Royal Dragon restaurant (Angela Royle / Shutterstock.com)

Ik rijd niet zo vaak over Ratchadaphisek Road in Bangkok, maar iedere keer als ik er toch moet zijn dan denk ik altijd aan hoe de omgeving er zo’n 25 jaar geleden uitzag. De weg was zoals het nu is maar het ontbrak aan de gigantische bebouwingen zoals nu met kolossale shopping malls, kolossale hotels, kolossale soapy massagehuizen en naar mijn smaak iets te veel van het kolossale maar het zal nodig zijn (geweest).

Zoals ik het mij kan herinneren begon vanaf Asoke gezien aan de linkerzijde de bouw van Fortune Town en aan de rechterzijde waren de laagdrempelige clusters met kleine uitgaansgelegenheden zoals barretjes met liveoptredens. Daarna was het links en rechts vooral een moerasachtig gebied met vooral veel rietvelden en ergens daartussen lag ook het grootste restaurant ter wereld genaamd Tam Nak Thai met plek voor naar zeggen 1000 gasten die op rolschaatsen werden bediend.

Vanwege een reisprogramma op de Nederlandse tv zijn we dat restaurant in de begin jaren 90 gaan bezoeken.

Mijn smaakpapillen zijn sowieso niet afgesteld om uitzonderlijke kookkunsten te herkennen maar dat wordt gecompenseerd met de algemene ervaring zoals relaxte ambiance. Voor zover ik kan herinneren was het een tuinrestaurant met waterpartijtjes en zoals gezegd was de bediening de attractie maar of iedereen dat nou deed dat is uit mijn geheugen verdwenen. Om dat geheugen op te frissen is internet meestal een goede oplossing maar helaas.

Zelfs over het grootste restaurant ter wereld is amper 25 jaar na dato op wat flarden na informatie terug te vinden zoals dat de eigenaren na het aflopen van de grondhuur in 1996 moesten vertrekken om plaats te maken voor de bouw van Carrefour en wat nu Big C is. Verder minimale informatie wat ik er zelf ook nog nog van weet te herinneren. Dezelfde eigenaren zijn vervolgens op Bangna verder gegaan onder de naam The Royal Dragon met 5.000 plaatsen en 1.200 personeelsleden wat een vermelding in het Guinness Book of Records zou hebben opgeleverd. Ook die glorie kan vergaan blijkt uit een Facebookbericht van 12 juli j.l. en als ik mag gissen dan zullen de Covid-19 maatregelen de oorzaak zijn dat de zaak “voor renovatie” is gesloten met de mededeling dat de klanten bedankt werden voor de support de laatste 30 jaar maar dat de klanten nog wel terecht kunnen in de vele kleinere filialen. www.facebook.com/royaldragon.thai/

Om terug te komen op Tam Nak Thai vraag ik mij af waarom er zo verschrikkelijk weinig informatie, in zowel het Engels als Thai, over dit destijds grootste restaurant is terug te vinden terwijl er tienduizenden mensen er een hapje hebben gegeten en wat blijkbaar zo succesvol was om het vertrouwen te hebben dat om op een andere plek gigantisch uit te breiden.

Ik ben dan ook benieuwd of de bloglezers nog herinneringen aan Tam Nak Thai hebben en deze hier willen delen.

Ingezonden door Johnny BG

2 reacties op “Lezersinzending: Het vergeten Tam Nak Thai restaurant”

  1. Christiaan zegt op

    In oktober 1992 ben ik Tam Nak Thai gaan eten met een Rotterdamse zakenman, met wie ik in een zelfde hotel verbleef. Het was leuk om die sfeer mee te maken, maar wij hebben ook uitstekend gegeten.

  2. bal bal zegt op

    Daar heb ik heel veel gegeten totdat ik het na een aantal jaren aan wat kennissen wilde laten zien om daar te gaan eten en alles was verdwenen helaas.
    Maar het eten was perfect daar en de Show op diverse plekken waren ook prachtig en zij reden als een speer op rolschaatsen ook het Menu was heel erg uitgebreid je kon het zo gek niet opnoemen wat er allemaal opstond.
    Alleen ik dacht altijd dat het Tum Nak Thai heten maar ik kan het fout hebben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website