Cadeau voor Thaise vriendin bij weerzien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 juli 2022

Beste lezers,

Men gaat naar Thailand op vakantie en men leert er iemand (een meisje) kennen met wie het “klikt” en met wie men zijn dagen of weken aldaar deelt … bij wijze van spreken “(oppervlakkige) liefde in het belang van beide”. Dan komt de afscheid waarop zij zegt “I will wait for you darling” en hij zegt natuurlijk “I come back darling” … en zo eindigen heel vele liefdes avonturen sprookjes. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zij was blij met hem en hij met haar … dus voor herhaling vatbaar en ondertussen wordt er contact gehouden. Na deze intro het volgende (vraag):

Het weerzien komt dichterbij en de man wenst hier in Belgie of Nederland wat cadeautjes voor haar te kopen maar de vraag is wat? Om met de deur in huis te vallen ik doe dit, alsook sommige van mijn vrienden,  maar er is steeds wat onenigheid wat goed/fout/aanbevolen/zeker niet doen ed. is. Dus hiermee de vraag aan de Thailandblog specialisten, zij die in Thailand wonen, zij die met een Thaise getrouwd zijn en zij die veel meer ervaringen hebben dan wij.

Zijn de volgende cadeaus goede opties: lingerie, bikini, reuk, lippenstift, schminkgerief, oogschaduw, mooie tas, oorbellen, braceletten, schoonheidsproducten, halskettingen … en zo niet waarom en wat zijn andere alternatieven? Is de verpakking zoals in Belgie en Nederland belangrijk voor hen? Hoe overhandig je een cadeau? Zijn er speciale Thaise regels waarmee men rekening moet houden, ook qua reactie ?

Hopelijk kunnen we uit jullie antwoorden en/of ervaring heel veel bijlaren, en anderen ook.

Alvast dank bij voorbaat.

Groet,

Philippe

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Cadeau voor Thaise vriendin bij weerzien?”

 1. Sake zegt op

  Phillips, ik zou niets van dat alles kopen en al helemaal GEEN sieraden! Vindt ze toch niks en “Thais goud is echt goud” zal ze zeggen. Nodig haar en haar evt familie uit voor een leuk etentje of nog beter: geef haar 10.000 Bath. Is ze veel gelukkiger mee dan wat zij prullaria uit Nederland zal noemen. Geloof me, heb meer dan 20 jr ervaring en veel plezier tijdens het wederzien.
  Groet Sake.

 2. Chris zegt op

  Halli Philippe.
  Wij nemen meestal parfumpjes mee voor de zussen van mijn vrouw. Parfum is in Nederland in verhouding tot Thailand stukken goedkoper.
  Merk kleding en tassen zijn de dames ook altijd erg blij mee.

  Vriendelijke groet.

  Chris

 3. Stefan zegt op

  Zoals Sake zei, niets van dat kopen. Gentleman en attent zijn voor haar is beter dan cadeaus. Als je vriendin je hints geeft tijdens je bezoek, dan kan je wel iets kopen als cadeau. Europese parfum is inderdaad wel een aanrader. Geld geven zou ik niet geven bij aankomst, wel bij vertrek én geen grote bedragen. Hou het allemaal bescheiden om niet de indruk te wekken dat geld een makkelijke factor is in jullie relatie. Ze moet tenslotte voor jou kiezen en niet voor je portefeuille.
  Samen met de familie dineren is een aanrader. Betaal ook alles zelf, maar laten aanvoelen dat geld voor jou niet aan de bomen groeit. Als je vriendin aanbiedt om iets te betalen, dan weiger je niet en laat je appreciatie blijken.

 4. Marcel zegt op

  Beste Philippe,
  Pas goed op jezelf.
  Stel je niet neerbuigend of onderdanig op.
  Hou het gelijkwaardig (liefde gaat niet om geld of geschenken) want anders ben ik bang dat wij jou hier ooit nogeens ‘berooid’ terug gaan zien.
  Ik meen het goed 🙂

 5. Erik zegt op

  Ik neem alleen praktische dingen mee.

  Ze was en is nog steeds erg blij met de loeizware gietijzeren wadjan (en die zijn met 2 handgrepen, anders heten ze wok); heb er zelf een van meer dan 40 jaar oud en nog steeds prima in orde. De laatste keer nam ik een stel koekenpannen mee, Tefal topkwaliteit en ik weet dat ze goed gebruikt worden. Nu moet ik er aan toevoegen, die van mij zit niet te wachten op blingbling en centen. Die pannen kan ze moeilijk verpatsen als ze gebruikt zijn en zo blijven ze in de familie daar.

 6. Carlos zegt op

  Gewoon 2 pakjes stroopwafels. Altijd goed !

 7. Jan visser zegt op

  Bloemen, een groter plezier kan je ze niet doen is mijn ervaring en die is geloof me erg gering, groet Jan.

 8. Janderk zegt op

  Beste Philippe,
  Als je terugkomt bij dezelfde vriendin ben je het cadeau zelf. Weet dat ze heel blij zal zijn om je te zien.
  Geef haar het gevoel dat de een prinses is voor jouw. Houd de deuren open, wees galant, (ik neem aan dat je dat al lang bent.) Als je tijdens je bezoek aan Thailand met haar op reis gaat, behandel haar als je eigen vrouw. Een cadeau uit Europa zou parfum kunnen zijn, Maar ook een sjiek foto lijstje met een foto van jullie alle twee is een aanrader. maar breng dat uit België of Nederland (waar je ook woont) mee. Laat haar merken dat ze belangrijk voor je is. Een flesje parfum of goud is wel aardig(en waardevol) maar als je laat blijken dat je ook in je thuisland aan haar denkt is dat voor haar een gevoel “ik hoor bij hem en hij denkt ook aan mij”. Tenslotte goed of parfum kan je voor iedereen kopen maar een foto in een lijstje van jullie twee samen kan je alleen maar aan haar geven.
  Ik heb mijn liefde in Thailand veroverd met een telefoon met beltegoed. (in 2002), er waren toen nog geen smartphones. Toen ik haar ontmoette had zij geen telefoon. Ik beloofde haar dat ik haar altijd zou bellen op die telefoon en dat ze me kon bellen als ze dat wilde. En dat hebben we gedaan. Zij is nu nog steeds mijn vrouw en we zijn nu 20 jaar verder.
  Wat ik wil zeggen wees creatief in dit soort dingen. Als je samen loopt te wandelen en je ziet een bloemenstalletje. Loop zelf even naar binnen en koop één roos. en geef haar die op straat waar iedereen bij is. Dat zijn zaken waarvoor zij smelten. Het hoeft niet altijd duur te zijn.
  Groet en veel plezier in dit goddelijke(in vele opzichten) land.
  Janderk

 9. Jacobus zegt op

  Mijn vrouw wil wel graag een parfum uit Nederland als ik daar geweest ben. Daar is ze altijd heel blij mee. Meestal zoekt ze de folder van Schiphol op internet op en kijkt dan naar de meest gunstige aanbiedingen.
  BV 2 parfums voor de prijs van 1 of combinaties. Meestal neem ik voor zo’n 50.eiro aan parfum mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website