Beste lezers,

Enige tijd geleden heb ik via uw blog info gevraagd over niet begeleide fietstochten rondom Hua Hin. Bij de reacties stond een suggestie om een GPS te gebruiken.

Graag zou ik willen weten of er lezers zijn die hier ervaring mee hebben? Welk merk kan ik het beste kopen, kan ik in Thailand een SD-kaart kopen voor alle merken? Zijn ze ook te huur in Thailand?

Zelf hebben wij er wel mee gefietst in Duitsland (gehuurd bij het pension) vinden het geweldig, maar voordat wij zelf tot koop overgaan wil ik graag weten waar ik op moet letten om zoiets te gebruiken in Thailand.

Met vriendelijke groet,

Ria


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met gebruik van GPS bij fietstochten rondom Hua Hin?”

 1. Marco zegt op

  Hoi Ria

  Toen ik voor de eerste keer naar Thailand ging om te fietsen heb ik een Garmin fietsnavigatie gekocht.De verkoper heeft er via openstreetmaps gelijk een kaart voor Thailand op gedownload.Ik heb er nu 3 jaar mee gefietst in de omgeving Pattaya en Chiang Mai en het werkt perfect.

  • Ria zegt op

   Hartelijk dank voor je reactie Marco. Gebruik je die Garmin ook in Nederland en zit daar ook een sd-kaart in die je in Nederland kan gebruiken.
   Mvg,
   Ria

   • Marco zegt op

    Ja er kan een sd kaart in.Ik gebruik het apparaat ook in Nederland vooral vanwege de functie als kilometer teller en hartslag enz.Ik heb nog geen kaart van Nederland want ik wil nog een sd kaart kopen met kaarten van Europa

 2. henk J zegt op

  Garmin heeft goede handhelds voor navigatie.
  In het verleden veel tochten gemaakt met Garmin en ook zelf de routes ingezet naaste al bestaande kaarten.
  Kijk ook eens of je inderdaad een losse gps wilt gebruiken of een mobiele telefoon waar ook de gps in zit.
  Technisch Kun je hier het zelfde mee. De diverse type kaarten zijn te downloaded in de playstore.
  Je hebt dan de beschikking over een groter scherm. De diverse apps zijn eenvoudig te bedienen. In dit geval zou een Android telefoon meer voordelen hebben dan Apple. Hoe vervelend dit ook klinkt voor de laatste doelgroep
  Mocht je meer willen weten dan mail maar.
  Saswasdee2012@rocketmail.com

  • Ria zegt op

   Hartelijk dank Henk voor je reactie. Ik ben in het bezit van n Apple telefoon, dus denk ik dat we gaan voor n Garmin navigatie en kopen wij die in Thailand. Zie reactie van Marco.
   Mvg,
   Ria

  • rene.chiangmai zegt op

   Ik ben ook een beetje op zoek naar (mijn eerste echte) ssmartphone. Met GPS, dat is een voorwaarde, En dat je offline van de GPS functie gebruik kunt maken. Je moet de kaarten dus kunnen downloaden.
   Ik krijg de indruk dat bijna iedere smartphone dat kan.

   Maar ik ben pas halverwege mijn zoektocht.

 3. eddy zegt op

  Beste Ria,

  ik woon nabij Chumphon, ( een 250km ten zuiden van Hua Hin ) en ben een fervent biker . Ik rijd steeds op GPS als ik wil toeren en heb geen enkel probleem, weet steeds precies waar ik ben en raak ook altijd thuis . Het GPS is een Garmin, gekocht in een Tesco Lotus … de prijs was ongeveer 5000 Baht ( 125 Euro ) met alles erop en eraan . Zou die niet meer willen/kunnen missen .
  Groeten,
  eddy

  • Ria zegt op

   Hartelijk dank Eddy voor je reactie, ik denk dat wij voor deze optie gaan, kopen n GPS in Thailand,
   Mvg,
   Ria

 4. Jörg zegt op

  Heb zelf navigatie op mijn Windows Phone zitten van Nokia, kaart van Thailand gratis downloaden en gaan. Werkt perfect. Je hebt dan ook geen internet nodig om ter plekke kaarten te downloaden. Uiteraard kan dat ook met een iPhone of Android telefoon, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

  • Ria zegt op

   Dank Jurg voor je reactie, ik vind het altijd zo slecht leesbaar op de Iphone in het zonnetje, ma bedankt voor je reactie.
   Mvg,
   Ria

 5. Frits zegt op

  Beste Ria,met een goede smartphone met google maps kom je er ook wel uit,want fietspaden zijn er nauwelijks.Naar t noorden raad ik af vanwege het feit dat je een heel eind lang de snelweg moet rijden.Naar het binnenland richting Pala U moet je wel eerst een behoorlijke heuvel beklimmen,en naar het zuiden zou ik je aanraden,is vlak met leuke binnenweggetjes richting Khao Tao.Aanrader map of Phetchaburi kopen.En koop dan ook een simcard met pakweg 200bht tegoed bij elke 7 eleven kun je daar voor terecht en de meisjes of jongen achter de balie kunnen de card voor je installeren.Zelf huur ik altijd een honda wave en ben iedere dag onderweg.Ik denk dat ik de omgeving Hua hin tot aan Sam roi yot aardig ken.En dan ook richting Kaeng Krachan,maar dat is wel een beetje ver of je zou ergens moeten overnachten.Als je behoefte hebt aan verdere uitleg:mijn email adres is {cfdegoeij@ziggo.nl}vr gr. Frits

  • Ria zegt op

   Ook Frits bedankt voor je reactie maar zoals ik ook al naar Jurg reageer, ik vind het van een mobiele telefoon heel slecht leesbaar. Denk dat we toch voor n GPS gaan. Rondom Chiang Mai hebben wij ook al enige malen gefietst maar dan met een routebeschrijving via ClickandTravel.com, is een leuk bedrijf in Chiang Mai die begeleide en onbegeleide fietstochten organiseert met overnachtingen. Echt een aanrader.
   Ook wij kopen altijd een sim – kaart in onze telefoon in Thailand, goedkoper kan je niet bellen denk ik.
   Mvg,
   Ria

 6. Brams Ronald zegt op

  Garmin is een van de beste toestellen . Men kan een kaart van Thailand downloaden via internet en je kunt er een beugel voor kopen die je op je fiets of motorfiets kan plaatsen .( De kaart is via Garmin gedownload en kost ongeveer 100 euro ) .Deze werkt heel goed .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website