Lex in Pattaya – 2018 (1)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Thailand tips
Tags: , , ,
4 december 2018

Dit jaar strijk ik voor alweer de 4e keer neer in Pattaya. Meer dan 10 keer ben ik reeds in Thailand geweest, maar nu voor de 4e keer een weekje alleen in Pattaya. Niet helemaal alleen, want ik ken gelukkig voldoende mensen hier om de week te vullen.

Omdat ik maar een week ga, ben ik nog kieskeuriger met de besteding van mijn tijd. En omdat ik mijzelf een echte fijnproever vind – anderen noemen mij een moeilijke eter – wil ik elke dag genieten van al het lekkers dat Pattaya te bieden heeft. Zie het als tips, waarbij ik nadrukkelijk aan wil geven dat er nog ruim voldoende eetgelegenheden zijn die ik (nog) niet geprobeerd heb. En natuurlijk maak ik een kort verslag van de trip, met tips waar lezers wellicht iets mee kunnen.

Dag 1 – aankomst

Het was een lange dag, ik arriveerde rond 10.30 uur via een vlucht met KLM op het vliegveld van Bangkok. Ondanks wat turbulentie verliep de vlucht voorspoedig. Eenmaal geland flink doorgestapt naar immigration. 1e immigration was dicht, stuk verder lopen en bij de 2e aan kunnen sluiten. Korte rij gelukkig, was zo aan de beurt. Door immigration weer helemaal teruggelopen naar band 23, maar de eerste koffers lagen al op de band. Oudere Amerikaanse man stond naast me, wist niet meer wat voor koffer hij had, wist enkel ‘black suit case with a pink label’. Helaas was hij niet de enige die op het idee was gekomen om een roze label aan een zwarte tas te doen. Zeker 3 tassen van de band getild met roze labels, maar die konden allemaal weer terug. Toen kwam mijn koffer, maar mijn Amerikaanse vriend mompelde iets van ‘There goes my help’, en dus besloten nog even te wachten tot deze oude heer ook zijn koffer had. Die kwam vlak daarna en na een bedankje mijn weg vervolgd via de ‘Nothing to declare’ uitgang.

1000 Words / Shutterstock.com

Immigration tip!

Loop indien het druk is bij het eerste immigration punt door naar het tweede punt (150 meter doorlopen). Vaak is het daar dan een stuk rustiger. Boven de 70 of minder valide? Dan is er een aparte immigration doorgang tussen immigration 1 en 2. Deze is voor monniken, ouderen boven 70, minder validen en diplomaten. Reist u met iemand ouder dan 70? Dan kunt u beiden deze doorgang gebruiken.

Eerst nog even een SIM kaart gekocht bij AIS, 15Gb voor 1000 Baht, dus verwacht dit de komende 7 dagen niet bij te hoeven vullen. Mijn inmiddels zeker 6 jaar oude Samsung Galaxy S3 wilde gelukkig weer opstarten, wat atijd maar weer de vraag is aangezien ik deze eenmaal per jaar gebruik tijdens mijn weekje Thailand. Hotspot geactiveerd op de S3 zodat ik met mijn S6 en ASUS laptop Wi-Fi kan gebruiken via het 4G netwerk van de S3. Mijn vaste taxi chauffeur Santi stond al klaar en we konden direct op weg naar Pattaya. Kort in slaap gevallen in de taxi en schoot weer wakker bij de afslag Sukhumvit naar Central Road. Geen problemen met het verkeer in Pattaya, we konden zo via Soi Buakhaow naar mijn hotel toe rijden. Zo tussen 13.00 uur en 14.00 arriveerde ik bij mijn hotel Fourteen Again boven Tim Bar.

GSM tip!

Neem een oude GSM en een nieuwe GSM mee naar Thailand. De oude GSM laat u op het vliegveld uitrusten met een Thaise SIM kaart. De medewerker van bijvoorbeeld AIS doet dit voor u. U hoeft alleen de telefoon te geven en de medewerker regelt alles. U activeert bij een Android telefoon als volgt uw hotspot functie:

‘Instellingen’ > ‘Verbindingen’ > ‘Mobiele hotspot en tethering’ > zet ‘Mobiele hotspot’ op aan.

Vervolgens zoekt u met de nieuwe GSM naar een Wi-Fi netwerk met de naam ‘Android AP’. Vervolgens toetst u de code in die u ziet op uw oude mobiel met Thaise SIM kaart en u bent verbonden. U kunt nu internetten via Wi-Fi, waarbij uw nieuwe gsm-internet verkrijgt via het 4G netwerk van uw oude GSM. U kunt ook andere apparaten, zoals een tablet of laptop, via Wi-Fi verbinding laten maken met het 4G netwerk van de oude telefoon. De oude GSM functioneert als een soort Access point of modem.

Taxi tip

Ik heb al jaren dezelfde taxichauffeur. Spreekt redelijk tot goed Engels, rijdt netjes en het belangrijkste, komt altijd zijn afspraken na. Brengt mij de laatste tijd eigenlijk alleen maar van Bangkok naar Pattaya en weer terug, maar heeft mij in het verleden ook een keer van Pattaya naar Koh Chang gereden en vervolgens weer terug naar Rayong. Ik kan Santi van harte aanbevelen.

Hotel tip

Fourteen Again is al jaren mijn favoriete hotel. Een goed zeer groot bed, een jacuzzi en een enorme inloopdouche met een zeer volle straal (altijd) warm water. Verder is de kamer uitgerust met een koelkast, TV met BVN, kluis en kast met voldoende vakken en kleerhangers. Het is tevens het enige hotel in Pattaya met een Gogo bar in het hotel (Tim Bar, gevestigd aan 2nd Road). Verder kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad en overige faciliteiten van Intimate Hotel aan de overkant in dezelfde soi. Een mooi zwembad op het dak met een bar in het zwembad zodat je comfortabel tijdens het zwemmen wat kunt drinken. Ik zou niet weten wat hier beter kan, maar smaken verschillen natuurlijk. En budgetten ook, een kamer kost ca. 2000 Baht per nacht via Booking.com.

Yiam2,

Dag 1 – de stad in

Lopen door de stad is hier genieten. Overal drukte, overal mensen, de heerlijke geuren van al het eten. In het vliegtuig weinig gegeten, dus het is tijd om de maag te vullen. Mijn oog viel op een restaurant aan 2nd Road genaamd Yiam2. Waarschijnlijk is er ook een Yiam1 en misschien ook wel een Yiam3, maar dit betekent niet altijd dat het van dezelfde eigenaar is. Ik ging dus naar Yiam2, tegenover Apex hotel. Heerlijke thaise kipsaté op en misschien wel de lekkerste gebakken aardappeltjes die ik ooit op heb. Heerlijk zacht en met spek of bacon. Onderop nog wat uienringen. Heerlijk! Ook nog een portie chicken wings besteld. Mijn gezelschap had ook nog een soep en een thais gerecht. Rekening inclusief drinken was nog geen 700 Baht.

Hierna even een paar uurtjes geslapen om bij te komen van de reis en zo rond 8 uur het hotel weer verlaten op weg naar Harry’s Bar aan Central Road, vlakbij de T-splitsing met de Beach Road. Altijd een leuke sfeer met veel Nederlanders. Even bijgepraat met Paul en Nadia en hierna op zoek gegaan naar een restaurant voor het avondeten. De hoek om gelopen en via Beach Road bij Soi 8 beland. Hier staan altijd diverse mobiele eettentjes die diverse soorten vlees verkopen. Kipspiezen, Varkenssatespiezen, Biefstukspiezen, maar ook diverse Thaise specialiteiten. Voor mijn gezelschap verschillende soorten overheerlijke vleesspiesen besteld voor in totaal slechts 160 Baht. Zo lekker eten voor zo weinig kan echt alleen in Pattaya. De avond verder doorgebracht bij Harry’s Bar en na een interessant gesprek over de Brexit met een man uit Wales en de huidige politieke ontwikkelingen in Italië met een Italiaan teruggegaan naar het hotel en uiteindelijk als een blok geslapen.

Eet tip!

Voel u niet bezwaard om een in beer bar waar geen eten geserveerd wordt eten van de straat te bestellen. Bestel gewoon het eten op de straat, wijs naar de beer bar waar u gaat zitten en in de meeste gevallen komen ze het eten gewoon bij u brengen. Het café verzorgt om sommige situaties zelfs een bord en/of bestek en zal u een reinigingsdoekje aanbieden wanneer u klaar bent met eten. Zo heeft u de prijs en kwaliteit van de straat met de service van een restaurant. Vooral in Soi 8 is er een ruime keuze in eten, en voldoende beer bars waar u het op kunt eten.

Tip! Reis gerust alleen naar Thailand

Er zullen onder de lezers vast mensen zijn die twijfelen over het al dan niet alleen afreizen naar Thailand. Twijfel niet meer, maar ga gewoon 1 of 2 weken voor de eerste keer naar Pattaya. Zoek Hollandse gezelligheid op bij de diverse Hollandse barretjes, restaurants en zelfs hotels waar u vast en zeker aansluiting zult vinden bij andere alleenreizende vakantiegangers. Een Hollands hotel is bijvoorbeeld Villa Oranje, op loopafstand van de Hollandse bar: Harry’s Bar. Tevens kunt u voor een Hollandse hap terecht bij restaurants MyWay in Central Pattaya of Ons Moeder in Jomtien. U zult zeker genieten van uw vakantie.

Ingezonden door Lex

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lex in Pattaya – 2018 (1)”

 1. Lung Theo zegt op

  Sorry maar ik heb altijd geweten dat die bar een Belgische eigenaar had. Kan natuurlijk veranderd zijn want ik kom er de laatste tijd niet zo vaak meer. Ik woon nochtans in Pattaya darkside en daar is alles nog veel goedkoper dan in de stad.

 2. jean zegt op

  Dag Lung Theo,

  Verwar Harry’s Bar niet met de Belgische Harry’s Place in Moo 10 Soi 11
  mvg,
  jean

  • Lex zegt op

   Er is inderdaad ook een Harry’s Place in Soi Honey. Ik ben daar 4 jaar geleden ook geweest, tevens overnacht. Leuke tent, Harry doet echt zijn best om het gezellig te maken. In mijn stukje heb ik het over Harry’s Bar aan Central Road.

  • Lung Theo zegt op

   Sorry Jean, ik heb mij inderdaad vergist.

 3. Cees zegt op

  Ik kom al jaren bij Villa Oranje, altijd gezellig.
  Zowel alleen als met vrouwlief sinds 6 jaar.
  Haary’s bar ken ik (nog) niet helaas.
  Ons moeder in Jomtien wel, bestaat dat nog wel ? Martin, eigenaar samen met vrouw, is helaas vorig jaar overleden. Heb hem nog gesproken in oktober en vlak daarna is hij overleden. Ken Martin nog dat hij werkte bij Villa Oranje in 2006.

 4. Leo Th. zegt op

  Lex, bedankt voor de GSM tip met uitleg. Ben zelf in feite een nitwit op dit gebied en ga jouw tip de volgende keer in Thailand zeker uitproberen. Wat jouw hotelkeuze betreft vraag ik mij af of een hotel met daarin een go-go bar gevestigd in de nacht geen geluidsoverlast oplevert. Verder lijkt het mij niet praktisch om eerst de straat over te moeten steken om gebruik te kunnen maken van het zwembad in een ander hotel. Maar dat is uiteraard een persoonlijke afweging. Benieuwd naar je vervolgverhalen en hopelijk heb je als smulpaap vaak genoten van lekkere gerechten in Pattaya.

  • Lex zegt op

   Ik heb altijd kamer 707 op de 2e verdieping (derde vloer). Hoor weinig van de gogo bar beneden. Mbt het zwembad, ik kom er niet veel dus even oversteken is voor mij geen bezwaar. Voordeel is daarnaast dat mijn hotel overdag een oase van rust is. Geen geschreeuw of geren door de gang ivm ontbijt of lunch of mensen die onderweg zijn naar het zwembad.

 5. brabantman zegt op

  Op de luchthaven wordt de meeste mensen een pakket in de maag gesplitst (ook bij AIS, One to Call) voor internet/WiFi wat, zachtjes gezegd, erg lucratief voor AIS is. Tip. Ze vinden het aan de counter niet leuk (commissie?)
  maar vraag naar 4 weken Mao Mao voor 429,- of 1 week voor slecht 123 baht. Onbeperkt internet, wife praktisch door het hele land, 4 G.
  U gaat bij de counter weg met een glimlach, de dame of jongeman achter de toonbank kan u wel schieten. Maar niet uw probleem. Alternatief, ga in shopping Mall Central Festival naar de AIS shop aan de Beach Rd kant (parterre) of op de Pattaya Nua Rd bij Tesco Lotus Mall naar AIS counter. Daar lachen ze u wel toe.

  • Lex zegt op

   Bedankt voor de tip. Ik zal het eens uitzoeken. Wel wil ik benadrukken dat ook op het vliegveld een goedkoper abonnement te krijgen is met onbeperkt internet. Echter betekent dit dat, na het opgebruiken van een x-aantal GB, de snelheid teruggezet wordt naar zeer langzaam internet. Bij het abonnement wat ik heb gekozen blijft het redelijk snel, ook na het opgebruiken van de 15 gb. Ij heb echter ervaren dat dit opgebruiken, als je geen videos streamt, vrijwel onmogelijk is in een week. Er is in Thailand ook een soort wi-fi wat (bijna) overal in pattaya werkt en waar je een abonnement op kunt nemen. Echter is dan de hotspot functie niet meer bruikbaar en daarnaast is wi-fi minder veilig. Ivm werk heb ik altijd een laptop bij me en moet ik direct in kunnen loggen als ik benaderd wordt. Dan wil ik wel een veilige verbinding hebben.

 6. Leo Bossink zegt op

  Beste Lex,

  Leuk en vlot geschreven verhaal. En ook nog zeer leerzaam (hotel, AIS op oude gsm, Harry’ s Bar en Villa Oranje). Ik kijk uit naar je vervolg verhalen.

  Groeten,
  Leo Bossink

 7. leon1 zegt op

  Beste Lex, mooi stukje over Pattaya, zijn er ook Vlaamse tentjes of alleen maar Hollandse of Nederlandse.???

  • Lex zegt op

   Uiteraard ook zuiderburen bezocht. Dit keer Klein Vlaanderen en Patrick’s Steakhouse. Daarover in volgende stukjes meer. Het beste bewaar ik voor het laatst
   ..

 8. Sjaak S zegt op

  Een hotel met gogo bar, maar het zwembad aan de overkant van de straat in een ander hotel voor “slechts” 2000 Baht? En dat is budgetten? Een korte blik op Agoda en ik krijg over de duizend hotels in Pattaya met zwembad, al vanaf 400 baht. In Thailand voor 2000 baht in een hotel zonder zwembad te overnachten noem ik niet budgetten, maar teveel betalen.
  Wat de GSM betreft, dat was ooit eens een goede tip geweest, maar je kunt al lange tijd telefoons kopen met twee simkaarten, mocht je het nodig hebben je Nederlandse voor het verblijf in Thailand te moeten gebruiken. Rond 4000 Baht (twee “budget” overnachtingen in je “goedkope” hotel) zijn genoeg voor zo’n telefoon, die je overal ter wereld, dus ook Nederland, kunt gebruiken.
  En terecht ook de opmerking dat je al voor 355 Baht een hele maand kunt internetten en bellen. Dus waarom 1000 baht betalen en met een onhandig systeem rondlopen?

  Over het eten gesproken….mijn vrouw en ik gingen gisteren Japans eten, dat naar verhouding tot Thais eten duur is. Bij Yayoi. Heb ik 549 baht betaald en we konden het niet alles op krijgen.

  Maar goed….ieder ziet zijn manier van budgetten anders. Ik verblijf deze week twee nachten in Bangkok voor 2000 baht in totaal, zwembad in het hotel en ontbijt inbegrepen en dat noem ik niet eens budgetten. Ik kon het ook voor de helft daarvan doen…

  • Lung addie zegt op

   Als de schrijver “budget’ schrijft dan bedoeld hij wel ZIJN budget en niet van jou. Ieders budget is anders, het is maar een kwestie wat je wil of kan uitgeven om aan een budget te voldoen.

   • Sjaak S zegt op

    Sorry, Lung, als je op Agoda naar Budgethotels zoekt, lig je rond de 500 baht per nacht, met een uitschieter naar 2000 baht. Maar dan krijg je ook iets geweldigs en zeker iets beters dan een hotel met een zwembad aan de overkant van de weg.
    Budgetten hangt niet van je inkomen of bestedingsvermogen af, maar van een prijsklasse.

    • Lung addie zegt op

     ‘Budgetten hangt niet van je inkomen of bestedingsvermogen af, maar van een prijsklasse.’
     Doe eens de moeite een woordenboek open te slaan. Dan zal je de betekenis van het woord ‘budget’ mogelijk kennen en dat is niet afhankelijk van een prijsklasse:

     budget:
     1-raming van inkomsten en uitgaven
     2-hoeveelheid (geld)middelen die je voor iets kunt of wilt gebruiken
     3-hoeveelheid (geld)middelen die je voor iets hebt gebruikt

     Dat ze op Agoda spreken van een ‘budgethotel’ heeft een andere reden en is taalkundig onjuist. Ze kunnen toch moeilijk schrijven: Low Budget hotels of Cheap Charlie hotels.

     • Sjaak S zegt op

      Hahaha, daar heb je gelijk. Trouwens eigenlijk had ik al eerder geschreven dat iedereen anders over budgetten denkt. Als je gewend bent voor een overnachting 8000 baht te betalen, is 2000 natuurlijk goedkoop.
      Ik heb vroeger voor mijn werk in een nog hogere klasse hotels kunnen overnachten, zoals Hilton, Marriot, Sheraton en dergelijke. Ook het toen befaamde Dusith Thani. Ja, vergeleken daarmee is 2000 baht niet veel.
      Echter zoals ik schreef….vanaf 1000 baht kun je al echt mooi overnachten en nog steeds vind ik een overnachting van 2000 baht in een hotel zonder zwembad niet zijn geld waard.

     • Lex zegt op

      Dank je Lung Addie.
      Ik ben er niet op uit zo goed mogelijk te overnachten, wel zo comfortabel mogelijk. En dan is de prijs of een zwembad in hetzelfde gebouw voor mij ondergeschikt aan ligging, kwaliteit bed, douche, kamer etc. Had dit hotel 3000 Baht per nacht gekost, dan had ik het ook geboekt.

      • lung addie zegt op

       Beste Lex,
       ik citeer:
       Ik ben er niet op uit zo goed mogelijk te overnachten, wel zo comfortabel mogelijk.
       U heeft een stukje van een woord vergeten in deze zin: ‘goed’ moet zijn ‘goedkoop”, de rest is voor sommige mensen totaal onbelangrijk.
       Van het ogenblik iemand een prijs vernoemd zullen er steeds zijn die goedkoper weten. Kwaliteit en persoonlijke wensen, daar wordt geen rekening mee gehouden. Een prijs wordt bepaald door wat iemand er wil voor betalen, wat het hem persoonlijk waard is. Als ik wil overnachten in het Hilton of het Sheraton hotel, dan betaal ik de prijs ervoor en daar is niemand die me moet komen vertellen dat ik elders voor 500THB ook kan overnachten, ik weet dat tenslotte maar maak liever mijn eigen keuze.

       • Lex zegt op

        Beste Lung Addie, klopt helemaal. Het is zijn ‘goedkoop’. Verder sla je de spijker precies op zijn kop, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

 9. richard zegt op

  met zeer veel plezier het hele verhaal gelezen
  vele nuttige tips !
  all the best Richard – Belgie

 10. Tom zegt op

  1000 baht voor 15 gb is afzetterij. Ga liever naar 7/11 in de kelder van het vliegveld vlak bij airport link trein naar de stad. Daar koop je een sim voor 50 baht en internet tegoed (150 baht voor 10 gb, 14 dagen geldig). De kassamedewerker zorgt dat het werkt. En is het tegoed op dan kan je bij 7/11 opwaarderen. Ook daarbij word je geholpen. Makkelijk en goedkoop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website