Beste lezers,

Zowat twee weken geleden is mijn geparkeerde auto in Hua Hin aangereden door een dronken Thaise taxidriver. Volop getuigen hebben mij het kentekennummer van de dader gegeven. Politie erbij, de dader geïdentificeerd en… hij ontkent alles!

Nu zegt de politie dat er geen getuigen te vinden zijn. Gisteren zelf met verschillende getuigen gesproken en geen van hen wil daadwerkelijk getuigen in de rechtbank. Ze geven allen te verstaan dat ze bang zijn en de kleine goedlopende straatrestaurants niet willen verliezen!

Ik moet de schade nu zelf betalen. De verzekering moet een politierapport hebben. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Na 15 jaar Thailand is een echtscheiding met dit land op komst. Het leven tussen laffe boeven is voor mij teveel geworden.

Ik hoop dat de lezers met zulke nare ervaringen ook naar voren durven komen.

Met een vriendelijk groet,

Dan Georg


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersinzending: ‘De liefderelatie met Thailand komt tot een eind!’”

 1. frank zegt op

  Eigen volk eerst wordt hier heel letterlijk genomen. Vergis je niet achter die eeuwige smile gaat heel wat hebzucht en haat schuil.

 2. eduard zegt op

  Mijn ervaring is na bijna 20 jaar dat iedere farang aan de beurt komt met negatieve dingen,helaas.Thaien willen ook niet voor een farang getuigen,heb ik zelf meegemaakt.Wachten misschien op een ferme beloning,maar ik zag daar niks in.

 3. Harry zegt op

  Hoe vaak is het al verteld? Als farang heb je in TH slechts één recht: zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld erdoor draaien en er zo min mogelijk voor terug krijgen.
  Ik moet de eerste farang nog zien, die zo oud wordt, dat hij echt hulpbehoevend wordt en dan nog steeds door de Thai wordt verzorgd .
  Een bekende van mij ging op zijn 67e naar Chiang Mai. Op z’n 72e kreeg hij een herseninfarct. Vanaf die tijd niets meer van hem gehoord. telefoon, mobieltje, e-mail… alles geen contact.
  Conclusie: nadat de “citroen leeggeperst was”, gewoon in een achterkamertje dood laten gaan.

 4. John zegt op

  Frank, Ik ben het helemaal eens met jou, het land van de duizend smiles is een farce, het bestaat niet en wat betreft de hebzucht en haat is mij wel bekend dat ondevind ik al jaren, en is jammer als je zoveel doet voor de familie en is nooit genoeg .

 5. Erik bkk zegt op

  Shit happens everywhere. Ik heb als volwassene 23 jaar in nederland gewoond, 16 jaar in Amerika en nu al weer dik 10 jaar in Thailand. Al het goede in het leven moet je zelf voor vechten. Al het slechte krijg je kado zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Dat is overal zo ongeacht waar je woont. Welcome in the real world.

 6. Pat zegt op

  Ik werp mij hier vaak op als de grote verdediger van Thailand als er weer maar eens overdreven met scherp wordt geschoten op het land en zijn inwoners.

  Op dit verhaal ga ik geen verdediging op mij nemen, omdat ik overtuigd ben dat dit echt wel de zwakke punten van Thailand aangeeft.
  Het “eigen volk-principe”, wat bij ons in het Westen vies en verwerpelijk wordt bevonden (onterecht), is in Thailand de gewone gang van zaken.

  In zekere zin geef ik elk land gelijk als het voor eigen volk kiest, maar de wet moet wel voor iedereen toegepast worden en corruptie en vooral de achteruitstelling van eerlijke mensen (slachtoffers) is verwerpelijk.

  Er elke dag tegen vechten en het aanklagen zal op termijn helpen, maar dat bezorgt ook veel stress natuurlijk.

  Hopelijk weegt de financiële schade niet te zwaar op je gezin.

 7. Ron Bergkotte zegt op

  Tover 2 farangs uit de hoge hoed die wel willen getuigen, gebeurt hier in NL ook regelmatig dat zich na enige tijd getuigen melden die het ongeval hebben gezien. Zo vals als de nacht natuurlijk.

 8. Oosterbroek zegt op

  Op hulp van de Politie hoef je niet te rekenen,rekenen kunnen ze goed naar zichzelf toe.
  Dit gebeurde een vriend van mij……ex vriendin steelt pinpas herinnert de code nog en pint 100.000
  BAHT. Politie ingelicht pinpas is terug 100.000 Bath is terug dus zou je denken alles keurig opgelost?
  Kosten Politie 50.000 bath,je ziet ze helpen je heus wel!

 9. Hans van Mourik zegt op

  Beste Dan Georg…dit is werkelijk heel triest,
  maar ik die 18-jaar woonachtig is in dit land van de glimlach ben dit soort praktijken al lang gewend.
  Ik ben even zoveel jaren woonachtig in de stad Khon Kaen.,als een alleenstaande ouder dus zonder
  thaise aanhang.
  De thaise bevolking in onze stad noemen de plaatselijke politie hier…KHON KAEN MAFFIA!!!
  Maar de bevolking hier zijn zelf eveneens geen lekkertjes…lafaards, en enkel denken aan zichzelf!
  Een Nederlands gezegde is hier dan óók op zijn plaats…IKKE EN DE REST KAN STIKKEN!!!
  Enkele voorbeelden hiervan die ik eveneens wekelijks te horen en/of zien krijgt…

  Doorgereden na dronken achter het stuur iemand te hebben dood gereden.
  Na een botsing snel doorrijden.
  Een gewonde op straat niet helpen, maar doorlopen.
  Als men op de openbare weg wilt oversteken, en een automobilist komt op zo’n 200-meter van je vandaan aanrijden.,dan gaat hij met z’n lichten knipperen en vervolgens harder naar je toe rijden.

  Tot slot; Dat ik hier in Thailand alweer zolang woonachtig ben, is omdat dit land een prachtig land is
  (nog wel).,het klimaat en de thaise keuken eveneens.
  Voor dit alles zou ik Nederland NIET willen verruilen voor dit land.
  Wat betreft de Thaise bevolking wil ik verder niets meer over kwijt…wel geef ik mijn ogen dagelijks goed de kost, en kijk goed uit met oversteken!
  Mijn vervoer???
  Het openbaar vervoer.

 10. jochem zegt op

  Na vijtien jaar wonen, helaas eens met veel van de klachten. Advies, ga eens een borreltje drinken met een lokale politie-agent, samen een flesje Red Label opdrinken kan zeer profijtelijk zijn voor de toekomst. In het land der corruptie, doe zoals het hoort, 2 “toevallige” farang getuigen hebben het ongeval dus WEL gezien…
  En als de gewone politie niet helpt, naar de Toursit Police. In Thailand overleven is, “baas boven baas”, de enige taal die men spreekt, of een kleine enveloppe met inhoud voor een beetje hulp…

 11. Simon zegt op

  Altijd heerlijk om te lezen, hoe een Nederlander reageert, op de gang van zaken in het buitenland. Daarbij neem ik altijd in het achterhoofd, het Nederlandse integratiebeleid. Vervolgens moet ik dan concluderen, en wordt het me duidelijker, waarom er zo veel Nederlanders, zo ontevreden zijn op dat Nederlands beleid. Thailand zal mij hier nooit in teleurstellen. Het Thaise beleid is voor mij zo helder als wat.

 12. Roland Jacobs zegt op

  Jongens jongens toch ,
  This is the land of Smile ,maar voor de Thais .
  Hebben jullie nooit gehoord van …….Thai Rak Thai ???
  Mvg …… Roland .

 13. NicoB zegt op

  De angst van Thaise getuigen van een gebeurtenis om een getuigenis af te leggen is niet geheel ontbloot van risiko en niet alleen in Thailand kijken mensen die ergens getuige van zijn de andere kant op.
  In dit geval gaven de getuigen toch nog wel het kenteken door, daadwerkelijk getuigen is een andere zaak.
  Misschien het spel meespelen en met gelijke munt betalen zoals Jochem zegt.

 14. tonymarony zegt op

  Die van 2 getuigen van de straat pikken of kennes laten getuigen kan wel werken hoor , wat ook werkt is die gozer op zoeken waar hij woont en even bij de verf winkel een fles afbijt kopen en een mannetje voor wat geld deze over de auto van die bokkelul laten gooien en daar is hij niet blij mee geloof me dat heb je nog een beetje plezier en genoeg doening .

 15. lung addie zegt op

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Hoeveel Nederlanders/Belgen en noem maar op plegen vluchtmisdrijf na een ongeval? Hoeveel Nederlanders/Belgen zullen met plezier getuigen voor een “vreemdeling” bij een dispuut met een eigen bewoner? We moeten ons niet heiliger voordoen dan de Paus. We brengen het ook maar naar buiten als we zelf betrokken zijn. De Farangs zijn in “hun thuisland” niet anders dan de Thais in “hun thuisland’.
  lung addie

 16. Georges Thomaes zegt op

  België bijvoorbeeld

  Mijn ex-vrouw heeft een ongeval met de auto.
  Zij stond stil om de baan op te rijden.
  Aanrijder (die aan het telefoneren was) rijdt op haar in en erkent uiteraard dat hij in fout was.
  Aaanrijdingspapieren echter (door shock) onvolledig ingevuld.
  Politie was er bij, maar veel te laat.
  Volgende dag (na overleg met verzekering) ontkent de aanrijder dat hij in fout was.
  Getuigen hebben de aanrijding gezien, maar willen niet getuigen.
  Gevolg: kosten aan auto zelf betaalt en de medische kosten voor de ‘whiplash’ volledig zelf te betalen.
  Wat is het verschil?
  Hier farang contra farang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website