Jungletocht naar de watervallen in Umphang (Tak)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
7 september 2018

Beste lezers,

Zijn er mensen die in juli de meerdaagse jungletrekking naar de watervallen in Umphang (Tak) hebben gedaan? Wil graag weten of dit te doen is in het regenseizoen en hoe het daar dan is, of zou januari een beter plan zijn?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Ronald


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Jungletocht naar de watervallen in Umphang (Tak)”

 1. Slopje zegt op

  Ik heb dat een paar jaar geleden ook gedaan met een vriend die in Thailand woont en daar ook een vrouw heeft. Wij hebben het op eigen houtje gedaan. Een heel mooie weg er heen heel veel bochten die je alleen met een picup kan maken, en die weg moet je ook weer terug, want er is geen andere weg. Het is ongeveer 160 kilometer heen en terug. Ik denk dat het in Augustus was. maar als buitenlander betaal 200 bath Thai toen 20 bath. Er zijn daar overal wandel paden ook met bruggentjes en de waterval Had niet heel veel water maar was wel indrukwekkend. maar vergeet niet om de rit per kano te maken het is zo stil dat je je hart hoort kloppen. En een goede gids zal je dan ook heel veel dieren late zien die wij niet zelf zien.
  Aapjes Slangen die in de boom hangen of bijen die in de bomen hangen. En de Thaise wilde kip met heel mooie kleuren. De warm water bron waar je kunt zwemmen of je voeten in laat bengelen. en niet te vergeten he mos dat aan de berg hangt Ik heb nooit zulke kleuren groen gezien. Ik ben nu 77 en Ik denk er zeker binnen kort nog eens naar toe te gaan. In Tak huur je dan in picup met meerdere personen. Hotel was er maar eentje, maar resortjes in oude stijl zijn er wel. Ik wens je een heel fijne tijd daar en geniet er van.

  Groetjes en veel plezier

 2. Wim zegt op

  https://en.wikipedia.org/wiki/Umphang_District

  Hier is de gevraagde informatie te vinden, succes.

 3. Rein van Londen zegt op

  Hallo Ronald,

  Ik heb deze tocht ooit in juli gedaan. We begonnen ik Mae Sot. Met onze eigen auto een doodlopende weg in van zo een 170 km. De highway van de 1200 haarspeld bochten. Maar wel ontzettend gaaf. In Umphang kun je een tour boeken naar Ti Lo Su falls. Indertijd ging die tour een flink deel per boot of een rivier. Daarna een paar uur lopen over een deels verharde weg door de bergen. Je komt uiteindelijk uit bij de Ranger post. Het is dan al zo laat dat je daar het beste kunt overnachten… toendertijd in een tent. De volgende dag een relatief makkelijke hike naar de watervallen… Deze behoren tot de mooiste van de wereld, tenminste in de regentijd. Het is werkelijk een prachtig gezicht. In dec/ jan kun je waarschijnlijk met een motor bike of auto naar de rangers post maar de watervallen zullen veel minder mooi zijn. In juli ging het toen niet met gemotoriseerd vervoer. Ik zou dus gaan in juli… en 2, max 3 dagen is genoeg.

 4. Ger zegt op

  In het regenseizoen niet aan te raden maar in januari is goed te doen. Mooie waterval trouwens.

 5. F wagner zegt op

  Deze umpang tour heb ik een keer gedaan in januari met greenwood travel uit Bangkok die toer duurde 4 dagen,in het regenseizoen zijn veel watervallen gesloten te gevaarlijk .die to li su waterval is prachtig, heb ik ook gedeeltelijk beklommen ,er is daar ook een keer een aardbeving geweest ,ook in mae sot en omgeving geweest,ik heb veel tours gedaan in Thailand deze staat wel in de top 3


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website