Beste Thailand bloggers

Ik heb alle postings en artikelen door gelezen maar mijn vraag staat er niet bij. Dus toch maar dan nu stellen:
Kan iemand mij meer duidelijkheid geven over een visa run bij Kanchanaburi? Het betreft een verlenging voor 90 dagen op ons non immigrant O visa, multiple entry’s. Ik begreep dat dat nu mogelijk is maar ook voor 90 dagen?

Het lijkt ons prettig om het aangename met het nuttige te verenigen als we toch voor een trip van 3 dagen daar in de buurt maken, eind Februari. We verblijven voor 6 maanden in Cha-am, en vandaar uit is een visarun naar Rayong toch een dag werk, en een vervelende lange reis, die voor mij erg vermoeiend is.  Dus dacht ik “kan het niet anders?”.

Wie heeft er ervaring mee, vanuit Kanchanaburi?

Alvast dank voor de reacties, ik kijk er naar uit.

Groetjes van Marjan

11 reacties op “Lezersvraag: Informatie gezocht over visa run vanuit Kanchanaburi”

 1. HaJé zegt op

  Kijk eens op http://www.siamvisarun. Zij organiseren vanuit BKK een roundtrip naar Kanchanaburi.
  HaJé

 2. kanchanaburi zegt op

  Hallo, je kunt in de provincie Kanchanaburi sinds kort [4 mnd] je visa verlengen,kosten rond de 500 Bht, daar komt 200 Bht bij voor een iemand die je paspoort mee neemt en aan de Myamar kant laat afstempelen.
  Je mag mee als je dat wilt, maar je kunt net zo goed even wachten en een kop koffie drinken, het is in een uurtje gepiept.
  Ik dacht dat er in Prachuab ook een grenspost open was?

  • Mathias zegt op

   Het lijkt mij toch heel stug als je overal n kleine 2000 bht moet betalen dat het dan daar maar 500 kost…..Geloof hier niet in om eerlijk te zijn!

  • Marjan zegt op

   Hallo Leo
   Wat is het verschil tussen een verlenging en ” even Thailand uit en weer in” ? In het stuk van Ronny Mergits van 13-10-2013 ” Zestien vragen en antwoorden over visa” ( waarvoor dank Ronny, erg duidelijk stuk) wordt gesproken over verlenging, dus vandaar mijn bewoording.
   Maar het gaat idd om 90 dagen langer verblijf binnen mijn non immigrant O, multiple entry’s visum met op mijn aankomst-stempel de uiterlijke verblijfsdatum 23-2-2014 ( 20-5-2014 weer terug naar koud Nederland, brrr, kijk er echt naar uit, maar niet heus!).

   • Marjan zegt op

    Sorry, ws heb ik iets verkeerds gedaan maar deze reactie was dus voor Leo Gerritsen bedoeld, zie hieronder! Thnxx ” Kanchanaburi”, ik ga op jouw reactie af en vertrouw erop dat het goed komt!
    groetjes van Marjan

 3. peter zegt op

  @Mathias
  De weg is lang de weg is kort.
  Als je goed leest duurt het hele gebeuren maar een uurtje.
  Je bent dus niet de hele dag onderweg in een busje of zo.
  Met andere woorden het duurt geen dag maar een uurtje dus dan is de prijs ook lager.
  of ga je voor dat uurtje ook 2000,- B betalen nee toch.

  groet Peter

 4. kanchanaburi zegt op

  Het is toch echt 500 BHT ,je kan het geloven of niet, ben er zelf geweest en meerdere zijn mij voor gegaan.
  En als je niet gelooft .blijf je toch lekker naar je eige stekkie gaan,niet dan !!!!

 5. Leo Gerritsen zegt op

  Hallo Marjan,

  Je vraag betreft wellicht niet een verlenging, maar gewoon even Thailand uit en weer in zodat aan de verplichting is voldaan om eens per 90 dagen Thailand te verlaten.
  Als je zelf gaat maak je kosten om buiten Thailand te reizen en eventueel kosten aan de grens met het andere land. Er zijn geen kosten om Thailand weer in te komen, vooropgesteld dat je “non immigrant O visa, multiple entry’s visum” nog steeds geldig is.
  Dus de kosten zijn verschillend per grensovergang, het betreft de visumkosten voor het andere land, en dit is vaak ook verschillend per nationaliteit.

 6. Jan Niamthong zegt op

  Bij mijn weten is Singkhon bij Prachuap nog altijd niet open voor nonThai.

 7. elletjee zegt op

  als je de visa-verlenging via myanmar doet zoals”kanchanaburi” hierboven geschreven is het dan niet zo dat het maar 15 dagen geldig is? Ik hoor het graag aangezien mijn dochter in kanchanaburi zit en ook een verlenging van 3(of liefst langer) wil

 8. kanchanaburi zegt op

  Hangt er van af ,welk soort visa je dochter heeft,heeft ze een multiply entre,dan kan ze daar gebruik van maken ,voor de rest weet ik het niet, maar het is niet ver ,dus misschien het proberen waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website