Lezersinzending: Goede ervaring consulaat in Essen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 maart 2018

Er is al veel geschreven over het aanvragen van een visa, maar toch wil ik graag mijn verhaal kwijt. Ik woon ongeveer 6 maanden per jaar in Thailand, mijn Thaise vriendin woont bij mij in Nederland 3 maanden per jaar.

Vanaf 2014 ging ik 2x per jaar naar het Thaise consulaat in Amsterdam en ontving mijn paspoort retour per post, waarvoor € 10 in rekening werd gebracht (ging om Non immigrant 90 dagen). De laatste keer werd ik weggestuurd, omdat ik maar een maand AOW bijschrijving kon laten zien daarbij had ik ook nog een bankrekening laten zien met 4 nullen. Men moet minstens 600 per maand aan inkomen hebben en met AOW plus deze bankrekening zou toch genoeg moeten zijn.

Op Thailandblog had ik al gelezen over het consulaat in Essen. Maar wat een verschil met Amsterdam! Ik stond na 10 minuten weer buiten met mijn visum. De tweede maal duurde het langer, want na de Kerst en nieuwjaarsperiode was men lang gesloten. Maar ook toen had ik binnen 2 uur mijn paspoort.

Er werd ook gewezen op het feit dat er soms een verkeerde datum wordt ingevuld door de immigration in Bangkok. Er wordt gezegd goede reis en tot ziens!

Als mensen graag hun paspoort direct terug hebben dan raad ik Essen ten zeerste aan. Men heeft ook maar een pasfoto nodig en hoeft ook geen vlieg ticket te laten zien!

Ingezonden door Marinus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Lezersinzending: Goede ervaring consulaat in Essen”

 1. Bert zegt op

  Vraag mijn Non Imm O Multiple entry, op basis van huwelijk met een Thaise schone) al ruim 6 jaar aan in Den Haag. Nooit een probleem gehad. Altijd 3 dagen later weer ophalen.
  Stuur altijd 2 weken vooraf een mailtje met mijn lijstje aan bescheiden en vraag of er nog aanvullende gegevens vereist zijn. Dit wordt dan per ommegaande bevestigd.
  Dit mailtje print ik uit en leg ik boven op de stapel met documenten.
  Kan me ook wel voorstellen dat ze soms misselijk worden van de mensen voor de balie.
  Spullen niet compleet, haast, grote mond, niet luisteren wat de medewerker zegt etc.
  Maar zal dit jaar ook eens Essen proberen, is voor mij ongeveer dezelfde afstand als Den Haag.
  Alleen het ritje den Haag combineer ik meestal met bezoeken van oud-collega’s.

  • Marinus zegt op

   Ja in veel reacties op klachten van de consulaten, lees ik veel commentaren over niet complete aanvragen en ook de wijze waarop men gekleed is. Tot dusver zag ik de mensen in Amsterdam correct gekleed. Mijn Thaise vriendin was er deze keer ook bij en ook zij kleedt zich bepaald niet als een bargirl.
   Wat mij stoorde aan deze toch zeer rigide man (die er altijd staat) was zijn uitspraak, 2 afschriften waarop 2 x AOW. Ik kan mij voorstellen 2 loonstroken. Dus wetend dat hij nee zou zeggen zei ik. U bent Nederlander, dus u weet dat AOW altijd elke maand betaald wordt.
   Dat ik eerder las over het consulaat in Duitsland in Thailandblog was een geluk.
   De vriendelijkheid is een verademing. Ook de vlotheid waarmee het gaat. daarbij gevoegd de waarschuwing, dat je altijd bij de immigration in BKK de data moet checken.
   Voor mij is de afstand vanaf het land van Maas en Waal naar Essen 140 km en dat is ongeveer heen en terug 70 km om.
   Maar parkeren kan daar vaak gratis in een zijstraat.Dichtbij is een espressobar en iets verder winkels
   waaronder een DM drogisterij.
   Bedenk wel dat je in veel Duitse steden waaronder Essen verplicht een milieusticker nodig hebt.
   Verkrijgbaar bij de ANWB en GWK voor € 12.50 en meer. Maar ik heb deze direct bij een autodealer in Duitsland gehaald voor maar € 5 daarbij ook nog getankt. Ik raad mensen die niet al te ver van Essen af wonen dit consulaat aan. Voor mij is ook een belangrijke reden, dat ik niet graag mijn paspoort achterlaat. officieel mag dat ook niet.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Bert, Zo’n geweldige Service is dit ook niet als je eerst in 3 dagen je Non Imm O Multiple kunt ophalen.
   In Essen en ook in München kun je op dit visa gewoon wachten,en is als alles compleet is ingevuld, in hoogstens 10 min. klaar.
   Het kan alleen een beetje langer duren,als je toevallig meer mensen voor je hebt,maar ik heb persoonlijk nooit langer gewacht als hoogstens 60min,en werd altijd uiterst vriendelijk geholpen .

 2. Alex zegt op

  Ga telkens naar Essen, geen wachtijden, prima service, geen lastige vragen en vanuit het oosten snel bereikbaar.

  • Marinus zegt op

   Over Essen heb ik alleen maar gelezen dat men daar positief is. Ook nog de info over de data bij immigration, vergeet niet te checken. Dat heb ik nooit gehoord in Amsterdam. Zelfs een groet kan er nauwelijks af.

  • Fokko van Biessum zegt op

   Vergeleken met de arrogantie in Amsterdam is Essen een hemel op aarde.Vriendelijk en behulpzaam en niet te vergeten binnen een half uur klaar.Er gaat niets boven Essen.

 3. luc zegt op

  een vraagje, kunnen wij als belg daar ook terecht?

  • Fokko van Biessum zegt op

   Ja als Belg kun je ook in Essen terrecht

 4. Frank Kramer zegt op

  Essen waarover jullie spreken, is dat het Essen in Vlaanderen aan de grens?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Gewoon Google gebruiken en Thai Consulaat Essen intikken.

   http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/

 5. Rudolf zegt op

  Ik vraag me af of het misschien aan de attitude van de mensen ligt. Nog noit problemen gehad en altijd keurig netjes te woord gestaan op zowel het Consulaat in Amsterdam als de ambassade in den Haag
  Ruud

 6. Miel zegt op

  Is dit Essen in Belgie bij Roosendaal, of is dit Essen in Duitsland????
  Kan niet eruit halen waar het is.

  • Janinne zegt op

   Essen in Duitsland

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Gewoon Google gebruiken en Thai Consulaat Essen intikken.

   http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/

 7. Peterdongsing zegt op

  Ook diverse malen in Den Haag geweest, telkens tevreden geholpen. Maar voor mij, wonend in Zeeland, is Antwerpen veel dichterbij. Ik heb nog nooit iets gelezen over de situatie in België. Kom op zuiderburen, vertel eens wat over jullie visum aanvraag ervaringen.

 8. Marinus zegt op

  Het probleem ligt m.i. in veel gevallen bij de baliemedewerker. Het lijkt erop, dat een aantal mensen moeite hebben met de logica in mijn verhaal.Ik had aan alles voldaan. Het lijkt erop dat een aantal mensen trots is op het feit, dat zij nooit problemen hebben ondervonden.Mijn probleem zou bijvoorbeeld kunnen zijn, dat de kleur van mijn ogen de baliemedewerker niet aanstaat of mijn attitude. Ik heb verre van een grote mond en misschien is mijn houding te bescheiden.
  De balie medewerker heeft alle macht en er geen instantie waar je je klacht kunt neerleggen.
  Wat mij ook niet bevalt is, dat je bepaalde posten van je rekening bijvoorbeeld de huur of hypotheek niet mag doorhalen. Waar blijft je privacy dan. Nee voor mij alleen nog maar Essen in Duitsland. Snel voorkomend en direct je paspoort mee.

 9. Marinus zegt op

  Tip: Essen Duitsland was zoals ik eerder heb aangegeven lang gesloten in de Kerst periode tot ongeveer de eerste week van januari.
  Dus kijk eerst goed op de site en vooral, bel om dit te checken, want afgelopen jaar klopte het verhaal op de site niet. Het zou zonde zijn als je voor niets gaat.

 10. Jacqueline zegt op

  Ik weet niet hoe het kan , maar wij betalen voor een 90 dagen visum in Den Haag al jaren € 60 per visum.
  Dat staat ook OP het visum gedeelte in ons paspoort .
  Komt het ter spraken , met een andere Nederlander die een 90 dagen visum in Amsterdam heeft gehaald , staat op zijn visum gedeelte in zijn paspoort 30€ .
  Ik geloofde het in eerste instantie niet , maar hij liet een foto op zijn smartphone van zijn paspoort met het visum gedeelte zien .
  Ga al jaren van Brabant naar Den Haag , maar voor 2x 30€ kunnen wij wel even doorrijden naar Amsterdam .

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Tourist visa is 30 Euro. Bekom je een verblijf van 60 dagen mee.
   Non-immigrant is 60 Euro. Bekom je een verblijf van 90 dagen mee

 11. Marinus zegt op

  Ik betaalde in Amsterdam altijd € 60 voor 90 dagen non immigrant. Als je je paspoort op laat sturen komt daar € 10 bij. Ook weer een voordeel van Duitsland. je krijgt je paspoort direct weer terug.

 12. tom bang zegt op

  Vraag al 3 x op rij het visum aan via VisumPlus in Naaldwijk maar iedere x word er om extra informatie gevraagd door de ambassade. Een non immigrant O- M visum daar ik al 50 + ben.
  Als je €20000 op je bankrekening moet hebben en dat staat er op waarom moeten ze dan van je werkgever ineens een schrijven hebben dat je zolang op vakantie mag gaan.
  Als je dat dan hebt gedaan willen ze weten van je werkgever of je ook echt met pensioen gaat en dan accepteren ze een brief van mijn uitzendbureau die schrijven dat ik met pensioen ga.
  Is toch vreemd om zoiets van de werkgever te accepteren en ik moet zeggen dat het gewoon in en in triest is dat men de regels die op internet staan voor het ontvangen van een visum wel erg oprekt maar ja dat staat volgens mij ook ergens dat ze om extra informatie mogen vragen.

  • Bert zegt op

   Een Thai die nar NL komt voor vakantie moet ook aantonen dat hij/zij terug gaat.
   Wordt ook een heel dossier aan documenten verlangt.

 13. Rob zegt op

  Alles wat gezegd is over get consulaat is meer dan waar.
  Ik ben in Amsterdam geweest en toen ik aan de meneer met het rode haar vroeg.
  Of ik alstublieft hetzelfde visum kon krijgen als ik de vorige keer had gekregen(ik had dezelfde papieren bij als toen )
  Sloeg onze rode knaap helemaal op tilt ,wat dacht ik wel niet het was een gunst dat hij het mij een visum gaf.
  En dat ik zomaar dacht dat ik dat weer kon krijgen.
  Hij was zo blij met zijn macht en liet dat ook merken.
  En toen ging ik naar Essen het was van het ene uiterste naar de andere uiterste , wat een genot zeg om als mens behandeld te worden en niet als een stuk vuil.
  Afgelopen keer werd wel gewaarschuwd door het consulaat dat het voor Nederlanders moeilijker word.
  Ik denk dat de amsterdamse thaise ambassade teveel klanten misloopt en ook Thailandblog leest.
  Mvg Rob

 14. Patrick zegt op

  Gevoelsmatig is in Adam de service relaxter en fijner dan in Den Haag. Den Haag is ook een kriebelhok. Ik denk dat multi entry toerist (en multi O) visa alleen in eigen land en Den Haag kan? Klopt? En daarbij willen ze idd wel te veel weten. Werkgeversverklaring is ook raar. Je kan toch leuk gespaard hebben en tijdje ertussen uit willen? Voldoende centjes aantonen kan ik begrijpen, maar de poespas eromheen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website