Lezersinzending: Goedkoop Taxfree kopen op Suvarnabhumi

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
5 augustus 2017

Beste lezers,

Een tijdje terug stond 0.a. in De Telegraaf dat “tax-free” shopping op Schiphol niet echt goedkoop is. Zo blijkt de claim laagste prijs niet te kloppen. Maar als je naar Suvarnabhumi airport (Bangkok) vliegt, koop ik altijd daar pas mijn veel voordeligere tax-free sigaretten (vorig jaar THB 650,–/slof) in een taxfree winkeltje op aankomst-niveau tussen de bagagebanden en de laatste douane. Dus nadat je al de paspoort controle hebt gehad en nadat je je bagage van de band hebt opgehaald, tref je net voor de laatste customs/douane nog de mogelijkheid om tax-free te kopen.

Het is daar altijd wel erg rustig zodat ik me afvraag of men wel op de hoogte is van deze mogelijkheid om ook na aankomst nog taxfree inkopen te doen. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

Ingezonden door Haki

7 reacties op “Lezersinzending: Goedkoop Taxfree kopen op Suvarnabhumi”

 1. Frenk zegt op

  vragen zij niet om je boarding pass,als je vertrekt vragen zij n.l. er wel om

  • ruud zegt op

   In tegenstelling tot Nederland, mag je in Thailand ook bij aankomst belastingvrij kopen.

 2. Jan zegt op

  Hoi Haki,

  Heb je ook een naam van de shop? Dank!

 3. Hub zegt op

  Hoi Haki. Is die alleen foor rook waren of hebben ze er ook soorten whisky. En als ik je goed begrijp is het nog in de hal waar al die banden zijn met bagage. En is het dicht bij de uitgang waar ook de douane staan??? En dan als ik voor de douane sta aan mijn rechter hand of Linkse kant??? Kun je ook een naam geven dat is wel zo gemakkelijk.
  Met vriendelijke groet

  Hub

  • Christina zegt op

   Je kunt het niet missen aan de linkerkant als je door de gate loopt voor de paspoort controle.
   Ze vragen wel om je paspoort boarding pass hoefde ik niet te laten zien.
   Je mag een slof kopen maar ben je met twee personen twee. Je kunt zelfs in euro betalen.
   De taxfree is goedkoper als je aankomt dan wanneer je vertrekt.

   Gr. Christina

 4. Eric zegt op

  Let met 2 wel even op dat je je niet laat verleiden om 2 aan elkaar gesealde sloffen sigaretten te kopen, Dan ben je bij controle echt de sigaar want volgens de Thaise norm brengt dan één persoon 400 sigaretten binnen en dan kan een boete van ettelijke tienduizenden Bahts kosten. Twee losse sloffen is dan weer geen probleen. Verbaas U niet, verwonder U slechts. This Is Thailand

 5. Cees1 zegt op

  Maar de prijzen in de taxfree shop in Thailand van veel produkten zijn hoger dan dat je die in een normale winkel koopt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website