Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
4 maart 2018

Na een huwelijk van 16 jaar met een Thaise dame en 2 jaar alleen te zijn heb ik besloten om weer verder door het leven te gaan met een lieve vrouw aan mijn zijde. Net nog de kaap van 40 nog niet bereikt en in goede gezondheid alsook een stabiele leefsituatie hoop ik om nog iemand te vinden. Verslingerd op de Aziatische cultuur van leven, de natuur en eenvoud richt ik mijn pijlen in de hoop nogmaals het geluk te treffen met een goede Thaise vrouw.

Ondanks de vechtscheiding (ontrouw partner met een zeer welstellende man) was mijn ex vrouw een goede vrouw (met toch wel wat gebreken maar niemand is perfect). Alleen zag ik dit veel te laat in. Gedurende ons huwelijk bracht ik ook vaak te weinig begrip op betreft de familiedruk die zij regelmatig ondervond komende uit Thailand.

Mijn antwoord was vaak: We leven nu in België niet in Thailand. De meeste onder jullie zullen wel weten dat dit dan te maken had met: mijn ouders willen een huis, mijn broer wil een wagen, mijn zus wil een brommer ect. Het stopte niet.

Vastberaden te leren uit mijn fouten probeer ik het nu beter te doen en te aanvaarden dat dit er nu eenmaal bij hoort en dat de familie altijd voorrang zal krijgen hoe goed je je partner ook behandeld. Dit is nu eenmaal zo.

Bij deze heb ik vorig jaar iemand leren kennen online, Een jonge dame 32 jaar (ik 37 jaar). Ze heeft een goede functie in het stadsbestuur (Udon Thani) en de familie (Khon Kaen) kan zich onderhouden met de landbouw en visvangst en wonen in een een huis gebouwd en betaald door de dochter (geen grote luxe maar zeker niet ondermaats). Doch is er niet veel ruimte voor tegenslag en als enige dochter valt alle verantwoordelijkheid op haar.

Na het laatste jaar 2x een maand haar te gaan bezoeken blijf ik nog steeds het gevoel hebben, hier klopt iets niet. Is dit een gevoel mede door de nasleep van mijn scheiding? Dit weet ik niet. Doch mijn gevoel betreft mensen inschatting is meestal correct. Niet altijd maar toch vaak. Ik ben voorgesteld geweest aan de familie. Ik heb in het onderlijk huis verbleven (aparte kamer). Meerdere dagen uitstapjes en etentjes met heel de familie. De kennismaking voelde goed aan en ik zag dat de ze het een leuk gebeuren vonden. Ik heb er zelf ook van genoten.

Ik had hiervoor geen beperkt budget opgesteld maar heb wel meermaals gemeld in onze online conversaties dat ik hier veel uren voor moet werken en dat zelfs in België het geld niet uit de hemel komt gevallen. Ik vertel haar hoe de zaken werkelijk zijn zonder haar in een waan te leiden van ”Ik ben rijk”of welstellend). Zoals velen onder jullie ben ik gewoon een werkmens, (arbeider). Ik ben de eerste maal ook uitgenodigd geweest op de plaats van haar tewerkstelling en voorgesteld aan haar collega’s, wat ik positief aanvaarde. Dit gaf mij de indruk dat ze wou dat ik deel uitmaakte van haar leven en dat ze niets te verbergen had. Toch blijf ik met een wrang gevoel achter, betreft deze volgende punten:

 • Ze is zeer discreet in haar vroegere relaties. Ze heeft 1 Thaise partner gehad met wie ze 8 jaar samen was. Haar ouders keurden deze relatie uiteindelijk af wegens gebrek aan inkomsten langs meneer zijn kant (kon geen vaste job behouden). En 2x een online buitenlandse vriend gehad die ze enkel online sprak en nooit ontmoet heeft (zegt ze). Met een tussenperiode van 2 jaar.

Dit is wat ik weet over haar vroegere relaties, Zoals ik deze zinnen hier heb neergepend. Als ik meer in een diepgaande conversatie hiervoor wil stappen krijg ik het antwoord. Ik wil niet praten over het verleden enkel de toekomst.

 • Facebook. Ze weigert mij toe te laten als vriend op Facebook. Als ik een reden vraag is het antwoord: Als je hier een probleem van wilt maken is deze relatie ten einde. Ze heeft mij dan uiteindelijk toch toegevoegd maar ik merk en zie dat ik enkel niet geblokkeerd wordt bij zaken dat ik mag zien. Ze heeft mij 1 maal een reden gegeven, Deze was dat ze niet wil dat de mensen dit weten omdat ze nu al reeds met jaloezie op de werkvloer te maken krijgt.
 • Totaal gebrek aan gevoel, emotie, passie en inleving.

Ik vergelijk haar soms met een robot. Wij hebben nog totaal geen lichamelijk contact gehad, geen kus, geen knuffel. Zelfs handen vasthouden is uit den boze. Zelfs niet als we alleen zijn. Alsook verbaal haar gevoelens uiten is taboe.

Zij is van mening geen lichamelijk contact welke dan ook tot zij getrouwd is ( waar ik wel respect kan voor opbrengen). Ik kan mij echter moeilijk voorstellen als je 8 jaar met iemand samen bent er totaal geen lichamelijk contact is geweest. Doch mijn vraag hierover wordt beantwoord met: ‘Ik hoef jou niets uitte leggen’.

Tot op heden vraagt ze mij effectief rechtstreeks nog niet om geld. Maar onrechtstreeks al meerdere malen. Bedragen die oplopen van 1000 tot 5000 euro. Ik heb haar na de eerste keer voorgesteld om haar elke maand 250 euro te geven zodat ze gezond kan leven (of dit echter nodig is betwijfel ik om eerlijk te zijn). Maar ik wou van mij kant tonen dat dit voor mij een serieuze bedoeling is. Na toch hier en daar onrechtstreeks geprobeerd te hebben weet ze ondertussen ook al door dat meer dan 250 euro per maand er niet zal inzitten,
Ik vermoed dat aftasten is van haar kant uit betreft: ‘kijken hoever ik kan gaan”. Er is duidelijk ook meer communicatie wanneer het begin van de maand er is, als ze weet dat mijn loon gestort is.

Ik zou hier nog uren kunnen over doorgaan. Graag had ik geweten of voor jullie dit verhaal herkenbaar is? Misschien begin ik oud te worden en paranoia, maar naar mijn gevoel klopt hier iets niet.

Dit zijn geen normale reacties van haar kant uit vind ik. Niet van een vrouw die beweert zo verliefd te zijn.

Of ben ik nu zo verkeerd?

Ingezonden door Mike (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

81 reacties op “Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner?”

 1. Siam zegt op

  Zoals jij het opschrijft komt het mij niet echt over alsof zij echt de liefde voor jou heeft. Zeker dat laatste dat er aan het begin vd maand meer communicatie is ivm je loon en dus de storting van de 250 euro zeker te stellen. Misschien is het een idee om volgende maand te zeggen dat je een onverwachte grote uitgave hebt en je die maand de 250 euro niet kan overmaken en dan kijken hoe ze reageert.

  Belangrijk is en blijft je gevoel, als dat niet goed is dan kun je beter kappen.

  Succes bij je beslissing, stel het niet te lang uit hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt

  • Mike zegt op

   Ik ben heel slecht in liegen. Dit is iets dat ik niet graag doe.
   Ik zal de storting van deze maand afwachten en kijken naar de reactie.
   Ik vermoed echter dat ik de uitkomst van dit gebeuren al weet.

   • Joop zegt op

    Mike, ga van die 250 euro fijn uit eten met een goede vriend of vriendin. Daarna lekker naar de film en na afloop ergens een glaasje drinken. Daar heb je honderd keer meer plezier van dan je van deze dame ooit zult ontvangen.

 2. Stan zegt op

  Loslaten, zonder meer.

  • Marco Pelle zegt op

   Mike los laten.Je wordt belazerd . Alle tekens zijn er alleen zie jij ze ook wel maar wazig.
   Stop met geld sturen.!!!!!
   Lees je verhaal zelf nu eens hard op voor jezelf dan weet je ook dat dit allemaal niet klopt.!!!!!

 3. harry zegt op

  Beste Mike ,
  Als ik jou verhaal zo lees weet je het antwoord zelf wel denk ik.Zeker daar je al aangeeft ervaring te hebben in een relatie met een Thaise.Waarom zou jezelf kwellen ? Is het niet verstandiger om een andere partner te zoeken?

  • Mike zegt op

   Bedankt voor het advies Harry.
   Inderdaad. Ik vrees dat dit geen toekomst heeft.

 4. albert zegt op

  geachte heer,
  tja wat lees ik : een vrouw die zich niet openstelt en een deel van haar leven afschermt.
  en zoals u zelf zegt ,gezond wantrouwen ,achterdocht vawege eerdere ervaringen,maar toch voel dit niet goed.
  u gaat open een relatie aan en de Thaise dame niet . Dat zegt voldoende.
  Stoppen.
  en er zijn meer leuke dames en u bent nog jong .Sucses

 5. Cornelis zegt op

  Mike, dat je hierboven beschreven ervaringen twijfels bij je oproepen is uiterst gezond, naar mijn bescheiden mening. Velen – lijkt mij – zouden al om veel minder zijn afgehaakt. Na zoveel tijd in feite nog steeds geen signalen van enige affectie, geen enkele intimiteit, niets ‘delen’, het afhouden van toegang tot haar verleden: ik zou al gestopt zijn. Ik zie hier geen toekomst in.

  • Mike zegt op

   Dank u voor de reactie.

 6. DJ zegt op

  Nou nou ‘t is allemaal wat, ik ga hier allemaal echt niet op in maar laten we wel wezen, eerlijk wat denkt u nu zelf?
  Wat ik wel wil zeggen dat ik voor bedragen van 1000 en 5000 euro menig knuffel kan bekomen in gans Thailand………en voor 250 euro per maand kan ik dan ook nog menigeen blij maken meen ik te weten.

 7. Geert zegt op

  Volgens mij moet jij wat beter naar jouw gevoel luisteren. Een dame met een goede functie in het stadsbestuur houd na betalen van belastingen en vaste lasten meer over dan iemand in België of Nederland.
  Ja, haar salaris is lager, maar haar vaste lasten veel lager.
  Dit verhaal geeft mij, zonder de dame te kennen, een bittere smaak in de mond. Misschien ben ik te hard geworden hier maar een dame die mij zo zou behandelen was bij mij al lang vervangen.

 8. Rob zegt op

  Mijn haren gaan recht omhoog staan als ik dit lees. Compleet foute boel. Direct en compleet mee stoppen want je loopt in jouw ongeluk!

 9. Joseph zegt op

  Jij bent 37. Zestien jaar getrouwd geweest en 2 jaar alleen. Neem aan dat alvorens je trouwde ook nog een jaartje ‘verkering’ hebt gehad. Een simpele rekensom leert dat je al met je 18e voor de bijl bent gegaan. Wijsheid komt met de jaren zegt een oud gezegde maar als ik het verhaal lees is dat op jou niet van toepassing. Probeer je verstand nu maar eens te gebruiken, doe verstandig en laat je niet in de luren leggen.

  • Mike zegt op

   Dat klopt Joseph.
   Getrouwd op 18 jarige leeftijd na 1 maand verkering.

 10. m dolman zegt op

  weg ermee 1000% ze gaat nog steeds met de eerdere vriend ,geloof mij ! en collegas of wie dan ook ze zullen elkaar altijd indekken tegenover een buitenlander!

  • Mike zegt op

   Zou zelfs de familie hier aan mee doen?
   Kan iemand echt zo goed toneel spelen ?

   • Jasper zegt op

    Jazeker!
    Is mij ook overkomen. Ik bleek achteraf de 4e dat jaar die zij had voorgesteld, ik wordt (evenals mijn voorgangers) binnengehaald alsof ik sinterklaas was.
    Je bent en blijft een farang, een kwai die gemolken moet worden en daarna naar de slacht gaat.

   • harry zegt op

    Beste Mike,
    Beide vragen van jou kan ik met ja te beantwoorden.Ze worden soms zelfs door de familie opgefokt om je zoveel mogelijk te plukken.Denk nu niet dat de Thai onderling dit niet doen,heb ik ook al menig staaltje van gezien .
    Wat je tweede vraag betreft , ik zeg wel eens dat sommige Thaise dames hun carrière zijn misgelopen .Menige Hollywood actrice kan nog wat van hun leren.

 11. chiang Moi zegt op

  Tsja je verhaal is duidelijk lijkt mij, je hebt terecht twijfels. Ik erken dat de Thaise beleving van een relatie anders is dan de doorsnee westerse maar in beide gevallen zou voor mij bij twijfel ik het voordeel nemen. Ik zou in dit geval al gestopt zijn. Ik wens je sucsses met je beslissing.

 12. Karel van der Bijl zegt op

  Bij mij komt uitsluitend de vraag op … wat maakt dat JIJ aan deze vrouw/relatie wilt blijven vasthouden?

 13. doede zegt op

  Liefde is blind, soms stekeblind in dit geval zo te lezen.

  • Mike zegt op

   Ik zou inderdaad beter moeten weten.
   Bedankt voor de melding.

 14. Karel zegt op

  Totaal geen intimiteiten voor het huwelijk… ha ha. Doet mij denken aan het verhaal van een Fransman (op Thaivisa.com) die trouwde met een sluwe Thaise. Hij werkte ook nog en kwam een maand over voor het huwelijk etc. Zelfs in de eerste huwelijksnacht ‘was zij er nog niet aan toe’.

  Hij weer werken in Frankrijk… en ja hoor, geen contact meer en mevrouw was daarna uit het dorp in Isaan verdwenen. Koste hem een bruidsschat van 300.000 en kosten bruiloft 100.000… foetsie !

  En hoe denk jij dat je seksleven zal zijn als je met deze dame getrouwd bent (na misschien betaling bruidsschat…. hoe dan ook, tegen die tijd ben je minimaal 10.000 euro armer)?

  Voorspelling: je rent een maand na het huwelijk bijna huilend weg, jezelf vervloekend dat je er weer ingetrapt bent. Tja, en daarna moet je nog officieel van haar scheiden…

 15. LOUISE zegt op

  Beste Mike,

  Gelijk stoppen.
  Bij de eerste vraag al als antwoord te krijgen dat zij jou niets behoeft uit te leggen, had jou toch al heel duidelijk moeten zijn.
  En de ouders helpen haar wel hoor, als dat een leuk maandelijks inkomen gaat opleveren.

  Omdraaien en verdwijnen voor je gigantisch met deze “”dame”” de ellende in gaat.
  Kijk op je gemak rond en begin rustig als je een nieuw meisje/vrouw ontmoet.
  Wel gelijk duidelijk zijn over de eventuele zakken met geld die ze niet krijgen.

  Heel veel verstand en geluk toegewenst.

  LOUISE

  • Mike zegt op

   Bedankt voor het advies.

 16. Pompoei zegt op

  Dat de familie altijd voorrang heeft op de farang is niet waar. Ik ben 37 jaar getrouwd met een meisje uit de Isaan, een boerendochter. Ik nam haar mee naar Belgie en het eerste jaar kregen wij ook berichtjes; mijn vader heeft dit nodig, mijn moeder dat en mijn zusters nog iets anders. Als ik soms zei van iets te geven was haar antwoord altijd; zij kunnen toch ook werken en het zelf kopen. Na een jaartje of wat werd er niks meer gevraagd. Wij wonen nu 12 jaar in Thailand en hebben een goede relatie met haar familie. Ouders helaas enkele jaren overleden.

  • Mike zegt op

   Voor deze samenvatting die u hier neerschreef stel ik mij zo soft op.
   Ik weiger namelijk te geloven dat elke Thaise vrouw slecht is en probeer het goede in hun te zien.
   Helaas mag ik ook niet blind zijn.

 17. De Inquisiteur zegt op

  Heb altijd mijn twijfels of dit soort verhalen wel waar zijn.
  Het ligt er zo dik bovenop dat het niet klopt. Zo blind kan je toch niet wezen.

  • Mike zegt op

   Dag Inquisiteur

   Ik lees graag met veel aandacht u post op deze forum.
   Dank u hiervoor.

   Helaas hoe ik dit verhaal heb neergepend is de realiteit vrees ik.
   Inderdaad ik heb veel geduld en probeer het goede te zien in de mens.
   Vroeger twijfelde ik soms ook aan de oprechtheid van mijn ex-vrouw. Hoewel achteraf bleek dat ze soms de waarheid zei.(Niet vaak , maar toch soms.

   Ik wil geen 2de keer deze fout maken door te achterdochtig te zijn.
   Maar zie nu wel in dat dit geen gezonde relatie is.

   • lung addie zegt op

    In feite hoef je de raadgevingen van het blog niet. Even een klein beetje gezond verstand laten werken en je zal zelf wel tot een besluit kunnen komen. Net als de Inquisiteur, een schrijver met veel ervaring wat het Thailandblog en wat Thailand betreft, heb ik zware twijfels betreffende uw verhaal. Het lijkt me meer een samenraapsel uit vorige artikels. Alleszins, indien nog maar een beetje waar, dan heb je reeds goed geinvesteerd en heel weinig rendement gekregen. Ik zou toch maar eens overwegen in iets anders te investeren en vooral het produkt eerst goed te bekijken.

    • Mike zegt op

     Wat zou ik hier graag een screenshot zetten van onze online conversatie.
     Maar ik vrees dat dit schending is van de privacy? of niet ?
     Een 4 uur durende conversatie gehad deze morgen over bovenstaande feiten.
     De antwoorden blijven nagenoeg vaag beantwoord.
     Bij deze heb ik ook besloten om de financiele hulp stop te zetten.tot nader orde.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Ja wel sommige mannen zijn echt blind. Ook Mike in dit geval.

 18. Ton zegt op

  Na 8! jaar samen keuren haar ouders een relatie af, omdat haar vriend te weinig geld inbrengt.
  Als u met haar samen gaat wonen, stopt zij met werken?, gaat u alleen-verdienen in Europa?
  Huis van haar ouders betaald door dochter. Zo breed hebben haar ouders het dus ook weer niet.
  Absoluut geen schande, maar houdt wel in, dat u in de toekomst mogelijk ook haar ouders financieel dient te ondersteunen, zeker als ze op leeftijd zijn in een land met ontbrekende sociale voorzieningen (pensioen).
  Zoals u weet: eigen ouders, kinderen komen veelal vóór de echtgenoot.
  Dus mogelijk behoorlijke financiële druk op u. Kunt u dat en wilt u dat aan?
  Nu al worden indirect om behoorlijke geldbedragen verzocht.
  Facebook afschermen, geen knuffels.
  Eenrichtingsverkeer, in een relatie dient iedereen “waarde” in te brengen / toe te voegen.
  Succes, hopelijk snel een knuffel van een warmbloedige, lieve, open-boek dame zonder geheimen in plaats van een handje van een kille robot.

 19. Max zegt op

  Beste Mike,

  Als ik je verhaal zo lees dan gaan erg erg veel belletjes bij mij rinkelen. Een relatie gaat om liefde en alles wat er om heen hangt is bij zaak. (met alles wat er om heen hangt bedoel ik geld zaken, vrienden, familie en wat anderen denken van jullie relatie).

  Zo te lezen speelt geld een grote rol in de relatie en persoonlijk kap ik daar al op af. Zelf heb ik al 2 jaar een Thaise vriendin die tijdens onze ontmoeting niet meer wist dan dat ik een arme student was die stage liep in Thailand. Het idee hierachter is dat ze het niet voor het geld doet maar omdat ze mij leuk vind. Ze verbergt niets voor me en we delen alles (qua facebook, instagram, kennis van elkaars vrienden en omgeving etc.)

  Misschien is het goed voor je om voor jezelf een stapje terug te doen en er over na te denken. Aan jou artikel te lezen heb jij zelf een hoop twijfels. Aan het eind gaat het erom dat jij zelf gelukkig bent en dat alleen liefde een rol speelt. Niet je salaris of die 250 euro per maand.

  Succes Mike en ik wens je veel geluk toe in de toekomst en met je keuze!

 20. Fred Janssen zegt op

  Wanneer de voorgaande waarschuwingen,opmerkingen,adviezen enz. nog niet genoeg waren probeer ik het nog 1 keer Mike; STOPPEN !!!!!!

  • Mike zegt op

   Het is inderdaad wel duidelijk aan het worden.
   Bedankt voor de reactie.

 21. Albert zegt op

  Beste,ben 66 jaar en tweemaal gehuwd met thaise vrouw.
  Eerste maal drie jaar,leren kennen in een bar.
  Tweede maal tot nu 14 jaar,en toch vraag ik de scheiding aan.
  Het draait steeds om geld voor de familie.
  Goede raad:Zoek een vrouw in Belgie of Nederland en laat dit aziatisch gedoe,indien je echt gelukkig wil zijn.

 22. Hans Struijlaart zegt op

  Ik zal je maar een ding zeggen. Kappen met deze relatie, dit gaat nooit wat worden, ja waarschijnlijk een 2e teleurstelling. In mijn ogen kom je erg naïef over. Jij gaat het niet redden in Thailand als je zo naïef blijft. Vertrouw op je onderbuikgevoel en ga aub geen geld geven.Ik denk dat je je eigen verhaal nog eens terug moet lezen dan weet je het antwoord al. KAPPEN!!!!

  • Mike zegt op

   Als ik mijn verhaal herlees zie ik inderdaad duidelijk in dat dit geen gezonde relatie is.

 23. tom bang zegt op

  Als ik dit zo lees en dan al de reacties mag ik er toch van uit gaan dat het voor u nu duidelijk moet zijn, meteen ermee stoppen en als u graag een Thaise vriendin heeft die zijn er echt wel. Maar deze dat is zeker, die moet u zelfs geen mailtje meer sturen.
  Ik ken mijn vrouw al vanaf 2009 en ze heeft me verschillende keren om hulp gevraagd maar over de bedragen die u noemt heb ik nog nooit iets gehoord. Bij haar is het ook meer iets van, we zijn getrouwd dus doen we ook financieel dingen samen.
  Ik woon bij hun in en heb nooit huur betaald maar haal wel de rekening uit de bus voor elektrisch en water, doe geregeld boodschappen en de scooter op haar naam weliswaar is ook door mij aangeschaft want daar hebben we allebei iets aan. O ja en wat betreft aandacht en openheid daar heb ik ook geen klagen over, ook niet voor het trouwen.
  Dus gauw dumpen om het oneerbiedig te zeggen en verdriet en teleurstelling die je waarschijnlijk na al dit advies toch zult hebben maar accepteren voordat het helemaal te laat is.
  Sterkte ermee en succes.

 24. chris zegt op

  37 jaar, 16 jaar getrouwd, 2 jaar alleen. Dan was je met 19 al heel jong getrouwd met een Thaise.
  Maar goed. Als het goede gevoel er niet is en ook niet komt lijkt me de conclusie glashelder: rustig en niet gehaast (je bent pas 37) op zoek naar een andere vrouw.
  Er is geen hand vol, maar een land vol, zou mijn vader zeggen.

  • Mike zegt op

   Bedankt voor uw advies.
   Uw vader heeft een goed punt.

 25. Thirifays Marc zegt op

  Sorry maar : run and hide !!! Heb zelf van 2002 tot 2016 in Thailand gewoond/gehuwd met een thaise dame die in 2015 toch verkoos zij een “gik mia farang” binnen te halen en zo ben ik het afgestapt en gescheiden. Ben nu sedert 2016 in belgiestan om voor mijn ouders te zorgen maar als deze episode voorbij is dan wens ik mij ook terug in Thailand te vestigen om voor mijn twee dochters te zorgen.

 26. André zegt op

  Dag Mike,
  Ik denk dat , ook al ben je in een quasi “preuts” land, als twee mensen elkaar graag zien, graag hebben, graag bij elkaar zijn; dat er automatisch meer en meer lichamelijke affectie ontstaat. Dat is de natuur, man, dat hou je niet tegen.
  Dus ga op onderzoek uit ; ofwel ben je in één of ander science-fiction programma beland en is zij een echte robot (wat ik het minst voor waar hou); ofwel is ze misschien een lady-boy en heb je dat nog niet door.
  Een echte vrouw zou op zijn minst als jullie alleen zijn haar lichamelijke affectie laten voelen door je handen vast te pakken; een warme knuffel; een zoen op je mond; iets………. wat dan ook.

  Zoals hierboven reeds gesuggereerd werd; maak een planning ivm het geld storten. Bouw het af (zoek zelf een geloofwaardige reden); en zeg nu reeds dat je nooit een bruidsschat zou betalen. Eens zien of de ware aard van het beestje naar boven komt. Ga nog steeds uit eten en betaal steeds het gelag voor eenieder die mee eet,; maar hou je aan je zelf ingestelde regels.
  Ben getrouwd in Belgiê en heb groot feest gehad in Thailand (inclusief een bruidschat , grote som geld en wat juwelen.) Maar na de huwelijksdag is mijn bruidsschat teruggegeven en de juwelen liggen hier in Belgiê in het nachtkastje van mijn vrouw. Nooit een woord van ruzie hierover gehad. Het enige wat hier gebeurd is een donatie van 200€ per maand aan haar mama. (zij woont alleen en is 81 jaar oud en krijgt enkel van een andere zoon 55 € per maand en gratis inwoon in het huis van die zoon die dit ooit gekocht heeft voor haar).
  Openheid en eerlijkheid en respect zijn toch de bouwstenen voor een soliede relatie en als dit in het begin reeds niet aanwezig is; dan moet je zelf je eigen conclusies maken. Maar ik denk dat je het zelf wel weet, maar moeilijk losgeraakt…….
  Eén troost, de helft van de wereld bestaat uit vrouwen ( een klein 3,5 miljard), dus keuze genoeg om een liefhebbende trouwe echtgenoot te vinden. Jij bent nog jong, dus wanhoop niet en zeg tegen jezelf :” Ander en beter”.
  Mvg
  André

  • Mike zegt op

   Bedankt voor de reactie.
   Ik kan mij vinden in uw stelling.

 27. Anita zegt op

  Hoi Mike,

  Ik ben benieuwd wat je gaat doen.

  Succes in iedergeval.

  • Mike zegt op

   Ik hou u op de hoogte.

  • Mike zegt op

   Ik heb haar deze morgen hier over aangesproken.
   Helaas met zeer weinig resultaat.
   Na 4 uur heb ik het voor bekeken gehouden.
   Er zat echt geen schot in de zaak.

 28. john zoet zegt op

  haar smoesjes dat je haar niet mag aanraken zou er ook nog eens een verassing uit de doos kunnen komen als er iets hangt wat er niet thuis hoort.
  Mijn advies is dumpen en als ze echt moeite doet om je terug te krijgen (kontakt)kan je nog altijd beslissen.
  doe een foto van een mooie meid in je koffer en als ze vraagt wie dat is moet je niet over het verleden en huidige praten
  succes

 29. Rob Tha Mai zegt op

  Als het allemaal zo vreemd is, zijn mijn eerste gevoelens: Is het wel een ECHTE vrouw?

 30. Marijke. zegt op

  Ik ben juist andersom zo een relatie tegengekomen.Juist een nederlander die zonder inkomsten in thailand verblijft.Hij heeft dit al errder in maleisie gedaan en nu in thailand.Wij kennen de vrouw in kwestie al 8 jaar werkt altijd hij kwam geregeld op haar werk om te internetten.Raakte aan de praat en kregen een relatie.Hij leeft finaal op haar kosten terwijl zij het minium loon verdiend.Ik probeer haar steeds duidelijk te maken dat ze word gebruikt door hem.Ze is te goed van vertrouwen en naief en vanuit haar geloof dat je iemand moet helpen.Hij maakt vaak alleen maar ruzie dit is geen goede toekomst dat ziet ze zelf ook wel in.Maar hem laten verzuipen wil ze niet.Mijn gevorl zegt dat hij ergens voor op de vlucht is uit europa maar wat.Ik zou niet weten hoe haarbte kunnen heloen met dit probleem. Dus andersom gebeurd ook.Maar als ik hem was zou ik heel gied nadenken.Ik zou ook denjen kappen met deze vriendschap als er altijd om geld gevraagd word.

  • Jacques zegt op

   Als u echt vindt dat deze man gestopt moet worden, dan zijn er toch wel mogelijkheden om van hem af te komen. Met de mantel der liefde bedekken en toch de klappen krijgen daar schiet je niets mee op. Probeer zijn personalia te achterhalen en geef dit door bij de liaison officier gevestigd bij de Nederlandse ambassade te Bangkok. Deze politieman of vrouw kan de persoon in kwestie natrekken (zal dit niet aan u doorgeven wat de uitkomst is), maar indien nodig stappen ondernemen richting Thaise politie. Ook kan rechtstreeks betrokkene worden gemeld bij de lokale politie. Illegaal, geen geld en vaak ruzie maken met de vrouw die alleen maar lief doet als ik afga op het geen geschreven staat. Dit heerschap is geen reclame voor Nederland. Ik weet dat er mensen zijn die dit klikken vinden, maar een al te goed is iemands gek.

 31. Fransamsterdam zegt op

  Die vergelijking met een robot was natuurlijk niet aardig, maar ik zou daar toch maar de voorkeur aan geven.
  Eventueel kan ik de robot voor eenmalig 250 euro wel updaten, zodat u de robot zelfs mag aanraken en knuffelen. De robot is volledig auto-existent, en is als zodanig geen nakomeling, waardoor schoonouders u bespaard blijven.
  Verder verwijs ik naar de reactie van de Inquisiteur.

 32. HansG zegt op

  LOSLATEN! Ga op je gevoel af. Dit klopt niet. Vergooi je tijd en geld niet.
  Wacht op een open, lief bescheiden vrouw. Ik heb haar ook gevonden. Vraagt nooit om geld. Werkt zich gek, spaart veel en de familie vraagt ook nooit. Haar moeder heeft ze haar hele leven geld gestuurd. Nu krijgt deze elke maand 100 Euro. Dat is alles. Het kan dus wel. En ik zal zeker niet de enige zijn;-)

 33. Arnold zegt op

  Dit lijkt me een fake verhaal. Bij iemand die op vakantie voor het eerst helemaal voor de bijl gaat en heel erg naïef is zou het misschien nog kunnen. Maar bij iemand die al langdurig met een Thaise vrouw getrouwd was???

  Mocht het wél oprecht zijn, onmiddellijk nokken. Zonder vertrouwen is er niets, en dat is precies de toekomst die dit zou hebben.

  • Mike zegt op

   Dank voor uw reactie.
   Helaas dit verhaal is niet fake.
   Ja , ik zou inderdaad moeten beter weten.
   Helaas probeer ik het goede te zien maar er is inderdaad weinig vertrouwen.
   Ik ben zo open mogelijk en correct naar haar toe , helaas is dit niet wederzijds.

 34. Leo Bossink zegt op

  Jouw verhaal gelezend hebbend, kan ik je alleen maar adviseren direct met haar the stoppen. Er zijn genoeg leuke, aantrekkelijke en eerlijke Thaise vrouwen die zich niet zo ridicuul gedragen. Zeker in jouw leeftijdsklasse. En dat ze allemaal vooral van je bankrekening houden is heel normaal, overal ter wereld, niet alleen in Thailand.

 35. Leon zegt op

  Het moet wel duidelijk zijn dat je hiermee moet stoppen. Hoeveel teleurstellingen wil je hebben.
  De ‘dame’ zou best weleens een ladyboy kunnen zijn …… Ik zou daar geen bruidschat voor over hebben om daar achter te komen.

  • Mike zegt op

   Bedankt voor uw reactie.
   Ik heb geen enkel vermoeden om te wantrouwen dat ze een Ladyboy zou kunnen zijn.
   Nee dat denk ik echt niet.
   Maar ik kan het niet bevestigen.

 36. Sir Charles zegt op

  Vanzelfsprekend niet helemaal te vergelijken met een relatie met een landgenote maar in de basis toch echter wel want dit had je hoogstwaarschijnlijk niet geaccepteerd van een landgenote durf ik te stellen.

  Wat is dat toch dat mannen uit de Hollandse of Belgische klei getrokken zich zo gedwee kunnen opstellen grenzend aan het onderdanige, ze zouden op hun oren gaan staan dansen of hun haar paars verven als hun Aziatische cq Thaise vrouw/vriendin dat zou willen…

  • Mike zegt op

   Inderdaad , Ik zou dit niet aanvaarden van een landgenote.
   Ik begrijp waar u naar toe wil.
   Dank u .

 37. Luc zegt op

  Dag Mike,
  Ik begrip je situatie heel goed maar toch vind Ik het raar na een huwelijk van 16 j dat je nu dit tegen komt. Zit dit niet al fout van in de beginne?Deze dame is zeker niet op je liefde uit maar op een goed leven,geld.Ik zou zeggen stop er mee voordat je veel spijt krijgt.
  Een tip!
  Als je een relatie start speel open kaart. Zeg waar het op staat. In het begin werd mij ook gevraagd of Ik een bruidschat wou geven. Ik zei neen,maar het is wel mogelijk om later iets op te sturen mocht dit nodig zijn.
  Maar goede afspraken van bij de start,zodat je later niet teleurgesteld word.
  Eerlijkheid duurt het langst.
  Veel succes

  • Mike zegt op

   Inderdaad , ik zou beter moeten weten.

 38. Stefaan zegt op

  Een eerlijke lieve Thaise vrouw vinden die het oprecht meent is moeilijk of zelfs moeilijker dan in België.

  Het kan nochtans. Ik en mijn Thaise vrouw zijn hier een voorbeeld van. Het ideale “recept” bestaat niet. Voor de eerste ontmoeting hebben we elkaar gigantisch veel gesproken. Werkelijk over alles en nog wat. Voor mij mocht niets taboe zijn. Open en eerlijk alles besproken. Wel taktvol en geleidelijk alles bespreekbaar maken. Dat ik geen bruidsschat zou betalen. Dat ik haar geen geld zou overmaken of geven.
  Zij sprak steeds dat ze mij wenste en happiness, geen geld. Dit is later inderdaad gebleken. Intussen is ze 7 maand in België. Ik onderhoud haar met plezier, met veel aandacht en respect. Dit bekom ik ook terug.
  Het intieme werd ook besproken en beleefd voor het huwelijk. Onze sterke en liefdevolle relatie wordt versterkt door het intieme.
  We beseffen dat we veel geluk hebben gehad om elkaar te treffen. Zij heeft eigenlijk mij gevonden, ik was wel vrij intensief een Thaise partner aan het zoeken. Ik was bij aanvang zeeer argwanend over haar bedoelingen. Net ervoor had ik 3 dames online gesproken. De ene was mij té sterk en niet oprecht. Twee andere deden zich voor als Thaise dames in Afrika. En nog ervoor had ik een relatie van een jaar met een Thaise. Zij geloofde haar eigen leugens. Uiteindelijk heb ik veel geleerd uit die misgelopen relatie.

  Ik ben 53, mijn lieve vrouw 47. Ik heb een volwassen dochter uit een vorige relatie. Zij was weduwe en kinderloos.

 39. lomlalai zegt op

  Wat mij buiten het overige ook erg opvalt is de weigering om als Facebook vriend toegevoegd te worden, de meeste Thaise vrouwen zijn erg trots als ze een Farang vriend hebben en ze voegen deze graag toe op Facebook, Ik vermoed dat ze meerdere Farang vrienden heeft en veel of een aantal van hen maandelijks geld storten, en deze anderen moeten natuurlijk blijven denken dat ze de enige zijn…..
  In ieder geval succes met de zoektocht naar de ware. Het is mij ook gelukt en ik was niet eens echt op zoek…

  • Jasper zegt op

   Precies mijn gedachte, er is geen andere reden om iemand niet tot je facebook account toe te laten. Overigens vind ik het ook verdacht dat ze klaarblijkelijk redelijk engels kan spreken: zeer ongebruikelijk, ook voor een amphur employe.

   Niet aanraken is belachelijk, ken ik van geen enkele Thaise. Eerste wat mijn vrouw zei is: die moet katoy zijn, kan niet anders.

   De thaise zee is groot: ik zou maar elders een hengeltje uitgooien. Overigens red je het nooit met 250 euro, je moet toch al gauw aan een 600 euro onderhoudsgeld denken tegenwoordig.

  • Mike zegt op

   Ik heb helaas ook dit gedacht betreft het weigeren en blokkeren van haar facebook.

   • Mike zegt op

    Haar Engels is redelijk gebrekkig.
    We gebruiken voornamelijk een translate app. (Die vaak de mist in gaat met de vertaling).

 40. Hans zegt op

  Liefde kan je niet kopen. Advies stoppen met de relatie. Er zijn nog genoeg vrouwen vrij en daar zal er heus wel een bij zijn waarbij je wel een goed gevoel bij hebt. Ik heb 15 jaar geleden de keuze gemaakt voor mezelf als ik mijn vriendin op 1 leugen betrap hoe klein dan ook dan stop ik met de relatie. Dat heeft er tot geleid dat ik nu ruim 13 jaar gelukkig getrouw ben met een Thaise. Zelden moet ik mijn Thaise familie financieel bijstaan. Maar soms ontkom je er niet aan. Succes

 41. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Het is niet leuk maar ik zou toch wel wat willen zeggen.
  wordt wakker!!, en ga verder met je leven.

  Er is nog veel meer te ontdekken dan je goede hard bij iedere vrouw in de weegschaal te
  gooien.

  Ongelofelijk dat jij hier in trapt. het is een naar een sprookje uit een eng kinderboek.

  Veel geluk toegewenst en houd je geld in je zak.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 42. Luit zegt op

  Hoi Mike, het kwartje zal ongetwijfeld gevallen zijn, maar snap ook wel dat liefde een vreemde ziekte is. Misschien is het volgende een idee: Je neemt in het midden van de maand contact met haar op en zegt dat je ontslag hebt gehad, aan het eind van de maand maak je uiteraard niets over en neemt wel contact met haar op dat je het heel erg vind dat je nu geen geld kan overmaken. Dan gewoon afwachten hoe haar reactie zal zijn, komt er geen reactie dan weet je genoeg…..

  • Mike zegt op

   Uit haar hele conclusie van deze morgen haal ik uit , dat ze het langzaam aan wil doen.
   Bij deze heb ik gezegd ok.Laten we dit doen.
   Ze heeft nog niet gevraagd wanneer ze de maandelijkse bijdrage voor deze maand kan verwachten.
   Mijn antwoord zal zijn : Ik dacht dat we het langzaam aan gingen doen.

   • Joop zegt op

    Mike, ze houdt je wéér aan het lijntje. En jij trapt er wéér in.

    Heel eerlijk, ik denk dat jij momenteel niet de moed hebt om de deur dicht te trekken.

    Waar hoop je nou toch op?

 43. Jacques zegt op

  Een Thaise dame die op zoek is naar een nieuwe relatie heeft een aantal opties. Zeker in uw leeftijdsklasse is dit aan de orde. Voor veel Thaise mannen is ze al aan de oude kant en zonder dat zij genoeg geld heeft is zij voor deze markt vrijwel uitgeschreven. Zij zoekt natuurlijk naar de meerwaarde van een buitenlandse man. Vaak is dit te vinden in de financiële component.
  Een relatie met een butenlander heeft natuurlijk beperkingen qua taal en morele waarden. Dit vraagt aanpassingen van beide kanten. Liefde van twee kanten moet blijken. Deze dame is uit op geld en probeert dit voor een lange periode vast te leggen. U moet echt voor uw zelf opkomen en gezien haar houding is het onbegonnen werk. Dit gaat u niet winnen. Dus als de weerga stoppen en geld terug vragen met terugwerkende kracht (alsof dat gaat werken). Zeker weten dat er Thaise vrouwen zijn die wel uw inzet en liefde waarderen. Mocht dit niet lukken, er zijn ook mannen die niet er in slagen of dit voorstaan. Ook zij kunnen op hun manier een relatief gelukkig leven lijden. Vriendschappelijke relaties hebben ook hun waarden. Er zijn er zat op dit blog die hiervan kunnen getuigen.

 44. Luc zegt op

  Ik ben nu 76 en 40 jaar getrouwd met thaise en 2 kinders ermee .Als ze U graag ziet betaald ge niks. Liefde wordt niet betaald. Ook hier niet , Bij mij neen schop in haar gat en buiten..Gedaan. En aan uw ouderdom loopt het hier vol met mooie verstandige vrouwen , maar ge moet ze niet in bar of gogo gaan zoeken .Dus.Denk dat ze al meerdere buitenlanders heeft die geld opsturen : Daarom liever niet haar vriend op facebook. Er lopen er hier met 3 a 5 boyfriends en als ze elk 10 a 20.000 opsturen per maand wordt ze hier rijk van en ze heeft gelijk ook . Het loopt hier vol met stomme buitenlanders en ze hebben gelijk dat ze er van profiteren . Leer ook volledig de thaise taal spreken en dan weet ge direct hoe en wat. Ik spreek vot thais en ben dan als een thai voor hen en mag alles weten. De slimme leven met de domme. Zelf heb ik nooit geld opgestuurt en als ge dat doet aanzien ze U als domme farang en hebben ze geen respect meer voor U. Dan alleen geld. Ken hier 1 , Zij als vriendin betaald alles zelf maar ze verdient 130.000 per maand aan die domme farangs en ik ben gewoon haar vriend : Verteld me alles .Ik betaal nooit iets en ben daardoor haar beste vriendin. Dus de uwe de pot op en gegen enkele baht meer

 45. Sjaak S zegt op

  Je schrijft dat je fout was geweest met je eerste vrouw en dat je dat nu zou veranderen, dus dat je nu wél een auto, een huis en weet ik wat al voor haar familie gaat kopen.
  Sorry, hoe stom kun je zijn? De familie van mijn vrouw krijgt van ons hooguit het hoognodige: dus af en toe 500 baht of als we gul zijn, 1000 baht in een maand tijd. En dan niet broer of zus of neef of nicht. Nee, alleen vader en moeder en haar eigen zonen kunnen af en toe iets krijgen. Maar dat is echt gelimiteerd.
  Het hoogste dat ze mogen verwachten van ons is een oude afgedankte telefoon of tablet. Of oude kleren die ik niet meer wil dragen.
  Het is toch te gek voor woorden, dat zij hun handje open houden en jij je eerlijk verdiende geld aan hun gaat uitgeven! Het is iets anders wanneer ze niet kunnen werken door ouderdom of ziekte, maar dan ook hier alleen dat wat nodig is. Geen luxe artikelen. Goed ik gaf mijn schoonvader een tv cadeau, omdat de oude kapot was. Denk je dat ik dan een Samsung van 25000 baht of nog meer gaf? Nee, voor 4000 tot 8000 baht krijg je een goed genoeg model dat in hun levensomstandigheden past.

  Mijn vrouw vraagt geen geld van me. Alles wat ze wilde, was een zakgeld en daarmee kan ze goed sparen. Toen ik haar leerde kennen moest ze zelfs geld lenen, omdat hetgeen ik stuurde niet genoeg was om van te leven. Ik wist dat toen niet, ze vertelde me dat ook niet. Dat hoorde ik een paar jaar later pas. En dan zonder verwijt.

  Ieder mens die jou voor bijl stelt en jou dwingt dingen te doen, onder het mom, ik verlaat je als je het niet doet, verdient het niet om jou als partner te hebben.

  • Mike zegt op

   Bedankt voor uw reactie.
   Ik ben echter niet van plan om dure artikelen zoals auto’s , huizen en brommers te kopen.
   Maar probeer mij wel open te stellen aan het feit dat ze maandelijks eventueel moeilijk kan rondkomen door de familie druk.

 46. Rob V. zegt op

  Ik wist even niet of ik moest lachen of huilen toen ik dit las. Waarom verexcuseren sommige toch alles onder de noemer ‘cultuur’? Thai komen niet van een andere planeet. De babies groeien er niet aan de bomen… zeker wanneer je alleen bent mag je niet anders dan tekenen van affectie verwachten: een tedere aanraking, een (snuifkus), een sprakeling in de ogen en die spontaan tegen je zegt ‘rak thur’ (รักเธอ), tranen van geluk, seks.. allemaal heel menselijk en normaal. Je mag ook verwachten dat je in elkaars digitale leven wordt opgenomen (Facebook) zonder vreemde restricties.

  En als ze echt van je houdt kom je op de 1ste plaats (en de directe familie ook of zij op plek 2). Kijk met een wat minder goed sociaal stelsel hoort bijspringen er wel bij maar als er verzoeken komen om een auto kado te doen dan weet je genoeg. Dat is geen normaal gedrag. Slik niet voor zoete koek wat je in België ook niet zou accepteren.

  • Mike zegt op

   Inderdaad,zo zie ik dit ook in.

 47. Phoe maa haa zegt op

  Beste Mike,
  Ik geef het je op een blaadje, dit wordt je 2e grote teleurstelling als
  dit doorgaat, wake up man !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website