Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner (slot)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 maart 2018

Bij deze had ik de mensen graag bedankt voor hun bijdrage en advies aan deze situatie. Helaas heeft deze relatie er een eind aangenomen. Na een 5 uur durende conversatie betreft: Hoe ziet de dame onze toekomst werd het mij wat teveel.

Mevrouw vind dat ze recht heeft op 2 miljoen baht bruidsschat. Na heel wat heen en weer gepraat (ik speelde het spel deze keer opzettelijk mee om te kijken waar het zou eindigen) vond ze dat ze toch nog recht had op 1 miljoen.

Ik heb dan iets gedaan waar ik echt niet achter sta maar op dat moment was voor mij de maat vol en ik heb haar duidelijk gemaakt dat zij niet de prinses van Thailand is of een fotomodel.

Ik heb begrip voor het hele bruidsschat gebeuren en stel mij hier positief tegen op (vroeger was dit in Europa ook zo). Helaas mijn voorstel, indien we ooit zouden trouwen, van 10.000 euro all in werd meteen van de kant geschoven.

Op mijn vraag wordt daar iets van teruggeven was het antwoord: Nee. Na vele uren was het duidelijk: 1 miljoen en niets terug of in de toekomst geen huwelijk.

Op mijn vraag waarom ze zich zo vastbijt op 1 miljoen was het antwoord: Ik heb in het verleden een aanbod gehad van een functionaris die mijn ouders 1 miljoen boodt op met mij te trouwen maar ik heb dit afgewezen omdat ik niet van hem hield. Ik ben 1 miljoen baht waard.

Ik heb bij deze dan maar afscheid genomen (wat moeilijk was).

Ik merk nu dat ze over alle sociale media verspreid hoe verdrietig ze is en hoeveel pijn ze geeft. Met tal van reacties van haar familie en vrienden. Nu komt de werkelijke aard van de buitenlander: Weg ermee! Nu kan ik wel opeens vermeld worden op haar sociale media. Raar raar.

Kan dit echt allemaal toneel zijn? Is iemand hier echt zo goed in? Of laat ik een zeer gelovig en rein en braaf meisje alleen achter met verdriet? Ik weet het niet. Ik hoop van niet, want zo ben ik niet. Ik zou nooit iemand opzettelijk pijn doen , dus ik hoop dat ik geen fout heb gemaakt.

Alle contact heb ik nu verbroken. Ja, het is hard.

Nogmaals bedankt voor jullie advies.

Ingezonden door Mike

No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersinzending: Vertrouwen in Thaise partner (slot)”

 1. Pieter puk zegt op

  Hallo Mike,

  ik ben absoluut slecht met vrouwen.
  Dus iemand anders zeggen wat hij moet doen, kan ik niet doen.

  Maar met een meisje trouwen, omdat je medelijden met haar hebt, dat kan nooit goed zijn.
  Ik denk dat je daar zeker spijt van zou hebben kregen….

 2. William zegt op

  hele verstandige beslissing Mike, ik verwacht dat ze je nog enige weken, maanden blijft lastig vallen, op niets meer ingaan, eventueel je facebook, email, telefoon veranderen, de thaise dames gooien alles in de ring om hun gelijk te halen, en wees blij dat ze ver weg woont, want ze kunnen gevaarlijk zijn, groet william.

  • Mike zegt op

   Bedankt voor de reactie.
   Heeft inderdaad al gevraagd om terug van 0 te beginnen.
   Ik heb haar vermeld enkel nog vrienden te willen blijven.

 3. chris zegt op

  “Ik ben 1 miljoen baht waard”.
  Een goede vrouw is goud waard. Deze vrouw nog geen 100 baht.

  • William M zegt op

   @Mike, Lees aub de twee bovenstaande zinnen van Chris. In mijn ogen slaat hij hiermee de spijker op zijn kop. De beslissing die je genomen hebt is de enige juiste !!!
   Liefde is onvoorwaardelijk houden van elkaar, eerlijkheid naar elkaar toe zijn, elkaar dingen gunnen en bij elkaar willen zijn en alles willen delen.
   Uit jouw verhalen blijkt overduidelijk dat dit alle maar van 1 kant komt. Deze dame is uit op jouw bankrekening en die van anderen.
   Als je verliefd ben zoals jij is dit lastig te accepteren maar je wordt bedondert !!!
   Kies voor jezelf, hoe veel pijn dit op dit moment ook zult voelen.
   Als je deze keuze doorzet zul je er jezelf later dankbaar voor zijn.
   Sterkte……

 4. Fransamsterdam zegt op

  Nog steeds twijfel ik of ik het hele verhaal moet geloven, maar ik geef u het voordeel van de twijfel.
  Er zijn in Thailand, of eigenlijk in de hele wereld, nu eenmaal mensen die op andermans geld uit zijn. Dat kan variëren van je reinste oplichters (mailtjes uit Nigeria van mensen die hulp nodig hebben om een erfenis veilig te stellen), tot dames in den vreemde die sociale zekerheid voor zichzelf en hun familie zoeken.
  Het laatste kan, als er sprake is van enige affectie en een groot welvaartsverschil, binnen aanvaardbare grenzen soms tot een bestendige relatie leiden.
  Van enige wederzijdse affectie was in uw geval geen sprake, en er moet dan ook worden aangenomen dat mevrouw meer kwade dan goede bedoelingen had.
  Niet zelden hebben zulke dames meerdere sponsors, in de categorieën bronze, silver, gold en platinum, maar wachten ze voor een huwelijk toch op de platinum plus kandidaat.
  Als er ernstige tegenslag is (oogst mislukt, buffel dood, oma in ziekenhuis) wordt de financieringsbehoefte vaak bij meerdere sponsors uitgezet. U merkt dat uiteindelijk doordat na het overmaken van een deel van de schade het probleem geheel is opgelost.
  Ik praat er nogal koel over, maar een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van een meisje dat ik al jaren ken, dat het armbandje met o zo prachtige stenen dat ik ooit voor haar gekocht had was gesneuveld. Ik reageer dan met : ‘Misschien kun je het laten maken?’ en dan is het antwoord: ‘Ik denk dat het in goud moet veranderen.
  Nou, dan degradeer ik mezelf wel tot stenen sponsor.
  Dat is niet leuk, dat doet pijn, maar als je Thailand een beetje kent sta je er ook niet van te kijken en moet je er ook niet te lang bij blijven stilstaan.
  Serieuze relaties opbouwen met Thaise vrouwen via internet lijkt mij overigens in vrijwel alle gevallen een heilloze onderneming.

  • Mike zegt op

   Bedankt voor uw reactie.
   Ik blijf helaas te lang bij sommige dingen stilstaan.Op dat gebied kan ik zeer koppig zijn.

   Ondanks ik zelden er nog van opkijk hoe ze de dingen soms aanpakken blijft het toch soms knagen omdat het nooit stopt en het er soms ver over gaat. Helaas zien zijn dit anders.

   Ik vind niet dat u er koel over praat.Maar de feiten weergeeft zoals ze zijn.
   Inderdaad ,soms lijken deze verhalen uit de lucht gegrepen maar ik vrees dat er nog veel en meer mensen ergere dingen hebben meegemaakt.
   Mensen die eventueel de weg naar deze site niet vinden en bij deze geen advies kunnen vragen.

   U mag mij altijd mailen voor als u een screenshot wil betreft dit alles

 5. Bertje zegt op

  Dan mag ik mij gelukkig prijzen Frans.
  Ik heb mijn vriendin leren kennen via internet. 7 Jaar geleden al, en ik ga minimaal 2 keer per jaar naar Thailand, vorig jaar zelfs 4 keer. Laatste keer 2 maanden. Zij is ook al hier geweest, 2 keer 3 maanden.
  We hebben een huisje in Songkhla en mogen/kunnen niet klagen.

  Ik heb met Mike te doen….

  Mijn eerste thaise vriendin was ook zo’n “gold digger”, dus snel de relatie opgezegd. Mijn huidige vriendin is een toppertje. Nooit klagen en nooit vragen om geld.

 6. Luc zegt op

  Ik ben nu bijna 40 jaar getrouwd met thaise en van bruidschat nooit sprake geweest . wel eens na huwelijk gevraagt hoe dat zat maar antwoord .Niet nodig. dat hoeft niet met buitenlander. DUS. en aan mijn geld zitten ze ook niet , maar werken tezamen en delen alles .Dus OK. Liefde koopt ge niet met geld
  .en eens een andere hier in pattaya
  …I love you you not pay .

 7. Vera Steenhart zegt op

  Beste Mike, Ondanks dat het voorlopig niet mee zal vallen ben ik toch heel blij voor je dat dit avontuur ten einde is. Het klonk allemaal niet goed en dit gesprek maakt goed duidelijk dat er inderdaad van alles niet klopte. Ik wens je voor de toekomst een vrouw die van jou houdt, met normale verwachtingen en zelfredzaamheid. Het ga je goed.

 8. Rob zegt op

  Gefeliciteerd. Je hebt een miljoen bath uitgespaard en zeer veel ellende. Meer woorden wil er niet aan vuil maken.

 9. Johan zegt op

  Juiste beslissing Mike. Mijn thaise vrouw is een stuk jonger dan ik, is 8 jaar getrouwd geweest en gescheiden wegens mishandeling. 1 kind die bij haar ex woont. Haar ex komt uit een rijke familie, zij zit aan de arme kant.
  Ze heeft me voor ons huwlijk nooit een cent gevraagd, de maandelijkse bijdrage in het begin toennwe apart woonden was mijn eigen voorstel. Sinds we bij elkaar wonen heb ik wel wzt goud voor haar gekocht wat ze grasg wilde hebben, maar als kadootje in verschillende fases.
  Haar familie heb ik ook op diverse vlakken geholpen met geld, maar tegen een lage rente. Als ze dan braaf een tijdje afbetaalden schold ik het meeste kwijt maar dat was altijd mijn initiatief. Bv haar jongere broer geld geleend voor een motor, nadat de helft braaf was terug betaald de rest kwijt gescholden.
  Wat ik in jouw verhaal lees is het alleen maar ikke ikke. Dus goed dat je gekapt hebt.

 10. Harrybr zegt op

  Ooit eens een Thaise dame leren kennen, niet privé maar zakelijk. Dat dit ook privé haar gevolgen had, is een ander verhaal.
  Toen het mij zakelijk een keer heel erg slecht ging, bood ze me haar life-savings aan: THB 142.000 en ze wist, dat er een fors risico zou zijn dit helemaal kwijt te raken.
  Die dame zal ik tot aan haar graf blijven steunen. Toen het dus weer beter ging, heb ik haar 2 mln “geleend” tegen 0% om een condo te kopen. Maar dat wisten we toen nog niet.

 11. Jacques zegt op

  U heeft een aantal stappen gezet en het contact verbroken. Alleen als u er volledig achter staat en consequent blijft dan gaat dit u voordeel opleveren en kunt u vooruit zien en gaan voor een nieuwe relatie. In mijn optiek hard nodig.
  Ik heb ooit een kennis over de vloer gehad die vertelde mij de verschrikkelijkste zaken die hij had meegemaakt met zijn Thaise vriendin. Grond en boerderijen voor vele miljoenen baths gekocht en kwijtgeraakt en nou ja te veel om op te noemen. De familie van die vriendin zat achter hem aan en hij was gevlucht en zijn leven was niet veilig meer. Tevens had geen geld ter beschikking. Ik heb hem vier dagen in huis genomen en hem onder andere psychisch begeleid en geld gegeven om te overleven. Later kon hij wel een bankrekeningnummer van hem weer gebruiken en hij ging als de weerga met het vliegtuig naar Nederland. Nooit en te nimmer zou hij meer iets te maken willen hebben met die vriendin. En wat schetst mijn verbazing dat via, via ik te horen kreeg dat nog geen drie maanden later alles weer koek en ei was tussen dit stel. Zijn vriendin die een kennis was van mijn vrouw vond het nodig om via de gebruikelijke kanalen mijn vrouw die altijd de helpende hand uitsteekt naar hen die deze behoeve zwart te maken met leugens. Ja er lopen wat types rond op deze aardbol en je zult er maar verkikkerd op zijn. Ik benijd hem niet. Dus ik hoop dat u volhard in uw genomen besluit om volledig te stoppen met uw dame in kwestie.

 12. Pascal Chiangmai zegt op

  Beste Mike,

  Ja ik weet er van mee te praten ,dit is echt een vorm van goud zoekers mentaliteit
  heb in mijn relatie afgesproken geen bruidschat maar proberen doen ze het tog,
  ik zeg maar zo, If you do not want to pay for your honey f..ck yourself and save your money.
  heb veel geleerd van mijn fouten dus het is goed dat je er mee bent gestopt dit heeft niets met houden van temaken, groetjes,Pascal.

 13. kees cirkel zegt op

  Ik kan me je verdriet voorstellen ik zit in een zelfde situatie, heb ook beslissingen moeten nemen die voor mij pijnlijk waren en natuurlijk heb ik overal de schuld van en heb ik veel vriendinnen, waar ik gelukkig mee ben en is zij het slachtoffer van deze harde farang die nooit van haar gehouden heeft, en zij die een keer een foutje gemaakt heeft, en ik blijf daar maar op terug komen, ik zal maar niet vertellen wat die fout was en hoe ze vreselijk gelogen heeft over dat foutje waar nooit meer over gepraat mag worden, want ik doe me zelf pijn en haar ook natuurlijk, wees blij en je bent er nog niet vanaf, ze blijft erop terug komen, hoe fout jij bent alles wordt om gedraaid. sterkte en blijf in je zelf geloven. met vriendelijke groet Kees

 14. Ruud zegt op

  Nou of het verhaal over is dat weet ik nog niet, ik lees tussen de regels nog een hele hoop twijfel. Ik ben zelf al 12 jaar getrouwd met een echte Bangkokian. Voordat we gingen trouwen maakte zij vaker grapjes over Sinsod maar haar ouders hebben daar nooit om gevraagd maar goed die mensen hebben het dan ook goed voor elkaar. Haar vader maakt wel de grap dat als de dochter ouder dan 30 jaar is de ouders uit blijdschap dat ze toch nog iemand gevonden heeft een zak rijst zouden moeten schenken aan de bruidegom 🙂

  • Mike zegt op

   Geachte ,
   Inderdaad dit was geen gemakkelijke beslissing.
   Maar ooit moet ik de realiteit aanvaarden. Bij deze denk ik dat ik daardoor mijn gebeurtenis heb neergepend op deze site.

   Ik heb meerdere malen in het verleden zelfs advies gegeven aan vrienden die een Thaise vriendin of vrouw hadden.Maar in dit geval had ik mijn eigen advies zelfs aan de kant geschoven onder het motto ”Zou zij anders kunnen zijn”.
   Helaas is dit niet zo gebleken.

   U kunt mij altijd mailen voor een screenshot.

 15. bona zegt op

  Beste Mike,ik kan je enkel feliciteren !!! Oftewel voor je uiteindelijk tot inzicht komen en het er voor de hand liggende besluit trekken in deze doldwaze geschiedenis! Oftewel voor de wijze waarop je jezelf gedurende drie afleveringen in het middenpunt van de belangstelling hebt kunnen plaatsen op dit blog en een groot aantal leden in je ingebeelde wereld hebt kunnen meesleuren.
  Persoonlijk heb ik wel genoten van je schrijftalent en wens je een veelbelovende toekomst toe in het schrijverswereldje.
  Vriendelijke dank.
  Bona.

  • Mike zegt op

   Dank u .

   Nog nooit geen behoefte gehad om in de belangstelling te staan.
   Wel behoefte gehad om mijn verhaal te delen.Omdat ik voelde hier klopt.
   Ik kon dit helaas zelfs niet onder ogen zien.
   Hopende om het goede in de mens te zien.
   Ik had beter moeten weten.

   U mag mij altijd mailen voor een screenshot.

 16. Pliet zegt op

  Juiste belissing Mike!!!
  Ik wil je zelf feliciteren. Geen enkele relatie houdt stand als “Geld” de drijfveer is. Hoe mooi en zielig de verhalen zijn van de Thaise vrouw, het is altijd oppassen.

 17. HansG zegt op

  Ik ben bang dat je steeds de verkeerde vrouw aanlokt. Ga aan jezelf werken, indien mogelijk.
  Zolang jij jezelf wegcijfert, twijfelt over gevoelens en gedrag van een ander wordt je eerder bedondert. Beoordeel iemand om zijn / haar gedrag. Alleen mooie woorden heb je niets aan! Iemand die om je geeft vind het leuk om te geven. Dat mag je verwachten. Is dat er niet kap er dan mee. Geef je grenzen aan. Wees niet altijd begripvol. Waarom? Wie ben jezelf dan? Wil je niet gebruikt worden dan moet je het verschil leren tussen lief zijn en naïef of een doetje.

 18. Ronald zegt op

  Ik ben met een Thaise getrouwd, na 5 jaar ben ik haar pas beginnen te vertrouwen.
  Zonder vertrouwen kan je nl. niet verder. Ik weet dat je in T geen grond op je naam krijgt.
  Maar er bestaat wel een soort verkoop van de grond, om er een huis te bouwen, al wordt het nooit van jou.
  Mijn schoon ouwelui, hebben voorgesteld om als verkoopsprijs een huisje voor hen te laten bouwen.
  Dit heeft hij netjes gedaan en eerlijk. Alle bonnetjes kreeg ik ook overhandigd, en wat hij zelf deed,en dat was bijna alles, heeft hij niet in rekening gebracht. Die villa…. Ja zo ziet het eruit, 12 palen. grote kamer, 2 slaapkamers, Badruimte, eenvoudig, en een keuken. Heeft mij gekost 8.000 euro.
  Nu ben ik bezig met mijn eigen villa, echt Thaise vorm, modern. 18 palen. Alleen meubels moeten er nog in. kosten dak, betonnen palen, electrische install, alle lampen, keuken, vloeren, plafonds, waterleidingen , tegels rondom het huis. 37.500 E. Het plan was om het van mijn vrouw te gaan leasen, maar daar zij nu Nl is. staat op naam van ouders en nu lease ik het van haar ouders voor 40 jaar voor de prijs van het huis. Alles goed geregeld. Vergunningen van het dorp.
  Dus zoals ik het tot nu toe kan zien. Er zijn ook nette Thaien.

 19. Hans Struijlaart zegt op

  het kwartje is dan toch nog gevallen. Hoezo pijn? Je hebt haar niet eens aan ogen raken!! 1 miljoen bath/ Hoe durft ze. Deze vrouw is nog geen 5 bath bruidsschat waard. Goed dat je helemaal gekapt bent.
  Een mooi gezegde van iemand die er al lang woont: Thai Woman are the best actrices in the world. Ik ben het helemaal eens met deze uitspraak.

 20. John Chiang rai zegt op

  In het laatste stuk van je verhaal stel je zelf nog eens de vraag,of dit allemaal toneelspel van haar is?
  Verder heb ik nog steeds de indruk dat je betreffende haar gespeelde verdriet nog steeds grote twijfels hebt.
  Geloof me deze vrouw is alleen op jou geld uit,en gebruikt hiervoor al haar toneel talent.
  Ze is zeker niet de enigste die dit talent bezit,er zijn er die zo spontaan kunnen huilen,dat het niet te onderscheiden is van een Hollywood actrice.
  Het grote voordeel van zo’n talent is,dat er iedere dag opnieuw vliegtuigen landen met potentiële offers,die haar opnieuw ten prooi vallen.
  Gebruik gewoon je verstand,en ga op zoek naar een werkelijk betrouwbaar vrouwtje die jou verdient,en die zijn er ook in Thailand genoeg.

 21. Peter Groen zegt op

  In de Isaan is er zelfs ruimte voor een nieuwe religie. Een soort “Cargo Cult” bij voorbeeld zoals in de Pacific. De farangs als een soort reïncarnatie van hun voorouders die terugkomen met giften in de vorm van huizen en auto”s

 22. Gerd zegt op

  Koop van die 1 miljoen tbaht lekker een auto en schop die madam fftjes snel aan de kant…moet jij eens kijken hoe happy je dan wordt:)

 23. herman69 zegt op

  Mijn beste vriend ronny latphrao,

  Over dat kind daar is ernstig over gepraat, is dat wel een goed idee enz……..
  Ik was nog vrij jong, dus waarom niet.

  En daar gaat het hem niet over, ik heb alles op papier gezet wat mijn eisen waren, zij heeft die aanvaard
  dus moet zij niet kwekken van dat en dat.
  VB, wij laten dat huis renoveren, ik koop geen nieuw.
  Uitgerekend wat de leefkosten zijn, zoveel geef ik u in de maand
  geld geven aan familie, als ik het teweten kom,geef ik u geld minder in de maand
  tussen de 4 muren hier wil ik het netjes, heb geen zin om in een vuilnisbak te wonen enz……..

  Zo heb ik wel 25 eisen op papier gezet zodat er achteraf geen misverstanden kunnen onstaan, en
  heeft zij aanvaard.
  Ik ben voorbereid naar Thailand gekomen en getrouwd.
  En ik ben getrouwd in Thailand, om een zeer persoonlijke rede, en het gaat hem niet over geld wand
  ik leef hier met een retirement visum, en heb een dik ambtenaren pensioen.
  Ik schrujf dat er bij omdat u anders zou denken dat ik getrouwd ben omdat ik geen 800000 bath kan
  aantonen.

 24. Luit zegt op

  Nou Mike, je geeft in 1 van je reacties aan vrienden te blijven, doe het niet, dan blijft het pruttelen………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website