Beste lezers,

Navraag bij UNIVé bevestigde dat de zgn. Universeel Polis van UNIVé per 1 januari 2018 zal worden ondergebracht bij VGZ.

Graag zouden wij willen weten wat voor u de gevolgen hiervan zijn mbt de continuïteit van uw ziektekostenverzekering alsmede de te betalen premies?

Vereniging Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland

Cees van der Wiel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Gevolgen opheffen UNIVé Universeel Polis voor expats?”

  1. Rens zegt op

    Ik begrijp niet dat de Vereniging Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland deze vraag hier stelt Deze vraag hoort bij de desbetreffende verzekeringsmaatschappij thuis. Ik ben hierover dus in conclaaf met Unive/VGZ.

    Men gaf aan dat de premie voor 2018 nog niet bekend is, maar de voorwaarden wel en ik kreeg de volgende link opgestuurd: https://www.vgz.nl/SiteCollectionDocuments/2017/d0205-vgz-voorwaarden-universeel-compleet-2017.pdf Deze voorwaarden lijken op die van de oude Unive polis en dat is ook niet zo vreemd geloof ik aangezien het hier eigenlijk om dezelfde verzekeraar gaat die zaken elders binnen de eigen toko aan het onderbrengen is. Mijn vraag is eigenlijk hoe lang gaat VGZ deze polis nog aanbieden? De verstrekte informatie blinkt overigens uit in stupiditeit, eigenlijk weet men bij Univé (daar waar men naar verwezen werd) totaal niet waar het over gaat. Ik zie dit meer als een poging om op deze wijze verzekerden kwijt te willen spelen.

    En voordat men hier weer begint te zeuren over de Nederlandse verzekering en dat men niet snapt dat men een Unive dan wel nu een Nederlandse VGZ verzekering zou willen hebben of houden; Dit is een verzekering die los staat van het Nederlands belasting dan wel sociale stelsel. Deze verzekering doet dus geen beroep op het Nederlands sociaal stelsel zoals in een eerder topic gesuggereerd werd. Het is gewoon een particuliere overeenkomst met een verzekeringsmaatschappij.

    Het is een verzekeringsproduct voor hen die vaak al in het buitenland woonden, en dan vooral voor hen die in het verleden voordat men Nederland verliet en zich daar dus volledig uitschreef, al bij Univé verzekerd waren tegen de toen geldende voorwaarden. Het betreft hier vaak ex overheidspersoneel die destijds onder een collectieve verzekering vielen waarvan er vele verrast werden door het niet meer geldig zijn van hun zorgverzekering in het buitenland nadat Nederland naar ik meen in 2006 overstapte op het Basisverzekering model. Velen hadden geen andere keus (Uitsluitingen bij andere maatschappijen/leeftijdsgrens/enz enz), dan deze relatief dure polis (Euro 572/mnd) wel te moeten accepteren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website