Huisjes kijken van lezers (20)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
20 november 2023

Onze woning in LatYa – Kanchanaburi. Huis bestaande uit terras, living, 2 slaapkamer met eigen badkamer/toilet, keuken, wasplaats, bezoekerstoilet. Overkapping achter met buitenkeuken en autostaanplaats.

Ingezonden door RonnyLatYa


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar [email protected] en wij plaatsen het. 


 

28 reacties op “Huisjes kijken van lezers (20)”

 1. dirk zegt op

  Eenvoud met stijl Ronny, een huis om in je hart te sluiten. Wat zou een mens nog meer moeten willen..
  Echter de waarde van het woongenot wordt mede bepaald door de situering van het huis, de bereikbaarheid, scholen voor eventuele kinderen, gezondheidszorg, en bereikbaarheid etc.. Maar dat is natuurlijk in de meeste gevallen een afweging die gemaakt is, voor de realisatie van het huis.
  Nog vele jaren woongenot in jullie mooie en goed verzorgde huis..

  • sooi zegt op

   Dag Ronny&fay
   Echt een mooie woning Ronny, ik had reeds eerder foto’s mogen ontvangen van jou maar nu met al het groen oogt het super!

 2. dirk de witte zegt op

  Harmonisch èn functioneel ! Mooi geheel.
  Dirk

 3. Andre Verdoodt zegt op

  Mooie woning en lekker rustig. Geniet er nog van met volle teugen.

 4. Jacques zegt op

  Een strakke woning die het aanzien waard is. Groot genoeg voor een paar mensen maar vooral de ruimte rondom het huis en het uitzicht, dat trekt mij wel aan. Geen tegelwanden die op je afkomen en potten en plantenpracht waarin je verstopt raakt. Het heeft meer een mannenprofiel als en vrouwenprofiel in mijn opiek. Ook het onderhoud, zoals schilderwerk is makkelijk zelf te doen. Ik wil in de toekomst ook wel kleiner gaan wonen en met wat meer grond. Wie weet goed voorbeeld doet goed volgen. Geniet ervan Ronny, maar daar zal je wel raad mee weten schat ik je zo in.

 5. Pieter zegt op

  Heel mooi Ronny !
  Ik ben wel benieuwd :
  Wat waren de kosten ongeveer ? (zonder de grond).
  Wie is de bouwer ?
  Heb je eventueel een bouwplan om te delen? Het zou voor ons ook heel interessant kunnen zijn.

  met vriendelijke groet,

  Pieter

 6. Gygy zegt op

  Prachtig in zijn bescheidenheid

 7. John Chiang rai zegt op

  Zeker als je wat ouder wordt,en in die richting gaan we als we gezond blijven hopelijk allemaal, is dit mooie en overzichtelijke huis eigenlijk het beste.
  Je blijft qua grote,zolang mogelijk onafhankelijk van poetsvrouw,tuinman,en andere vreemde hulp, en zorgt er tevens voor dat je door het wekelijkse werk aan schoon en onderhoudswerk,niet de slaaf wordt van jij eigen woning.
  Voor mijn smaak prima gedaan,en vergelijkbaar met het huis van mijn vrouw,waar ik tevens gewaarschuwd heb voor een naderende toekomst,met eventueel te veel onderhoud en te veel lastgevende werkzaamheden.

 8. Zwarte jef zegt op

  Zeer mooie functionele woning. Ook de omgeving mooi onderhouden wat ook wel belangrijk is. Sommige thsi hier in ons dorp wonen bijna op een stort. Wel een heeeeel grote carport. Groetjes

  • RonnyLatYa zegt op

   Heeft niet enkel als doel carport. Is ook een buitenkeuken en (fiets)bergplaats onder.
   Bovendien beschermt het tegen regen en zon zodat je ook overdag rustig buiten dingen kan zonder dat je nat wordt of je verbrandt..
   Wat ruimte onder zo een overkapping mag best dan.

 9. Lung addie zegt op

  Dit is idd een voorbeeld van een heel functionele woning. Zeer rustig gelegen. Het voornaamste is wel: heel goede bewoners met Ronny en Fai, die weten hoe hun gasten op een ordentelijke wijze te ontvangen. Ik heb reeds het genoegen gehad om in de namiddag er, op het terras, te genieten van het ‘bergwindje’ welke elke namiddag voor enige verkoeling zorgt en…. van een lekker koel biertje wat de innerlijke mens ook enige verkoeling verschaft.
  Prachtig Ronny en geniet er nog vele jaren van.

  • RonnyLatYa zegt op

   Met plezier, hoop je binnenkort te zien

 10. Farang zegt op

  Mooi Huis Ronny..
  Lekker gelegen Met Veel ruimte om je heen..Geen last van buren Of blaffende honden v buren..
  zo te zien..prima voor elkaar!!
  Tig keer In Kanchanaburi geweest..maar dan In de buurt v River Kwai..
  Huizen daar zijn meer In Oude Thaise styl..
  Veel woonplezier Nog gewenst!
  Mvg

  • RonnyLatYa zegt op

   LatYa is een 20km van het centrum van Kanchanaburi.
   Maar dezelfde “River Kwai Yai” is een paar honderd meter verder voor ze verder stroomt naar Kanchananburi.

 11. Roland zegt op

  Mooi, prachtig functionele eenvoud van een woning .
  Meer hoeft het niet te zijn en met weinig onderhoud .

 12. Rene Wouters zegt op

  Prachtig huis met tuin maar ik zie geen dakgoten hangen om eventueel het regenwater op te vangen in waterput of tonnen. Dit kan je dan gebruiken om je tuin en planten te besproeien.Is het normaal dat vele huizen geen dakgoten hebben om water op te vangen?

  • Lung addie zegt op

   Beste Rene,
   dat er in Thailand weinig of geen gebruik gemaakt wordt van dakgoten heeft wel een reden. Meestal wordt er enkel een dakgoot gebruikt bij de ingangen van de woning. Het kan in Thailand heel vaak heel zwaar regenen in een korte of langere periode. Er vallen dan enorm grote hoeveel water. Indien geen gebruik van dakgoten kan dit water zich over een grote oppervlakte verspreiden en heeft het vaak genoeg tijd om in de grond door te dringen en er dus geen plaatselijke ‘vijvers’ ontstaan. Bij gebruik van dakgoten komt het water
   allemaal op een paar plaatsen terecht, daar waar de afvoer van deze dakgoten zich bevindt. Aansluiting op het riool is vaak geen afdoende oplossing daar deze bij zware regenval meestal verzadigd zijn en het water dus ook daar niet weg kan. Ronny heeft zijn ‘huiswerk’ goed gemaakt.

   • william zegt op

    Vooral buiten de stedelijke gebieden is het geen basic, dakgoten.
    Klein stukje voor de in en uitloop en eventueel regenton de rest over Boeddha’s akker.
    Reden in mijn gedachte ‘kostenplaatje’
    Water loopt zoals de meeste van ons weten al een tijdje naar het laagste punt.
    In de grond wegzakken duurt vaak lang het is geen veengrond hier.
    Waterpoeltjes of blank staan voorkom je moeizaam.

    Geen goten, resultaat vuile muren na regen inslagpunten op gras en beplanting wegspoelen van los materiaal als bodembedekking.
    Het is een keuze ik had de eerste jaren ook niets later, maar wel gedaan.

    Leuk landelijk huis met een stevige overkapte buitenplaats.
    Rustgevende kleurschakering.

  • PEER zegt op

   Beste René,
   Lees het relaas van Lung addy,
   Wanneer je 2 levensgrote bakken v ‘n kuub hebt, stromen die ook in de regentijd over, want om dán de tuin te sproeien heeft geen nut.
   Bovendien; in de droge tijd staan die 2 bakken toch leeg?

 13. dirk zegt op

  Op het terrasje met houten meubilair zit Ronny zich meestal te ergeren aan zijn laptop.
  Als er weer vragen komen over visa/verlenging van mensen die niet weten wat een zoekfunctie is 55555

  • Caspar zegt op

   We weten (bijna) allemaal wel een werkplek te creeren in om het huis. Of dat nou aan een tafeltje in de woonkamer is of naast het huis buiten. Je brengt toch daar de meeste tijd door. Wel zo leuk, als het naast een functionele plek, ook nog eens een gezellige plek is, toch?

 14. herman zegt op

  Ik heb er voor gekozen om wel regengoten te voorzien met 2 regenwatertanks van 1000
  liter goed voor de tiun te besproeien en gratis water:) Ook om dat zoals al is aanghaald je vuile muren krijgt van het opspattende regenwater.Ik zal later nog wel eens fotos delen van ons huis, men is met de laatste afwerking bezig, tuin moet ook nog volledig aangelegd worden, onze uitvoering is iets moderner van uitvoering maar dat is ieder zijn keuze uiteraard..

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je last hebt van vuile muren door opspattend water, dan zal je dat ook hebben bij een regenvlaag. Daarom dat er een betonnen gaanpad van 1 meter rond het huis is en ik nooit vuile muren heb om die redenen.

 15. Lung addie zegt op

  Beste Ronny,
  ik dacht net aan hetzelfde toen jij reageerde op die opmerking van William betreffende die ‘vuile muren’. Maak gewoon de betonplaat, waar het huis op gebouwd is, 1 tot 1.5m rond het huis groter en dat probleem is reeds opgelost en je hebt tenminste een goed gangpad rond het huis. Dat het om de kosten gaat voor het plaatsen van dakgoten is ook niet de reden, tenminste indien je weet wat de meerprijs, op de bouw van een woning, is. Dat het water naar het laagste punt loopt is wel waar maar gaat enkel op als het terrein een zekere afdracht heeft en niet goed vlak is. Zoals ik schreef: jij hebt je ‘huiswerk’ goed gemaakt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Inderdaad.
   Het is 1,30 breed in ons geval om precies te zijn 😉

   Water gaat langs een kant op de oprit waar een soort kiezelstenen op ligt en langs de andere kant in het gras. Geen putten of er wordt ook niks weggespoeld door dat gras. Trekt gewoon de grond in.
   Enkel bij echte stortbuien heb je tijdelijk wat plassen want dat kan geen enkele grond trekken, maar die zijn na enkele minuten ook weer verdwenen.
   Heb nog op geen enkel moment overwogen om er dakgoten aan te hangen of het op te vangen in tonnen of putten, die trouwens in het droog seizoen toch leeg staan.

   Water genoeg aan de River Kwai 😉

  • herman zegt op

   Ik heb ook een looppad rondom mijn huis van ongeveer 1meter, maar mijn dak steekt ook ongeveer een meter over, dit is gedaan om minder direct zonlicht op de muren te vermijden en alzo opwarming te vermijden, dus het huis blijft cooler, dus hebben regengoten voor mij wel degelijk zin.Plus dat je gratis water hebt voor de tuin, niet dat water duur is maar dat gaat in de toekomst zeker veranderen zoals werelwijd de tendens is..Daarom dat ik ook mijn watervat ( gevuld door de wateraansluiting van het waternet) in vol zonlicht gezet heb zodat mijn water al gedeeltelijk opgewarmd is zodat je minder elektriciteit verbruikt bij een warme douche. Alle beetjes helpen zegt men dan 🙂

   • RonnyLatYa zegt op

    “…dus het huis blijft cooler, dus hebben regengoten voor mij wel degelijk zin.”

    Dit dak steek toch ook over. 1.30m en of daar nu een dakgoot aan hangt of niet maak geen enkel verschil voor de koelte van het huis.
    Al dat gedoe over vuile buitenmuren omdat er geen regengoot hangt is onzin als er een voldoende breed gangpad rond het huis loopt.

    Ik weet wel dat elke situatie anders is, maar ons water komt uit de River Kwai. Gaat eerst naar een pakweg 40 meter hoge watertoren die hier een 200 meter verder staat en iedereen hier in de buurt van water voorziet. Ik heb zelfs geen waterpomp thuis omdat de waterdruk hoog genoeg is, ook om de tuin te besproeien. Aan water geen gebrek.
    Als er iets duurder gaat worden denk ik eerder aan de electriciteit dan aan onze waterprijs.
    Ik veronderstel toch ook dat je elec gebruikt om het water uit je vat te krijgen. Voor wat ook slaat die pomp dan aan. Iemand die zijn handen wast, afwas doet, naar het toilet gaat, douche neemt, tuin besproeit, etc… Dan moet je nog oppassen dat je de druk van je pomp niet te hoog neemt of binnen de korste keren heb je problemen met je waterleidingen en vooral de aansluitingspunten.
    Je kan natuurlijk ook zo een afschuwelijke hoge toren naast je huis gaan zetten om dat op te vangen en toch wat druk te hebben. Kwestie dat alle kleine beetjes helpen 😉

 16. william zegt op

  Heren heren ik sprak in het algemeen dat goten ‘vergeten’ worden.
  Dat een ronny het niet als een must ziet,is in zijn situatie is zijn goed recht.
  Het grijze grind wat overal te koop is, is ook een goede drainage.
  De neerslag zal trouwens alleen bij een miezer buitje recht naar beneden vallen beetje stevige bui ‘schiet’ het,het gangpad voorbij.
  Ben de prijzen anno 2022 beetje kwijt maar een 1000 Baht de meter kan goed kloppen de een zal zeggen doe maar de ander laat maar zitten.
  Veel aannemers in seriebouw zien het als meerwerk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website