Lezersvraag: Bangkok overslaan of niet?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 oktober 2016

Beste lezers,

Ik ga eind november met een goede vriend op vakantie nar Thailand. Voor mij de eerste keer, voor hem tig keer. Nu wil hij direct vanaf de vluchthaven doorreizen naar Hua Hin en daar een hotel pakken.  Volgens hem heeft het weinig zin om een paar dagen in Bangkok te blijven hangen omdat er niet echt wat bijzonders te zien valt.

Zelf lijkt mij dat vreemd en ik overweeg om wel Bangkok te bekijken.

Mijn vraag  is, hoeveel dagen Bangkok moet je inplannen voor een eerste keer en wat moet je beslist gaan bekijken?

Groet,

 

Pascal


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Lezersvraag: Bangkok overslaan of niet?”

 1. steven zegt op

  Als je de eerste keer naar Thailand ga, moet je toch vast en zeker Bangkok gezien hebben. Dan kan je nadien nog oordelen of je het een leuke stad vond of niet.
  Dat is dus 1 van de redenen dat ik nooit zomaar met iemand of met andere op vakantie ga,
  Iemand van de groep gaat het iniatief nemen en beslist hoe de reis in elkaar zit, jij hebt op jou beurt bepaalde verwachtingen van deze trip (aan jou posting te lezen zou je dolgraag de hoofdstad willen zien) , als deze daar niet aan voldoet aan jou verwachtingen gaat dit al snel tot frustratie leiden.

 2. stevenl zegt op

  Bangkok heeft veel te bieden en is naar mijn mening een erg aangename stad. Maar ik ben het met je vriend eens: ik zou direct doorreizen en Bangkok op de terugweg bezoeken. Kun je het direct combineren met shopping zonder dat je de rest van je reis met aankopen moet sjouwen.

 3. Pat zegt op

  Jouw vriend heeft duidelijk een vriend of vriendinnetje in Hua Hin en wil daarom meteen doorreizen naar ginder.

  Een andere reden kan ik niet bedenken om Bangkok over te slaan!

  Nog los van het gegeven of je een (groot)stedeling bent of niet, vind ik het ondenkbaar dat als je een land voor het eerst bezoekt de grote (hoofd)stad niet zou bezoeken.

  Een grote stad biedt sowieso heel wat op veel vlakken, wel Bangkok is daar geen uitzondering op (integendeel, maar ik ben dan ook een Bangkok-fan).

  Er zijn wel degelijk concrete bezienswaardigheden, er is entertainment, er is een boeiend stadsleven, er zijn interessante plaatsen, er is een aparte sfeer, je kan mooie dingen zien, kopen, en beleven, enz…

  Een wereldstad zoals Bangkok negeer je niet!

 4. rene23 zegt op

  Als je van Bangkok direkt doorreist naar HuaHin, kan je net zo goed elke andere strandvakantie in de wereld boeken.
  Of wil je nog wat van Thailand zien ?
  Begin dan in Bangkok.
  Je kunt voor de eerste keer daar rustig een dag of 3 voor uittrekken.
  Ik ben er 30+ keer geweest en vind het een fascinerende stad waar altijd wat te ontdekken is.
  Op dit blog staan er eindeloze tips over Bangkok en de hotels zijn ten opzichte van andere wereldsteden erg goedkoop voor wat ze bieden.

 5. Kees 2 zegt op

  Wat een cultuurbarbaar, die vriend van je…

  Ga even flink googlen naar de highlights van Bangkok. Bangkok daar moet je minimaal een dag of 3 rondkijken.

 6. Daniël M. zegt op

  Hangt er van af hoeveel dagen je in Thailand wilt verblijven. Best goed met je vriend bespreken wat jullie gaan doen en wat jullie gaan bezoeken.

  Ik heb de indruk dat jullie interesses niet dezelfde zijn.

  Persoonlijk vind ik dat er in Bangkok juist heel veel te beleven valt. Google eens en kijk ook eens op Youtube. Je zult er alvast een schat aan informatie terugvinden.

  Persoonlijk vind ik, dat er in Hua Hin (de stad) zelf niet zoveel te beleven valt en mijn vrees is dat u er zich na enkele dagen zult kunnen vervelen.

  Let op: dit is mijn peroonlijke mening.

  Maar vraag alvast aan uw vriend een gedetailleerde planning. De uitleg “er valt niet echt wat te bezien in Bangkok” vind ik al totaal verkeerd.

  Veel sukses en een prettige reis!

 7. Serge zegt op

  Sawasdee khap,

  Bangkok overslaan….? No way!… Zoveel op te noemen mmar alles hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en ik zou zo een grote lijst kunnen opgeven maar dan kan je ook op een website kijken, nietwaar.
  Persoonlijk zou ik jou voor de eerste keer zenden voor een dag of 5 naar :
  – Chatuchac market op zaterdag of zondag voor een ganse dag rondneuzen…
  – de grote tempels langs de rivier (ganse dag met de boot)
  – Erawan Shrine en wat rondlopen in het moderne Siam
  – Crocodile farm en Erawan museum …ook ganse dag
  – fietstocht (halve dag) + rondneuzen in Chinatown.

  Maar persoonlijk kan ik veel langer blijven en nooit vervelend…zoveel te zien en te beleven…

  Met vriendelijk groet,
  Chockdee!
  Serge

  • Odilia zegt op

   Bangkok moet je gezien hebben
   bij aankomst 3 dagen en bij vertrek 2 dagen

 8. Jan zegt op

  Wij gaan altijd op het einde van on verblijf voor 3 nachten.

 9. p.hofstee zegt op

  Hallo als je 4 dagen in Bangkok blijft dan kan je verschillende leuke dingen bekijken
  zoals China Town diverse verschrikkelijke mooie markten of een mooie fietstocht dwars
  door Bangkok.Echt de moeite waard. veel plezier.

 10. Eric zegt op

  Blijkbaar heeft je vriend een afkeur voor Bkk en daar zijn reden voor, waarschijnlijk heeft hij tijdens zijn eerste bezoek op een blauwtje gelopen en gedacht zoals vele kleingeestigen denken dat iedere vrouw in Thailand zo maar de koffer induikt, sorry maar ze hebben ook hun fierheid
  Hua Hin is niets bijzonders, de badplaats waar elke thai een appartement wil omdat de koningklijke fam er paleizen heeft. Strand is alles behalve aangenaam,niet romantisch,verwacht er geen bounty strand met palmbomen en vergeet niet dat in een gat je zit bijna 300 km van BKK.
  BLIJF 4 a 5 dagen in het kleurijke Bkk en je hebt dagen te kort.Indien je geen fan bent van het nachtleven dan heb je zelf geen reden om Bkk over te slaan, maak er je uitvalbasis voor een paar fijne dag uitstappen.Over strandvakantie kan je natuurlijk discusseren want dit is vrij persoonlijk,maar er zijn mooiere plekken dan Hua hin in Thailand.De stranden in het zuiden zijn veel mooier!

 11. Gerrit Tienkamp zegt op

  Natuurlijk mag je Bangkok niet overslaan.
  Bangkok is zo groot, en heeft veel te bieden

 12. Jan Louwes zegt op

  Als ik jou was ging ik lekker alleen. Bangkok is fascinerend. Zou je minstens een dag of
  vier moeten vertoeven. En alleen op reis heb je direct allerlei contacten als je een beetje sociaal bent. Blijkbaar heb je voor je reis al bedenkingen. Dus reis alleen is mijn advies.

 13. Eric zegt op

  Die vriend van jou is kennelijk blind of beperkt zijn interesse tot natuur en stranden.
  Toch liever een drietal nachten net vóór de terugreis voorbehouden. Bangkok is erg vermoeiend na een lange vlucht met daarbij nog een serieus tijdsverschil. ‘Soms weet niet meet wat je overkomt!’

 14. B zegt op

  Beste Pascal ,

  Hetgeen ik aanraad in Bangkok , is China town , als je in het weekend in bangkok bent , Chatuchak market , en het Koninkliijk paleis , het meest ideale is verblijven op sukhumvit road kan je alle verplaatsingen met skytrain doen .

  Veel plezier in Bangkok !

 15. will zegt op

  bkk overslaan, is thailand niet ervaren of gezien hebben.

  t is natuurlijk wel druk , heet .

  vermits je er aankomt en vandaaruit terug vertrekt, zou ik je 3 dagen bij aankomst aanbevelen en misschien de laatste 2 dagen ook voor je vertrek.

  de eerste drie dagen zou ik vooral trips maken . zoek even op google , things to do and see in bangkok.

  met de boot via de chao praya, met de skytrain met de undergroundtrain . geraak je vlug en ver.

  taxis zijn ook goedkoop.

  nadien gaan relaxen in hua hin

  de laatste dagen zou ik meer op de winkeltoer gaan en nog een paar dingetjes zien. geloof me, schoppingscenters zoals die van bkk zie je niet vaak.

  tip : vergeet die tuctuc drivers etc… haal je een map , in de skytrain of underground train. daar vind je alle belangrijke zaken op. en ga individueel. goedkoper, je moe ga je iets drinken . aanrader . koop joggings met kleefband. alle tempels moet je schoenen uitdoen. neem ook toiletpapier mee in je zak. vele plaatsen hebben geen toiletpapier. en vooral : drink veel water. menig toerist gaat onderuit door uitdroging. minstens elk uur flesje van 500 ml als je buiten bent.

  meer vragen? dan hoor ik het wel .

  w

 16. Marcus zegt op

  Ik zou heel goed om de tafel gaan met je vriend, want ik heb het idee, dat hij
  een heel ander idee heeft over de vakantie dan jij. Bovendien heeft hij schijnbaar geen enkel idee wat er in Thailand te beleven is. Bangkok is een geweldige stad, mijnsinziens een van de mooiste hoofdsteden van de wereld en je zult je er nooit vervelen. ( Ik woon al 2 jaar in Bangkok ) .
  Succes!

  • carla goertz zegt op

   Bangkok is ook mijn favorieten plek ,sla de stranden graag over om wat langer in bkk te blijven .
   Ga ongeveer 11 dagen en dat voor de 20 ste keer alleen nog bkk ,ik heb het geprobeerd ander steden maar toch weer terug naar bkk .lekker door de straten lopen waar dan ook verse manderijen sap op de stoep overal eten ,s,avonds weer anders dan overdag zoveel te doen en ik ga nooit naar een bar, alleen de sfeer al die vind je op het strand niet daar is het al snel saai . bkk verveelt nooit. en marcus zou wel eens willen logeren .

  • Paul Thung Mahamek zegt op

   Ik heb tijdens 47 reizen in 17 jaar vakantie Bangkok nauwelijks verlaten. Ik woon nu 8 jaar in Bangkok en heb nog lang niet alles gezien van deze facinerende stad. Mijn tip: neem op goed geluk een autobus maar onthoudt het busnummer.. rijdt rond en kijk en geniet… zie je een leuke plek stap dan uit en onderzoek die plek; ga wat eten of drinken in die buurt en bus aan de overkant van de straat terug met hetzelfde busnummer naar vertrekpunt; kosten bus 8 baht per rit.
   Een stad met net zoveel inwoners en bezoekers als heel Nederland niet zien is absurd.
   Tip twee: laat de vriend lekker alleen naar Hua Hin gaan; je kunt via whatsapp wel horen of hij het ook zo naar zijn zin heeft als jij in Bangkok.
   Veel plezier in de “stad der Engelen” zoals de Thais en steeds meer bewoners en toeristen de stad noemen……

 17. Jan zegt op

  Om de sfeer van Bangkok te kunnen proeven en meteen wat mooie bestemmingen te zien (in die stad) heb je minstens een volle week nodig (maar eigenlijk nog méér).

  Als je met een ander gaat die alles daar al gezien hebt ontneemt hij jou de mogelijkheid met die stad kennis te maken.
  Daarom is het in dit geval waarschijnlijk beter dat je eerst zelf (op eigen gelegenheid) Bangkok bezoekt en later je vriend in Hua Hin opzoekt 🙂

  Als jouw vriend een èchte vriend is dan vindt hij het fijn jou kennis te laten maken met Bangkok.

 18. rori zegt op

  Kijk even op deze site of anders google even naar
  10 things MUST do or see in Bangkok
  Oh er zij wel 1000 dingen te doen en zien in metro Bangkok.

  Ik zou alleen maar gaan denk ik.

  Verder Malls in Bangkok
  Ayuthaya
  rivercruise
  Ga alleen al een dag met de metro en stap eens op een station uit en verken de omgeving
  Zelfde is te doen met de skytrain.
  Ga van Eindpunt naar Eindpunt en verken de omgeving
  Ik ben ooit vanaf Don Muang lopend naar Monument circle gegaan.
  Kost tijd maar is geweldig om zoiets simpels te doen.

 19. Bert zegt op

  Bangkok is Thailand, Als ik weer naar Nederland moet verblijf ik 3 nachten in Bangkok.
  Om daarna ontspannen weer de terug reis te maken.
  Wat een geweldige stad.
  Is gewoon een must

 20. yvonne zegt op

  Als het voor jou de eerste keer is moet je Bangkok zeker niet overslaan. Er is genoeg te doen en te zien dus zeker 3 dagen voor je vertrek naar Hua Hinb en misschien nog 3 dagen voor je terugreis beveel ik je aan. Wij gaan al jaren naar Thailand en aankomende januari is het voor het eerst dat wij niet eerst naar Bangkok gaan. Dus Bangkok, here we come

 21. kees zegt op

  Ik kan je vriend ergens wel begrijpen. Als je vaak in Thailand bent geweest , dan hoeft Bangkok niet meer. Maar als je er voor het eerst heengaat , dan moet je toch zeker Bangkok hebben gezien. Bezoek het Koninklijk Paleis , maak een boottocht door de klongs. En boek een trip naar Kanchanaburi om de brug over de Kwai , het bijbehorende museum en de begraafplaatsen te bezoeken. Als je het niet aandurft om alles zelf te regelen , dan is dit heel gemakkelijk bij je hotel te boeken.

 22. De Kind Marcel zegt op

  Bangkok is een must , het blijft de ziel van Thailand . Er zijn zoveel prachtige dingen te zien . Hua hin komt nog niet aan de enkels . Het is alsof je linkeroever bezoekt , zonder Antwerpen stad te zien.

 23. marjo zegt op

  Bangkok is een MUST !!!
  Nergens vindt je de sfeer die in Bangkok heerst….
  Wij doen altijd 3 of 4 dagen op het einde van de reis…geen stress over binnenlandse vluchten of transfers.
  Wil je een paar leuke tripjes ??
  1. TukTuk tour by night
  2. Koninklijk Paleis
  3. Klongtour
  4. Siam Squere en MBK [ shoppen]
  5.cruise naar Ayutthaya

  Dussss…..lekker eigenwijs doen en geniet van Bangkok !!!
  Veel plezier.

  • marjo zegt op

   oh ja….hoteltip .; Riva Surya….ligt aan de rivier, in de buurt van Khao San Road en het Koninklijk Paleis is te voet te doen.

 24. Ingrid zegt op

  Bangkok overslaan? Dat is echt zonde!
  Deze fasinerende stad blijft ook na talloze bezoeken nog steeds heerlijk. Wij proberen er altijd een dag of vier/vijf te verblijven.

  Natuurlijk is Bangkok een drukke stink stad maar dat weegt niet op tegen wat de stad biedt.
  Ieder bezoek komen wij weer op de meest fantastische plekjes. Het heeft prachtige tempels, het Koninklijk Paleis, leuke markten, parken, Chinatown, etc.

  Een echte aanrader is een fietstocht (halve dag) door Chinatown er gaat een totaal andere wereld voor je open. Verder zijn er natuurlijk de culturele (toeristische) hoogtepunten in de stad. Deze kun je op Thailandblog en internet zo terug vinden en selecteren wat jou aanspreekt.

  Een bezoek aan Bangkok hoort er gewoon bij!

 25. Fransamsterdam zegt op

  Ik ben er een paar keer een paar dagen geweest en voor mij hoeft het ook niet meer zo.
  Maar je moet natuurlijk wel weten waarom niet.
  Wat je per se moet zien moet je echt zelf bepalen. Er zijn lijstjes met wel 100 dingen die je in Bangkok beslist niet mag missen.
  De één valt voor tempels, de ander voor Nana Plaza, of voor de Shopping Malls, de markten, overnachten in het Sky Baiyoke Hotel, fietsen, of boottochtjes…
  Ga halverwege lekker zelf een paar dagen naar Bangkok. Dan zit je ook niet de hele vakantie op elkaars lip.
  Ik zou zelf ook erg twijfelen om daar met iemand een paar dagen op stap te gaan, ik vind het te groot, te druk, te warm, te veel…

 26. Herman buts zegt op

  Bangkok is een must als je nooit in Thailand geweest bent, zelf ben ik geen fervente aanhanger van grote steden zoals Bkk maar ik heb bangkok wel een aantal keren bezocht , persoonlijk geef ik de voorkeur aan een hotel in de oude stad Khao san area, omdat je dan korter bij de bezienswaardigheden zit Wat Po , Wat Arun en dergelijke en ik vind de omgeving savonds ook leuk en een stuk goedkoper dan Sukhumvit
  Als je inderdaad wilt shoppen is de eerder geopperde opmerking om Bkk Laatst te doen een verstandige keuze. Wat betreft Hua hin kan ik alleen maar beamen wat inderdaad hierboven ook al gezegd is er zijn zoveel mooiere strandbestemmingen dan Hua hin, go south omgeving Ao Nang is heel mooi en andere mooie optie is Koh Chang. ik weet niet hoelang je gaat maar als je tijd hebt , het noorden Chiang Mai – Chiang rai en Sukothai zijn echt een aanrader. en wees niet bang om alleen te reizen Thailand is een van de meest toegankelijke landen om te reizen

 27. Lung addie zegt op

  Bangkok niet gezien = Thailand niet gezien.

  Bangkok is zodanig unieke stad dat je die niet MAG overslaan. Er is een zodanige mix van culturen dat het echt iets nieuws is. Ik spreek dan nog niet van de toeristische bezienswaardigheden. Bangkok leeft dag en nacht. Natuurlijk in Bangkok ga je niet om aan een strand te liggen of ergens in een bar pinten te gaan pakken. Bangkok bezoeken is een totaal andere en nieuwe ervaring opdoen.
  Mogelijk heb je wel de verkeerde reispartner gekozen. Hij zou je beter zijn bezoekervaringen in Bangkok laten zien dan dit over te slaan, tenminste als hij zelf ervaring heeft want ik ken mensen die reeds 20 jaar naar Thailand en nooit ergens anders dan in Pattaya geweest zijn … dat zijn dan ook “kenners” van Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website