Op 10 december was er een open dag van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Na een reis twee uur stonden we aan de poort van de Hollandse vesting, even te vroeg, maar ja het was mooi weer.

We werden verwelkomd door een mooie dame. Er waren helaas Nederlanders die zich wel hadden opgegeven en niet waren komen opdagen, jammer jullie hebben wat gemist.

Na een rondleiding langs het huis van de ambassadeur en door de tuin, waar je echt de vogels hoorde fluiten, zijn we naar binnen gegaan in de welkomstzaal. We kregen een interessante diaserie te zien en een leuke film over de mensen van de ambassade en wat zij allemaal doen hier in Thailand. Verder nog een quiz. De ambassadeur liet ook even zijn hoofd zien en kwam bij ons zitten, ondanks zijn drukke programma.

Na ruim ander half uur stonden we weer buiten. Het was echt een leerzame dag. Ik hoop dat er volgende keer wel wat meer mensen de moeite willen nemen om te komen.

En wij keerden huiswaarts met de eerste prijs: een echte Hollandse appeltaart.

Joop en Hans

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersinzending: Open dag van de Nederlandse ambassade in Bangkok”

  1. Rob V. zegt op

    Helaas was ik net terug in Nederland anders had ik er zeker bij geweest. Gelukkig hebben wij al eerder een rondleiding gehad, het is inderdaad prachtig. Een oase van groen en rust midden in Bangkok. Een prachtig mooi pand. Zulke architectonische pareltjes kunnen mij wel bekoren. En het personeel is gelukkig ook vriendelijk en toegankelijk.

    Was de opkomst nog een beetje fatsoenlijk? De bedoeling zou zijn om dit elke december periode te doen. Als mensen de data optijd weten en goed gecommuniceerd wordt is er denk toch best een leuk clubje mensen op te trommelen. Via mond tot mond reclame moet dit toch een jaarlijks succes worden?

    Ik zou zeggen, mijn complimenten aan de ambassade. Met openheid en vriendelijkheid is alles een stukje mooier en beter in het leven.

  2. Cm kadee zegt op

    Jammer als ik het geweten had dan was ik zeker langs gegaan ,want ik logeer veel in Swissnailert park hotel en dat ligt dicht bij de ambesade dus voor mij een gemiste kans.maar er komt altijd een volgende keer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website