Lezersvraag: Ongediertebestrijding in onze tuin in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 maart 2016

Beste lezers,

Graag wil ik ervaringen horen van mensen, die net als wij, een huis met tuin hebben, in ons geval in Hua Hin. Om mieren, termieten, muizen, ratten, slagen etc. te weren, hebben wij een bedrijf ingehuurd, dat deze zou bestrijden.

Maandelijks komen ze met een – biologisch verantwoord – middel om alle randen in de tuin en in huis te bespuiten, voor het bedrag van 10.000 baht per jaar. Om eerlijk te zijn, ben ik niet erg enthousiast over het resultaat. Op dit moment worden onze palmen aangevallen door de termieten, ik ben bang dat ze verloren zullen gaan.

Natuurlijk kunnen we zelf ook wel de tuin e.d. rondgaan, maar 5 maanden per jaar verblijven we niet hier en zou er dus niets bestreden worden.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen/adviezen van de Thailandblog-lezers.

Met vriendelijke groet,

WM

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Ongediertebestrijding in onze tuin in Thailand”

 1. joop zegt op

  Beste mijnheer X

  ten eerste is dit niet allemaal ongedierte ,dit hoort nu eenmaal bij Thailand.
  Maar zoals U al schrijft dat U 5 maanden hier niet verblijf maar een koophuis bezit denk ik ?
  Waaromhuurt U geen huis dan kan de eigenaar zelf dat ongedierte van U opruimen dan hoeft U zich verder geen zorgen meer te maken.
  En 9 van de 10 keer zorg de natuur zelf wel voor het opruimen van ongedierte dat hoef niet een gespecialiseerd bedrijf te doen.

 2. Cees zegt op

  Bij ons lopen er kippen los op het erf, en ook een paar honden, dat scheelt zeker de helft aan kevertjes en miuzen die zo op een natuurlijke manier opgeruimd worden. En zoals Joop ook schrijft, in Thailand leven nu eenmaal andere diersoorten, die horen bij Thailand.

 3. marc breugelmans zegt op

  Ikzelf woon ook in Hua Hin , en wat men ook zegt over biologisch of vriendelijk , er is weinig dat helpt tegen termieten , ik huurde een huis voor 6 maanden , de huisbaas trok er zich niets van aan , met gevolg overal termieten , de chocopot niet goed toe en hij zat vol , je kan het niet geloven , Nu woon ik in een huis dat ik gebouwd heb en ik heb een kontrakt 5000 bath/jaar , ze doen hoofdzakelijk de tuin rondom het huis , heel af en toe komen ze binnen spuiten , gevolg totaal geen termieten !

 4. Soi zegt op

  Elke maand komt een “pest-control” bedrijfje de tuin, inclusief bomen en planten, terras en parking bespuiten met een of ander bio-goedje. Elk jaar spuiten zij een ringleiding door onder het huis/fundamenten. Binnen is dat bedrijf niet welkom, ook niet in de buitenkeuken. Kosten: 6 duizend baht bij een contract van 2 jaar. Geen mier of mug te bekennen. Desondanks af en toe een pad. Soms een tokkeh. Muizen en ratten is een kwestie van goed schoonhouden. Plus dat de kat er raad mee weet. Onze twee honden houden de slangen op afstand. Toch kan het wel eens zijn dat er ergens een termietennest aanwezig is. Moet zo’n bedrijf toch ook aankunnen. Als hun inzet niet loont, zoek dan een ander bedrijf. Die zijn er legio.
  Voor de 5 maanden afwezigheid zou je kunnen overwegen om iemand een paar uur dagelijks of wekelijks rondom het huis de boel aan te laten vegen, e.d. Zij/hij kan dan de maandelijkse afspraken met pestcontrol afwerken. Zo iemand kost je de kop niet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website