Lezersvraag: Huisvesting voor stage in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
12 juni 2017

Beste lezers,

Mijn zoon gaat binnenkort voor stage naar Bangkok. Ik vind het erg moeilijk om huisvesting voor hem te zoeken in een totaal onbekende wereldstad. Zijn stage adres ligt op Langsuan Road, Lumpini, Pathum Wam. Mogelijk weet er iemand een appartement of studio in de buurt van zijn stage adres? Hij zoekt iets vanaf augustus tot eind januari.

Verder heb ik nog een vraag mbt het vliegticket. Waar zou ik dat het beste kunnen boeken of met welke maatschappij. Kan vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Ik hoop van harte op tips van de Thailand kenners.

Groetjes,

Myriam

10 reacties op “Lezersvraag: Huisvesting voor stage in Bangkok”

 1. Mathias zegt op

  Ga maar eens kijken bij AIRBNB. Staat vol met woningen in het door gezochte gebied.
  Beste groeten Martin

 2. Ko zegt op

  Uw vraag is wel erg ruim gesteld, op de buurt na dan. Wat voor soort stage is het? ( dagwerk, wisselende diensten) Wat zoekt u precies? ( bij mensen in huis, helemaal zelfstandig?) Wat mag het maximaal kosten? Vreemd is dat de stageplek ( meestal zal hij niet de eerste zijn) geen adressen weet of de opleiding die hem stuurt? Iemand zal toch de nodige papieren in orde moeten maken en zal vaker met dit bijltje gehakt hebben. Voor tickets moet u gewoon kijken op allerlei sites ( cheaptickets, goedkoopvliegen, tripadvisor etc) en dit dan vergelijken met de maatschappij zelf.

 3. Rob zegt op

  Beste Myriam,

  Misschien handig om even contact met de NL ambassade op te nemen in Bangkok. Daar zitten ook collega’s van mij ( NL Politie ). Die weten wel de juiste weg te bewandelen omtrent huisvesting. V.w.b. vliegtickets: wat wil je er voor uitgeven en hoe comfortabel wil je vliegen? EVA AIR Vliegt 3x rechtstreeks per week vanaf Amsterdam naar Bangkok, bieden ook Elite klasse aan. Dit is een tussenklasse van de Economy en de Business.

  Succes.

  • Cornelis zegt op

   Ik kan me niet voorstellen dat de ambassade voor zich een rol weggelegd ziet als huisvestingsbemiddelaar.

 4. Gerrit Tienkamp zegt op

  Mogelijk zitten wij te ver weg – Wij zitten in Udomsuk met ons restaurant – en hebben daarboven diverse vrije kamers / en wij spreken Nederlands, / Wel via BTS bereikbaar.

  • Rob zegt op

   Hoi Gerrit,

   Heb je voor ons jullie adres c.q. hoe daar te komen?

 5. Gerrit zegt op

  Tja,

  Voor een stage plek moeten nogal wat papieren worden ingevuld. Je kan niet zo maar op de bonnefooi naar Thailand reizen. Dan weten de bedrijven of scholen best wel huisvesting in de omgeving. Ook in Thailand heb je plenty makelaars. Voor het eerst vliegen, doe je het beste rechtstreeks met KLM of EVA Air, de laatste heeft meestal de goedkoopste prijs en een uitstekende service (lees eten aan boord) Let op; EVA Air altijd rechtstreeks online boeken, deze wordt geboycot (betaald geen fee) door vele website’s.

 6. chris de boer zegt op

  Hoe dichter in dit grootstedelijk gebied, hoe hoger de huurprijzen. Misschien valt te overwegen een beetje verder van de stageplek te gana wonen maar wel een goede openbaar vervoer verbinding met de stageplek. Openbaar vervoier is erg goedkoop.
  Ikzelf betaal 4000 Baht voor een condo (=100 Euro) en de bus naar de binnenstad (die door Pathunam gaat) stopt bij mij voor de deur. Enkele ritprijs: 20 baht (= 50 eurocent).

  • Myriam zegt op

   Beste Chris

   Bedankt voor je reactie. In welke buurt zou hij dan moeten zoeken?

   GrMyriam

   • chris de boer zegt op

    Er zijn twee richtingen waarin hij kan zoeken. Het belangrijkste is langs de metro lijnen te zoeken. Hoe verder weg van het centrum (Pathum Wan) hoe goedkoper het wordt. Zeker als je niet direct aan de metro lijn een condo wilt huren maar een beetje in de zijstraten. (prijzen voor een gemeubileerd appartment varieren van 10.000 tot 25.000 baht per maand, in de zijstraten is het denk ik een paar duziend baht goedkoper, ook simpelere huisvesting)
    De ene richting is in de richting Chatuchak, bv, in Phaya Thai of Ari. In de andere richting moet hij met de metro de rivier de Chayo Phraya kruisen en dan zijn de regio’s Wongwang Yai en wellicht een beetje verder. Hoe verer weg van het centrum, hoe minder er ook in de buurt te doen is natuurlijk. De gebieden rond Ari zijn wat ouder en hebben wat meer sfeer dan de gloednieuwe buurten in de andere richting.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website