Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner (vervolg)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
6 maart 2018

Ik denk dat ik onbewust mijn situatie heb neergepend ter bevestiging dat deze relatie niet gezond aanvoelt. Dat blijkt ook uit de vele reacties. Bedankt hiervoor.

Als ik dit zo nalees zie ik inderdaad dat dit heel ver gaat. En dat bij sommigen zelfs het ongeloof bestaat betreft dit alles. Ik veronderstel dat screenshots niet zijn toegestaan betreft privacy van derden? En ja, na 16 jaar huwelijk met een Thaise vrouw, zou ik inderdaad beter moeten weten.

Ik probeer mij openlijker op te stellen dan tijdens mijn huwelijk maar misschien wel te open zodat hier misbruik van gemaakt wordt.

Na een 4 uur durende conversatie deze morgen ben ik helaas niets wijzer geworden. Vragen blijven ontwijkend beantwoord (is dit door gebrek Engels of een slechte Translate app, ik weet het niet?).

Betreft Facebook: Ze begrijpt niet waarom dit zo belangrijk is voor mij. En waarom ik hier zo een punt van maak. Als ik verwijs naar het punt dat heel haar leven op Facebook staat, maar geen enkel vindbaar teken is van de persoon waar ze toch zo van houd, krijg ik als antwoord: Facebook is niet belangrijk en alles dat er op staat heeft geen echte waarde.

Ze meent ook te zeggen dat dit haar familie zou schaden en ze bestempelt zou worden als een barlady. Op mijn vraag of ze bang is dat haar andere mannelijke vrienden zouden afhaken was het antwoord: No no, i don’t have.

Ze heeft sinds deze morgen een 2de Facebook account geopend en volgens haar , haar dichtste vriendinnen op uit genodigd waar ze mij wel vernoemd! Doch ben ik hier en daar ook geblokkeerd en vind dit redelijk bizar om eerlijk te zijn.

Betreft gebrek aan passie in de algemene zin: We kennen elkaar 1 jaar, we hebben elkaar 2 maal ontmoet (2×1 maand). Ik duik niet het bed in met iemand die ik nog maar ken en wil dat we elkaar eerst beter leren kennen. Ik ben geen barlady maar een vrouw, ik heb mijn eer en mijn familie. De dame blijft er ook bij nog geen enkel intiem contact te hebben gehad tot op heden. Zelfs niet in haar 8 jarige relatie. Op mijn vraag, hoe kan dit nu was het antwoord: niet getrouwd geen intimiteit. Op mijn vraag of ze dan nooit geen enkele vorm van passie voelt was het antwoord: Ik heb mijzelf onder controle en liefde toon je niet enkel met passie. Volgens haar lijdt een aanraking, knuffel of zoen enkel naar seks en bij deze onthoud ze zich aan het geheel. Deze verwijzend dat dit een grotere bruidsschat zou opleveren voor de familie.

Ik heb haar meegedeeld dat ik mijn gedachten heb neergepend.Ze was hier niet blij mee. Alsook vind ze dit niet kunnen dat ik dit bespreek met anderen. Haar conclusie was, laten we onze tijd nemen en het traag aan doen. Ik wil maar 1 keer trouwen. Bij deze heb ik gezegd, ok.

Ik heb mijn maandelijkse bijdrage nog niet overgemaakt en zal het dat bij deze ook niet doen. Vanaf heden kijk ik de kat uit de boom.
Ik zal zelf geen dagelijks contact meer leggen en wachten hoe zij reageert. Maar ik vermoed dat dit zal uitlopen in een stil afscheid zonder al te veel woorden.

Ik kan enkel concluderen dat ik mijn best heb gedaan om deze relatie te laten slagen.

Ik hou jullie op de hoogte en nogmaals bedankt voor het advies en mij toe te laten mijn gedachten te verzetten op deze site.

Ingezonden door Mike


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner (vervolg)”

 1. chris zegt op

  beste Mike,
  Het was niet eens een relatie. Het was niet eens vriendschap, durf ik wel te zeggen. Gewoon een (on)aardige Thaise dame die je geld hebt gestuurd.

  • johannes zegt op

   Mike,

   Jij bent een v d velen die dagelijks hier op Bangkok-airport landen. En geloof mij gerust : Deze “good-hearts” komen allemaal aan de beurt………..
   Ook ik kwam hier in 2004 aan. En ik durf van mezelf te zegguh dat ik geen ezel ben…….
   Maar de eerste keer doet toch ook “pijn”.

   Nou ga hier maar niet mee door om het opnieuw te proberen………want dit is”chronisch”voor jou. Het is of ze het aan jou “zien”. Zo gauw je ook maar ‘n klein beetje verliefd begint te worden, word je “gewassen en geschoren”.

   Sorry kerel…….I WISH YOU HAPPINESS.

 2. Peter Stiers zegt op

  Mike i denk dat je een zeer verstandige beslissing hebt genomen.

 3. Sjaak S zegt op

  Ik zou zeggen: niets meer afwachten. Ze wil nog “maagd” zijn wanneer ze in het huwelijksbootje stapt en nu al regelmatig geld van je ontvangen. Kan alles nog binnen de normale grenzen zijn, maar jou gaat het een flinke duit kosten. Wanneer zij als maagd met jou zou trouwen, is de Sinsot enorm hoog. Daar zul je dan ook met gemak vanaf 200.000 Bht moeten dokken…
  Jij bent een ATM op afstand…oftewel afstandsbediening.
  Ren weg van haar… vergeet haar, ze is een piranha.

 4. Victor Kwakman zegt op

  ZEER verstandig en MOEDIG besluit!! Complimenten. De tijd zal nu snel leren …………

 5. Cees zegt op

  Beste Mike,

  Je hebt de beste beslissing die er is genomen.
  Geen normaal gedrag van de dame.
  Waarschijnlijk zal ze wel spoedig contact opnemen over de maandelijkse bijdrage, maar ik vermoed dat als ze door heeft dat deze vervalt dat je nooit meer iets van haar hoort.

  • lung addie zegt op

   Niet alleen geen normaal gedrag van deze dame. Persoonlijk vind ik dit ook geen normaal gedrag van de schrijver van deze twee artikels zelf. Na 80 reacties, waarvan er wel 25 van schrijver zelf waren, wil hij het blijkbaar nog niet begrijpen of inzien dat hij doodgewoon zijn tijd aan het verspelen is. Gelukkig is het niet allemaal verspilde tijd daar hij tenmnste toch de lezers van het Thailndblog vermaakt, maar dat is dan ook het enige vermaak dat er is. Indien zijn verhaal op waarheid berust dan heeft hij wel andere hulp nodig dan advies van de lezers. Als Belg heb ik een paar goede adressen voor hem waar hij professionele hulp kan krijgen…….

 6. Bert zegt op

  Verstandig besluit ?
  De tijd zal het leren.
  Hou ons maar op de hoogte.

 7. DJ zegt op

  Ze heeft nog gelijk ook, waarschijnlijk kan deze dame uiteindelijk wel beter dan met deze…………laten we haar daarbij vooral alle succes toewensen.

 8. Coen Janssen zegt op

  Mike,
  Een heel verstandig besluit. Deze dame hebt nooit van je gehouden ze houdt je aan het lijntje voor het geld.

 9. Kees 2 zegt op

  Beste Mike, Je bent geen rijk man, waarschijnlijk iemand met een modaal inkomen, zoals je in je eerste verhaal aangaf. Relatie met een Thaise betekent dat jouw functie hoofdzakelijk die van ATM is.

  Mijn advies is (als je in België blijft wonen): zoek een daar werkzame Philipijnse au pair.
  Philipijnse au pairs hebben een goede opleiding, spreken heel goed Engels, zijn westers georiënteerd, vrijwel altijd katholiek.

  Kijk eens op zondag in een kerk, daar vind je ze waarschijnlijk. Maak na afloop van de dienst een korte babbel, zorg dat je een briefje hebt met jouw contactgegevens in het geval er tijdnood is, het gesprek niet op gang wil komen, of wat dan ook.

  Een au pair heeft vrijwel zeker een zorgzame instelling, waarbij je een goede kans hebt dat jij de nummer 1 bent in haar leven. Nu komt nog een groot voordeel als je een relatie start nadat haar contract afgelopen is: in no time heeft ze een baan(tje), ze leert de taal snel en brengt daarmee haar eigen inkomen binnen.

 10. Peterdongsing zegt op

  Goed gedaan Mike, goede manier van handelen. Nu volhouden zo. Ik begrijp je gedachten en je gevoelens wel, keihard afkappen valt niet mee natuurlijk. Goed opletten wat er nu gebeurt en je nuchtere verstand proberen te gebruiken. Er zijn er echt genoeg die direct met je in zee willen. Ik heb dan ook een ‘goede’ vriendin die zelf aan de kost komt, hier in de Isaan.

 11. Hans Struijlaart zegt op

  Jammer het kwartje is nog steeds gevallen bij je.

 12. Stefaan zegt op

  Sterkte Mike.

  Ik heb ook ooit eenmalig een relatie moeten opgeven. Ik hield van haar. Maar haar vele leugens en haar steeds terugkerende uitgelokte ruzies hebben mij na rijp beraad doen besluiten om de relatie te beëindigen.
  Soms moet je jezelf beschermen, om erger te voorkomen.

  Leer hieruit voor je volgende relatie.
  Succes!

 13. Janinne zegt op

  En nu nog volhouden Mike!
  Vergeet niet dat velen een HTS op leiding hebben gehad zeg ik altijd.
  Hogere toneel school en als je er gevoelig voor bent dan trap je erin.
  €250,00 is me nog al geen bedrag wat jij stuurt. Meer dan een half maandsalaris voor de Thai.Zou jij en velen met jou dat bedrag geven aan een dame van je thuisland denk het niet.
  Weet niet als je 90 days to wed kunt kijken op TLC
  Is nu ook een man met een Thaise dame.
  Ze kennen elkaar amper maar het gaat hem al $50,000 kosten. Verlovingsfeest, buffalo’s 11 baht aan goud en ga zo maar door.
  Ik zou hem wakker willen schudden ! ! Maar ja de liefde hé met hun toneelspel.
  Kijk dat ze geld voor de familie nodig zijn kan ik in komen, de kinderen zorgen voor de ouders,
  het is de cultuur maar gelijk hinderden euro’s is absurd.

 14. janbeute zegt op

  Een heel verstandige beslissing .
  Er zijn in Thailand vele goede dames te vinden , geen handvol maar een land vol .
  Maar je moet er veel moeite voordoen om de juiste te vinden , en dat is niet altijd makkelijk .
  Bij mij op loopafstand kwam een paar jaar geleden een Aussie te wonen .
  Gaf zijn vriendin geld om een huis te bouwen , kocht een nieuwe 4 deurs pickup , en zij kreeg ook nog eens anderhalf miljoen bathjes op haar bankrekening toegeschoven .
  Wat hij niet wist en zag hij werkte toen nog , dat na de aflevering van de pickup zij en haar andere vriend uit Oman als eerste reden met het voertuig naar Lampang .
  Ooit was zij eens aangeschoten door de drank bij mij thuis en riep spontaan en verkneukelt my boyfriend have money .
  Ze vertelde later aan mijn Thaise ega dat ze helemaal niet geintereseerd was in die Aussie .
  Kwam later nog eens een verhaal bij , hoorde ik van mijn ega uit het plaatselijke roddel circuit .
  Dat zijn libido klein was en die van de Omaner groter en veel beter was .
  Nou ik dacht toen het zal je maar gebeuren , een leuke Thaise vriendin .
  Dus behoed je voor diepe valkuilen met een al te spontane liefdesrelatie .

  Jan Beute

  • Peter Groen zegt op

   Bekende verhalen. Lijkt op het verhaal van die Australiers in het dorp in de Isaan waar ik helaas soms heen moet. De eerste, al wat ouder. Ik zat bij hem in zijn autootje: Zie je dat land daar? Allemaal van mij geweest maar gestolen door mijn schoonvader. En mijn vrouw leeft met haar Thaise vriend op dat land. Ik: waarom ben je hier nog? Hij: Mijn dochter woont hier. We hebben een dochter. Hij: Vorig jaar hebben de dorpelingen mijn honden, twee Dobermans, vergiftigd. Zogenaamd omdat ze kippen stalen. Maar zij stalen mijn rijstvoorraad. En de honden zaten ze daarbij in de weg. Australier twee: Heeft pas een huis gebouwd in de Esan. Hetzelfde dorp. Australier: Mooi huis niet? Nu wil ze dat ik er nog 1 bouw. Ernaast. Dit huis is voor haar broer bestemd. Zie je die 4 wheel drive? Mooie auto? Ze wil dat ik er nog 1 koop. Dit jaar heb ik hem niet meer gezien. Zijn (ex) vrouw woont met een Thaise vriend, een stuk jonger dan de bedaagde Australiër natuurlijk in zijn (ex) huis.

   • Hans Struijlaart zegt op

    Inderdaad de bekende verhalen hoe kan ik mijn farang helemaal kaal plukken tot hij eindelijk door krijgt dat ik helemaal niet van hem hou. En dat kan soms heel lang duren voordat ze dat door hebben. Ook in dit geval. Heb ik daar medelijden mee? Niet echt. Want wie is er nou stom de Farang of de Thaise vrouw. In dit geval kies ik voor de farang en niet voor de geslepen Thaise vrouw die een stuk slimmer is. Maar wel hartstikke fout natuurlijk.

    • Peter Groen zegt op

     Ik heb er eigenlijk wel medelijden mee. Die mensen worden daar vaak volkomen geruïneerd. Financieel, maar ook emotioneel. Ze zijn bovendien vaak op een leeftijd dat van financieel herstel geen sprake meer kan zijn. Al gestopt met werken enz.
     Men kan niet genoeg waarschuwen voor dit soort praktijken. Op fora als dit bijvoorbeeld.
     Overigens heb ik dit jaar een nieuw (farang) gezicht gezien in het dorp. Een Duitser, 50er. Was dolblij een andere farang te zien. Al meer dan een maand in isolement gezeten. Geen internet. Ik: simkaart? Hij: Volgens die lui hier kan dat in Thailand niet in een Microsoft telefoon. Persoonlijke hotspot? Hij: Wat is dat? Ik zeg tegen de zoon van zijn vrouw in het Thais: Jij hebt internet. Geef hem een hotspot. Eh ja ja dat kan. Hij: “Ik heb internet! Hoe vind je het huis dat ik heb gebouwd? Iets te groot niet?” Op een heel groot geegaliseerd terrein. Op zijn kosten natuurlijk, Prima huis. Later vertelde zijn vrouw aan de zus van mijn vrouw dat het huis bestemd is voor zoonlief. “Ons huis komt op die geëgaliseerde vlakte ernaast” Alleen weet die Duitser dat nog niet. Denkt in zijn huis te zitten en richt alles in. Zoonlief haalt elke dag bier voor hem. Drinkt zelf ook mee. Haalt het bier Chang in het dorp. 400 meter met brommertje. 65 baht per fles kost het volgens de jongeman in het dorp. Ik: 60 baht. Hij naait je ook nog

 15. Paul schiphol zegt op

  Mike, verlies de moed niet. Heb zelf heel andere ervaringen. Maar dan niet met een vrouw, maar mannen. De relatie met mijn eerste Thaise vriend duurde van 1984 tot 1999, toen hij helaas aan AIDS overleed. Heb zijn familie ooit geld geleend (6.000 gulden) het hele bedrag is correct volgens afspraak terugbetaald. Ook wilde zij nog rente betalen, dit heb ik geweigerd.
  In 2001 ontmoette ik mijn huidige man, die inmiddels al weer 10 jaar bij mij in Nederland woont en wij zijn thans alweer ruim 5 jr. getrouwd. Ook met hem nooit geld problematiek, hij heeft een goede baan en onze beide inkomens gaan op één en/of rekening. Hij beschikt over twee credit kaarten, maar heeft er nog nooit iets mee voldaan zonder vooraf overleg. Je ziet het kan ook goed gaan, en….. mannen zijn anders maar beslist niet beter dan vrouwen. Dus er blijft hoop. Wens je een goede toekomst. Gr. Paul

 16. Juan campo zegt op

  Wees toch verstandig…en stop met deze show…
  Ze is jou niet waard…en liegt en bedriegt je …
  Kappen!!!!!!

 17. Luit zegt op

  Mike, diepe buiging als je doet wat je schrijft, laten gaan en niet meer achterom kijken. Cold Turkey, er afstand van nemen, doet heel erg zeer, maar als dit door gegaan was, had je later met een (zwerende wond) gezeten. Hou vol kerel en ga niet meteen een nieuw avontuur/relatie aan om de pijn te verzachten.

 18. herman69 zegt op

  Voor mij is het geen enkele thaise het waard, moest ik hier geen dochter gehad hebben was ik
  allang mijn schop afgekuist in Thailand.

  Ik kan dat kind hier niet achterlaten hou daar teveel van, ik wil dat kind zoveel mogelijk mijn normen en
  waarden aanleren, met de thai way zal dat kind niet veel perspectief hebben

  Je moet even u vrouw aanspreken en zeggen, weet wat onze westerse cultuur is, wij trouwen en houden
  van elkaar en daar spreek men niet over geld, ieder heeft zijn eigen geld zaken.
  Het antwoord zal zijn , wel zoekt u een westerse vrouw, geen geld geen thaise vrouw.

  Komt er nog bij dat onze westerse vrouwen niet te lui zijn om voor zichzelf geld te verdienen, en ook
  zelfstandig een leven kunnen op bouwen,

  Voor sommige thaise vrouwen ligt het simpel, zijn arm, of te lui om te werken, of hebben schulden
  gemaakt, en nog van dat meer, wij nemen een farang en mijn probleem is opgelost
  Bij mij lukte dat niet.

  Uit jouw ogen kijken, en als men de stap zet, eerst huiswerk maken zet iets op papier laat het vertalen
  in thai, is zij niet tevrede met u voorstel, wel zeg tegen haar zoekt een andere farang idioot.
  Zo heb ik dat gedaan.

  Ben geen simpel manneke die hier een vrouw kwam zoeken.

  En ga hier nog vermelden, nooit u zelf wegcijferen, houd u westerse normen een waarden.
  U bent de man met het geld, niet de thai, laat dat gewoon even op een beschaafde mannier aanvoelen
  aan die vrouw.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   En ondanks gans je uitleg, toch maar een een dochter verwekt….
   Kom zo wel heel dom over…. of ook je huiswerk niet gemaakt ?

 19. Jacques zegt op

  Beste Mike, mijn inschatting is dat deze vrouw haar boontjes wel zelfstandig kan doppen. Jou bijdragen kunnen beter besteed worden. Je ergert nu al aan van alles met haar en terecht. Haar reacties zijn niet normaal en hebben een andere dimensie. Wat ik de Engelsen zou afraden, namelijk een harde Brexit of feitelijk helemaal geen Brexit, zou ik jou wel aanbevelen in relaas tot jou partner. Met een harde bang de deur dicht en nooit meer open maken. Het leven is te kort om zo bezig te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website