Lezersvraag: Cadeaus meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 oktober 2014

Beste lezers,

Ik heb een vraag over het meenemen naar Thailand van cadeaus. Elke keer dat ik naar mijn vriendin in de Isaan ga neem ik mijn iPad mee (wat nooit problemen geeft), maar nu wil ik (als kerstgeschenk) voor haar een nieuwe iPad en een nieuwe iPod meenemen.

Nu is mijn vraag of ik deze gewoon in mijn mag vervoeren naar Thailand of moet ik dit ergens melden, daar ik absoluut geen problemen wil met evt. custom clearing of politie autoriteiten? Mijn koffervervoer geschied middels het bagageruim (20 kg).

Graag zou ik hierover worden geïnformeerd, bijvoorbaat dank voor het evt. plaatsen van mijn vraag…..chapeau voor uw fijne en interessante blog.

Groet,

Coen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Cadeaus meenemen naar Thailand”

 1. william zegt op

  Ik denk dat vele onder ons nog nooit enige controle hebben gehad bij de thaise douane, om zeker te zijn
  haal de iPad en iPod uit de verpakking en stop ze in je handbagage, leg de handleidingen netjes op de bodem en geen haan die er naar kraait. Absoluut niet in de koffer doen die in de bageruim gaat, aangezien
  er best wel gooi en smijt werk met de koffers gebeurt, fijne kerst alvast.

  • Christina zegt op

   Nooit in koffer doen zelfs met TSA sloten hebben ze koffer in no time open. Dat is het stomste wat je kunt doen waarde volle spullen of medicijnen in koffer. Alles gaat door X-Ray dus ze weten wat er in zit.

 2. Matthijs zegt op

  Beste Coen,

  Waarom koop je de iPad & iPod niet gewoon in Thailand? Uit ervaring weet ik dat deze daar een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Je hebt namelijk geen probleem met een keyboard layout (zit er niet op) op een iPad & iPod en kan bij het de eerste keer aanzetten kiezen voor de gewenste taal (thai waarschijnlijk).

  Ook heb je het voordeel dat je in Thailand direct je juiste stekker er bij krijgt (met die 2 platte plaatjes). Ook is het veel makkelijker als je ooit een beroep moet doen op de garantie.

  Een goed adres voor Apple producten is iStudio ( http://www.istudio.in.th ). Deze winkels zitten in alle grotere winkelcentra. Er zit er zeker één in Siam Paragon op de 1e of 2e etage.

 3. Christina zegt op

  Wel in een echte apple store kopen of retailer. De copie lijkt goed maar dat is het niet en inderdaad het is wat goedkoper dan in Nederland. Taal is geen probleem in de winkel kunnen ze het zou instellen. Laat hem instellen doen hoeven jullie thuis alleen de WiFi aan te klikken.
  Copie van stekkers worden heet en je kunt zien dat het niet echt is de aanzet van de draad is korter heb gauw een echte gekocht want je wilt geen ongelukken.

 4. Chumphae Dave zegt op

  Beste advies zoals hierboven. Kopen in Thailand bij de originele Apple store. Altijd nog goedkoper en gemakkelijker qua garantie etc.

 5. Didier zegt op

  Heb zelf nog nooit controle gehad, maar koop je ipad ed gewoon in thailand,
  Is per toestel ongeveer 100 euro goedkoper dan bij ons , dus waarom risico nemen ?

 6. Rob F zegt op

  Beste Coen,

  Normaliter zal het niet zo’n probleem geven.
  Echter bij mijn laatste trip vertelde de NL-douane mij wel dat ik maar één en niet twee laptops mee mocht nemen (uiteraard handbagage).
  De voorgaande (vele) trips is daar nooit wat van gezegd, maar heb verteld dat de ene voor privé doeleinden is en de andere voor werk (inloggen server werkgever).
  Of dit ook geld voor het meenemen van meerdere IPAD’s weet ik niet.
  Ze zullen er dus niet moeilijk over doen.
  Douane in Thailand is meer geïnteresseerd in andere zaken als tabak/drugs etc.

 7. marcus zegt op

  IPAD in Thailand is goedkoper. Heeft ook Thai character sets. Garantie is land gebonden. Tenzij je er in in de USA kopt met 40% lagere officiele prijs dan in Holland, niet doen

 8. Alex zegt op

  Gewoon hier in Thailand kopen bij een goede betrouwbare shop. Ze zijn hier iets goedkoper, maar het voordeel is de garantie, en het belangrijkste: ze installeren hem helemaal in Thais, met alle programma’s en App’s die jouw vriendin hier wil gebruiken. Veel makkelijker!
  Ik reis al 30 jaar naar Thailand en nog nooit is mijn bagage gecontroleerd, en ook niet van al de vele vrienden en kennissen die hier regelmatig komen. Maar je weet maar nooit!
  Enige advies: hier in Thailand kopen en hier de juiste taal en programma’s op zeten. Gebeurt door een goede shop geheel gratis!

 9. nico zegt op

  Als je in Thailand een laptop koopt zit er gelijk een qwerty en Thai toetsenbord op.
  Nooit in Nederland kopen. Als een programmetje niet werkt, krijg je in Thailand een uitstekende service.

 10. Thailand John zegt op

  Koop deze gewoon in Thailand zelf, dat is voor haar beter en ook makelijker inverband met garantie.
  Dus wees verstandig en koop deze gewoon daar.

 11. Luc zegt op

  Toch even een opmerking wat de garantie betreft. Ik kocht voor mijn vriendin een mini ipad in thailand in een apple store. Na enkele maanden ging die intern stuk (geen glasbraak of dergelijke) . In thailand vroegen ze ons 10000 bath voor een nieuwe. Vond ik toch wat overdreven. Ik nam de ipad mee naar belgie met mijn aankoopbewijs en kreeg zowaar gratis een nieuwe mini ipad. Het thais kan je sowieso ook gemakkelijk instellen op een in belgie gekocht exemplaar. Ik veronderstel dat dit voor nl hetzelfde is. Groeten.

 12. Boudewijn zegt op

  ik denk dat je beter een I pad en een I pod in thailand kan kopen omdat er bij ons geen thaise taal opzit en ook als je ze in thailand koopt dat dan nog eens 6 procent vat refund terug kan krijgen op de luchthaven in thailand

  • rene.chiangmai zegt op

   Wat betreft VAT refund.
   Officieel moet je de aangekochte goederen laten zien bij het VAT refund bureau op de luchthaven.
   Maar dan moet je officieel de pads en de pods wel uitvoeren uit Thailand. En ik dacht dat de bedoeling juist was dat ze in Thailand bleven.

  • Henk zegt op

   Wat je zegt is onjuist! Ik heb twee IPads in Nederland gekocht, IPad 3 en ipad air, en op beiden zit de Thaise taal.

 13. Poo zegt op

  In Thailand is inderdaad goedkoper ( ongeveer tussen de 100/150 euro) maar qua garantie maakt het niet want…..een Apple toestel kopen eender waar geld de garantie toch werelwijd .
  En wat betreft de thaise taal die zit er overal standaard op ook als je b.v. in Afrika zou kopen en de apps. zijn overal hetzelfde voorgeinstalleerd.
  Heel goed opletten als je toch in Thailand koopt ..dan best alleen in Apple store want ergens anders te gevaarlijk voor een copy toestel aangesmeerd te krijgen .
  Het beste en veel geluk Coen ..!

 14. Ben Korat zegt op

  In Thailand kopen als de ipad en ipod in Thailand blijven, wat betreft de garantie die is dus niet wereldwijd zoals veel mensen denken, dit omdat ze verschillende moederboards erin zetten ik heb dat zelf mee gemaakt met een ipad gekocht in Thailand en ging voor garantie in Nederland maar dat ging mooi niet door dus dat ding gewoon weer naar Thailand meegenomen en toen kreeg ik wel mijn garantie.
  Dat wilt dus ook zeggen dat als je ze mee neemt naar Thailand en in Nederland hebt gekocht je daar altijd problemen houd wat betreft garantie.

  succes, Ben Korat

 15. Coen L zegt op

  Allemaal harstikke bedankt, maar ik heb de cadeau’s alreeds gekocht en Thais geinstaleerd incl. Accounts gemaakt voor haar Facebook, mailacount…..kan zij direct aan de gang.
  Mijn vraag was enkel of ik iets in Thailand kon verwachten ivm invoer, maar ik zal de cadeau’s in rugzak stoppen ivm beschadiging, allen dank (ook de redactie)…. en allen prettige feestdagen.
  Groeten Coen L.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website