Ik wil graag reageren op het artikel van 10 juli 2018 over geld overmaken naar Thailand ingezonden door Cees. Daar wordt in beweerd dat overmaken met de ABN-AMRO goedkoper zou zijn dan Transferwise.

Dit heb ik getoetst 12 juli:

Van mijn ABN-AMRO rekening € 5.000 overgemaakt naar de SCB. Binnen 13 juli 191.288,03 baht minus 9 euro kosten ABN-AMRO: € 349,97. Totale binnenkomst na overboeking: 190.838,06 baht.

Van mijn ABN rekening € 5.000 overgemaakt via Transferwise naar SCB binnen op 13 juli: 193.350,51 baht.

Beter toetsen kon ik het niet via Transferwise kreeg ik 2.512,45 baht meer binnen.

Dus de berekening van Cees klopt niet en door mijn toetsing verlies ik een bedrag van  2.512,45 baht

Conclusie: het verhaal Cees klopt niet Transferwise levert je veel meer op.

Met groet,

Eelke

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersinzending: Geld overmaken met Tranferwise is gunstiger dan via de bank”

 1. Han zegt op

  Ik heb iemand anders zien melden dat het voor grotere bedragen ongunstig is om met transferwise te sturen, het omslagpunt zou rond de 7000 euro liggen.

 2. joskeshake zegt op

  En ik blijf erbij dat TransferWise goed is om kleine bedragen te verzenden, anders kom je soms tot meer dan het dubbele van je bank als kosten ( fee)
  Doe maar eens een simulatie van 10.000 euro en vergelijk met Argenta ( heb je niet in Nederland zeker ? )

  • willem zegt op

   Het klopt dat transferwise kosten toenemen naarmate het bedrag hoger wordt.

   2000 euro – 12,94 euro kosten
   10000 euro – 52,74 euro kosten

   maar de koers is dan ook echt veel beter bij transferwise. Je moet het echt per geval uitrekenen.
   .

   • Harry zegt op

    Klopt. Koers bij Transferwise is de beste, zeker als je er een borderless bankaccount opent. Alle andere verhalen kloppen niet. Je stuurt vanuit BE of NL of whatever geld naar Thailand, meestal zijn deze kosten transparant maar zodra ze in Thailand euro’s, dollars oid zien binnenkomen, dan rekenen ze eerst kosten omdat zij moeten omwisselen en dan rekenen ze tegen een slecht tarief de koers om. Bij Transferwise kan je de koers bijvoorbeeld op de app Currency controleren. De koers bij Transferwise is vrijwel gelijk of iets méér en dan garandeert Transferwise de koers ook nog eens 48 uur, perfect dus! Als ik vanuit mijn borderless bankaccount geld overboek naar Thailand staat dat een halve dag later op mijn rekening bij Kassikorn of Bangkok Bank,dat kan ik van hieruit online gewoon zien. Het bedrag dat Transferwise garandeerde staat tot achter de komma dan ook op de rekening. Dat komt omdat Transferwise vanuit haar eigen Thaise bankrekening overboekt. Men kan Transferwise ook gewoon bellen, zij kunnen alles uitleggen en toelichten, gewoon perfect. Nogmaals succes ermee.

   • Harry zegt op

    Kosten bij Transferwise tot €115.000,00 is 0,5%+€3 hoe meer je dus stort hoe meer kosten, dat is bij iedere bank zo! Vanaf €115.000,00 zijn de kosten 0,4%+€3.
    Overboeken via het borderless bankaccount is goedkoper https://transferwise.com/help/article/2926561/basic-information/how-much-does-it-cost-to-convert-between-currencies

  • philippe zegt op

   Beste Jos , ik zal het u nog eens proberen uit te leggen, u schrijft met Transferwise alle bedragen zelfs tot 2.0000.000 Baht dat het maximum is per overschrijving gunstiger over als met Argenta, inderdaad is de fee (kosten) zoals u zegt met transferwise hoger dan argenta vanaf een bepaald bedrag echter dit weegt niet op tegen de gunstige wisselkoers die Transferwise u bied.
   U komt telkens terug op een hogere fee maar u houdt nooit rekening met de wisselkoers.U moet het totaalpaket bekijken en kijken wat u netto op uw Thaise rekening krijgt en dit is voor ALLE bedragen gunstiger met transferwise.

  • Harry zegt op

   Weer allemaal verhalen hier. Argenta rekent ook overboekingskosten en is zeker niet goedkoper! Ik bankier bij Argenta BE en ABN-AMRO NL en heb een borderlesss bankaccount bij Transferwise met gratis creditcard. Boek je bij Transferwise vanuit je account geld naar Thailand dan doe je dat het snelst en het goedkoopst. Alle andere verhalen kloppen gewoon niet. Succ6 ermee!

  • johannes zegt op

   Vraagje……

   Hoe is de ervaring met Worldremit ??

   Ze zijn flink a d weg aan het timmeren

 3. willem zegt op

  Eelke,

  Je conclusie klopt. Cees heeft waarschijnlijk onterecht de ABN valuta calculator gebruikt en die rekent met de middenkoers. Dat scheelt nog al.

  Valutacalculator
  Met de Valutacalculator berekent u eenvoudig de waarde van een valuta ten opzichte van een andere valuta. Deze berekening wordt gemaakt met de zogenaamde middenkoers. Die ziet u in de koerslijst van het valutacentrum. Wisselt u vreemde valuta, of betaalt u hiermee? Dan wordt niet met de middenkoers gerekend, maar met een aan- of verkoopkoers. De getoonde waarden in de Valutacalculator geven daarom alleen een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

  Met de berekening van vandaag zou 5000 euro het volgende opleveren:

  Transferwise: 192907 (koers 38,7977)
  ABN : 189159 (koers 37,9)

  Verschil : 3748 Baht in het voordeel van Transferwise

 4. Ton D. zegt op

  Transferwise hanteert de valuta koers zoals men die kan vinden op de website: beleggen.nl. Deze koersen wijzigen per minuut. De koersen die de Thaise banken hanteren kan men vinden op de app: Thai Baht Exchange. Het verschil is tussen de 0.30 en 0.40 per THB met die van Transferwise. Hou echter wel de kosten in de gaten. Hoe hoger het bedrag des temeer kosten bij Transferwise. Ook bij grotere bedragen doet Transferwise nu moeilijker. Je moet steeds meer documenten overleggen. Bij bedragen boven de €. 15000 moet een Nederlandse Bank dit officieel melden. Of ze dat doen is een tweede.

 5. philippe zegt op

  Ik zal het nog even proberen uit te leggen waarom Transferwise goedkoper is dan om het even welke bankoverschrijving tussen Belgie-Nederland en Thailand.
  Bij transferwise betaald u een fee(kosten) die berekend worden naargelang het bedrag dus hoe meer u overschrijft hoe meer fee u zal betalen, dus op een moment is er bij transferwise meer fee te betalen als bij uw gewone bankoverschrijving, echter de wisselkoers is ALTIJD voordeliger bij Transferwise en compenseerd de hogere fee meer dan nodig.
  De conclusie is dat het NETTO ontvangen bedrag(dus alle kosten inclusief) dat u op uw thaise rekening krijgt met Transferwise altijd hoger is(ongeacht het bedrag) dan met een gewone bankoverschrijving.
  Er zijn nog enkele verzendigsmogenlijkheden die die mogelijks ook goedkoper zijn dan een bankoverschrijving maar die ken ik niet voldoende.
  Van Transferwise kan ik zeggen dat die alvast voordeliger is ongeacht het bedrag dan elke overschrijving die u doet tussen uw Belgisch-Nederlandse bank en uw Thaise rekening.

 6. Tom zegt op

  Het goedkoopst en dat je de hoogste koers krijgt is , cash meenemen en wisselen in Bangkok bij Superrich .
  Je mag per persoon € 10.000,- meenemen , dus met zijn tweeën € 20.000,-
  Open een eigen bankrekening in Thailand en zet daar je geld op.
  Mocht het geld voor Thaise familie zijn open dan een bankrekening met internetbankieren en een pasje waar je kleine bedragen op stort , je hoeft immers niet te betalen als je geld van je ene rekening naar je andere rekening stort of tenminste minimaal.

  • Ger-Korat zegt op

   Als je dan aankomt op Suvarnabhumi airport en je wisselt aldaar bij Superrich dan kun je nog het volgende doen. Ga naar de Siam Comercial Bank (SCB) 1 verdieping hoger, welke de aankomst hal is. Even uitleggen: hellingbaan terug oplopen , bovenaan links afslaan en dan de lift nemen 1 verdieping hoger. Daar dichtbij is de uitgang van de Domestic Flights en in het uiteinde van de hal zie je SCB bank, de enige bank op het vliegveld met volledige kantoor, dus alle bankdiensten beschikbaar. Open hier je bankrekening dan is de storting gratis. Heb je elders in Thailand een bankrekening, ongeacht welke bank, dan kun je in dit bankkantoor je geld storten op je gewenste bankrekening, kost 0,2 % kosten en 30 baht vaste kosten. Voorbeeld: 100.000 baht storting naar elke bankrekening van elke bank in Thailand kost 0,2% x 100.000 = 200 baht en vaste kosten 30 baht is totaal 230 baht. Veilige oplossing.

   • Harry zegt op

    En hoeveel kosten heb je dan bij Superrich betaald? En hoeveel houdt je dan netto over van de 1000 of 5000 of 10000 euro’s die je mee hebt gebracht? En dan….. “veilige oplossing”? Het geld in Europa bij je bank halen, meenemen naar en in de vlieger, in Bangkok aan de balie bij Superrich omwisselen, met de THB naar het kantoor van SCB en dan even snel een bankrekening openen? (hetgeen volgens mij helemaal niet meer zo eenvoudig is!) Het zal de eerste keer zijn dat ik online een “geheime tip” krijg inclusief routebeschrijving die daadwerkelijk een ware tip blijkt te zijn. Waarom zouden ze bij SCB op het vliegveld in Bangkok afwijkende koersen berekenen als in de rest van Thailand? Ik heb het gevoel dat iedereen hier het wiel nog eens wil uitvinden, maar goed een ieder doet wat hij goed dunkt.

    • Ger-Korat zegt op

     Een ieder doet zelf wat hij goed dunkt. Dus kijk even op de sites van de diverse Superrich voor de actuele wissekoersen ter plekke in Thailand. Dan heb je geen wisselkosten, provisie of bankkosten van Transferwise of bank. Loop naar je bank en stort het op je rekening. Zoals Tom schrijft het goedkoopste, maar ja een ieder mag natuurlijk het wiel opnieuw uitvinden. Dus de keus tussen dezelfde koers met of zonder extra kosten.

     • Harry zegt op

      Sorry maar je zit er helemaal naast! Ook dat verhaal heb ik al uitgeprobeerd! Weliswaar zegt Superrich geen kosten te hanteren, de goedkoopste te zijn etc, toch kom ik bij hen netto met minder geld buiten als via Transferwise verklaar dat dan eens! Verder moet je er eens over nadenken dat geen enkele financiële instantie gratis werkt, ze willen allemaal aan ons verdienen, dus waar haalt Superrich zijn profijt dan? Of gaan zij binnenkort failliet omdat ze met verlies gedraaid hebben? Ik dacht het niet. Bij hen zitten de kosten in de koers die vergoed wordt, dus niet transparant, alleen dat is al reden genoeg om te twijfelen. Maar goed een ieder doet waar hij zich prettig bij voelt. Het gaat hier immers toch niet over structureel grote bedragen anders zijn er wel andere oplossingen te vinden. Zelf werk ik bij een financiële instelling waar wij voor “groot-klanten” speciale afdelingen hebben, die houden zich met dit soort verhalen helemaal niet bezig. Het is daarom dat ik vanuit mijn achtergrond probeer een objectief en eerlijk advies te geven voor mensen zoals ik, die regelmatig naar Thailand gaan, er familie en onroerend goed hebben en méér als de gemiddelde toerist moeten wisselen naar de Thaise Bath. Zoals ik al aangaf, U doet ermee wat U wilt, ik vaar wel bij de Transferwise optie anderen hebben weer andere ervaringen en die doen wat hen beter lijkt. Ik dacht dat het voor een ieder belangrijk is te weten waar men de meeste Thaise Bath kan krijgen voor zijn Euro’s en dat heb ik hier verteld.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Je mag zoveel geld meenemen als je wil. Zolang je het maar aangeeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website