Lezersinzending: Een nare ervaring in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags:
23 april 2020

Gisteravond was ik mijn fruitboompjes die over de smalle doodlopende weg voor ons huis staan met een nieuwe tuinslang water aan het geven toen er een auto met een Thai aan het stuur die bij mijn buurman op bezoek was geweest een beetje vreemd achteruit kwam rijden.

Alles wat ik heb gedaan is de tuinslang binnen de omheining van mijn huis gehaald om de man met zijn waarschijnlijk 50 jaar oude auto door te laten. De auto reed half over mijn ingang naar het kruispunt en ik ging verder met water geven. Opeens gaat de auto weer vooruit, ik roep stop maar te laat, hij stond stil op mijn tuinslang. De bestuurder ging een meter achteruit en ik ben met slang weer binnen mijn omheining gegaan, geen woord gezegd want na 22 jaar Thailand heb ik enige ervaring op gedaan.

Heb de man die uit de auto stapte geen verdere attentie gegeven maar hij was zo dronken dat hij zich aan de auto moest vasthouden. Hij begon te roepen van ‘fucking falang’, stond in de bokshouding en bleef zijn middelvinger ophouden. Met nadruk, heb geen enkele attentie aan de man gegeven. Mij echtgenote en buren stonden perplex er naar te kijken en mijn echtgenote, Thais had al een hark in haar handen. Heb ik afgenomen en gezegd geen attentie aan de dronkenlap te geven. De man stond in het Thais te roepen wat de slang koste en wat hij moest betalen. Met nadruk, ik heb de man geen blik, waardig gegund en eindelijk stapte hij in zijn auto en met de hand met middelvinger omhoogging hij zigzaggend naar de uitgang van ons kleine woongebied. Mijn buurman, eigenaar van een paar minibusjes kwam erbij en bleef zich verontschuldigen want hij was het waar de dwaas zich had zitten te bezatten.

Ik (wij) mogen ons verheugen in een zeer mooie en ruime woning en dat wordt gezien. Ik vermoed dat deze dwaas een werkloze minibus chauffeur is die zonder geld zit en op mij zijn frustraties uit jaloezie los aan het laten was waarbij ik geen enkel commentaar gaf.

Ik schrijf dit niet als een mooi verhaal maar omdat ik dit nu voor de tweede maal meemaak. Een Amerikaan die hier in de buurt woont werd door een Thai ook aangesproken met ‘fucking falang’ en werd door hem bijna van de weg gereden zodat hij er de politie bij heeft gehaald. Nu steekt hij dus ook naar de Amerikaan zijn middelvinger op.

Waarschuwing, door de negatieve berichtgeving van hogerhand denk ik dat de falang bij sommigen als mede veroorzakers van de malaise worden gezien dus mijn advies, blijf kalm en ga zeker niet reageren als je zo iemand tegen komt.

Ingezonden door Wim

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersinzending: Een nare ervaring in Thailand”

 1. chris zegt op

  Tja, dat is een vervelend verhaal.
  MIjn vrouw en ik kopen elk jaar verjaardagstaarten voor menige buurtbewoner, wij betalen het Oudejaarsdiner voor de hele buurt en geven altijd eten en drinken als we de loterij hebben gewonnen.
  Als een vreemde zijn middelvinger tegen mij opsteekt hoop ik dat hij ook het telefoonnumer van de politie heeft om hem te komen helpen want anders komt hij niet zonder een grondig pak rammel de soi uit.

  • Rob V. zegt op

   En als ik mijn middelvinger naar je op steek beste Chris? 😉 555 Nee zou ik nooit doen, ik wordt niet snel boos en mocht mijn bloeddruk toch flink stijgen naar een stortvloed aan provocaties dan loop ik weg: tjai jen-jen.Of het zo verstandig is iemand een pak rammel te geven betwijfel ik. Denk dat Wim er goed aan heeft gedaan op dat moment niet de confrontatie aan te gaan. Als er wat uit te praten is of iemand iets goed te maken heeft kan dat maar beter gebeuren als de betrokkenen weer kalm en nuchter zijn.

   • Chris zegt op

    Voor de goede orde: ik sla nooit maar dat doen de Thais in de soi graag voor mij.

 2. Eric zegt op

  Vergeet niet dat wij als buitenlander getolereerd zijn en zolang er geld uit onze zakken komen is alles ok,maar indien je laat verstaan geen atm te zijn wordt het lastiger

  • Rob V. zegt op

   Thailand, het land van tolerantie. Tolerantie is niet hetzelfde als acceptatie of respect. LGTBQ+ en dergelijke worden ook getolereerd. Maar dat ‘de Thai’ buitenlanders getolereerd is wel iets kort door de bocht. Ja, het is de mens eigen om vreemden met enige argwaan te zien. Een buitenlander heeft dus helaas snel een nadeel, of dat nu een Thai is die naar een Laotiaan of Duitser kijkt of een Nederlander die een Pool of Chinees ziet. Het is de mens ook niet vreemd om bij problemen ‘de ander’ de schuld te geven. Iets wat natuurlijk onzinnig is maar gefrustreerde mensen zoeken een makkelijke bliksemafleider.

   Dat wil nog niet zeggen dat de autochtone Thai of Nederlander per definitie negatief kijkt naar buitenlanders, ‘minder positief’ denken is nog niet hetzelfde als negatief. Dat de Thai de rijke buitenlanders alleen als ATM dulden (en de arme buitenlanders als goedkoop werkvee in de bouw etc.) vind ik te kort door de bocht. Vooral in de eigen omgeving, als de mensen om je heen die je ook maar een klein beetje kennen je als ATM zien is er iets goed fout. Naar mijn idee is dat maar een handjevol xenofoben Thai (of welk volk dan ook) bij wie het ijs nooit te breken is. 1 op 1 zijn de meeste mensen (Thai of niet) gewoon vriendelijke mensen. Dat is ook de natuur, samenwerking tussen mensen die we kennen.

  • Ed zegt op

   Ik woon hier inmiddels 9 jaar en hoe je getolereerd wordt ligt grotendeels aan jezelf.
   Het is vaak hoe je zelf overkomt naar anderen. Vooroordelen over de alle Thaise vrouwen slecht zijn en dat wij ons alleen kunnen handhaven als we als publieke ATM fungeren zijn onderhand clichés met een baard van hier tot Tokio. Verzin eens iets interessants om te vertellen Eric.

 3. henk appelman zegt op

  Toppie
  Negeren , NIET aankijken, laat je Thaise vrouw (als het moet) hem toty de orde roepen………..buren toonden schrik, betekent dat jullie goed zijn aangeschreven daar, nu zelfs nog beter
  sjappoo

 4. Wouter zegt op

  Het beste is om in dit soort situaties rustig te blijven ademhalen, want zoals zo vaak vermeld zijn Thai heel vriendelijke mensen die het beste voor hebben met hun medemensen. Thai beseffen ook dat farang veel geld steken in hun economie, dat zij hun vrouwen onderhouden, voor hen grond betalen en huizen koen, en de aan met die vrouwen meekomende families in staat stellen zich luxe te permitteren. Hun kinderen worden in staat gesteld een schoolopleiding te volgen, en zo niet dan wordt voor hen een brommer aangeschaft. Besef ook dat je te gast bent in dit mooie land van pais en vree, en dat je elk jaar weer 12 maanden mag blijven.

 5. Harry Romijn zegt op

  DE reden, waarom ik Thailand al in 2007 verlaten heb.

 6. Jan zegt op

  Wat een verhaal. Nu werk ik in een grote stad in de Randstad en het is hier niet anders alleen in omgekeerde volgorde. Negeren is nog steeds het beste en zeggen mevr/mijnheer fijne dag verder

 7. Erik zegt op

  Wim, je doet het voorkomen alsof jij je moet verontschuldigen voor dit gedrag. En alsof het coronavirus er iets mee van doen heeft?

  Kom nou. IEDERE dronken Thai is een lastpak en staat er geen witneus in de buurt dan is het wel de schuld van de os, de ezel, de karbouw of dan krijgt de dichtstbijzijnde lantaarnpaal een schop. Of ze halen een blaffer uit de zak en knallen iemand af. Een dronken Thai heeft iets van ‘Jouw kop staat me niet aan….’ en de kleur van die kop doet er dan niet toe. Ze knallen net zo gemakkelijk elkaar af zoals helaas al zo vaak gebleken is, als je de pers een beetje volgt in dit land.

  De persoon in kwestie was dus niet boos op jou maar op de hele wereld. Zorg jij er nu maar voor dan uit het schootsveld te blijven……

 8. Marcel zegt op

  woon reeds 23 jaar in thailand en had nog nooit problemen met thais.Dat ze lange tenen hebben is een gegeven en daar moet je rekening mee houden.Dronken thais zijn gevaarlijk,maar zijn dronken belgen of nederlanders dan zo lief?

 9. Wouter zegt op

  Niet meer dan een vervelend incident met een dronken Thai als lastpak. Kan overal gebeuren. Niet teveel provoceren anders gaat gebeuren wat Erik schrijft. Zal de eerste keer niet zijn dat een conflict met een gunshot wordt beslecht. Oppassen, een wai geven, en op je schreden retour. Niet doen wat @chris zegt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website