Lezersvraag: Ervaring met internet streamen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 maart 2020

Beste lezers,

Ik heb advies nodig omtrent de internet provider. Ik heb nu TOT en ben ontevreden over de deskundigheid en de service. Ook is regelmatig de internet verbinding verbroken. Downloaden van torrents en nzb’s gaat goed, snelheden tot 6mb/sec. Dit is niet het echte probleem.

Ik heb een snelle computer en 2 smart TV’s. Alles aangesloten op mijn bekabelde LAN netwerk in huis. Ook werk ik met een NORDVPN om geo-ristricties te omzeilen. Maar wanneer ik inlog om te streamen met Eurosport of Netflix gaan zowel de computer als de smart tv’s na korte tijd bufferen en komen daar niet meer uit. Na korte tijd krijg ik de melding dat de verbinding met de host is verbroken.

Ik wijt dat aan de verbinding van TOT. Ik overweeg om over te stappen naar 3BB, naar het schijnt met hogere snelheden. Voordat ik dat doe zou ik graag advies hebben met name over ervaringen met streamen.

Groet,

Klaas

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met internet streamen in Thailand”

 1. Rudolf zegt op

  Ik herken je probleem, hetzelfde gehad met zowel TOT als AIS, uiteindelijk overgegaan op 3BB en dat is echt een verademing, goed nel internet en zijn er problemen een engelstalige en heel belangrijk deskundige helpdesk!! Ik zou zeggen niet twijfelen en overgaan

 2. KhunTak zegt op

  dag Klaas,
  ik heb TOT ook als provider gehad en heb mij vaak geėrgerd aan de ondeskundigheid van de technici en de verbinding.
  Overgestapt naar 3bb en dat was/ is een grote verbetering.
  Ik heb nu 400/400 mBit
  Als het op technische zaken zoals streamen en de internetverbinding buiten Thailand aan komt, weten de heren technici vaak ook niet wat te doen.
  Streamen via de pc heb ik geen enkel probleem.
  Met een tablet hapert het beeld nog wel eens.
  Hangt misschien ook af van sommige technische aspecten van de pc en of andere aangesloten apparatuur
  Verder ben ik zeer tevreden.

 3. harry zegt op

  Hoi ik heb 3bb en ben er heel tevreden over kijk ook sport en buffert nooit gelukig ik het 100/100 en betaal 699 baht maar ben tevreden en ik kijk ookop meerdere tv tegelijk s6 er mee mvg harry

 4. RNO zegt op

  Hi Harry,

  kijk even op de website van 3BB. Ben net overgestapt van 700/700 prijs Thb 1284 naar 1000/100 prijs Thb 632. Dit omdat ik wel download maar niet upload. Nieuw jaarcontract afgesloten.

  • ruud zegt op

   Bij betaling per jaar betaal je 11 maanden.

 5. Sacri zegt op

  Houd er rekening mee dat als je via een VPN werkt, dat dit effect kan hebben op de snelheid van uw verbinding. Als je bijvoorbeeld een verre locatie selecteert, zoals Nederland, kan het zijn dat een stream simpelweg niet snel genoeg binnengehaald kan worden. Vooral HD streams zullen hier last van hebben. Een VPN server op een verre locatie selecteren kan de stream snelheid wel 50-70% vertragen.

  De makkelijkste manier om dit te testen is door een ‘speed test’ te doen met en zonder VPN (bijvoorbeeld via speedtest.net). Als hier grote verschillen tussen zitten, zal het overstappen van provider weinig nut hebben (tenzij u simpelweg een hogere brandbreedte/snelheid zoekt, wat altijd beter is).

  Ik zeg niet dat dit allemaal het geval is bij u, maar het kan geen kwaad om dit in een paar minuutjes even te testen via een speed test.

 6. Sjaak S zegt op

  Ik zie dat jij en niemand anders over je router praat. Dit is een belangrijk onderdeel van je internet en de meeste routers die jij van je service provider geleverd krijgt zijn nou niet de allerbeste. Ik zou daar eens naar gaan kijken voordat je meteen naar een andere service provider overstapt.

  Dan zou ik kijken naar een router die 2,4 Ghz en 5Ghz verbindingen kan leveren. De meeste apparaten lopen via een 2,4 Ghz verbinding. Deze is iets sterker, maar de betere verbinding is de 5 Ghz. Nu schrijf je dat je alles via kabel hebt lopen, dus dan is het niet heel belangrijk. Echter je tablet en smartphone zullen er wel baat bij hebben.

  Een ander probleempje dat om de hoek komt kijken bij het overstappen is dat je meestal een contract van een jaar hebt en daar kom je niet onderuit. Je zult, zelfs al heb je een andere provider, het nu lopende contract tot aan het eind van de looptijd moeten betalen.

  • KhunTak zegt op

   beste Sjaak,
   de router is kan één van de problemen zijn, maar een goede techneut vinden die de instellingen van de 3bb router kan overzetten naar bv een Fritzbox, dát is een heel ander verhaal.
   De technici van de meeste Thaise providers hebben er in ieder geval geen kaas van gegeten.
   Maar misschien ken jij iemand die dat wel kan.

   • Sjaak S zegt op

    Je hoeft geen goede techneut te zoeken die de instellingen van een 3bb router naar een Fritzbox of wat dan ook hoeft om te zetten.
    Dat is geen groot probleem. Dat kan ook ik doen, zou Klaas in de buurt van Hua Hin wonen. En ik ben beslist geen wonderkind met routers.

    Je zult gewoon naar een goede router moeten zoeken. Het volgende artikel kan misschien helpen. Ik heb zelf niet de beste router, maar wel een die voor mij prima werkt.
    Doordat ik veel binnen mijn eigen netwerk stream (ik heb bijvoorbeeld Plex, waarmee ik al mijn films en series draadloos naar vrijwel alle apparaten kan streamen binnen en buiten mijn huis) en ook een Oculus Quest (VR) heb, die een goede router vereist, weet ik welk verschil het uitmaakt. Vooral door de laatste. Ik zit bij een Facebook groep die zich met de Oculus Quest bezig houdt. Daarbij gaat het om spellen die via de PC gespeeld worden, draadloos met een speciaal programma naar de Quest. Wat daarbij erg belangrijk is, is de latency, dat is de snelheid tussen beide apparaten die zo hoog moet zijn, dat je nauwelijks een verschil merkt tussen jouw reacties en die van het spel. Ik heb vaak gelezen dat mensen daarbij problemen hadden en vaak was de router de zwakke schakel.
    Op te zoeken naar welke router de beste is of een testprogramma uit te voeren op de bestaande router, is eenvoudig. Je kunt alles via internet doen. Dus dat moet eerst gecheckt worden. Volgende pagina kan handig zijn. Daar staat meer uitgelegd: http://www.internetsnelheid-testen.nl/internetsnelheid-verbeteren-wifi-routertips/

    Een nieuwe router aansluiten is een fluitje van een cent. Alles wat je nodig hebt is je gebruikersnaam en je wachtwoord. De rest volgt min of meer automatisch en zeker wanneer je de meeste apparaten met kabel hebt verbonden, want daar hoef je zo goed als niets te doen.
    Maar ook hier bestaan webpagina’s voor die je bij specifieke “problemen” kan helpen:
    https://www.allesoverdraadloosinternet.nl/draadloos-installeren/router-instellen/

   • Sjaak S zegt op

    Ik heb in mijn ijver een foutje gemaakt. Er moet staan: de latency moet zo laag zijn, niet zo hoog. Komt bijna op hetzelfde neer, maar hoe lager de latency, hoe sneller de signalen van het ene apparaat naar het andere gestroomd worden.

    • KhunTak zegt op

     dank Sjaak,
     ik heb nog een Fritzbox liggen.
     2 jaar geleden laten bezorgen.
     Een zogenaamde expert vertelde mij dat het heel eenvoudig was.
     Hij i er een hele dag mee zoet geweest, maar het is niet gelukt.
     Uiteindelijk lag het aan de router, vertelde hij mij.
     Ik geloof dat niet.
     Maar ik was er behoorlijk flauw van. Temeer omdat ik er speciaal een router voor had besteld.
     Ik zal mij er zelf maar eens in gaan verdiepen en de aanwijzingen van jouw link volgen.
     Ik heb zo goed als alles bekabeld.
     Ik zal jou de uitslag doorgeven.

  • Sietse zegt op

   Dank voor dit bericht en wat betreft de router. ik heb True en een Gigatex Router en er staan 2 lampjes te knipperen 2.4 en 5 Ghz welke werkt nu of hoe kan ik de juiste inschakelen speedsnelheid ping 47ms 42.4 mbps download en 47.96 uploaded bandwidth 42.4
   200/200 Mbps voor 899 bath en het eerste jaar de helft

  • Sietse zegt op

   Dank voor dit bericht en wat betreft de router. ik heb True en een Gigatex Router en er staan 2 lampjes te knipperen 2.4 en 5 Ghz welke werkt nu of hoe kan ik de juiste inschakelen speedsnelheid ping 34 downloads 53.48 en upload 45.87 en bandwidth53. 5 heb True 200/200 betaal 899 bath per maand

 7. Jan Hoekstra zegt op

  Iedereen geeft wel advies maar niemand weet in welke plaats u woont, lijkt mij erg belangrijk als het over internet gaat.

  • Henk zegt op

   Inderdaad Jan .Wij wonen in de stad Chon Buri en hebben al 12 jaar internet van TOT .voor 750 Thb supersnel en perfect internet via de glasvezelkabel 250/200 . .Denk dat wij in het afgelopen jaar 2 keer een paar uur zonder internet hebben gezeten door een storing .Voor ons alle lof voor TOT .Ja helaas kan ik over de service weinig zeggen omdat we al een jaar of 5 geen probleem hebben gehad .het enige waar ze voor hier zijn geweest was het gratis vervangen van de routers met 2.4 en 5 Ghz en dat verliep perfect .
   Tja 100 meningen en dan ook 100 verschillende meningen natuurlijk .

 8. Jacobus zegt op

  Ik heb in Thailand verscheidene internet providers gehad. Nu gebruik ik 3BB. Prima. Maar streamen vanaf mijn smart phone of tablet doe ik met een Google Chrome cast. Ik sla de voorzieningen van mijn provider en smart tv over. Te veel gedoe. Google Chrome Cast is een klein apparaatje dat je in Nederland bij de mediamarkt kunt kopen voor ongeveer 40€. De Chrome Cast dien je te verbinden met je tv op een beschikbare HDMI aansluiting (de meeste tv’s hebben 2 of 3 aansluitingen). Het apparaatje heeft een eigen electrische voeding. Dan met de Google app instellen. Let op. De telefoon, tablet, chrome cast en TV moeten allen dezelfde internetprovider gebruiken. Gebruik dit systeem al 3 jaar zonder problemen. Netflix, YouTube, Nlziet streamen. Alles wat ik op mijn tablet kan zien, zie ik ook op mijn tv.
  Het apparaatje is rond en plat, en heeft een diameter van ongeveer 7 cm. Ik heb het met een stukje akband acher op de tv geplakt. Het is niet te zien.
  Overigens, het is ook in Thailand te koop.

 9. andre zegt op

  beste volgens mij ligt het aan Nort vpn heb die ook een maand geprobeerd en ook problemen met regelmatige stops , heb er toen verschillende andere uitgeprobeerd er is maar een goede waar je geen problemen mee hebt ok kost wat meer maar geen problemen bij Expressvpn,probeer eerst dit een uit de eerste maand krijg je u geld terug als u niet tevreden bent.

 10. Oean Eng zegt op

  Hallo,

  Nou, ik heb dus AIS fibre…en is niet overal beschikbaar…maar is wel erg goed. Vraag na bij hun, of bij U dekking is, is mijn advies. Ik heb een vast (fixed/dedicated) IP adres, en dan is het wat (flink) duurder. 1000 baht per maand betaal ik., maar anders mag ik bepaalde servers in NL niet benaderen, die willen mijn IP adres weten…dus een vast IP adres. Erg goed. Niet de goedkoopste. Ik zou het bij U, navragen bij hun. klantenservice prima.

  En ik kan dat zeggen, want ik heb informatica en telecom gestudeerd.
  Ik heb https://en.wikipedia.org/wiki/Ringing_tone wereldwijd uitgerold .
  Ik hoop dat U hier wat aan heeft,

  Succes,

  Oeang Eng

 11. steve zegt op

  laat je connectors aan je kabels vernieuwen. die met de hand geknepen connectortjes zorgen heel vaak voor contact problemen! ik had ook eens een zeer lage snelheid op mijn fiber systeem 500/500 mbps en op een sub modem/router zat een handgeknepen kabeltje dat dit probleem veroorzaakte! koop gewoon een lange kabel met connectors eraan en omzeil je geïnstalleerde kabel en zie of dat probleem nog steeds bestaat… Ik heb al 10 jaar 3BB en heb nog nooit problemen gehad. ik heb vaak 50 mensen tegelijk op wifi ingelogd en 9 appartementen die daarnaast via sub-modems ook nog van dat systeem gebruik maken en iedereen naar volle tevredenheid. ook bijvoorbeeld online teachers die de hele dag zitten te video-chatten. lof voor 3BB

  • Frank Chiang Mai zegt op

   Hier in Chiang Mai heb ik al 3 maanden 3BB tot volle tevredenheid. Prijs 750 bath. In de andere kant van het huis heeft mijn familie TOT en mijn ervaring zegt dat internet vroeger vaak uitviel, wat niet het geval is bij 3BB.
   Inderdaad lof voor 3BB.

 12. klaas zegt op

  Hoi,

  Dank voor ale adviezen. Moet meer huiswerk maken. Aanvullende info. Ik woon op 10 km van Ubon en heb een (tot)Zhone router met 2.4 en 5 Ghz. Wel ee oudje, van 2017.

  thnx

  Klaas

  • Jan Hoekstra zegt op

   Vraagt u even in Ubon rond. Ik woon in Bangkok en gebruik True en ben erg tevreden, maar is natuurlijk per plaats verschillend. Veel succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website