Lezersvraag: Nieuwe invoerbepalingen voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 mei 2016

Beste lezers,

Een van de verzenders van ‘heimwee’ artikelen (drop, kaas, rookworst, stroopwafels, hagelslag, etc) in NL is gestopt met verzending naar Thailand en dat vanwege de (nieuwe) invoerregels. Men blijkt alles tegen te houden en hetzij te weigeren dan wel een (dikke) garantie te heffen en dat naast de gebruikelijke invoerheffing en BTW.

Er is de ervaring dat kleine pakketjes met een waarde lager dan 1.500 baht en verzonden via de gewone post (dus geen internationale verzenders) er wel doorheen glippen; of let men op de goederen en gaan ‘droge’ waren zoals snoep en eten in poedervorm er wel door en ‘verse’ dingen als kaas weer niet?

Iemand ervaring van de laatste maanden? Vijftienhonderd baht is wel erg weinig….

Met  vriendelijke groet,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Nieuwe invoerbepalingen voor Thailand?”

 1. Ron zegt op

  Heb vorige maand nog een doos van 10 kg verstuurd, via de gewone post, en is gewoon aangekomen.
  Er zat van alles in onder andere kaas, snoep en hondensnacks.
  Geef wel altijd 30 euro op bij waarde van de inhoud.

 2. Will zegt op

  Klopt inderdaad,
  heb voor mijn laatste 2 zendingen van busjes slagroom, soep en nog wat simpele dingen 700 en 1400 bath belasting moeten betalen.Men vertelde mij dat buitenlandse etenswaren-artikelen in Thailand zeer duur zijn (klopt,soms 4x de Ned prijs) en vandaar de controle en extra heffing.
  Ik ben voor mezelf gewaarschuwd en laat het niet meer opsturen,wat ik zeer betreur en mis.
  Will

 3. erik zegt op

  Will, je bent niet duidelijk. Wat staat er op de rekening?

  Invoerrecht en BTW is normaal; diverse goederen 30%, suikerwaren 10%, BTW is 7% over (invoerwaarde + vracht + invoerrecht).

  Maar heb jij extra moeten betalen vanwege de invoer van verse goederen? Want die strafheffing komt bij de verzender terecht en die moet het bij jou gaan verhalen. Dat is een andere route.

  Mijn ervaring is dat een klein pakje verzonden met Tante Post door de controle glipt; men kan op Laksi niet iedere postcontainer openen. Pakjes via de grote verzendboys komen in een eigen container aan en hebben direct aandacht en aandacht is in dit geval: betalen.

  Ik heb de ambassade een email gezonden en gevraagd of zij iets weten.

 4. rob zegt op

  Ik denk dat dit willekeur van de beambte is. Via de gewone post de laatste paar maanden nog 3 pakketjes verzonden van een kilo of 7 en die zijn gewoon afgeleverd op de aangegeven adressen. Wel geef ik ook altijd een waardebedrag van een euro of 20 op. Wellicht speelt dat een rol?

 5. Christina zegt op

  DE waarde speelt zeker een rol. Moest ook laatst bij betalen voor een pakket uit Canada omdat mijn nicht een veel te hoge waarde opgaf. Nu gaat ze naar beneden met het bedrag geen problemen. Check de site even voor invoeren/ uitvoeren.

 6. David H. zegt op

  Telt dit alles ook wat je bij binnenkomst Suvharnabumi in je reiskoffer(s) hebt ..? Heb gewoonlijk redelijk veel droge mondvoorraad bij als expatt….

  Voordien nooit valies moeten openen (9 vluchten ) bij Thaise douane !,
  Kan ik niet zeggen van “Opleidings centrum Douane Schiphol” 8 op 9 keer koffer nazicht gehad voor lege valiezen dan nog ..(lol)

 7. Nicole zegt op

  Ik kan het je over 2 weken laten weten. 2 maanden terug was er nog niks aan de hand in ieder geval

 8. Hendrik van Geet zegt op

  Net mijn pakket bij de douane afgehaald ( was niet op het postkantoor zoals gewoonlijk) invoer en tax bath 1300. Goedkoper dan een ticket naar Nederland. Pakket was wel open gemaakt maar was aangegeven op de doos ( 13 kg)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website