er wel rekening mee houden dat er hier geen scart is, dus neem verloop mee van scart naar tulp.Voor de rest is het gewoon 220 volt en PAL.

 7. Johan zegt op

  Eduard Het klopt vergat dit te melden geen scart heb wat winkels bezocht en uit gelegd en getekend hoe die scart er uitzag maar nee .En toen zelf wat geklooid met tulp stekkertjes.En toen was er beeld.

 8. khunhans zegt op

  Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de nuttige tips.

  Fijne feestdagen.
  En een reislustig 2015

 9. Rob Chanthaburi zegt op

  niet doen, door schommelingen in het elektrisch net, gaan op den duur alle Europesche electrische toestellen kapot, schommeling kan zijn van 110 volt tot 360 volt, special na hevig onweer.

  • Harold zegt op

   Niet alleen europese, ook thaise gaan er aan bij grote electrische schommelingen.

   Dit is te voorkomen door een goed “”stoppenhuis” met een WAY CIRCUIT BREAKER, die dit opvangt

 10. Marcus zegt op

  Niet aan begionnen

  1. Zijn goedkoper hier en niet van een knock merk
  2. Zijn robuuster wat voltage schommelingen betreft
  3. Je hebt locale support en garantie.
  4. Scart is een europees iets dus heb je misschien koppel stuk naar tulip nodig
  5. Het si hier PAL dus dat is niet een probleem alhoewel een goede TV naar SECAM , de verschillende NTSC’s over kan schakelen.

  Nu al 3 keer een philips Nedrlandse koffie machine na een paar maanden kaduk. Vochtigheid and voltage schomme;lingen denk ik

  Ik heb jaren geleden een Aristona TV meegenomen , nog met een beeldbuis, en problemen met het niet tropen bestendig zijn van gedrukte bedrading en hoogspanning spoelen. Ook kijken locale reparateurs er raar na. Mijn top of the line PANASONIC , in 1991 locaal gekocht, is niet kapot te krijgen . wat toen wel het e1uivalent van 2500 gulden.

 11. eduard zegt op

  Hallo, ik heb acher mijn lichtmeter een stabilisator, continue 230 volt.Ook zeer veilig voor je pc en kost weinig.Een aanrader


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website