Lezersinzending: Mijn Thaise vriendin mocht niet mee met de bus

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
28 januari 2015

Beste lezers,

Het is misschien reeds eerder eens verschenen, maar ik wist het in ieder geval niet, mijn Thaise vriendin mocht niet mee met de bus.

Vrijdag boek ik twee bustickets van Krabi naar Bangkok in mijn hotel te Krabi: 600 baht per persoon. Wanneer we zaterdag bij de tourbuscompany aankomen, blijkt dat mijn Thaise vriendin niet op die bus mag. Dus mochten wij enkel mee met een minibus tot in Surat Thani en hebben we een gouvermentbus moeten nemen tot in Bangkok.

De tourmaatschappij heeft tickets geregeld voor een fikse meerprijs van 350 baht per persoon. Gelukkig zijn we nog net op tijd in Surat busstation aangekomen.

Dus als je reist met een Thais gezelschap, best eerst informeren vooraleer te boeken.

Groet,

Philip


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersinzending: Mijn Thaise vriendin mocht niet mee met de bus”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik reis af en toe ook wel eens met de bus. Mijn vrouw is altijd mee en soms ook familie maar ik heb echter nog nooit geweten dat er iemand mijn vrouw of familie heeft geweigerd.
  Op basis van wat is die weigering dan gekomen ? Omdat ze Thai is ?

 2. riekie zegt op

  Dat is discrimenatie wat een onzin omdat je thai bent je betaald toch net zoveel
  Ik ben ook vaak met de vip bus gegaan maar zaten altijd meer thaien in dan farangs

 3. teun zegt op

  Werd er door busmaatschappij een (goede) reden opgegeven? Als je betaald hebt voor je ticket dan kan busmij een passagier niet weigeren. Een buitengewoon vreemd verhaal. Er zal nog wel iets achter zitten.

 4. Cor Verkerk zegt op

  En wat was de reden dat ze niet mee mocht??

 5. Bas zegt op

  Dit lijkt me een heel raar verhaal. Een Thai die niet mag reizen op een Thaise bus ? En wat was dan wel de reden voor de weigering volgens de bus maatschappij ? Dit lijkt me weer een ander voorbeeld van een Farang een financiele poot uit draaien waar sommige locals erg goed in zijn…

 6. Erwin zegt op

  Zou je kunnen toelichten waarom ze niet mee mocht?

 7. Barbara zegt op

  Waarom mocht jouw vriendin niet mee? Ik begrijp daar echt niets van?
  Als je twee tickets had, dan konden er toch 2 personen mee? Eén ticket per persoon?
  Daar heb ik nu nog nooit van gehoord. Ik ben al meer als 20 jaar getrouwd met een Thaise man, en nog nooit hebben wij zo een probleem gehad?
  Maakten ze onderscheid op basis van de nationaliteit? Was het enkel voor buitenlanders? En mochten Thaise mensen niet mee? Vreemde zaak….

 8. dipo zegt op

  Vervelend en onvoorstelbaar. Heeft men een reden voor de weigering opgegeven?

 9. ton zegt op

  kan me dit echt niet voorstellen.
  wellicht heeft je vriendin een slecht verleden met de bus maatschapij….

 10. fons zegt op

  als er niks mis was met u en uw vriendin geld terug vragen en desnoods politie bij halen

 11. philip zegt op

  Blijkbaar mogen bepaalde maatschapijen geen Thai meenemen, waarschijnlijk omdat dit concurrentie is met de gouverment bussen.
  Bij aankomst bij de tourcompany stonder er 2 politiemensen die de paspoorten controleerden.
  Mijn vriendin heeft nog gevraagd waarom ze niet meemocht, en de politie bevestigde dat dit zo is.
  Groeten Philip.

  • Ruud NK zegt op

   Philip, dit stink als de pest. Je betaalde een veel te hoge prijs, en de politie controleerde de pasporten. Ik heb nog nooit meegemaakt dat politie pasporten controleerde als je een bus in stapt.
   Dit is gewoon ordinaire corruptie.

 12. quillaume zegt op

  Vreemd verhaal dat jou vriendin niet mee mocht.
  De reden geef je niet??
  Stond ze misschien op een of andere zwarte lijst.
  Graag uitleg.

 13. Mark Otten zegt op

  Ik vind dit een heel vreemd verhaal. Ik reis heel veel met de bus in Thailand samen met mijn Thaise vriendin en heb zoiets nog nooit meegemaakt. Waren er misschien te veel stoelen verkocht voor de bus en waren jullie de laatsten die in de bus stapten? Ben net als de anderen hier zeer benieuwd naar de reden.

 14. will zegt op

  hi

  dit heb ik nog nooit niet gehoord.

  om welke reden, mocht zij dan niet mee.?

  straf .

  w

 15. Chiel zegt op

  Heb ik een paar jaar geleden ook meegemaakt, ook Krabi naar Bangkok. Mijn vrouw (Thais) mocht ook niet mee want het was de VIP bus en voor Thaise mensen was er een andere Bush, werd er gezegd. We zijn echter gewoon ingestapt want we hadden kaartjes met mijn vrouw bij het raam en ik er naast en toen gewoon doen of er niks aan de hand was en gewoon met die bus mee naar BKK….

 16. Blottekop zegt op

  Heb dit jaren geleden ook meegemaaktin Suratani.
  Bij het aankopen van de bustickets kreeg ik te horen dat mijn thaise vriendin niet mee mocht met de bus,over het waarom kreeg ik geen uitleg.
  Ze stond zeker niet op de black list ze vroegen niet eens haar naam,ik denk dat het prive busmaatschapijen betreft die mischien niet verzekerd zijn voor thais indien ze een ongeval hebben .
  Heb dit per toeval vorige week nog aan mijn huidige vriendin verteld ,ze was daarover wel zeer verbaasd had ze nog nooit gehoord.
  Wij hebben toen maar de trein genomen.

 17. henry zegt op

  Nu mijn schoonouders wonen in Krabi en komen bijna elke maand met de bus naar de hoofdstad, (busstation Sai Tai). Ik ga en steeds afhalen en wegbrengen, en ik ken redelijk goed het reilen en zeilen wat betreft bustickets.

  En de uitleg dat uw vriendin niet meemocht is heel onwaarschijnlijk. Als U een geldig vervoersbewiujs hebt zal U nooit geweigerd worden op een bus, omdat op dit ticket, net zoals bij een boardingpas op een vliegtuig uw plaatsnummer vermeld staat.

  Maar, U verteld dat u in uw hotel,600 Baht p.p. heeft betaald voor een ticket Krabi- Bangkok. Wel dat kan dus niet, want dat is minder dan mijn schoonouders betalen. Want die betalen 620 THB voor een ticket in een 48 seat bus. Een ticket op een VIP bus kost meer dan 1000 THB.

  Dus ik vrees een scam van de verkoper van uw ticket, of tourcompanie,. Werd dit ticket uitgeprint ,waarop jullie nam enen paspoortnummer of indentiteitskaart stond afgedrukt.

  Chiel, VIP bussen worden overwegend door Thai genomen, de westerlingen zijn daar meestal in de minderheid is wat ik zie op Sai Tai.

  Ik kan iedereen alleen maar de raad geven van steeds een governmentbus te nemen, te herkennen aan de Garuda op de zijkanten, en daarvoor uw tockets te kopen online, busstation of in Tesco Lotus, daar kan U zelfs uw zitplaats kiezen.

  • philip zegt op

   Henry, voor het gemak had ik een bus geboekt in P.N guesthouse, dus geen gouvernement bus maar van een prive maatschappij. Kostprijs 600 bath per persoon (het kan dus wel). Krabi naar Kao San Road. De naam van de maatschappij weet ik helaas niet meer.
   Ze voeren U dan met een minibus naar Surat Thani en daar ga je op een 36 personen bus van die maatschappij (samen met anderen van Ko Samui).
   Blijkbaar mag deze maatschappij geen Thai meenemen. Met mijn vriendin is niks verkeerd.
   Ik had eigenlijk ook wel graag geweten waarom.
   De volgende keer ga ik weer gewoon naar het busstation en boek daar tickets.
   Groeten Philip

   • Cees zegt op

    Neem altijd een goverments bus of Nakhon chai air.Dat zijn de enige veilige bussen.Die je boekt via hotels enzo zijn meestal van die oude afgedankte bussen waar je vaak overleest omdat ze geen remmen hebben of de vering is verrot.En de thaien mogen niet mee omdat die weten dat de prijs van die bussen lager is.

 18. Blottekop zegt op

  Ik reis ook veel met de bus door thailand heb zelfs nog nooit een binnenlandse vlucht genomen maar bij aankoop van mijn busticket is nog nooit naar mijn paspoort of ID kaart gevraagd heb dit ook nog nooit op een busticket vermeld zien staan.
  Waar ik het zeker wel mee eens ben is om een gouvernementsbus te nemen dit zijn volgens mij de blauwe met witte bussen,maar dit is niet in alle busstaties duidelijk.
  Bij mij werd geweigerd om een bustiket af te geven voor mijn toenmalige thaise vriendin.

 19. philip zegt op

  voor alle duidelijkheid het ganse verhaal.
  op vrijdag boek ik 2 tickets van Krabi naar Bangkok in mijn guesthouse. 2×600 bath.
  Ik krijg daar eeen briefje waarop staat dat ik betaald heb.
  Zaterdag namiddag om 15:30 worden we opgehaald door een minibus en naar een kantoor van een touring maatschappij gebracht. Daar is enkel mijn vriendin Thais, de rest zijn buitenlanders.
  Daar moeten we ons briefje tonen en krijgen we een sticker. Direct als de mevrouw achter de balie mijn vriendin ziet, zegt ze dat ze geen Thai mogen vervoeren. Ze is wel bereid om tickets te regelen van Surat naar Bangkok met een gouverments bus. toeslag 350 bath per persoon.
  Als ik vraag waarom ze niet mee mag, zegt ze dat dit de Thaise wet is.
  Om 16:30 gaat iedereen in 2 minibusjes en worden we naar Surat Thani gebracht. De farangs stappen uit aan een kantoor van die touring maatschappij. Er staat iemand klaar met 2 bustickets voor ons.
  We worden naar het busstation gevoerd (enkel ons 2) en daar nemen we een “gouverments bus”.
  Nu ben ik de enige farang.
  De politie agenten bevestigden aan mijn vriendin dat ze inderdaad niet mee mocht en dat dit een probleem met de wet was.
  Dus ik denk niet dat dit corruptie was. Die 350 bath per persoon extra was wel wat te veel, maar het was betalen of niet in Bangkok geraken.
  Groeten Philip

 20. cees zegt op

  Dat noemen ze genaaid worden.Nog nooit (in meer dan 15 jaar ) meegemaakt.Wel probeerde ze in Suranthani de boel te bedonderen.Daar word de bus inderdaad door de maffia beheerst.Maar dat was niet omdat mijn vrouw Thaise is.Dat is voor mij ook nieuw

 21. Sjaak S zegt op

  Hetzelfde maakte ik in 2013 mee, toen mijn vriendin en ik van Krabi naar Hua Hin wilden. Maar we hebben er geen punt van gemaakt. Mijn vriendin vertelde mij dat er op bepaalde bussen alleen maar buitenlanders mochten. Dat waren sommige V.I.P. bussen. Ik kan me niet meer herinneren waarom dat zo was – iets met verzekering – ik weet het niet meer. We hebben toen een andere bus geboekt, waar wij allebei mee konden rijden.

 22. Fons zegt op

  Heb deze week VIP bus (Greenbus) Chiang Mai – Chiang Rai genomen met mijn Thaise echtgenote meer Thais dan farrangs nog nooit problemen gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website