VPRO zoekt jonge schrijvers met reisplannen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
17 december 2015

Voor de vierde editie van de VPRO Bagagedrager kunnen jonge schrijvers en journalisten een reisplan indienen. Deelnemers worden beoordeeld op fantasie, humor, kritisch vermogen, avonturierszin, originaliteit en zelfspot. De winnaar mag de voorgestelde reis maken en schrijft daar vervolgens een verhaal over. Reisplannen kunnen voor 1 februari 2016 worden ingediend.

Ook dit jaar kunnen schrijvers tot 33 jaar weer een reisplan indienen, waar in maximaal 500 woorden wordt uitgelegd waarom deze reis gemaakt moet worden. De beste kandidaten mogen hun voorstel presenteren in een filmpje dat door de VPRO wordt gemaakt.
De winnaar krijgt 2500 euro om de reis te maken en schrijft een longread die zal worden gepubliceerd in de Fosfor Longreads app en als e-book wordt uitgegeven door uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids.

De VPRO Bagagedrager is een aanmoedigingsprijs voor jonge (reis)schrijvers, die bij het tienjarige jubileum van de VPRO Bob den Uylprijs werd gelanceerd. Eerdere winnaars waren Elfie Tromp (2013), die met haar moeder en zus in een auto vol Afghaanse windhonden afreisde naar een hondenshow in Boedapest; Rasit Elibol (2014), die na een jeugd van saaie zomervakanties in Wormer zijn droom waarmaakte en met zijn vriend Okkie ging kamperen in Frankrijk; en Marjolein Visser (2015), die tijdens haar werk met getraumatiseerde asielzoekers wilde weten hoe het is om als vluchteling te worden teruggestuurd naar het land dat je ontvluchtte, en zich samen met een uitgeprocedeerde asielzoeker liet uitzetten.

Reisplannen moeten voor 1 februari worden opgestuurd naar:

VPRO Bagagedrager
Postbus 11
1200 JC Hilversum

Of per mail naar: [email protected]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website