Lex in Pattaya – 2018 (3)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Eten en drinken, Lezersinzending, Thailand tips
Tags: ,
6 december 2018
La Baguette (Naklua)

La Baguette (Naklua)

Dit jaar strijk ik voor alweer de 4e keer neer in Pattaya. Meer dan 10 keer ben ik reeds in Thailand geweest, maar nu voor de 4e keer een weekje alleen in Pattaya. Niet helemaal alleen, want ik ken gelukkig voldoende mensen hier om de week te vullen. Omdat ik maar een week ga, ben ik nog kieskeuriger met de besteding van mijn tijd. En omdat ik mijzelf een echte fijnproever vind – anderen noemen mij een moeilijke eter – wil ik elke dag genieten van al het lekkers dat Pattaya te bieden heeft. Zie het als tips, waarbij ik nadrukkelijk aan wil geven dat er nog ruim voldoende eetgelegenheden zijn die ik (nog) niet geprobeerd heb. En natuurlijk maak ik een kort verslag van de trip, met tips waar lezers wellicht iets mee kunnen.


Dag 3 – FritKot

Het is de laatste dagen erg warm in Pattaya en een warme dag wordt meestal afgesloten met regen einde van de middag. Soms een paar druppels, maar soms hele zwembaden die uit de lucht komen vallen. Zo ook vandaag. Ik liep over Soi Buakhao, genietend van het mooie weer besluit ik een massage te nemen en een uur later buiten komt het met bakken naar beneden. Onweer met flinke knallen en bliksemflitsen en Soi Buakhao veranderd al snel in een rivier.

Het water van de zijstraten, in mijn geval Soi Lengkee komt daar nog bij en je begint je af te vragen op welk moment de scooterrijders gaan besluiten dat het te diep wordt. Benen omhoog met alleen het tuitje van de uitlaat nog boven water scheuren ze voorbij. Het is wachten op ongelukken want de straat is niet overal gelijk en door het water is dat niet te zien.

Wachtend bij de 7/11 op de hoek Soi Buakhao/Soi Lengkee waar ik gelukkig nog droog stond, valt mijn oog op een FritKot aan de overkant van de straat in Soi Lengkee. Op afstand zie ik dat ze frikandellen verkopen. Dan is het natuurlijk altijd maar de vraag of het de ‘echte’ frikandellen zijn of namaak frikandellen van een creatieveling. Bijna een uur lang gewacht, toen maar besloten dat de kans dat ik mijn Birkenstock slippers droog zou houden verkeken was en tot mijn knieën in het water de overtocht gemaakt. Aangekomen bij de FritKot Pattaya ‘Belgian Fries & Snacks’ blijkt dat deze niet onderdoet voor een Hollandse snackbar. Zo hebben ze frietjes, frikandellen, huisgemaakte gehaktballen en kroketten. De frikandel besteld en deze moet haast wel geïmporteerd zijn, want deze smaakt hetzelfde als in Nederland.

Tip! FritKot

Toe aan een lekkere Hollandse of Belgische snack? Ga naar de FritKot op de hoek Soi Buakhao/Soi Lengkee.

Dag 4 – La Baguette (Naklua)

Croissants in Pattaya hebben ze bijna overal. Van die kleine slappe croissantjes wat je eigen geen echte croissant kunt nemen. Die van Casa Pascal komen al iets meer in de buurt. Maar een klasse apart zijn de croissants van La Baguette, een ‘French Bakery’ net buiten Pattaya Central, schuin tegenover Terminal 21. Het is absoluut te lopen, en ik probeer altijd alles lopend te doen in mijn vakantie, maar mijn al iets oudere vriend gaf toch de voorkeur aan de Baht bus. Dus wij met zijn drieën, mijn vriend en zijn Thaise vriendin, op pad naar La Baguette. Het is altijd even spannend of de Baht bus bij Central Road (Pattaya Klang) afslaat naar de Beach Road of rechtdoor rijdt. Nog steeds heb ik geen idee hoe ik dit kan weten, maar ondanks dat het even spannend was toen het leek alsof de Baht bus links voorsorteerde ging deze toch rechtdoor. Om bij La Baguette te komen rij of loop je helemaal de Second Road af tot je aan het einde een rotonde hebt. Neem dan de 4e afslag (op-één-na-laatste, voor N. Pattaya Rd.) als je de rotonde op zijn Thais neemt (dus links de rotonde op) en loop de Pattaya Naklua weg op. Hier vindt u tussen Na Klua Soi 22 en Na Klua Soi 20 French Bakery La Baguette.

Tip! La Baguette

Trek in een lekkere croissant? Of misschien wel een lekker taartje, wafel of iets anders zoetigs? Ga dan naar La Baguette in Naklua.

Tip! Terminal 21

Vergeet niet op de terugweg even Terminal 21 te bezoeken, het nieuwste winkelcentrum van Pattaya. Ik heb zelf een winkel gehad in een winkelcentrum, dus enige ervaring op dat gebied, maar dit winkelcentrum overtreft alles. Een waanzinnig mooi winkelcentrum met enorm veel winkels, entertainment, thema-niveaus met bijpassend eten en zelfs voor de kinderen is er vermaak. Laat je verbazen!

Dag 4 – Restaurant Klein Vlaanderen

Bij Loi Krathong het advies gekregen van een Belg om absoluut eens restaurant Klein Vlaanderen te bezoeken. Kaartje gekregen met foto met route erop, was dus makkelijk te vinden. Restaurant Klein Vlaanderen is gevestigd in de zijstraat van Soi Buakhao tegenover Pattaya City Hospital. Ik meen dat in dezelfde straat ook het Nederlandse Malee Pattaya gevestigd is, al kon ik bij deze oranje bar geen naam (meer) ontdekken. Aan het einde van de straat rechts is Klein Vlaanderen gevestigd. Een jaar geleden geopend door de broer van de eigenaar van het inmiddels alweer jaren gesloten Klein Vlaanderen aan Second Road. We hebben hier een lekker stuk biefstuk (240 Baht voor ca. 200 gram) op. Geen platte schoenzool zoals in Thaise restaurants, maar een echte biefstuk Europese stijl. Aangevuld met lekkere gebakken aardappeltjes, frietjes en stokbrood. Al met al goed gegeten voor een vriendelijke prijs.

Dag 4 – Nachtelijke snack

Het valt me op dat zo tegen 02.00 uur ’s nachts er niet veel eten meer te vinden is op straat. De normale kipspiesen, varkensspiesen en biefspiesen zijn vaak op, de kebab, eigenlijk alleen het Thaise eten blijft over. Bij Soi LK Metro zijn nog voldoende eettentjes open, maar om nu weer dat hele stuk te lopen… Gelukkig is er op Pattaya Second Road Soi 12 op de hoek een hamburgertentje waar je een hamburger op maar kunt bestellen. Ik ben erg kieskeurig (lees moeilijke eter) en eet graag een hamburger zonder kaas, saus en sla, maar wel graag met bacon en een eitje. Geen probleem hier, en ik meen nog geen 100 baht betaald te hebben voor een beef burger. Prima te doen, aanrader dus!

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lex in Pattaya – 2018 (3)”

 1. Marco zegt op

  Hoi Lex,
  Ik vind het leuke verhaaltjes die je hier plaatst en je omschrijft jezelf als kieskeurig wat betreft eten en je culinaire genoegens.
  Maar een vraagje van mijn kant probeer je ook wel eens echt Thais eten want Friet van Piet,bitterballen of een barbeque spies kun je ook in een all u can eat restaurant in NL krijgen.(Hoef je ook geen 18 duizend km voor te vliegen)
  Ikzelf kan vooral erg genieten van het echte Thaise eten.

  • Lex zegt op

   Beste Marco,

   Ik vind de kip met gele kerrie lekker, en de beef met oestersaus en knoflook. Maar dat eet ik dan vooral in Nederland in Thaise restaurants. In Thailand zelf is het mij vaak te pittig. Verder ben ik een moeilijke eter. Aardappelen, vlees en groente is wat ik normaal eet, verder eigenlijk niets ‘buitenlands’ zoals rijst, pasta, bami etc. Ik ga vooral naar Thailand om goed uit te rusten en te onthaastten. Ik hou van wandelen, wandel gerust naar Jomtien of Naklua, en pak gewoon onderweg mee aan eten wat op mijn pad komt aan (vooral) vlees.

   • Marco zegt op

    Ga dan eens naar restaurant Salt en Pepper dat is bij ons in de buurt.
    Soi Kha Talo in Pattaya.
    Zoek het maar eens op op Google hebben goed eten daar.

 2. Kees zegt op

  Wat eeuwig zonde als je een week in Thailand bent en dan frikadellen, croissants, biefstuk met friet en spare ribs eet. Er is zo ontzettend veel heerlijk Thai eten te krijgen. Als je dan toch de halve wereld over vliegt, laat je dan in ieder geval verwennen met de lokale delicatessen i.p.v die vreselijke frikadellen. Dat kun je de rest van het jaar nog doen. Toch neemt het eten een groot deel van je verhaal in beslag. Echt een gemiste kans.

  • bert zegt op

   Over smaak verschillen de meningen net zo veel als over de politiek.
   De één vind het Thais eten heelrijk, een ander vind het maar niets.
   Persoonlijk vind ik de Thaise keuken ook niet je van het, maar er zijn wel gerechten die ik heerlijk vind.
   Neemt niet weg dat ik toch wel gemiddeld 1x per dag een Thaise hap eet, gewoon uit gemakzucht.

   • Lessram zegt op

    “De één vind het Thais eten heelrijk, een ander vind het maar niets.”
    Bewuste of onbewuste woordspeling?…. Heelrijk

    Geeft mijn inziens exact de Thaise keuken weer. Het verwonderd ook mij, dat je in Thailand keuze maakt voor biefstuk, frikadellen, friet, croissants. Voor mij persoonlijk is juist de Thaise keuken één van de redenen om die tig duizenden km te vliegen. Naam, Som Tam, Pad Thai met extra Phrik nam pla, Tom Gha Kai, Morning Glory, Tod Man Pla, alle curry’s vooral Massaman etc etc. Dat zijn juist de dingen waar ik hier in NL stad en land voor afreis om het beste restaurant voor te vinden, wat ze steeds vaker verliezen van onze eigen kookkunsten (ook in NL proberen we al jaren minstens 4x per week de Thaise keuken te kopiëren).
    Maar inderdaad smaken verschillen, en daar valt niet over te twisten. Ook maar goed ook anders was er niet zo’n keuze aan keukens wereldwijd, en zaten we vermoedelijk allemaal dagelijks aan de BigMac. (Die ik in NL ook zo af en toe niet kan weerstaan)

    Die Bahtbus vanaf 2nd road richting Dolphin…. wij kijken altijd wat ie doet, gaat ie links weer beachroad op, of rechtsaf naar Naklua…. meteen drukken als het de verkeerde kant op gaat. Op bijna alle Bahtbussen staat “Jomtien – Naklua” maar daar houd menig bestuurder zich niet aan. Desnoods dumpen ze de de passagiers ergens om opeens ergens anders heen te rijden met een paar “russen” die spontaan de bahtbus afhuren 🙂

    Vorige week ook naar Terminal 21 geweest, indrukwekkend groot met de Golden Bridge, Pisa toren, en Eiffeltoren. Maar verder vond ik het maar een uit zijn krachten gegroeide mengelmoes tussen de Bijenkorf en Hoog Cathareijne. Leuk om een keer gezien te hebben.

 3. Jack zegt op

  Even vragen aan de bestuurder van de bathbus of hij naar Naklua gaat, probleem opgelost.

  Wat het eten betreft, over smaak valt niet te twisten, ik eet (bijna ) alles.

 4. Marianne zegt op

  Waarom eet je in Thailand alleen Westers eten? Het eten in Thailand is zo heerlijk en frikandellen etc. kun je weer in Nederland eten. Geniet van het land en vooral het heerlijke eten!

  • Jasper zegt op

   Je kunt best van het land genieten zonder het thaise eten. Ik woon hier al 10 jaar, en kan geen pad thai meer zien. Ik eet ook nooit thais eten, prefereer europees, indiaas en indonesisch, in die volgorde.

   Smaken verschillen, is niets vreemds aan!!

 5. peter zegt op

  Ik heb eens op het internet mogen vinden, dat je prepared frikandellen, bitterballen, enz kon kopen in Thailand. Zal me niet verbazen dat dit een Nederlands georiënteerd bedrijf zal zijn. Kwam ergens uit Chiang mai, dacht ik.
  Maar zal ik absoluut niet eten in Thailand vanwege het lekkere pittige Thaise voedsel, vis en niet te vergeten al dat lekkere fruit.
  Heel af en toe laat ik me verleiden en eet dan “pizza” of bij grote uitzondering een keer bij Mac. Heb meestal dan weer gelijk spijt, ben eigenlijk een whopper man, echter kom je net als in Nederland zelden tegen.
  Hoewel er echter mensen zijn, die leven bij het gezegde: wat de boer nie ken, vreetie nie

  • Joppie zegt op

   Klopt, maar er zit tegenwoordig ook in pattaya een Nederlander die in snacks handelt. Bedrijf heet geloof ik Joma snacks, staat ook tijdens het voetbaltoernooi in februari te Jomtien met een snackstal.

 6. Mark zegt op

  Als de “Thaise kost” je te pittig is vraag je toch gewoon “Mai phet krap.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website