Huisjes kijken van lezers (21)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
2 februari 2022

Hier de foto’s en de info over het voor mij gebouwd huis in Moo.9 van Ban Thon, vlakbij Sawang Daen Din. Sawang Daen Din ligt ongeveer halverwege tussen Udon Thani en Sakon Nakhon.

Het huis is ontworpen door een Thaise bouwkundig tekenaar (Nuy Sungwan), n.a.v. de door mij getekende plattegrond. Het oorspronkelijke plan was gebaseerd op maar de helft van het huidige grond oppervlak van nu ca. 1.000 m2. Nog voor de bouw heb ik ook het stuk naast het land van mijn vrouw aangekocht.

Omdat Nuy Sungwan ook een bouwteam had en heeft het team onder zijn leiding ook het huis gebouwd. Zijn bouwprijs was in 2015/2016, inclusief materiaal 10.000 Baht per m2. Met een oppervlakte van 192 m2 kwam dat dus op 1.920.000 THB neer. Dit was exclusief alle elektrische apparaten, zoals waterpomp, aircon (inmiddels 3) en waterwater voorzieningen.

De twee olifanten en de “tempel afbeelding met olifanten” (aan de zijkant van het huis) hebben wij in Udon Thani besteld. Later hebben wij door een lokaal bouwteam de omheining, de carport achter het house en de oprit laten doen. Ik heb eventueel (veel) meer foto’s van de bouwfase, maar deze zijn deels ook te zien op mijn website thailand.kerssens.in/house/

Ingezonden door Tim (timker)


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


 

 

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 22 votes.
Please wait...

19 reacties op “Huisjes kijken van lezers (21)”

 1. Henri zegt op

  Tim een kloek en praktisch huis, alles gelijkvloers. Mijn voorkeur voor de keuken zou aansluitend aan de zitkamer gesitueerd zijn, maar goed wie ben ik. Ik kan hier vandaan niet zien hoe de zonnestand is en wellicht is de grote slaapkamer achter dan minder gewenst i.v.m. de middagzon. Apart en leuk het trapje naar de opgang, zie je maar zelden hier in Thailand, geeft een bijzondere identiteit aan je huis. In zijn geheel doet het huis en alles erom heen Spaans aan, die indruk heeft het tenminste op mij. Net als de meeste Thaise mensen laat je de buitenmuur ongeschilderd. De kleurstelling van het geheel is redelijk monotoon, bruin/geel.
  Door je buitenmuurtjes ook een kleurtje in een lichte kleurstelling te geven, doorbreek je de monotone kleurstelling . En verder natuurlijk genieten van je huis en nog vele jaren.

 2. Henk zegt op

  Wat mij opvalt is de slimme dakconstrucie. Zo kan de stijgende warme lucht er uit.
  Goed idee. Verder heeft een ieder zijn mening over kleur e.d. Als jullie het maar mooi vinden!

 3. piet zegt op

  prachtig huis , ook mooi dat je naar je eigen inzicht de ruimte kan bepalen
  de bouw is thai stijl , denk ik als leek ,
  Wat je na het is afgewerkt is ,toch anders eruit ziet.

  Het huis is gebouwd met kleine metsel stenen, best veel werk meer, dan met de bouwblokken steen
  Na stuc werkt ,zie toch geen verschil meer ,Misschien is er voordeel aan kleinere metsel stenen ?

  Heb je om huis koeler te houden , tussen het dak en plafond binnen , isolatie gebruikt ?
  De oversteek van het dak , brengt denk ik niet zoveel schaduw op het huis.

  Best groot en mooi huis om goed in te wonen , en dat voor de vergelijkbare prijs van een nieuwe auto
  gr Piet

  • timker zegt op

   De muren zijn met stenen gebouwd ipv beton blokken omdat dat sterker zou zijn. Voor de isolatie scheelt het niet zo veel. De oversteek van het dak is voornl. vanwege de regen gedaan en niet voor de schaduw. Ik kan bij regen meestal aan een van de 2-zijden van het huis van voor naar achter (en omgekeerd) lopen zonder nat te worden. Als dak isolatie is een soort radiator folie gebruikt, waar ik trouwens minder goede verhalen naderhand over heb gelezen (brandgevaarlijk). Ik hoop in de toekomst deze te laten vervangen door “spray foam”… maar dat Is zeker niet goedkoop !!!

   • Marc B. zegt op

    Prachtig huis en zeer ruim , genoeg slaapkamers voor als de familie op bezoek komt
    Toch wel 1 opmerking over die kleine steentjes , ze isoleren niks , als de zon erop schijnt heb je binnen een kachel , had toch maar minstens die betonblokken gebruit van 14 cm dikte !
    Ik spreek uit ervaring hoor , men huis in Bangkok werd met net dezelfde steen gebouwd , men huis in Hua Hin met die dikke betonblokken en als daar de zon op staat voel je niets binnen.
    Toch succes gewenst met je mooie huis

    • Peter zegt op

     Gebouwd met stenen, ook met een spouwmuur en isolatie?

     Het dak kan ook geïsoleerd worden, dat scheelt enorm. Eventueel Isolatieplaten vanuit nederland laten sturen zoals Isobouw

 4. piet zegt op

  ps
  nog een vraag je heb een waterput laten boren ?
  Kan je zeggen wat het boren en pomp ongeveer kost ?

  • timker zegt op

   Het boren is gedaan door een lokaal “bedrijf”, 40 meter diep en kostte in 2015 ruim 4.000 THD. De Hitachi pomp kostte 7.500 THB en daarna moesten we nog 2x 20 meter diepte waterpijp aanschaffen.

 5. timker zegt op

  Het huis is in de lengte noord/zuid gebouwd met de voorkant op het zuiden. Dus de grote slaapkamer werd direct van een aircon voorzien. Twee van de kleinere slaapkamers hebben inmiddels ook een aircon. Voor wat betreft de living en de keuken heb ik, na 3 huizen in NL met een open keuken, juist gekozen voor nu duidelijk gescheiden ruimten. In feite wordt er buiten, aan de achterzijde gekookt. De eettafel staat ook in de binnen keuken en de livingroom is TV en zitgedeelte geworden.

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste Tim,

  Erg mooi!
  Wij zelf hebben ook alles gelijkvloers en dat is erg makkelijk.
  De slaapkamers zijn die zo ingericht dat iedereen met zijn hooft naar een
  bepaalde kant slaapt(bijgeloof)?

  De kleur hebben aan de buitenkant hebben wij licht geel geschilderd met een
  donker rode onderkant voor het opspattend water.

  Later begreep ik dat dit de kleur van de Bhoeda was maar het geeft rust.
  Mijn complimenten zeker wat de prijs betreft.

  Veel woongenot toe gewenst.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Erwin Fleur zegt op

   Het moet zijn; hebben wij.
   Groet Erwin

 7. Henk zegt op

  Beste Tim,

  Zo wie zo een mooie serie “huisjes kijken” op Thailand blog. Zelf willen we graag binnen nu en 3 jaar een huis laten bouwen in Phu Pha Man district, zeg zo’n 80 km ten westen van Khon Kaen. Mijn vriendin heeft daar een mooi stuk grond van plm. 1,5 rai aan de rand van het dorp en met mooi uitzicht op de bergen.

  In deze serie krijg ik een mooi beeld over wat de kosten zijn en waar rekening mee te houden. Inmiddels zijn er al vele vragen beantwoord en zelfs vragen beantwoord die ik nog niet had :))

  Ik vind het huis erg mooi en ook de kleurstellingen vallen bij ons in de smaak. Een dergelijke uitstraling willen we ook realiseren, alhoewel we nog gaan nadenken over de verdeling van de kamers. Een goed idee van het overhellend dak en het verhoogde middendak.
  We willen komend jaar als eerste het land omheinen op de manier zoals jij dat hebt gedaan.
  Kun je nog aangeven wat zoiets kost? Incl. hekwerk?

  Met hartelijke groet,

  Henk

  • timker zegt op

   Beste Henk, wij hebben zelf al het bouw materiaal gekocht voor de omheining. Het bouw/klusteam wat actief is in ons dorp rekende een prijs per 2 meter en dat was natuurlijk heel verschillende voor de betonblokken tov de stenen voortuin muur. Ook het hekwerk voor de betonblokken muur had een heel andere prijs dan het verchroomde hekwerk aan de voorzijde. Ik zal kijken of ik nog wat prijzen kan opduiken.

 8. Singtoo zegt op

  Tim zeker een mooi huis.
  Ik heb een vraagje omver de verhoogde dak constructie.
  Het heeft, neem ik aan, vast tot doel om een ventilerende werking te hebben.
  Maar zit er dan geen plafond onder het dak gedeelte daar of hoe werkt het ventileren anders?
  Ventileert het alleen op natuurlijke flow of zijn er, om extra flow te maken op windstille dagen, mechanische ventilatoren aangebracht?
  En ventileert het goed?

  • Tino Kuis zegt op

   Ik had ook een verhoogde dakconstructie. Aan alle kanten was er 20 cm ruimte tussen het dak en de muren. Aan de voor-en achterkant waren er grote ventilatie openingen zodat de wind vrij spel had. Doordat de verhitte lucht opsteeg was er altijd ventilatie. We hadden nooit een airco nodig, een enkele keer een ventilator.

  • timker zegt op

   Omdat de openingen in het hoge dak met sterke zijwind wat water doorlieten zijn deze later afgedicht. Dit had natuurlijk gevolgen voor de ventilatie. Op een later moment wanneer ik geld genoeg heb voor dak isolatie denk ik er aan om een paar dakpannen te vervangen voor solar ventilatie dakpannen, deze zijn in Thailand te koop…

 9. leo bossink zegt op

  Mooi huis Tim. Genoeg ruimte rondom om een leuke, gezellig tuin te maken. Kleurstelling perfect, althans mijn smaak. Ik zou de zij muur van de tuin ook laten bewerken, misschien wel het zelfde als aan de omheining aan de voorkant. En de prijs is natuurlijk fantastisch, ondanks dat er nog wat kosten bijkomen.
  Veel geluk en plezier in je huis. Sawang Daeng Din lijkt me trouwens een leuk plaatsje om te wonen.

 10. Teun zegt op

  Mijn complimenten, wat een mooi en vooral ook praktisch huis.
  Leuk ook om de bouwfoto’s te zien, soms dacht ik komt de aansluiting van de steunpalen nog wel goed, met de dakconstructie, maar zie het prachtige resultaat.
  Kun je aangeven hoelang de bouwtijd van het huis ongeveer is geweest?

  • timker zegt op

   Na het slopen van het oude huis, het ophogen van de grond en het rusten van de grond in het regen seizoen, heeft de bouw een krappe 6 maanden geduurd. Waarbij zeker niet alle dagen gebouwd werd, omdat het team ook nog een ander project had en er nog al wat dagen niemand of maar 2 mensen sctief bezig waren…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website