Beste lezers,

De logica is zoek bij het Thais consulaat in Amsterdam. Op mijn laatste jaarvisum voor Thailand staat “enter before 09 sep. 2014”. Ik ging dus 8 september naar het Consulaat op de Herengracht in Amsterdam. Ik werd als een klein kind teruggestuurd omdat mijn visum “pas” morgen verloopt.

Stel dat ik vandaag naar Thailand was vertrokken en morgen arriveer heb ik geen visum en krijg maar 30 dagen. Als ik nu een week van te voren kom dan kan ik er mij iets bij voorstellen, maar een dag, is gewoon een beetje kinderachtig. Je zou haast gaan denken dat ze geen toeristen meer willen.

Vrienden van mij hadden het vorig jaar bij de Ambassade in Den Haag. Zij waren twee dagen te vroeg, maar daar werd heel vriendelijk gezegd dat ze alles konden achterlaten maar dat ze twee dagen te vroeg waren.

Gelukkig woon ik in het centrum van Amsterdam. Je zal in Friesland of Groningen wonen dan ben je niet blij als je zo “vriendelijk” wordt ontvangen.

Groetjes,

Elly

No votes yet.
Please wait...

64 reacties op “Lezersinzending: ‘De logica is zoek bij het Thais consulaat in Amsterdam’”

 1. wil zegt op

  Heb zelf ook dikwijls het gevoel dat je een kleuter bent bij de ambassade in amsterdam. Je wordt er als kind behandeld, niet een keer maar altijd.

 2. Fred CNX zegt op

  Ik heb hetzelfde gehad in Den Haag, Elly. Ik bracht mijn paspoort voor een nieuw jaar visum non immigrant ‘O’ en had het geluk dat ze het behandelden al kon ik mijn paspoort een paar dagen later pas ophalen op de dag dat het oude visum verlopen was;).
  Je zal je reis maar geboekt hebben en je paspoort nog niet hebben:(. De Thais in de ambassade/het consulaat moeten zich hier aan de opgelegde regeltjes vanuit Thailand houden al zet je wel eens vraagtekens bij de bedoeling van een regel zoals deze en, zoals je schrijft, enigszins klantonvriendelijk.

 3. Piet Phuket zegt op

  Helemaal mee eens, klantvriendelijkheid is daar heel ver te zoeken. En als vertegenwoordigers van “Het Land Van De Glimlach” zouden ze wel eens een smily-cusurs kunnen gaan volgen … .. Op menig immigration-bureau in Thailand wordt vriendelijker te woord gestaan. Piet.

 4. hans zegt op

  ik heb dezelfde kinderachtige ervaring in a,dam
  ik kreeg totaal geen hulp bij 2 onbrekende vragen die ik niet had ingevuld
  als een klein kind werd ik behandeld ( ik was de enige in het pand )
  zeer onbeschoft nooit zo,n ervaring meegemaakt.

 5. Arie & Maria zegt op

  Helaas werkt er in Amsterdam een Nederlander op de ambassade met een heel nukkig karakter, bij het onbeschofte af . De aardige Thaise dame daar moet hem schijnbaar gehoorzamen. Zij wil wel flexibel zijn maar mag niet. Ik vraag me af of er ooit iemand tegen hem in is gegaan. Ik belde voor inlichtingen vorig jaar en kreeg de man aan de lijn. Hij stond mij te woord bij het onbeschofte af. Ik vroeg hem of dat normaal was en toen bond hij in.
  Komt bovenstaande u bekend voor?

  • Elly zegt op

   Ik, Elly, werd inderdaad ook geholpen door die nukkige Hollandse man.
   Als je er met vrienden over praat, die daar ook komen, zeggen ze al Oh was die sacherijn er. Het is inderdaad ongelofelijk dat die man daar nog werkt.
   Ja de goede oude tijd in de Emmalaan of de Lairessestraat dat je nog vriendelijk te woord werd gestaan door de Hollandse dames daar, dat mis je gewoon.
   Ik werd zelfs eens door de vrouwelijke consul gebeld toen ik per mail een vraag had en daar mijn telefoonnr. bij had gezet. Ook was er altijd iets van herkenning als je weer kwam, in de trant oh een bekend gezicht.
   Maar zij ging een gezin beginnen waar ze uiteraard recht op heeft maar ik mis haar wel.
   Ik zeg vaak als je over vroeger begint word je oud maar inderdaad waar zijn die tijden gebleven dat je nog netjes en vriendelijk te woord werd gestaan. Zeker als je toch een behoorlijk bedrag komt betalen en dan ook nog contant.
   Dus uw reactie komt me heel bekend voor. Ook ben ik blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
   En wat te denken van de z.g. vernieuwd website van het Consulaat die vol met fouten staat.
   Vriendelijke groet Elly
   .

 6. mat zegt op

  Ik weet niet of de zelfde dame er nog werkt als 4 jaar geleden, maar toen ik een visum type O bij haar aan wou vragen, vroeg ze mij welke papieren ik allemaal bij me had, die heb ik allemaal aan haar gegeven, maar dat was volgens haar niet voldoende.
  Nadat ik haar wat meer uitleg had gegeven, zei ze me, ik geef je geen visum!!!! ga maar naar Den Haag, hier krijg je het niet.
  Ik vroeg haar toen, U geeft geen visum??? de consul bedoel ik, zei ze toen.
  Toen ik haar uitlegde dat ik bij mijn vorige bezoek door een aardige dame geholpen was, die me vertelde dat ik alleen deze documenten bij me hoefde te hebben, zei ze, nou dat was ik dus niet.
  Nee zei ik, ik zei ook een aardige dame!!!, maar mijn aanvraag werd niet in behandeling genomen, en ik kon terug naar Limburg met lege handen!!!
  Het is toch in het belang van Thailand, dat zoveel mogelijk mensen naar hier komen??? waarom maken ze het dan voor zoveel mensen zo moeilijk, vooral met de nieuwe voorschriften nu???

 7. hansvanmourik zegt op

  Vind hem ook helemaal niet behulpzaam had liever die voorganger van hem een vrouw

 8. Jack zegt op

  We hadden een 90 dagen visum aangevraagd met alle papieren( OOK DE VLIEGTICKETS , met aankomst en vertrektijden meegestuurd.)

  We kregen een 60 dagen visum toegestuurd. Er werd bij hoog en laag beweerd door een man met een Amsterdams accent van de Amsterdamse Ambassade dat we voor 60 dagen hadden betaald.

  Dat was dus Kassa voor de Amsterdammer en de ellende voor ons met visum nasleep in Thailand.

  Je staat volkomen machteloos. ( “ze” hadden het nagerekend en de kas klopte )

  Misschien dat er nu meer reacties los komen over deze “bijverdienste”.

  • Jan zegt op

   De keren dat ik op het Consulaat te Amsterdam was en moest betalen kreeg ik altijd een kwitantie (bewijs van betaling). U dus niet… daar had u wel om moeten vragen.

  • LOUISE zegt op

   Hi Jack,

   Probeer het eens met een schrijven naar de ambassadeur hier in Bangkok en Amsterdam en met de vermelding dat een kopie schrijven gestuurd wordt naar…..en dat die oplichters praktijken en tevens het onbeschofte gedrag tegenover klanten en mensen terugsturen naar Limburg omdat diegenen aan de andere kant van de balie zich helemaal SUPERMAN VOELT eens nader bekeken dienen te worden.

   Tevens met het verzoek dit kort te sluiten met de ambassade of consulaat aldaar. (Amsterdam en Den Haag)
   Het is altijd het proberen waard en als er meerdere klachten komen over bepaalde handelingen cq personen, dan wordt het toch tid dat men hier iets aan gaat doen.

   |De kracht zit in het aantal personen dat hier

   Mijn hemel, je zou toch met liefde zo’n persoon over de balie trekken.
   Toch??

   LOUISE

 9. Frank zegt op

  Je Verhaal klopt . Deze Ervaring heb ik ook al meerdere malen meegemaakt de man achter de balie is niet per definitie de vriendelijkste met vr groet Frank

 10. Arie & Maria zegt op

  Bij een bedrijf kan je de directeur hierop aanspreken. Hoe gaat dat bij een consulaat? Want alleen erover praten heeft geen zin, dan blijft het zo. En inderdaad, dit is niet in het voordeel voor het Land met de eeuwige glimlach!

 11. Hendrik zegt op

  Ja, dat heb je met onschendbaarheid, een hond zou je nog niet zo behandelen.

  Heb dit zelf ook meegemaakt, maar ik moest wel uit Groningen komen.
  Als je gezicht of houding hun niet aanstaat of commentaar levert kun je het vergeten.
  Heb vele woorden voor dit soort, maar je mag ze van mij zelf bedenken.

  Hoop wel dat je inmiddels je visa heb.
  Gr. Hendrik

  • Elly zegt op

   “Mag” mijn visum a.s. donderdagmiddag komen ophalen. Hoop dat die, nukkige, man ook Thailandblog leest.
   Ben zeer verrast door alle reacties. Vriendelijke groet Elly

  • ruud zegt op

   Ik denk niet dat de Nederlandse werknemers van het consulaat politieke onschendbaarheid hebben.
   Er was vroeger in Amsterdam wel een heel behulpzame dame, die direct het visum voor je in orde maakte, als het rustig was.
   Die werkt er tegenwoordig echter niet meer, omdat zij daar niet bevoegd toe bleek te zijn.

 12. Frank zegt op

  Kunnen wij al deze reactie,s niet per mail naar de ambasadeur mailen

  • Elly zegt op

   Dat is een goed idee. Ik heb al het mailadres gevonden thaiembassy.thehague@gmail.com
   Ik zal dat in de avond doen, met een korte mail in het Engels erbij, want er komen nog steeds reacties binnen. Neem toch aan dat er wel iemand op de ambassade Nederlands kan lezen.
   Ga ook eens kijken hoe ik het in de AD of Telegraaf kan krijgen.
   En heb een plan voor als ik morgen mijn visum ga ophalen.
   Ga er nog even over nadenken.
   Vriendelijke groet Elly

 13. Theetje uit Huissen zegt op

  Mijn ervaring was:dat die sukkels met typex iets in het visum weg geboetseerd hadden en daarover een verandering hadden aangebracht. dat heeft mij in Thailand minimaal anderhalf uur gekost omdat de vriendelijke paspoort controleur het zag en met een loep van dicht bij zag dat iemand iets had gedaan met het visum en ik de schuld kreeg. het enige geluk was dat ik mijn aanvraag gelijk met mijn neef had gedaan en dat wij duidelijk konden maken dat die sukkels in A-dam dit hadden gedaan, er kwam een mooi verhaaltje in het paspoort en we mochten door om van de vakantie te genieten.En ik besef dat ik veel geluk heb gehad dat ze me niet hebben terug gestuurd.

 14. erik zegt op

  Deponeer een schriftelijke klacht bij hun baas, de ambassadeur in Den Haag. Die zal niet onder de indruk zijn van een enkel briefje maar ik lees er hier al 10. Zoek contact met elkaar, maak een stevige klacht in het Engels en stuurt hem 10 aangetekende brieven tegelijk. Een lezersbrief in het AD of de Telegraaf er bij en je hebt ook landelijk aandacht. Je kunt alleen gezamenlijk een vuist maken tegen nukkige ambtenaren die hoog op een stoeltje zitten.

  • Hendrik zegt op

   Je hebt helemaal gelijk als het gaat om de ambassadeur hierover in te lichten, echter mijn mening is dat hier weing of geen gehoor aan zal worden gegeven. Om dit in de landelijke dagbladen te zetten evenmin, gezien dit voor de meeste lezers geen prioriteit heeft.

   Er zijn naar mijn mening genoeg zaken waar de Nederlandse bevolking zich nu mee bezig houdt zoals ik dagelijks lees in de Telegraaf. Mogelijk zie ik dat verkeerd maar energie stoppen in iets wat niets oplevert is
   Zinloos. Eigenlijk weet een ieder wel dat als je een ambassade van welke kleur dan ook nodig heb je een dergelijke behandeling kan verwachten. Dit zou dus internatonaal moeten worden aangepakt.

   Gr.Hendrik

 15. Frank zegt op

  Ik ben Ceo van een aantal winkels In Chiangmai , elk jaar heb ik een B Visum nodig ,als ik mijn visum kom afhalen en toon mijn betalings bewijs dan krijg ik dat nimmer terug . Ra Ra !!!!!

 16. Richard zegt op

  Na dat ik dit gelezen heb ,vraag ik mij af of de heer de Boer via zijn functie mogelijk wat zou kunnen betekenen voor de Nederlanders .

  Ik zelf had ook geen prettige ervaring in den Haag .
  Iemand gaf mij het advies om naar Amsterdam te gaan , en dat ging toen 2 jaar geleden goed

  Toch hoor heel veel klachten , In Den Haag is het druk je kunt er amper staan in de kelder .
  Voor mij naar Amsterdam 2 keer was niet echt leuk van uit den Haag .

  Hulp kun je niet verwachten ,in Den Haag sprak de man alleen Thais .
  Gelukkig in Amsterdam kon ik gewoon Nederlands praten .

 17. Frans Nico zegt op

  Beste bloggers,

  Zo te lezen zijn er vrijwel alleen maar negatieve meningen over de ambassade of het consulaat in Amsterdam. Toen ik een keer naar de ambassade in Den Haag moest voor een te legaliseren document werd ik netjes te woord gestaan. Daarvoor moest ik eerst nog naar twee ministeries en kwam daardoor net voor 12.00 uur aan, het tijdstip dat ze zouden sluiten. Er ontstonden wat problemen vanwege het feit dat ik de man achter het loket niet begreep vanwege zijn Thaise Engels. Uiteindelijk was alles in orde en moest ik nog ik meen € 8,- betalen voor aangetekende toezending. Ik betaalde met een biljet van € 10,-. Ik kreeg te horen dat hij niet kon wisselen. Mede doordat ik gestrest was door de haast en de moeizame communicatie trok ik een scheef gezicht. Prompt wilde hij mij niet verder helpen en zou ik het document een paar dagen later moeten ophalen. Ik heb hem gesmeekt toch het document op te sturen en hij hoefde van mij geen wisselgeld te geven. Toen was het goed en werd het document een paar dagen later aangetekend opgestuurd.

  Later moest ik met een geboortebewijs naar de ambassade voor het aangeven van onze dochter en het aanvragen van een Thais paspoort voor haar. Vanzelfsprekend ging mijn Thaise partner mee. De ruimte voor het publiek stond vol mensen tot op de stoep voor het pand. Wij gingen toch naar binnen en wurmden ons tussen de mensen door naar de deur naar het achter gedeelde. Ik wenk naar de man achter en wat bleek, Met mijn Thaise partner erbij gingen alle deuren open. Dat bemerk ik ook op bijvoorbeeld de luchthaven van BKK. Met andere woorden, De farang wordt duidelijk achtergesteld tenzij hij wordt vergezeld door een Thai(se).

  Mijn conclusie is dat de Thai discrimineert en dat ook uitgebreid laat merken. Wij farang kunnen dat niet veranderen. Wij kunnen alleen onszelf veranderen door te berusten in onvrede en genieten van het mooie wat Thailand te bieden heeft.

  • HansNL zegt op

   Moderator: niet op elkaar reageren maar op het artikel.

 18. marleen zegt op

  Met knikkende knietjes gaan wij binnenkort naar Het Consulaat om een visum aan te vragen na het lezen van al deze reacties.

 19. Toon zegt op

  Het geeft wat steun als je merkt, dat je niet de enige bent, die een bepaalde ervaring heeft opgedaan en daar zo een mening over heeft. Een zelfde mening over iets schept een band met je medestanders.
  Waarschijnlijk nuttiger om met die ervaringen ook iets te doen.
  Via copy–paste zou de inzendster van dit artikel alle reacties in 1 e-mail kunnen bundelen en die verzenden naar een paar Thaise instanties in NL: ambassade, verkeersbureau, etc.
  Ook naar de NL-ambassade in Bangkok, zodat men ook daar van de problemen op de hoogte is en via hun contactkanalen iets voor hun burgers kan betekenen.
  Wellicht krijgen de betreffende medewerkers dan minimaal een spoedcursus “klantvriendelijkheid” en “proactief meedenken” door hun werkgever aangeboden.

 20. Evert zegt op

  Na alle verhalen gelezen te hebben vraag ik me toch af of een merendeel van de bezoekers van Amsterdam en Den Haag heel vaak met niet de juiste documenten aankomen en denken steeds weer met sorry ik wist het niet denken weg te komen en als het dan niet lukt met veel zeuren hun gelijk willen hebben en als meerdere wachten is dat niet hun probleem.men kan ook eens op deze manier kijken waarom men zo handelde op consulaat.

  • Elly zegt op

   Ik. Elly, ben dus degene die het stukje over de logica bij het Consulaat in Amsterdam, naar Thailandblog heb gestuurd.
   Aan mijn papieren, voor mijn jaarvisum, mankeerde in ieder geval niets, doe dit al zeker bijna 10 jaar.
   Maar ook al zou je niet alle of verkeerde, papieren bij je hebben dan mag je toch verwachten dat je op een klantvriendelijke manier behandeld wordt.
   Want in principe zijn we klanten en we gaan ons geld uitgeven in Thailand.
   Niet iedereen is even bijdehand, maar daar dien je als medewerker van een Consulaat of Ambassade rekening mee te houden. Als je daar niet mee om kan gaan ben je niet geschikt voor de baan.
   Als je iets gaat kopen in een winkel en je hebt een nukkige verkoper loop je gewoon weg. Helaas hebben ze dus hier een machtspositie. Als ik kon kiezen tussen verschillende consulaten dan ging ik echt wel naar de vriendelijkste. Maar helaas!!!!
   Vriendelijke groet Elly

   T

   • Evert zegt op

    Ik hoop dat de reactie dit nog door laat want het enige wat mij verbaasd dat je weet te melden dat je vrienden twee dagen te vroeg waren en wel met tolerantie het voor elkaar kregen en dat jij dit wetende alsnog ging uitproberen en lid op neus kreeg, wat zeur je als je kon weten de regels zijn.
    Je hebt alleen een punt dat het wel vriendelijker kan
    met vriendelijke groet evert

    • Elly zegt op

     Moderator: je punt is duidelijk. Dat niet steeds herhalen svp, anders is het chatten.

  • LOUISE zegt op

   Evert,

   De medewerkers achter de balie hebben deze baan gekozen, wetende dat ze met het publiek moeten (samen)werken.
   Dit geeft ze absoluut geen vrijbrief om zo onbeeschoft mensen te behandelen.

   1dag te vroeg is geen probleem.
   Niet iemand helemaal terug naar huis te sturen, omdat ze toevallig in zo’n positie zijn en dit toch doen, daar ze hierdoor een ………krijgen.

   Respect voor je klantien kost niets en doet ook geen pijn.

   @Marleen, Geluk op het consulaat en anders gewoon vragen of je de consul even mag spreken.
   Misschien dat het helpt.

   LOUISE

  • conimex zegt op

   Ik ben al meer dan 30 jaar getrouwd in Thailand, toen ik een paar jaar geleden, een non-o wilde aanvragen en een copy van mijn huwelijkspapieren overhandigde, welke ik dus al jarenlang gebruikte, liet de betreffende vrouw mij weten, dat de papieren niet goed waren, de vertaler had de handtekeningen van de getuigen,vertaalt als onleesbaar, met deze papieren zou ik geen visum krijgen, ik kon alleen een visum krijgen op basis van retirement, waarvoor ik bank afschriften moest tonen, 2 dagen later stond ze met mijn paspoort te zwaaien, de bank afschriften waren plots niet meer nodig. Van af die dag, regel ik nu alles in Thailand, daar word ik altijd netjes en correct behandeld.

 21. Rob zegt op

  Hi elly
  Ik snap er niks van hoe dat ze daar werken.
  Drie weken geleden was ik daar om een visum aan te vragen .
  En ik vroeg aan de nl dame of ik een jaar visum kon krijgen omdat ik dit 2 jaar geleden ook had gekregen
  Het jaar daarna niet ,maar ik vroeg is het mogelijk dit jaar wel een jaar visum te krijgen .
  Want ik word dit jaar 50 ze zei dat het kon maar ik moest mijn inkomen laten zien .
  Ik had alles bij van mijn bedrijf bankafschrift op mijn naam en de zaak ,ze stuurde me terug want ik moest het alleen van mijn prive laten zien.
  En ik legde uit dat het een eenmanszaak was , ik had kamer van koophandel uitreksel bij me .
  Maar ik moest terug naar huis (breda )om een paar copy’s op te halen .
  Ik vroeg kan ik ze door laten mailen faxen.
  Ja dat kon bij de buren zei ze het sloeg nergens op.
  Dan kon ik het haar laten zien .
  In de buurt daar nergens geen fax of internet.
  Dus ik terug naar de aardige nl dame????
  Ik vroeg haar dat ze me kon helpen ,want anders moest ik meer dan 200 km rijden voor een paar copy’s
  Nee Nee Nee ze was gewoon onbeschoft het was mijn probleem.
  Ik vroeg haar voor de zekerheid kan ik zeker een jaar visum krijgen,omdat ze nu streng zijn .
  Ja zeker met mijn bankafschrift op alleen mijn naam dan kon dat.
  Wat denk je de volgende dag , ik terug met alle papieren incl een paar bankafschriften met alleen mijn naam erop.
  Ja hoor Men hooghartige chagerijn( denkt werkelijk dat hij god is) kijkt mij aan of ik stonk .
  Wat ik wel niet dacht zomaar een jaar visum vergeet het maar .
  Ik vertelde het verhaal van een dag geleden .
  Dat de aardige nl vrouw??? Zei dat het wel kon .
  Hij stuurde me weg ik moest maar terug komen als ze er was .
  Ik vroeg wanneer, hij zei bel maar .
  En dan weer 200 km rijden zei ik , zoek het uit zei hij anders rij maar den haag.
  Terwijl ik stond te wachten .kwam een andere man bij de thaise dame .
  Hij kwam er tussen en vroeg op vervelende toon aan die man ik heb jou veel vaker gezien.
  En jij krijg geen visum hoor begrepen.
  Terwijl de man gewoon netjes een aanvraag indiende .
  En die man zei ik ken u niet normaal ga ik naar den haag.
  Het was gewoon belachelijk.
  Hij denkt gewoon dat hij the king is .
  Maar je bent afhankelijk van hun ,je kunt geen kant op helaas .
  Ze worden steeds onvriendelijker.

  • Hendrikdd zegt op

   Hallo rob,

   Het is inderdaad waar, ruim een jaar geleden vroeg ik mijn visa O aan en eerst gelezen wat ik nodig had op de thaise site in Nederland daar was al heel veel onduidelijkheid. Ambassade Bangkok gebeld die met heel andere verhalen aankwamen. Bij een verkapte emigratie had ik veel papieren nodig volgens de Thaise ambassade in Nederland, wat klauwen met geld heeft gekost nog afgezien van het vele reizen 270 km per keer.

   Echter bleek, bij toen alles in orde te zijn bij aankomst in Thailand dat meer dan de helft van alle papieren niet nodig was en er ook niet naar werd gevraagt. Economische zaken doet goede zaken op dit vlak, maar dat kun je verwachten het zakken vullen is prioriteit 1 lijkt het wel. Moest zelfs door de ambassade in den haag een gezondheidsverklaring hebben op het laatste moment. Gevolg 160 euro plus reiskosten en in engels laten vertalen.

   Later naar Amsterdam door aanraden van anderen, salarisoverzicht laten zien, paspoort, en een vriendelijke thaise vrouw gaf me na betaling van 135 euro mijn visa. De bewuste Nederlandse man waar men hier over spreekt en schrijft was daar ten tijde ook. Ik heb hem gelukkig gemist bij inschrijving alleen zijn uitdrukking schrijft al boekdelen. Laat je niet kisten, wees vriendelijk want met commentaar naar hun bereik je niets. Ga maar uit je dsk na dat je het gene heb wat je wil hebben.

 22. Jacobus zegt op

  Moderator: Wilt u leestekens gebruiken. Aan het einde van een zin hoort een punt en geen komma.

 23. arie withaar zegt op

  Je kunt als Nederlander ook in Essen Duitsland naar het consulaat,
  Heb verledenweek een visum voor 3 maanden met single entry aangevraagd.
  Let op lieve mensen.
  formulier ingevuld,pasfoto en inkomstenverklaring, paspoort ingeleverd, man zegt tegen mij gaat u maar even hiernaast een kopje koffie drinken, met een halfuurtje zijn uw papieren klaar, kosten 55 euro-
  Bij dit consulaat uiterst vriendelijk en geen wachtijden of op sturen,
  het adres is rüttenscheiderstr,199 in Essen (zij ingang.)
  tel 0049 201-95979334
  Mensen die in de grensstreek wonen , vanuit Enschede is het ong.80 km.

  Voor sommige mensen dus een optie.

  met vr.gr.arie

 24. leon 1 zegt op

  Beste Mat,
  vraag je visum aan in Belgie, dacht zelfs dat het in Luik mogelijk was, anders Antwerpen.
  Gr, leon

 25. arie withaar zegt op

  nog even dit.
  ik was mijn inkomstenverklaring vergeten, man zij geen probleem u kunt dit als u thuis komt even aan ons faxen of opsturen, gewoon visum gekregen zonder problemen, en uiterst vriendelijk , dus zo kan het ook.
  arie

  • Rob zegt op

   Hoi arie
   Bedankt voor de tip .
   Ik ga de volgende keer daarna toe .
   Want ik heb nu +\- 460 km gereden ,ik denk essen breda korter is .
   En zo te horen menselijker cq vriendelijker.
   Ik heb in amsterdam gehoord ze mensen te woord stonden balie en telefonisch.
   Nu heb ik zelf een bedrijf en als mijn werknemers mijn klanten zo te woord stonden ,dan konden ze gelijk
   Vertrekken .
   Want ik wil graag mijn klanten houden.
   Mijn moto is de klant is koning ,dat wil niet zeggen dat ze altijd gelijk hebben.
   Maar je kunt nergens anders terecht.
   Moet je ambassade in den haag s’morgens proberen te bellen ze hangen gewoon op .
   Ik vroeg aan die thaise man waarom de telefoon word opgehangen,hij zei anders kan ik mijn werk niet doen
   Dus hij neemt de telefoon op en hangt gewoon op zonder iets te zeggen .
   Ik dacht dat er iets mis was met de verbinding.
   Hoe behandel je de mensen ?
   Gewoon als vuil ,want wij doen alles met glimlach.
   Alles met glimlach !!!!
   Want jullie kunnen toch geen kant op,jullie willen toch naar thailand.
   I dont care.
   Dat was wat mijn thaise vriendin altijd zei ,maar wel met glimlach!!!!
   Vooralles hebben ze een juiste glimlach.( dat hoor ik hier toch altijd)

   • Rob zegt op

    Sorry ik vergat nog te zeggen dat ik dus mijn paspoort moest ophalen .
    Dat is dan 230 km meer totaal 690 km ,gewoon te gek voor woorden.
    Benzine en parkeren ben je al meer kwijt dan het visum
    Ik haal paspoort zelf op ik vertrouw ze niet meer.
    Want de vorige keer was het bij mij vriendin kwijt te laat opgestuurd .
    Ze moest in Eindhoven een nood document halen .
    En wat ook belachelijk was toen ik een paar dagen later het ging ophalen .
    De vorige keer was het niet klaar ze waren het vergeten in Amsterdam.
    Wat denk je maken het voor me neus in orde sticker erop stempel handtekening klaar 5 min .
    Maar ze laten je wel voor jan L..L rijden.
    Ik reed terug naar huis pissig maar met een glimlach ik had mijn visum.

   • arie withaar zegt op

    hallo rob , heb zeer positieve ervaring in Essen, behulpsaam en meedenkend, zoals gezegd , had mijn inkomstenverklaring vergeten, toch gewoon zonder problemen visum gekregen.

    Ook in Essen werken maar twee personen.maar zeer correct en vriendelijk.
    voor mij dus geen denhaag of amsterdam.
    gr arie

 26. Edvato zegt op

  Op Thailandblog heb ik vaker gelezen over de klantonvriendelijkheid van de Nederlandse medewerker op het consulaat te Amsterdam.
  Ook wij werden afgesnauwd en als een kind behandeld. Elly, mocht je weer gaan naar het Thaise consulaat, maak dan twee kopietjes van deze blog. Een voor khun Chagrijn en een voor de Thaise ambassadeur. Misschien wil Khun Chagrijn de kopie per interne post versturen 🙂

  • Elly zegt op

   Ik, Elly, heb zojuist deze link :
   https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/logica-zoek-thais-consulaat-amsterdam/

   verstuurd van al deze reacties naar: Ambassade in den Haag, Reiskrant Telegraaf, Thaisverkeersbureau, Ambassade in Bangkok, asiaconsulare@minbuza.nl, ban@minbuza.nl,
   Morgen als ik mijn visum heb gehaald zal ik een bericht sturen met dezelfde link naar
   info@thaiconsulate-amsterdam.org
   Ik heb geprobeerd om alle berichten te kopiëren maar dat werd heel lelijk door de blauwe ondergrond.
   Ik ga nog proberen of ik inderdaad deze blog kan printen en zal deze dan met groot genoegen aan de nukkige man overhandigen. Lukt dit niet dan zal ik morgen de link verzenden.
   Vriendelijke groet, Elly

   • Elly zegt op

    Onderstaand bericht ontving ik zojuist van de Thaise Ambassade in den Haag

    Dear Elly oooooooooo(heb mijn achternaam even weggehaald)

    Thank you for your comment and your attached link. We will take your comment to our consideration.

    Kind Regards,

    Consular Section
    The Royal Thai Embassy, the Hague

 27. b.moss zegt op

  Voor alle terechte klagers wil ik wel wat doen.
  Ik ga 16e deze maand naar thailand en 15 january 2015.
  Wie al deze klachen wil bundelen in thais en engels , KAN IK ZORGDRAGEN
  DAT DIT NAAR DE THAISE OVERHEiD GAAT.En andere betrokken instanties.
  Dit moet echt veranderen.Indien mogelijk met een krantenbericht erbij.
  SMS naar 0641459984

  • Elly zegt op

   als ik dit nummer draai wordt er gezegd dat het niet in gebruik is.

 28. Joannes zegt op

  Ik krijg de bibbers als ik alles lees hierboven. Ik ga 27 oktober voor 45 dagen naar Thailand (vakantie) samen met mijn vrouw.
  Wil mijn visum aanvragen in Antwerpen. Om niet voor verrassingen te komen staan, graag enige uitleg wat ik speciaal moet meenemen, en of ze in Antwerpen wel vriendelijk zijn?????

 29. Jimmy zegt op

  Ook op de Thaise ambassades / consulaten in Vientiane Laos, en Manila + Cebu Philipijnen word je voor het aanvragen van een toeristen visum op een vernederende laag dunkende manier (als een hond) behandeld door de Thaise medewerkers.
  Iedere keer weer ,slikken, en geforceerd vriendelijk blijven als je daar je visum stempeltje komt halen.
  En nu in Amsterdam dus ook al !
  Geen wonder dat de toeristen aantallen terug lopen in Thailand.
  Ik hoorde van een kennis die in Pattaya woond dat die zijn condo kamers niet meer vehuurd krijgt en dat hotels met het zelfde probleem kampen, dat de restaurants en bars leeg zijn, dit had hij de jaren voorheen niet zo meegemaakt…
  Goed bezig daar in Thailand en op de ambassades, toeristje pesten.

 30. Arie & Maria zegt op

  Weet iemand, hoe je de blauwe kleur weg kunt halen nadat je de tekst hebt geplakt in Word?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Arie & Maria Dat kan via de functie Opmaak wissen. Bij mij zit die in het Start-menu. Tekst selecteren en Opmaak wissen aanklikken. Als je hem niet kunt vinden, moet je even het vraagteken rechtsboven aanklikken.

 31. lode zegt op

  de dame in Antwerpen is beleeft maar daarmee is alles ook gezegd
  vriendelijk en mededewerking is zeker geen gave van haar

  • Gerrie Q8 zegt op

   @Lode, ik ken deze dame en maak er een sport van haar aan het lachen te krijgen. En wat denk je? Het is me al 2 x gelukt. Enige probleem daar in Antwerpen is de parking. Heb al een retributie van 30 euro ontvangen, maar dan mocht ik wel een hele dag blijven staan.

 32. Wim Penning zegt op

  Wim Penning.
  Ik heb verledenjaar mijn O visum aangevraagt zonder problemen,hij heeft mij toen duidelijk gezegd dat ik na het verlopen van mijn visa pas een nieuwe aanvraag kon doen. De man was zeer vriendelijk,daartegen de vorige jaren niet in de lairessestraat maar wel op de kijzersgracht was daar een Kenou.
  Ik heb de man verledenjaar nog gekomplimenteerd over zijn gedrag.
  Ik moet volgende maand weer voor mijn nieuwe jaarvisum , Ik laat mijn ervaring weten.

 33. leon 1 zegt op

  Beste Joannes,
  kijk op http://www.thaiconsulate.be, zal niet veel schelen als in Nederland en Vlamingen zijn altijd correct en zakelijk.

 34. Joseph Jongen zegt op

  Een positief bericht mijnerzijds. Ben verschillende malen in Amsterdam geweest en nimmer enig probleem ondervonden. Vraag me af waarom anderen zoveel problemen ondervinden. Zou bij zoveel narigheid rustig naar een ander naburig land reizen. Wat te denken van Vietnam of de Filipijnen? Dat zijn eveneens heerlijke vakantielanden die minstens zoveel te bieden hebben en wellicht nog veel meer dan Thailand. Als die landen -wellicht terecht- meer bezoekers uit Nederland trekken gaan de ogen op de Thaise ambassade en het consulaat in Amsterdam wellicht wagenwijd open. Echter… kijk eerst even naar wat je wellicht zelf fout doet betreffende de aanvraag die je wilt indienen. Overigens geldt dat voor alle landen.

  • noah zegt op

   Sluit mij gaarne aan bij de posting van Dhr. Jongen. Helemaal niets op aan te merken! Leuke is aan de Filipijnen dat men zelfs 4 maanden kan verblijven zonder visum. Na de 30 dagen bij aankomst kan men zo nog 2x verlengen en krijgt men de eerste maal 30 dagen erbij en de 2e maal 59! Omgerekend komt men prijstechnisch gezien op hetzelfde bedrag qua kosten uit, maar geen gereis Amsterdam of Den Haag. Dit geld is natuurlijk wel verdiend!

 35. hendrik zegt op

  Na een nachtje slapen , en het lezen van alle reacties, inclusief mijn eigen reacties heb ik deze pagina op facebook gezet . Mogelijk wordt de pagina naar vele vrrstuurd en levert het thailandblog nieuwebloggers op.
  Even afwachten dus. Gr. Hendrik.

 36. noah zegt op

  Waarom nooit hier eerder melding van gemaakt? Waarom nooit eerder een mail naar het Thailandblog geschreven om het op het blog te posten? Nu wordt alles met de grond gelijk gemaakt, waar ik het overigens niet mee eens ben! Regels zijn regels, een dag te vroeg is een dag te vroeg. Ik kom jaarlijks op ambassades en consulaten, ben in al die tijd een maal weggestuurd…..idd, u raad het al, zelf schuld want een papiertje ontbrak!

 37. colin de Jong zegt op

  Bij vragen stuur ik al jaren mensen naar Amsterdam omdat Den Haag zo moeilijk doet,maar heb inmiddels tientallen klachten gehad over het consulaat in Amsteredam voor hun asociale en onbeschofte behandeling. Adviseerde dit te melden bij de Ned. en Thaise ambassade en dat hebben er diverse gedaan,maar zijn ook niet verder opgeschoten.Vroeger nooit geen problemen gehad,maar er zit een hele nare man die super gefrustreerd is blijkbaar en het leven onnodig zuur maakt voor onze landgenoten.Geef niet op en stuur massaal een klacht naar de Thaise ambassade in Den Haag en ook cc naar de Ned. ambassade in Bangkok,want deze praktijken zijn te gek voor woorden. Een aantal bekenden van mij komen om die reden niet meer naar Thailand en roemen Indonesie, de Philipijnen en Cambodja waar je meer dan welkom bent

 38. colin de Jong zegt op

  Hoor dit al een tijdje en diverse bekenden zijn zo boos dat ze Thailand hierom mijden en zijn in Cambodja en de Philipijnen meer dan welkom voor lang verblijf.

 39. Wim zegt op

  Mijn vrouw en ik gaan in Oktober voor ca 6 maanden naar Thailand om te overwinteren. Ben een dagelijkse bezoeker van de Thailandblog en las zodoende het verhaal aangaande het consulaat en de ambassade. Ik schrok hiervan, dacht dit is niet “des Thais”. Voor op gesteld moet ik zeggen dat ik persoonlijk niet aanwezig ben geweest bij hetgeen de schrijvers is overkomen, maar zoals altijd zullen er wel twee kanten aan de verhalen zitten. Over onze visum aanvraag heb ik vanmorgen tot 2 maal kontakt gehad met het consulaat (Richard en John) en ben op zeer correcte en vriendelijke wijze ben te woord gestaan. Vond toch dat na alle negatieve verhalen hier omtrent dit ook wel even aan gegeven mag worden.

  Wim

 40. hendrik zegt op

  Beste wim,
  Het is fijn te horen dat u zo fijn geholpen ben door de door u genoemde personen.
  Het zou heel goed mogelijk zijn dat ambassade personeel ook mee kijkt op het thailand blog om op de hoogte te zijn wat er zo al speelt op dit blog.

  Als dit zo mocht zijn, zou ik niet blij zijn met al deze negatieve berichten, en spoedig mijn handelswijze veranderen naar de klanten. Verder geeft u niet aan of het Den hasg of Amsterdam betreft waar u zo vriendelijk bent geholpen. En ja er zullen best wel eens papiertjes vergeten zijn, maar geeft het personeel nog niet het recht mensen als kleuters te behandelen.

  Hoop dat u als u uw visa gaat halen hier nog hetzelfde overdenkt, laat het even weten zou ik zeggen.
  Gr. Hendrik Thailand.

 41. Kees zegt op

  Elly, volgens mij heb je je perfect aan de regels gehouden toen je op 8 september op de stoep stond: ‘enter before 9 september’ betekent letterlijk dat je op 9 september dus een dag te laat bent. Gebeurt wel vaker bij overheids organen: regels opstellen die niet logisch zijn of die ze zelf niet toepassen, en dan de ‘klant’ die hun eigen kromme regels volgt afsnauwen. Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website