Beste lezers,

Ben op 30 juni voor mijn ’90-days notification’ bij de immigratie in de Promenada in Chiang Mai geweest. Ook hier moet voortaan het “Foreign National Information Form” ingevuld worden. Buiten de gegevens, die je al ingevuld hebt op het TM-47 formulier wordt er alleen gevraagd naar:

 • Home adres en telefoon in Nederland.
 • Werkplek in Thailand.
 • Frequent gebruikte sociale media (is optioneel en wordt gebruikt als een aanvulling op communicatie).
 • Gegevens over je vervoersmiddel.
 • Frequent bezochte plaatsen (zoals clubs, restaurants, winkels, ziekenhuizen e.d).
 • Contactpersonen in geval van nood.
 • Bankgegevens (alleen voor zekere typen visa’s). Wordt niet vermeld bij welke!
 • Verder kun je zelf nog gegevens of informatie toevoegen.
 • Als iets niet van toepassing is vul je “-“ in.

In mijn ogen no big deal. Ik begrijp dan ook de ophef van afgelopen maanden niet.

Groetjes,

Hans

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersinzending: “Foreign National Information Form” nu ook in Chiang Mai”

 1. Rens zegt op

  Als het goed is dan gaat de link naar het bedoelde formulier waarvan men nu zegt dat het de laatste versie is welke in nu dus in gebruik is. Hetgeen in Thailand best wel weer eens anders zou kunnen zijn aangezien men lokaal per immigratie kantoor wel eens wat anders kan hebben bedacht. Dus onder voorbehoud van wijzigingen en lokale invloeden:
  http://newscontent.thaivisa.com/2016/06/22/Foreign_National_Information.pdf

 2. loe zegt op

  Ik heb net zo’n formulier ingevuld bij de verlenging van mijn retirement (jaar) visum.
  Willen ze ook al, dat je iedere 90 dagen zo’n formulier gaat invullen (met pasfoto)?
  Je moet ook al naar een ziekenhuis voor een gezondheidsverklaring.
  Ze proberen ons echt weg te pesten, ben ik bang.

  • erik zegt op

   Loe, het zou helpen als je ons vertelt welke Immigration een doktersbriefje vraagt. Het is namelijk geen gebruik in het hele land.

   • loe zegt op

    Het gebeurde vorige week in Nathon (Koh Samui) en een doktersbriefje is niet voldoende.
    Je moet naar het ziekenhuis voor een gezondheidsverklaring: bloeddruk, bloed (aids) ,urine (voor verdovende middelen), x-ray voor TB en nog een paar dingen.
    Onbegrijpelijk. Als je met te hoge bloeddruk weigeren, kunnen ze heel Pattaya wel ontruimen 🙂
    Ze zeggen, dat ze niet willen opdraaien voor medische kosten van buitenlanders.
    Dan moeten er voor zorgen, dat iedereen, die lang blijft, verzekerd is. Dat zou wel zin hebben.

 3. fernand zegt op

  Thailand is leuke goedkope plaats om te verblijven,plus nog wat extra die andere landen in zuid oost azie niet of in mindere mate aanbieden,doch d e laatste jaren gaan veel dingen bergaf in Thailand.Een probleem dat altijd maar groter word is dat visa gedoe,bijkomende regels,andere regels of anders toe gepast pe r immigratiekantoor,en als je dan om inlichtingen vraagt heb je al schrik of geen doeltreffend antwoord te krijgen of af gesnauwd te worden.Ik versta dat e r bij d e thaise autoriteiten enige schrik is ivm met criminelen,of mensen die er illegaal gaan verblijven en dan ziek raken enz….
  Maar de meeste falangs die naar Thailand komen voor enkele maanden hebben toch wat centen,al kan dit wel een risicogroep zijn, echter de falangs die er gaan wonen met of zonder thaise echtgenote,moeten toch bewijs van inkomen,of geld op d e bank bewijzen.t Kan natuurlijk altijd verkeerd lopen,maar goed zijn z e toch niet bezig als je het mij vraagt.IK ga al jaren naar Thailand,en zal e r steeds blijven komen ,maar om ergens lang te verblijven ga ik liever naar een van d e buurlanden waar visa makkelijker en veel goedkoper is.

  Europa,zo hoog aangeschreven ,en daar wip je zo binnen en krijg je BBB en in sommige plaatsen meer dan dat.Alleen wij worden het leven zo moeilijk gemaakt qua paperassen ,en krijgen geen euro of geen bath gratis.

 4. theoS zegt op

  No big deal? Dat is het wel. Waar het omgaat is juist je Facebook, Twitter en andere Sociaal Media contacten en reacties, goed verborgen tussen andere schijnbaar onnozele vragen. Las een paar dagen geleden dat de U.S.A. hetzelfde doet, bij aanvraag visum, maar die willen ook je Username hebben die je gebruikt bij de Sociale Media. Trek je conclusies, 2 grote vrienden. Ik weiger zo’n formulier in te vullen. Ben geen crimineel. Is hetzelfde als je melden bij de reclassering.

 5. Ellis zegt op

  Tja, ook wij kregen afgelopen week in Chiang Mai, zo een lijst voor onze neus. We spelen het spel dan maar weer gewoon mee, zal ik maar zeggen, want je wilt geen gedonder en een discussie daar aan gaan heeft ook geen nut. We lezen het formulier door en komen vragen tegen, waarvan we zeggen:
  Die gegevens hebben ze toch al in de computer, hier op immegration en op de Ambassade in Bangkok ?

  B.v. adres en tel in Nederland:…. Hebben we niet, zijn al 9 jaar uitgeschreven.
  Dat ze een contact-adres willen weten, daar kan ik inkomen, maar ook dat is op de Ambassade bekent.
  Werkplek: …..We zijn met pensioen en hebben al 9 jaar retirement-visum
  Auto gegeven: …..Zijn bekent bij instantie (zie keuring)
  Welke winkels je bezoekt: …..Hmmm is dit een marktonderzoek of …??
  Naam van vader: …..Is reeds in 1970 overleden !!!!!
  Naam van moeder: …..is in 1998 overleden !!!!!!!!!!!!!!

  Als we aangeven, dat we bijna niets in kunnen vullen, wordt er geantwoord. O.k. vul dan maar alleen Uw naam en adres in en uw handtekening.
  Die gegevens staan notabene op ons 90 dagen-formulier, welke we op dat moment ook afgeven.
  We vullen het dan maar braaf in en zien het formulier in een grote bananendoos verdwijnen (archief)
  ???) Maar goed, wij zingen dan altijd maar: This is Thailand en gaan weer naar huis. Tot over 90 dagen, zullen we maar zeggen.

  • NicoB zegt op

   Ellis, indien iemand zich niet bij de Ambassade heeft aangemeld zijn die gegevens daar dus niet bekend, de vraag naar contactadressen, zowel in Thailand als in NL kan ik nog wel begrip voor opbrengen.
   Vraag mij verder een aantal zaken af, wat wil immigration daadwerkelijk doen met de medische gegevens?
   Stel je hebt een hoge bloeddruk of aids of TB of wat al niet, wordt verlenging van je jaarvisum of je 90 dagen melding geweigerd en heb je binnen 7 dagen op te krassen?
   Als je dan niet hoeft op te krasssen, dan komt Thailand misschien toch voor de medische kosten van buitenlanders te staan, wat heeft die vraag dan voor zin?
   Of mag je dan toch blijven op basis van een zorgpolis of het banksaldo waar je over beschikt?
   Dan de auto vraag, als de auto op naam van de partner of echtgenote staat, dan toch moeten vermelden?
   De gegevens van al overleden ouders, wel of niet te vermelden?
   Iemand al ervaringen met deze vragen?
   Ben benieuwd.
   NicoB

 6. dirk zegt op

  Allereerst, wat een mensen zitten daar op die foto te wachten. Als het hier bij de immigration in Loei tegenzit dan heb ik 1 persoon voor me maar meestal zit je alleen. Het welbekende nieuwe formulier heb ik voor het eerst in april ingevuld en afgelopen week weer en dat zal waarschijnlijk wel zo blijven want ze geeft trouw iedere keer weer een leeg exemplaar mee. Gezondheidsverklaring, nog nooit nodig gehad en ik lees iets over een TM 47 ? Is mij onbekend. Ik ga naar binnen en geef mijn paspoort,kopie van elke gebruikte pagina,het “nieuwe” formulier,zet mijn handtekening en daarna niet ze het papiertje voor de volgende keer in het paspoort en wegwezen.

 7. Harold zegt op

  Ook in Pattaya moeten we vanaf heden ook het formulier invullen

  zie ook http://www.pattayatoday.net

 8. teun zegt op

  Typisch een geval van zonnensteek bij e.o.a. ambtenaar. Welke info hebben ze nu al nog niet? Info over mijn 12 jaar geleden overleden vader? Mijn moeder van bijna 92? Wat moeten ze er mee?

  Ik ga vooraf even zo’n formulier halen en alvast thuis invullen. Ben benieuwd.
  Gewoon 1 x invullen en daarna elke 90 dagen een kopie maken (desnoods in kleur).

  Hoop, dat die gezondheidsverklaring achterwege blijft, want 5 x per jaar een x-ray lijkt me niet erg gezond. Ze kunnen beter naar je ziektekosten-verzekering vragen.

  En wie gaat dat allemaal controleren? Werken er dan ook medici bij (sommige) Immigration-kantoren?

 9. Fransamsterdam zegt op

  De ontwikkelaar van een doodgewoon appje, bijvoorbeeld een toetsenbordje, dat ik op mijn smartfoon installeer vraagt al om toegang tot mijn contactenlijst, foto’s, emails, locatiegegevens en weet ik wat niet al.
  Je kunt wel telkens ‘nee’ zeggen, maar dan houd je alleen een gewone telefoon over…
  Het ‘foreign national information form’ is in die zin nauwelijks bedreigend, zeker niet nu de informatie vermoedelijk in een enorm en stoffig archief zal worden opgeslagen.
  Het wachten is op de eerste overheid die buitenlanders – en daarna wellicht ook eigen onderdanen – verplicht om een overheidsapp te installeren die ook toegang heeft tot al deze gegevens.
  Wellicht een kans voor Thailand om eens ergens mee voorop te lopen.

 10. KritiKus zegt op

  Vandaag bij de Immigratie Hua Hin geweest voor de 90 dagen melding. Alleen het standaard TM 47 invullen, je originele paspoort afgeven (geen kopieen) en na 2 minuten rolt er een nieuw documentje uit de computer/printer … Even het liniaaltje erbij om de helft er van af te scheuren, en met nietje in het paspoort. Knikje en 5 minuten later weer buiten …
  Ben benieuwd volgende keer of een ieder dat “andere” formulier moet invullen … Dan idd alleen maar ‘-” zetten, worden ze het snel zat 😉

 11. Piet zegt op

  Is dit nieuwe formulier te downloaden of krijg je het onder je neus geschoven op moment dat je komt voor verlenging van je VISA en moet je het ter plekke invullen ( lastig want sommige gevraagde info’s weet ik niet uit mijn hoofd zoals thaische bankrekeningnummers en moet ook snel naar buiten hollen om te kijken wat het nr van mijn auto is en het thaische teken daarvoor ben ik zeker vergeten)
  Ik richt me tot nu toe op Soi 4 Jomtien
  Piet

 12. NicoB zegt op

  Dit formulier is te downloaden, zie de 1e reactie, van Rens, vervolgens geheel invulbaar via je computer.

  http://newscontent.thaivisa.com/2016/06/22/Foreign_National_Information.pdf

  Succes.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website