Lezersvraag: Zijn in Thailand de stranden nu schoner?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 maart 2021

Beste lezers,

Ik vraag me af of de stranden in Thailand inmiddels weer wat schoner zijn, nu het land veel minder toeristen te verwerken heeft gehad. Hebben de Thai de tijd gebruikt om hun stranden (en andere bezienswaardigheden) onder handen te nemen?

Ik lees hier nergens wat over en ook op YouTube kom ik hier niets over tegen.

Alle keren dat ik in Thailand was, en dat worden er nog veel meer, viel het me op dat er veel afval ligt overal. Verder dan hun eigen voordeur komen ze niet, zelfs in de betere hotels.

Groet,

Fred

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Zijn in Thailand de stranden nu schoner?”

 1. Jan vd Broek zegt op

  zo, lekker bezig…
  ik was woensdag op het strand in Zoutelande en ergerde me aan diverse afval, veel plastic maar ook kapotte stukken visnet.
  waar op de wereld doet de mensheid het beter?

 2. Samet old amsterdam zegt op

  Het heeft Koh Samet veel voordeel opgeleverd ,prachtige hagelwitte stranden ,schone zee , ook dankzij de Trash Hero’s van Samet onder de bezielende leiding van Lizzy Cameron-Johnston die dagelijks de boel aan het opruimen zijn zo is er al heel veel plastic zwerfvuil verdwenen.

  https://www.facebook.com/trashherokohsamed/

  Mocht u langskomen vergeet dan niet een lekker drankje te halen in de Old-Amsterdam bar.

 3. Herbert zegt op

  Ben op het moment aan het rondreizen in Thailand en had nu op Koh Chang , het toevallig gisteren met mij vrouw erover dat gezien er nu weinig of geen toeristen zijn de bevolking eens de rotzooi op zouden kunnen ruimen al was het maar om het eigen huis of grondstuk. Ze zien het gewoon niet er zullen er daarom ook niet aan beginnen .

 4. Lung addie zegt op

  Hier waar ik woon en regelmatig naar het strand ga is het strand doorgaands heel netjes. Hier, Thung Wualean Beach, waar meestal Thaise mensen komen wordt elke dag het strand schoongemaakt. Iedere restauranthouder maakt het strand, gelegen achter zijn zaak schoon. Dit strand wordt tijdens de weekends heel druk bezocht door Thaise mensen die er komen picknikken en ja, die laten wel een boel rommel achter. Maar is dat ook niet zo in Belgen- en Nederland? Al eens een festivalweide gezien na een festival? Daar wordt, na het festival, met tonnen achtergelaten rommel opgeruimd. Dus zo een groot verschil zie ik niet.

 5. Robert+JG zegt op

  De stranden rondom Krabi zijn schoon en leeg is mijn ervaring deze week.

 6. RobHH zegt op

  Vergis je niet. Zelf ben ik bij veel cleanups betrokken geweest. En ik schat dat zeker 90 procent van alle afval op het strand daar is aangespoeld. Een heel klein deel is achtergelaten door toeristen.

  Dus zonder toeristen is er nog altijd de onaflatende stroom zwerfafval die blijft aanspoelen.

  • Johan zegt op

   99 procent afval komt uit zee ,de reden kennen we maar al te goed ,dit komt niet goed ,dit weten we maar al te goed

 7. Alex zegt op

  Hoezo? Hebben de Thaien nu meer tijd om de troep op de stranden op te ruimen?
  Het zijn geen slaven!!!
  Ik woon in Jomtien Patthaya en kom heel regelmatig op het strand. En inderdaad het strand is schoner, maar niet omdat Thaien nu meer tijd hebben om het strand schoon te houden: dat deden ze altijd al: iedere ochtend en iedere avond maken alle paviljoen houders hun gedeelte schoon. Ruimen alle achtergelaten troep op, egaliseren, harken aan etc.
  Het is nu alleen maar schoner doordat er geen toeristen zijn die hun gore troep achterlaten of in zee gooien vanaf hun speedboot of zelfs vanaf de ferry. En ook al het vuil wat vanaf Koh Larn Island in zee gedumpd werd is er nu niet.
  Dus ja het is schoner maar enkel en alleen omdat er weinig of geen touristen zijn!
  Zie de andere opmerking over Zoutelande, of loop na een mpoie dag eens over het strand van Zantvoort, Noorfwijk of Scheveningen: dan tref je dezelfde troep die touristen achterlaten!
  Dit is geen Thais probleem maar een wereldwijd probleem van asociale types!

 8. Fred Eijmael zegt op

  Bedankt voor alle reacties op mijn vraag. Wat me verbaast is dat veel mensen zich aangevallen voelen door mijn vraag. Het feit dat het elders niet veel beter is, is mij ook bekend.
  Maar het siert de reageerders wel dat ze daarmee blijk geven van hun liefde voor Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website