Lezersvraag: Gouden driehoek en Visa run

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 november 2014

Beste lezers,

Al een jaar of drie lees ik het Thailandblog.nl en heb nu zelf ook een vraag, maar allereerst wil ik alle mensen die meewerken aan dat geweldige Thailandblog van harte feliciteren en bedanken voor alle nuttige informatie, echt top!!

Ik verblijf in Udon Thani en moet om de drie maanden weer de grens over, het eenvoudigste een tripje van ongeveer 50 km naar Laos enz…

Nu had ik graag eens naar Chiang Rai gegaan (met de auto of het vliegtuig, daar kom ik zelf wel uit) om daar de gouden driehoek te bezoeken en daar dan de grens over te gaan om mijn stempel te halen.

Heeft iemand ervaring naar welk land ik dat het best doe? Ik dacht aan Myanmar? Is daar een grensovergang waar de gewenste stempel voor een verlenging van drie maanden Thailand te verkrijgen?

Welke documenten heb ik nodig en hoe geraak ik daar op de eenvoudigste manier?

Alvast bedankt,

René

6 reacties op “Lezersvraag: Gouden driehoek en Visa run”

 1. Jacob zegt op

  Mae Sai ten noorden van Chiang Rai, even de brug over. Zelfde procedure als bij Nong Khai. Visum naar Myanmar is 500 baht.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Overgang Nong Khai is Laos… Mae sai is Myanmar… niet hetzefde ….

 3. Ria Gilyamse zegt op

  Rene, vandaag gelezen dat vanaf 12 aug jl. geen vis-run meer mogelijk is. zie onderstaande link:
  http://www.thainl.nl/blog/webmin/vanaf-12-augustus-2014-geen-visa-run-mogelijk-buurlanden-van-thailand

  Hoop dat je dus geen vergeefse reis hoeft te maken.
  Ria

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Ria Gilyamse De visaruns waaraan paal en perk zijn gesteld, gelden voor mensen die geen visum hebben, op 1 dag de grens passeren en terugkeren en opnieuw een visa-exemption (visum vrijstelling) van 15 dagen (over land) of 30 dagen (door de lucht) willen krijgen. Aan dat oneigenlijk gebruik is een einde gemaakt. Degenen die een visum hebben met de verplichting dat elke 90 dagen het land moet worden verlaten, hebben er geen last van. Die hebben immers een visum en maken niet gebruik van de visa-exemption regeling.

   • René zegt op

    Dank voor de info Dick

  • René zegt op

   Ria,
   Na wat zoekwerk op internet klopt het wat Dick schrijft,toch bedankt voor de reactie,voor hetzelfde had ik toch een vergeefse reis gemaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website