Beste redactie,

Via politieke partij 50Plus/Tweede Kamer kreeg ik de site door van de Stichting Belangenbehartiging NL Gepensioneerden in het Buitenland = vbngb.eu 50Plus raadpleegt deze Stichting v.w.b. zaken die voor onze groep van belang zijn.

Ik lobby al een aantal jaren richting 50Plus i.v.m. verschillende zaken waarbij wij nergens weerklank krijgen. Maar ook waarbij wij door de NL regering worden buitengesloten, ondeskundige antwoorden krijgen dan wel geen vervolg reacties.

Henny Schoute

Bussolati/ZO Azie

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Ingezonden: Stichting Belangenbehartiging NL Gepensioneerden in het Buitenland”

 1. Wim zegt op

  Lid blijven/worden
  VBNGB Lidmaatschap

  Nederlands gepensioneerden met een adres in een van de EU- EER landen of Zwitserland kunnen lid worden van de VBNGB.

  Ik mis Thailand

  • Gringo zegt op

   …….en vele andere landen waar Nederlandse gepensioneerden wonen!

   • HansNL zegt op

    Waarmee aangetoond wordt dat gepensioneerden buiten de EU niet alleen door de overheid vaak, heel vaak, in de steek worden gelaten, maar dat ook een stichting die verkondigt belangenbehartiger te zijn van gepensioneerden in het buitenland, zich net als de overheid beperkt tot EU’ers.
    Denk eigenlijk dat er voor deze stichting een machine taak zich aanbiedt.

    • HansNL zegt op

     Herstel……….

     Een schone taak.

 2. Cornelis zegt op

  De doelstellingen van deze vereniging zijn nadrukkelijk beperkt tot de belangenbehartiging van Nederlandse gepensioneeerden die in een ander EU-land, Zwitserland of een EER-land (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) wonen.
  De inzender had dit misschien ook zelf even kunnen nalezen…………..

  • Taruud zegt op

   Inderdaad: volgens art 1 onder Doel gaat het om a. het behartigen van de belangen van hen die buiten Nederland—– woonachtig zijn in landen die behoren tot de Europese Unie of tot de– Europese Economische Ruimte, dan wel in Zwitserland en gerechtigd zijn – tot een pensioen(uitkering) uit hoofde van de Nederlandse sociale zekerheidswetgeving dan wel een andere pensioenregeling die vanuit Nederland wordt uitgevoerd. Maar onder 3 staat ook: 3. “De vereniging dient het algemeen belang van gepensioneerde Nederlanders in- het Buitenland”. Dus misschien biedt deze vereniging ook mogelijkheden voor gepensioneerde Nederlanders die buiten Europa langdurig verblijven. Ik zal deze vraag stellen op de vermelde website en als er antwoord komt. zal ik het hier vermelden.

 3. Fransamsterdam zegt op

  De Stichting is zoals reeds opgemerkt nogal beperkt qua doelgroep en bevindt zich zo te zien – met alle respect overigens – nog nadrukkelijk in de opbouwfase.
  Het is prima dat 50 Plus deze vereniging raadpleegt voor zaken die voor pensionado’s van belang zijn, en misschien verdient het aanbeveling dat een organisatie als Thailandblog.nl zich bij deze partij aanmeldt om binnen dit kader ook als klankbord/denktank/vraagbaak te functioneren.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Het is overigens geen Stichting, maar een Vereniging…

 5. colin de jong zegt op

  Klopt helemaal Henny en ben ook bezig met diverse zaken, waaronder kinderbijslag voor Nederlandse kinderen waarvan de vader hier in Thailand woont en is uitgeschreven. Turken en Marokanen die terugkeren krijgen wel kinderbijslag, waarvan velen nooit hun bijdrage hebben geleverd aan het arbeids proces. Ik heb miljoenen belasting betaald en voel mij dan ook zo node gediscrimineerd, en ongetwijfeld velen met mij hier in Thailand die zijn uitgeschreven en hier woonachtig zijn. Hier wordt dus onterecht met 2 maten gemeten door de overheid. klachten richting de overheid en het SVB worden nauwelijks beantwoord.

  • Rene Martin zegt op

   Dat zijn verdragslanden en dat zouden belangenbehartigers (Nederlandse verenigingen) in Thailand ook bij de ambassade in Bangkok kenbaar moeten maken om stappen tezetten om dezelfde rechten te verkrijgen voor de in Thailand wonende NL ers. SVP dan ook de ziektekostenverzekering meenemen.

   • Cornelis zegt op

    De Nederlandse Ambassade in Thailand speelt in dit opzicht geen enkele rol, dus dat heeft geen zin. Je moet bij ‘de politiek’ zijn.

    • Rene Martin zegt op

     Uiteraard is het de politiek die beslist maar als een groot aantal mensen die in Thailand wonen c.q. willen gaan wonen kenbaar maken dan kan er misschien de wet worden aangepast en m.i. eerlijker worden voor alle NL ers.

 6. Rene Martin zegt op

  Over belangenbehartiging gesproken de hierboven genoemde politieke parij 50+ is, zag ik in hun politieke program 2017, ervoor dat alle NL ers die in het buitenland wonen in aanmerking moeten kunnen komen om op dezelfde voorwaarden als Nl ers in Nederland een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hopelijk ook voor Thailand.

 7. frans zegt op

  Kijkt deze vereniging dan niet naar landen waar verdragen mee zijn afgesloten?

 8. Gringo zegt op

  In de reactie’s komt ook weer de ziektekostenverzekering ter sprake.
  Voor diegenen, die het interesseert, lees mijn verhaal uit 2012 nog eens:

  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/zorgverzekering/ziektekosten-en-verkiezingen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website