Beste lezers,

Ik heb uw artikel gelezen over de Skytrain in Bangkok. Ik wil graag weten of de Skytrain ook is geschikt voor gebruik van scootmobiel, dus liften naar perrons en een portaal in de trein waar men in kan rijden. Is de ingang trein/perron op gelijke hoogte?

Wij hebben zeer veel cliënten die gebruik maken van een electro scooter. Van minder valide krijg ik deze vraag zeer veel gesteld.

Vriendelijke groet,

Bert

6 reacties op “Lezersvraag: Is de BTS Skytrain toegankelijk voor scootmobiels?”

 1. Dennis zegt op

  Van het web geplukt:

  The Bangkok skytrain only provides lifts for the disabled at seven stations, N8 Mor Chit, Siam, E4 Asoke, E9 On Nut, S3 Chong Nonsi, S7 Krung Thonburi and S8 Wong Wian Yai. This is partly due to space limitations. At these seven stations, there are lifts to give access from the road level up to the ticketing levels and the train platforms. – See more at: http://www.tour-bangkok-legacies.com/bangkok-skytrain-and-subway-facilities-for-the-disabled.html#sthash.9I3YFBoJ.dpuf

 2. Ad de Brouwer zegt op

  Ik ben vorig jaar ook naar Thailand geweest in de omgeving van Khon Kaen, maar hier had men nog nooit gehoord, maar ook nog nooit een scootmobiel gezien.
  Later ben ik nog een aantal weken in de omgeving van Bangkok geweest, maar ook hier kende men dit voertuig niet, ik denk niet dat een trein geschikt is voor rolstoelers en/of scootmobiels.
  Het ander probleem is, dat je een scootmobiel niet verzekerd krijgt in Thailand omdat onze scootmobielen hier vallen onder de bromfiets en wij dus een verzekeringsplaatje hebben.
  In Thailland kennen ze alleen maar geregstreerde motorvoertuigen, en die zijn wel verzekerbaar,maar niet als scootmobiel.
  Wat ik daar wel heb gezien is een 3 wielige moterfiets, maar ook weer met kenteken, en ik heb er ook maar ééntje gezien in de 3 maanden dat ik er was.
  Wel hebben ze daar veel picup auto’s, waar ik veel gebruik van heb gemaakt om mijn scootmobiel te vervoeren.
  Succes en veel plezier in Thailand.

 3. piet zegt op

  Hallo Bert ,
  Het is wel mogelijk ,maar zeker niet aan te bevelen, neem de taxi meter die zijn behulpzaam,zeker voor extra bahtjes

  Mocht je het willen proberen ga dan zeker buiten de spits;zeg maar na 9.30 uur en voor 15.30 uur .
  Scootmobiel mag je gewoon gebruiken !
  Er is hier zelfs verhuur van die mobielen in pattaya scheel heel wat aaan gedoe met reizen.
  Veel plezier !!

 4. j.m. zegt op

  Sommige stations hebben liften die toegangkelijk zijn voor scootmobiels ….. maar dat is het probleem niet in Bangkok… het probleem begint als je uit het station komt , de voetpaden zijn niet berekend op valide mensen laat staan minder valide mensen , hoge stoepranden zonder afrit meestal is het voetpad niet effen en dan hebben we nog onze straat vendors die alles blokkeren. taxis in bkk zijn over het algemeen niet duur maar kunnen geen scootmobiel houden mischien moet je een andere oplossing afwegen.

 5. Gerard zegt op

  In Thailand en zeker in Bangkok heeft de mindervalide geen enkele mogelijk om zich ordentelijk te verplaatsen , dit is zowel van toepassing met het openbaar vervoer alsook op straat , De Thaise logica is! Mindervalide die zie je enkel op de boerenbuiten niet in Bangkok vandaar in bepaalde BTS stations zijn er geen liften en of roltrappen naar beneden , dus je hebt geen enkele ander keuze dan je scootmobiel op je rug te binden en je eventuele koffers van de trappen te sleuren dit is ook voor toeristen die met koffers reizen van toepassing , het is een ware marteling.
  Het stomste voorbeeld maak je mee in het Phayathai BTS station met als aansluiting met de airport link naar de airport, dan geef ik je te doen, ik zie het regelmatig hoe verontwaardigde reizigers met koffers kijken, als ze merken dat ze geen andere mogelijkheid hebben dan met de trap naar beneden te gaan,Je kunt weer eens voor de zoveelste keer uwe rolstoel op uwen rug binden en uw koffers van de trappen sleuren.
  Hier zie je maar eens, hoe bewust slim de Thais zijn bij ontwikkeling van grootse projecten waar veel geld mee bemoeid is. Maar na 15 jaar BTS zijn ze er nog niet in geslaagd om hun accommodaties aan te passen waar mindervaliden en toeristen baat bij hebben.

 6. Peter Yai zegt op

  Ik zou graag willen weten waar in Pattaya je scootmobiels kan huren.

  vriendelijke groet Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website