Lezersvraag: Slechte internetverbinding met TOT

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
1 januari 2020

Beste lezers,

Sinds een paar maanden hebben we internet van TOT. Ik heb niet gekozen voor de goedkoopste verbinding en betaal per maand 524 Baht. Ik ben niet tevreden omdat de verbinding overdag zeer slecht is. Ik ben benieuwd of ik de enige ben?

Laatst hoorde ik dat 3BB een betere kwaliteit levert voor 700 baht. Heeft iemand ervaring met 3BB?

Ik woon in Muang Yao – Hang-chat-Lampang.

Ik hoor graag ervaringen met internet in Thailand.

Groet,

Jack

13 reacties op “Lezersvraag: Slechte internetverbinding met TOT”

 1. Lung addie zegt op

  Ik heb reeds verschillende jaren 3BB en ben daar echt HEEL tevreden over. Origineel was het een koperlijn (150m) en dat ging reeds heel goed. In 1918 kreeg ik bericht dat ik glasvezel gratis geinstalleerd kon krijgen aan dezelfde prijs, wat ik natuurlijk aanvaardde. Dat loopt als een trein, geen onderbrekingen, niets…. Ik betaal eenmaal per jaar en dit komt idd op ongeveer 700THB/m. Router voor lokale WIFI ook gratis geleverd. De oude koperlijn van 150m ligt er wel nog steeds…. ja TIT….

  • RobHuaiRat zegt op

   Hai Lung Addie. Even een kleine correctie op een typefout. In 1918 kreeg ik bericht en dat is helaas niet mogelijk. Zo lang ben je nog niet in Thailand en zo oud ben je ook nog niet. M.V.G. Rob

   • Lung addie zegt op

    @Rob,
    ha ha ha…. ja dat was een missertje die 1918…. moest natuurlijk 2018 zijn…. en, gelukkig ben ik nog niet zo oud want dat zou wel heel oud zijn….Ja, op 1 januari maakt een mens soms wel een slippertje op het klavier…. groeten en hpny 2020.

 2. Hendrik zegt op

  Ik heb TOT en ben heel tevreden. Ik heb zowel internet (200/200) en digitale tv. Beide perfect. Neem wel kabels van goede kwaliteit want dat scheelt alles. Ohja, wifi ook perfect.

 3. Kees 2 zegt op

  Heb TOT ooit gehad: vreselijk slecht. Ook nog slechte klantenservice, 45 minuten ewachten en soms werd dan ook nog de verbinding vebroken… weer opnieuw bellen. Nu 3BB, op alle punten veel beter !

 4. Henk zegt op

  Jack ,heb geen idee welke snelheid je voor betaald maar voor 524 Thb zal je geen geweldige snelle internetverbinding krijgen ,volgens mij is dat de goedkoopste versie die TOT aanbied .Wij hebben al jaren internet van TOT en zijn supergoed tevreden ,wij betalen 749 Thb per maand en krijgen daarvoor via een glasvezelkabel 200Mb Download en 200 Mb Upload .Ook als we de snelheidstest doen via een andere provider komen we aan een geweldig goede internetverbinding .Misschien toch eens praten met TOT en een ander abonnement afsluiten ,waarschijnlijk beter dan je ergeren aan het eeuwigdurende wieletje als er iets tergend langzaam binnen gehaald moet worden .Succes .

 5. Koge zegt op

  Ik heb nu een jaar 3BB ben super tevreden, goede verbinding, uitstekende service. Gewoon probleemloos,
  Ik ga morgen weer voor 1 jaar betalen ca 7700 Thaibaht voor 1 jaar.

 6. Louis zegt op

  Ik heb jarenlang 3BB gehad. Tevreden tot voor enkele maanden. Computergebruik (WIFI) werd steeds trager. Telefoon ok, maar toen het werkelijk op de snelheid aan kwam, vanwege het gebruik van een black box voor tv over internet, was de vertraging en uitblijven van verbindingen dramatisch. Ik kon zien , dat de werkelijke snelheid van internet belachelijk was. Dure bekabeling geplaatst geen verbetering.
  Contract met 3BB niet verlengd en heb nu True. Heb nu niets te klagen. Uitstekende ontvangst van Premier League in de weekends. Het is wel duurder dan internet en tv van 3BB, ca 200 bht per maand, maar dat is het zeker waard. Ik had het veel eerder moeten doen, dan had ik niet zo lang die ergernis van een slechte tv gehad. Met de kwaliteit van 3BB enkel voor computer en telefoon is wel te leven.
  Wellicht dat de lokatie ook een rol speelt. Ik woon in Pattaya.

 7. Jacques zegt op

  Ik heb in Pattaya ook een TOT aansluiting in mijn huis en dit kost 865 baht per maand. Sinds 2 jaar ook via glasvezel kabel en vrijwel iedere dag is er wel een moment dat internet wegvalt. Meestal van korte duur en als dit begint dan zet ik meestal de computer uit en start ik opnieuw en dan gaat het over het algemeen beter. Nu heb ik geen haast op mijn oude dag en pas ik mij aan en dan blijft het goed. Ik heb geen trek om van provider te veranderen en heb hier vrede mee. Dus voor 98 % van de tijd toppie.

 8. George zegt op

  Heb nu 18 maanden TOT eerst in khanom een halfjaar
  en nu een jaar glasvezel in Cha am. Werkt prima en nooit
  problemen.

 9. theoS zegt op

  Ik heb wat jaren geleden ook TOT gehad welke zo slecht was dat deze om de haverklap er de brui aangaf. Overgestapt naar True en hetzelfde liedje. Service was zo slecht dat er niemand kwam opdagen bij weer eens een Internet instorting. Drie dagen zonder Internet en 18x gebeld. Na een e-mail gestuurd te hebben dat ik niet meer mijn rekening zou betalen kwam er eindelijk iemand die de boel fikste in een half uur tijd. Ook verlangde ik 3 dgn korting op mijn rekening welke ik kreeg na nog meer dreigementen van niet betalen. Nu heb ik 3bb fiber en tot nog toe, buiten ong.3 0f 4 instortingen, ben ik wel tevreden.

 10. Jan zegt op

  gebruik 3bb al jaren is prima met glasvezelkabel wordt door 3bb geinstalleerd icl. modem gratis.
  N L T V zeer goed

 11. Wil zegt op

  Ik heb al jaren TOT en ik moet zeggen in het hele begin zo’n 6 jaar geleden haperde er nog wel eens
  wat aan.
  Maar sinds 5 jaar doet mijn internet c.q WiFi het prima en als ik al een storing heb zijn ze echt binnen
  het uur met een wagen bij mij, natuurlijk wel geregeld door mijn schat!
  Ik betaal net als Henk 749,– Bath per maand dus ik zou zeggen neem een wat duurder abonnement
  en je ben uit de problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website