Lezersvraag: Waar kan ik GPS voor de auto kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 maart 2014

Beste lezers,

Ik wil binnenkort een gps kopen voor in de auto, zou iemand me een tip kunnen welke ik het beste kan kopen in Thailand?

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Ger

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik GPS voor de auto kopen in Thailand?”

 1. Djoe zegt op

  Ik heb de GPS van Sygic op mijn smartphone, en dit werkt perfect, tot in details met bezienswaardigheden op de kaart. Update inbegrepen en dit levenslang voor de prijs van 20€.

 2. BA zegt op

  Google maps op android smartphones werkt tot nog toe erg goed voor mij.

 3. robert zegt op

  Ik heb een garmin tomtom welke perfect werkt.

 4. LOUISE zegt op

  Morgen Ger,

  Daar je niet vermeldt in welk gedeelte van Thailand jij bent, dus zeg ik maar T-com, een groot IT centre op pattaya thai, PATTAYA

  Succes,

  LOUISE

 5. Fred van der Reijken zegt op

  Sygis werkt uitstekend op de smartfone en is voorzien van alle functies. Een aanrader.

  Groeten

  Fred

 6. eugeen zegt op

  Ik heb in Pattaya een GARMIN Nuvi 3560 gekocht. Werkt zeer goed.

 7. Tony zegt op

  TUKCOM Pattaya
  Derde verdiep nr 16
  Life Tech company (email fadi@lifetech.tw )
  website http://www.lifetech.tw

 8. Hans zegt op

  Ik heb een oud Nederlands Garwin-apparaat met Thaise kaart en Nederlandse stembegeleiding. Een keer in de twee jaar een kaartupdate voor 300 Bath. Werkt perfect.

 9. Heijdemann zegt op

  Tomtom op de iphone of androit
  Werkt prima heb ook Sygic maar Tomtom is stuk duidelijker met zijn interface en routes Sygic teveel poespas op scherm waardoor niet duidelijk (voor mij..!)
  Ps beiden zijn geschikt voor Zo asia zoals Singapore, Indonesi, Hongkong, Macau, Philippines, Brunei, Malasia en Thailand.

 10. YUUNDAI zegt op

  Hallo,
  Ik heb een splinter nieuwe liggen. Heb er een jaar geleden 17.000 Bath voor betaald. Je mag hem hebben voor slechts de helft, IK kan er niet mee omgaan.
  Ben je geïnteresseerd mail even, Hans.vliege@hotmail.com. Wij wonen in Hua Hin
  Groet hans

 11. top martin zegt op

  De meeste voorstellen gaan uit van een navi apparaat dat al in je bezit is, of van een smartphone die je al gebruikt. Bij een smartphone krijg je vaak extra kosten (flatrate) voor je I-Net verbinding om kaarten materiaal na te laden (bv. Google Earth). Daar komt het probleem er bij, dat in bepaalde delen van Thailand je geen net verbinding hebt.

  Een komplete Thaise 5″ scherm Navi (hard+software) kun je bv. kopen in MBK warenhuis-Bangkok voor de prijs van 1800 Bht. Hij heeft dezelfde kaarten die gebruikt worden oa. voor Navtec Navi of Mitshibushi Navi in hun autos. Voor 2100Bht krijg de hetzelfde Navi maar met een 7″ Scherm en ingebouwde kamera.

  De hardware fabrikant zit in Malaysia en de software komt uit Thailand. Hier hun adres en tel. nummer.

  AAPICO ITS Company Limited. 99 Moo1. Hitech Industrial Estate Tambol Ban Lane
  Ampur Bang Pa-in, Ayuthaya , Thailand 13160
  Tel. +66 35 350 880 ext. 3211 Hotline:090-1176591-3
  Fax. +66 35 350 881

  En bij deze ook hun web-site: http://www.powermap.in.th/
  Natuurlijk heb ik deze Navi zelf in gebruik. Hij kend werkelijke alle wegen, dus ook landwegen. Buitendien heeft de software real-time info. Hij die een Mitshibushi auto rijdt met originaal Navi, kend deze software die nu ook in 3D geleverd wordt. Aapico levert de Navi inclusieve het kaarten materiaal op een chip voor Thailand-Malyasia.

  • Henk zegt op

   Top Martin :de produkten die U aangeeft zijn nergens te vinden .Ook de link vermeld een prijs van 190 USD en dat is wel iets meer dan de 1800-2100 baht die U vermeld.
   Zou U een beetje duidelijker kunnen zijn wat betreft de naam en het type van de GPS .
   Zoals U schrijft is het een geweldig apparaat dus wil je raad opvolgen om ook deze te kopen .
   Bij voorbaat Dank .

   • top martin zegt op

    Beste Henk. Neem a.u.b. voor verdere informatie kontakt op met mij mathiasbeckers@hotmail.com
    M.vr.gr. Top Martin

 12. Siets van der Leede zegt op

  Ik heb een Garmin: werkt prima
  Maar ik zal nooit meer een gps kopen want Google Maps op mijn smartphone werkt prima.
  Alleen een oplader voor in de auto voor je telefoon kopen.

 13. Gerard Van Heyste zegt op

  Ik heb men TOM TOM vanuit Belgie meegebracht en in Tukom (Pattaya) binnengegeven om deze om te schakelen via internet voor Azie, werkt prima,en in het nederlands, kan ni beter zijn!

  • top martin zegt op

   Een goei TIP van U. Vermeld U, a.u.b hier even het adres van deze –Tukom– en graag hoeveel het om schakelen gekost heeft ?. Ik ga er van uit, dat bij Tukom de Thaise kaarten op de chip werden geinstalleerd ?. Weet U toevallig of Uw Tom Tom nu nog in Belgie (Europa) gebruikt kan worden (terug omschakelen ?) Alvast bedankt voor Uw antwoord.!

 14. Eugenio zegt op

  We praten hier over twee verschillende benaderingen.

  1. GPS ontvangers met ingebouwde kaarten en route begeleiding zoals TomTom en Garmin. Hiervoor is geen internet nodig. De kaart zit in het apparaat. Noodzakelijk in grote steden.
  2. Telefoons en Tablets waarvoor je een internetverbinding nodig hebt voor het laden van de kaart. Kan handig zijn als je internet verbinding hebt.

  De offline manier is de derde mogelijkheid. Als je zoals in mijn geval een iPad hebt met GPS ontvanger ingebouwd. Je met Google Maps de kaart van tevoren kan opslaan op je apparaat.
  http://www.iphoneclub.nl/269195/google-maps-voor-iphone-en-ipad-zo-kan-je-kaarten-offline-opslaan/
  (Voor Android gebruikers is dit nog simpeler)

  Je hebt dus altijd zonder internet verbinding een zeer gedetailleerde kaart, waarop je via de GPS satellieten precies kunt zien waar je je bevindt. Heeft dus geen route begeleiding.
  Dit werkt ook voor alle Iphones (met G3/4 mogelijkheid) en soortgelijke Android (Samsung) apparaten, die ingebouwde GPS ondersteunen.

  Dit werkt ook voor alle Iphones (met G3 mogelijkheid) en Android apparaten, die ingebouwde GPS (via sataliet, geen internet) ondersteunen.

 15. Gerke zegt op

  Ik heb een Garmin Zumo 660 navigatiesysteem voor motor, auto etc in Nederland. Dit voorjaar daarvoor een Zuid-Oost Azie kaart gekocht (€ 120) op een micro SD en dat werkte fantastisch voor het reizen in Thailand. De micro SD plaats je in de Garmin en het werkt.

 16. benoostinden zegt op

  op marktplaats een2ehands tom tom 710 gekocht kosten 40 euro. daarna Bij Tom Tom eenThaise kaart gedownload koster 29.95 werkt perfect ok ook nog in het Nederlan als je dit zou.willen. veel succes

 17. JefDC zegt op

  Met Windows8 phone (Nokia 720 bv) kan je de Thailand kaart op de telefoon opslaan en heb je geen extra kosten.

  jef

 18. Willem zegt op

  Ik gebruik een Garmin. Het enige losse type dat ik heb kunnen vinden die goed werkt. Gekocht bij Global in Paradise Mall BKK. Maar ook gewoon te koop bij Tesco Lotus supermarkten zag ik later. Prijs v.a 90 euro.
  Er zijn goedkopere merken, maar ik zou ik niet willen aanbevelen.

 19. Nonkelwin zegt op

  Bij PANTIP Plaza in BKK (Petchburi Road nabij Pratunam), waar je alles kan vinden voor computers, zag ik vorige week ook nog GARMIN en TOMTOM GPS toestellen aan vergelijkbare Europese prijzen; Ze zijn dan al wel geconfigureerd met Thaise kaarten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website